39
  • Elisium
    fogkefe*
  • Elisium
    :D:D ne sunnyál! viz,szappan,fogkeve. egyemmeg, milyen. szomoruuu :DDDD
  • narumon
    "Narumon meg biztos mentalisan visszamaradott emberek kezelesebol doktoralt, amiert igy birja. (szerintem meg elvezi is)"

Francba! Lebuktam :)
  • hurkaur
    "emellett persze, ha egy mosdatlan, budosszaju, hallgatag balfek vagy, vagy egy bunko sznob paraszt termeszetesen ha normalis az illeto, 1-2 perc utan megun az Apple cuccoddal egyutt :)))"
  • hurkaur
    nope :p
  • Elisium
    haha:D amugy tenyleg mukodik. meg az olyan lanyoknal is akik nem olyanok, tudat alatt raall a kis szemuk:))) ott az a szepen vilagito kis alma, es jobb kedve lesz,hogy na vegre valami kilonleges, letisztult pasis cucc.

emellett persze, ha egy mosdatlan, budosszaju, hallgatag balfek vagy, vagy egy bunko sznob paraszt termeszetesen ha normalis az illeto, 1-2 perc utan megun az Apple cuccoddal egyutt :)))

persze azt elmondhatjuk,hogy ha a statisztikat nezzuk a top samsung tulajok, ill. az apple tulajok osszeszedettebb, igenyesebb, celtudatosabb polgarok.
    persze spvan negativ kivetel, de ertelmesebb reteg, ezt most csak mint matematikai adatot mondom.
    nekem pl. egy 3 ezer ftos motorola telom van, es egy iPad 2-om.
    es azthiszem akkor ereznem magam loosernek ha vennek foloslegesen ezek melle egy 4St vagy egy 100rugos samsungot.
    boven eleg ez a ketto ugy kb. mindenre. (meg feltuneskeltesre is. ) buszke vagyok a gagyi telefonomra :D
  • Papichulo
    Ezt mint iPhone fejleszto is koszonom ;)
  • hurkaur
    "kit erdekel hogy vasban jobb, ha az Apple gorulekenyebben scrollozik, szebbek az animaciok, jobban optimalizalva van, es igenyes fejlesztoket toboroz?" fakk yea +1 :)
  • Papichulo
    Tularazott vagy sem?

Szamodra tularazott, az evi tobb tizmillio vasarlo szamara meg nem. Ez van. Meg szerencse, hogy nem kotelezo toluk vasarolni. A SGS II is egy nagyon jo telefon. Viszont ne kenyszeritsuk ra mindenkire a sajat igenyeinket. Mint android felhasznalo is orulnod kene a konkurencianak, mivel ez keszteti versenyre a cegeket. Win-win!

Mindazonaltal, ha annyira tularazottak lennenek az Apple termekei, akkor senki sem venne oket es mar regen csodbe ment volna a ceg. Legutobbi informacioim szerint viszont, pont a vilag egyik legertekesebb vallalata.

ps: Ha konkretan a RAM-rol beszelunk, akkor azt szemely szerint en is draganak tartom BTO megoldassal. Vettem a gepembe 8GB RAM-ot $40-ert es boldog vagyok. Ennyi.
  • hurkaur
    Enha jo csajt latok, 08'e macprommal szeriazom egyet mellbol :) Tenyleg jol lehet olyan termekkel vagizni, amirol az emberek tobbsege meg sose hallott.. es ha igen, nem latott :)
  • Elisium
    a szabad versenyben levo piacon nem letezik tularazott termek. a szellemi termek is ertek. a fejlesztesre kellenek a dollarmilliok.
    nem art ha van tartalek, es megerdemlik a reszvenyesek is es akik meg tulajdonban allnak azt,hogy profitaljanak.
    ha tul lenne arazva, nem venne meg senki.
    az emberek feelingbol is koltenek penzt, tudod nem erdekel senkit egy olyan termek , ami csak a technikai parameterekben jo.

nagyon fontos a feeling. az elmeny. es ezt nem lehet dollarban kifejezni.meppezert ertehetlen egy igenytelen androidosnak, hogy miert eri meg tobbet kiadni azert valamiert,mert szép.

a kerdes az , mint mindig,hogy i az elet ertelme.
    az elet ertelme onmaga.
    ha pedig tegyuk fel ez a szubjektiv allitas igy van, akkor a minoseg is szamit , a design is, es az az örom amit elvezel.

