Másképp is kialakulhattak az élet alkotóelemei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nézz utána Fourier munkásságának.
A foton azért célszerû választás, mert nincs tömege.
Mivel az energia és a tömeg egyenértékû, a foton hullámmozgása diszkrét energiát jelent. ez az einsteini képlettel megfeleltethetõ tömegnek.
Ebben az esetben megvan a magyarázat, hogy a tehetetlenség, illetve a tömeg hogyan jelenik meg mint tulajdonság és miért tulajdonsága minden korpuszkuláris anyagnak.
Az a filozófiai elv nem sérülhet, hogy a Világegyetem anyag. Tehát mindenhol van anyag, üres hely nincs sehol.
Ha a foton az alapanyag akkor foton mindenhol van.
Ez nem ellenkezik azzal a tapasztalattal, hogy a fénynek vákuumban mindig diszkrét sebessége van, nincs lassulása illetve gyorsulása. Sõt, nem hogy nem ellenkezik, ez jól magyarázza.
Valójában tényleg arról van szó, hogy a szubatomi részecskéket az õket alkotó hullámrendszereik különböztetik meg egymástól. Különbözõ hullámcsomagok kifelé rendre más tulajdonságokat adnak.
Ahogyan az elektromágneses hullámnál a gamma sugaraknak teljesen más tulajdonságai vannak mint például a látható fénynek, vagy az infravörös tartománynak. Holott csak a hullámhosszukban mások.
Ezért tudnak a részecskék egymásba átalakulni és ha marad energia különbözet (hullám maradék) az szétsugárzódik a térben.
Ha olyan maradék hullám marad ami képes "önmagába záródni" egy új frekvencián akkor egy új részecske is születik.
Legtöbbjük csak rövid ideig stabil, aztán fölbomlik.
Teljesen mindegy, hogy mi az ami rezeg, én a fotont javasoltam, mert a fotonnak nincs tömege, de egyéb okok miatt is.
Ez a gond, hogy nem mindent. EZek amiket felsoroltál, elektromágneses kölcsönhatások, más más frekvenciákon, energiaszinteken.
4 alapvetõ kölcsönhatást ismerünk és ezek közül az egyiknek a közvetítõe a foton. Attól, hogy ez a mi léptékünk, mert meg