aki ugy gondolkozik,hgy csak annyi szamit hogy sexelj, egyel, aludj, legyen egy telod megfelelo tarhellyel, az csak robotikus szinten letezik.

az élet pont ott kezdodik, amikor boldogsagot erzel.

ahhoz pedig kevés az, amit a onkurensek nyujtanak.
    kit erdekel hogy vasban jobb, ha az Apple gorulekenyebben scrollozik, szebbek az animaciok, jobban optimalizalva van, es igenyes fejlesztoket toboroz?
  • hurkaur
    "Nincs semmifele hiszti..feltettem 1 egyszeru kerdest, de jol lathatoan az Apple kozosseg (kivetel Narumon) keptelen ertelemes valaszt felbofogni..." Umm, na de mi a kerdes? Definiald mar le te is kerlek a tularazott fogalmat, mert szerintem nalad es nalam teljesen mast jelent. Nalam a tularazott fogalom megallapitasa 2 valtozo fuggvenyeben valtozik:
    1.) tobbet kapok a +kiadasert? es ha igen, mennyivel?
    2.) van penzem arra a tobblet +ra?.
    igen/nem.
    A termek mar ott tularazott a te logikad szerint, mikor arcedulazzak.

"Papichulo: Nincs semmifele hiszti..feltettem 1 egyszeru kerdest, de jol lathatoan az Apple kozosseg (kivetel Narumon) keptelen ertelemes valaszt felbofogni.." van xboxom is. Kerlek segits mar ki hovatartozasom ugyeben, mert identitas zavarom lett hirtelen. (a tobbi nonapple cuccomra mar nem is merek gondolni, mert menten tokon szurom magamat)
    Narumon meg biztos mentalisan visszamaradott emberek kezelesebol doktoralt, amiert igy birja. (szerintem meg elvezi is)
  • Elisium
    Erdekes taktika. ha nagyon faradt leszek szerintem en is bevetem!:D
    marmint,hogyha valamirol nem tudok(polo nem olvastam vissza kemeny 2-3 posztot, akkor azt titulalom be,hogy ertelmezhetetlen kerdes :D.
    aranyos ferdítés.

de maradjunk a precizitásnál. informacio hianyaban (ertsd:nem olvastal vissza, pedig magad irtad : D) nem fogod fel a választ!

érzel ileg droidmaniakusokkal éppugy idovesztegetes beszelgetni, mint idiota sznob k"cs"g Apple fanokkal, akik csak telefonalasra hasznalnak egy 4S-t meg eloveszik,ha van a tarsasagban egy jocsaj.

Mindket fanatikus (akar droid, akkar epppple) idiota.
  • hurkaur
    Hat ez az :)
  • cateran
    Hehe..No, de mi a kerdes?:D
  • cateran
    Pusztuljak meg, ha ertem mirol beszelsz...Mi az, hogy csoro negyed? Egyaltalan mi az atlagos angliaban, aruld mar el...(eltem par helyen, volt koztuk "csoro" es elegans is, most eppen 1 Michelin csillagos etteremben vagyok, olyan kornyeken, ahol a szomszed "faluban" ez van http://www.meridien.co.uk/)Szoval felesleges bebebofognod a vakvilagba marhasagokat..persze sok ember vesz okostelot, csak eppen az kurvara mas kategoria..elofizuval ugyanis ingyen van, sot meg ajandekot is adnak melle (mikor, hogy) En pl betamolyogtam a Three-hez, odaadtam a bankkartyamat, ahol probakeppen leemeltek a szamlarol 1 fontot (amit azonnal vissza is adtak)es vihettem is a Samu Galaxy S2-t zillio ingyen perccel, ingyen smssel es korlatlan (valoban korlatlan...) nettel...De ugyanigy vihettem volna iPhone-t is, szoval a mobiltelefonok pont kibaszott rossz pelda...
    A kerdes amugy az volt, hogy TULARAZOTT-E az adott dolog (jelen esetben a memoria) nem pedig, az, hogy kinek mire van penze..Nem mellekesen, meg el lehet gondolkodni, hogy vajon a tobbi -alap- hardvert hogy arazza be az Apple (biztos csak az upgradeken akar keresni...)es vajon AKKOR TULARAZOTTAK_E a termekeik?
    "szandekosan nem szall be arversenybe, mert nem eri meg neki sajatotmfejleszteni, nem ez a profilja."
    Ez meg egesz egyszeruen ertelmezhetetlen...Hogy jon ez a kepbe?
    "ugyhogy ne gyertek mar ezzel a nincs penzem sztorival mert rohogogorcsom tamad!"
    Ez is ertelmezhetetlen...Sehol nem irtam ilyet...

Papichulo: Nincs semmifele hiszti..feltettem 1 egyszeru kerdest, de jol lathatoan az Apple kozosseg (kivetel Narumon) keptelen ertelemes valaszt felbofogni...
  • hurkaur
    42
  • Elisium
    Jaaaaaj ez a ramos pelda NAGYON tré! ez olyan mint a benzinkutnal a kaja. vagy a repteren. van ha muszaj, de nem kotelezo ott bekajalni. (es lehet hogy valakit nem ismerdekel h most dragabb e, nem er ra szarozni).... ahogy a benzinkutnak nem a chips a profilja, ugy az Applenek sem a memoriabovites. szandekosan nem szall be arversenybe, mert nem eri meg neki sajatotmfejleszteni, nem ez a profilja.
  • Elisium
    az Van, hogy Te igazat mondasz,mivel -most eltekintve attol szandekossag van e benne reszerol- o meg valotlant mond.

:D
  • Elisium
    csoro negyedben elsz ember! en is angliaban elek, atlagos helyen, es ugy rakjak be a kosarba az iPhonet karacsonyra a gyereknek,mint Te az ujratoltheto elemet!

amugymeg aki dohanyzik , egeszsegtelen dolgokra kolt feleslegesen (pia etc)kb annyit kl_lr el az egeszsege karositasara, mint amennyibe kerulne egy Apple kütyü. ha beleszamolom az egeszsegtelen eletmod miatt bejovo tovabbi kiadasokat (gyogyszerek, kisebb teljesitmeny a munkahelyen, ill domino effektusok,mert ezek a negativ egeszsegkarosito fuggosegek tovabbi anyagi kart okoznak(kevesbe jo benyomas pl allasinterjun, kirughatna ha piasan mesz be, de maga a penz amit elcsocszol cigire is boven eleg kieses) akkor meg egy MacBook is kijonne,per év.

ugyhogy ne gyertek mar ezzel a nincs penzem sztorival mert rohogogorcsom tamad!
    csak az panaszkodjin annak van ra oka, aki mozgasserult, v. fogyatekkal el, es nem TUD tenni egy komfortosabb eletert.

pont.
  • Papichulo
    Mar bocs, de mi akadalyoz meg benne, hogy 28.80+VAT-ert vedd meg a RAM-ot? Az Apple biztosan nem... Akkor meg nem ertem a hisztit...

En egyebkent Amerikaban eltem sok evet es ott nem tartjak draganak az Apple-t... most akkor mi van? UK csoro vagy US gazdag? :)
  • cateran
    Te meg azt ertsd meg, hogy sok-sok eve elek angliaban es az Apple a nem csoro angoloknak is tularazott (persze ettol fuggetlenul imadjak es veszik, de draganak tartjak.)Nem 1 es nem 2 angollal beszelgettem mar a dolog kapcsan, foleg iMacrol es iPhonerol..Ismetlem, imadjak es nagyon elegedettek veluk, de mind elismerte: draga cucc...
    Erthetobben:
    "Memory
    More memory (RAM) increases performance and enables your computer to perform faster and better. Choose additional 1333MHz DDR3 memory for your iMac.
    Learn more

4GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB
    8GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x4GB [+ £160.00]
    16GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 4x4GB [+ £480.00]"
    vs

"Corsair Apple iMac MacBook and Pro 8GB DDR3 1333 MHz CAS 9 Dual Channel Laptop / Notebook
    CMSA8GX3M2A1333C9 - 8GB (2x4GB) Corsair Apple iMac/MacBook/MacBook Pro DDR3 SO-DIMM, PC3-10666 (1333), Non-ECC Unbuffered, 9-9-9-24, 1.5V
    Scan code

Manufacturer code

LN41187
    CMSA8GX3M2A1333C9

In Stock
    Order by 17:30 for delivery to you on Tuesday 13th March 2012
    £28.80 Ex VAT"
    Pedig ez meg csak nem is olcso bolt....De azert csak hajtogasd, hogy csak a magyaroknak tularazott..
  • hurkaur
    Definiald kerlek nekem a tularazottat, mint fogalom.
  • narumon
    Bár ettől függetlenül Notebook memóriákról beszélünk természetesen, de asztali árhoz hasonlítsd. (az asztali imacbe is noti memória megy)
  • narumon
    Istanbulban voltam nemrég. Whopper menü átszámítva 3800 forint. Túlárazott? Ott ennyi.
    (A RAM kérdésbe nem szólok bele már máshol is írtam, hogy aki ennyiért vesz RAM bővítést a gépbe az meg is érdemli.)
  • orkaman
    ha egy bigmac-ért 100$ kérnek, az túlárazott, akkor is ha 1 millát keresel.
    Kifizetik a drága + memóriát? persze. ez van. de attól még akkor is átlátszón nagy lenyúlás.

BMW-s példa meg itt nem jó. xD
  • hurkaur
    Macbe ramot csakis ostermelotol.
    De figyelj, anelkul hogy a szokasos vegtelen ciklusba kerulnenk, mint eppen ugyeletes apple hater es hivatasos apple fan, leirom hogy ez csak _nekunk_ _csoro_ _magyaroknak_ tularazott. Konyorgom, ertsd meg ennyibol, hadd ne kelljen most bmw/mercedes autos peldaval elnem, mert egyfelol ultra gaz, masfelol nincs kedvem teged is elkuldeni a fenebe, mert nem birna a szivem :-(
    uff
  • passatgt
    ja és a kérdésedre a válasz(bár nem tőlem kérdezted), amit írtál az túl van árazva, és kb 75%-al:)
  • passatgt
    hát a magyar fordítást nem célszerű figyelembe venni, nem csak a weblap, de a magyar OS is katasztrófa:)

ramot meg nem muszáj apple-nél venni, bármilyen ramot beletudsz rakni otthon is, az ilyenek tényleg drágák és étrhetetlenek
  • cateran
    "Az iMac napjaink egyik leggyorsabb memóriatechnológiáját használja – 1333 MHz-es, dupla sebességű szinkron-DRAM (DDR3 SDRAM) –, így a rendszer folyamatosan, műveleti ciklusok kiesése nélkül ellátja adatokkal a processzort."
    Ez mondjuk jo poen...
  • DjDano
    Jelzem a Samsung már vissza is utasította az Apple ajánlatát :) Arról nem beszélve, hogy az állandó adok-kapok pereskedés ingyenes sajtómegjelenést biztosít mindkét fél számára.
  • cateran
    Mint hivatasos Apple fannak teszem fel neked a kerdest:
    Tul van-e arazva amit mutatok es ha igen, szerinted milyen mertekben?
    "Memória
    Ha növeled a memória mennyiségét, nő a számítógép teljesítménye, így gyorsabban és hatékonyabban dolgozhatsz. Bővítsd iMac számítógépedet további 1333 MHz-es DDR3 memóriaegységekkel.
    További információ

4 GB 1333 MHz-es DDR3 SDRAM memória – 2 x 2 GB
    8 GB 1333 MHz-es DDR3 SDRAM memória – 2 x 4 GB [+ 58 490 Ft]
    16 GB 1333 MHz-es DDR3 SDRAM memória – 4 x 4 GB [+ 175 990 Ft]"
  • hurkaur
    Most mondhanam hogy erdekel a miertje, de nem vagyok kivancsi az akademikus szofosasodra kosz bb
  • Elisium
    Hat igen. Es az Apple az elso a cegek kozott!
    Es meg a legszebb is:$

pusztuljon a gagyi lopos Android!:)
  • skinnyman
    De neked még annyira sem...
  • hurkaur
    omg, latom neked meg a csondben hulyenek lenni cim nem eleg.
  • lpmaskmancick
    Ezeknek semmi sem elég? Így is többszörös haszonnal adják el a túlárazott dolgaikat, még ez is kéne. Mocskos egy banda.
  • csulok0000 #2
    Majd az lesz a poén amikor minden egyes "ingyenes" androidos teló után 50 cégnek kell licenc díjakat fizetni :D
  • sanyicks
    leszámolások, trollkodás helyett védelmi pénz :D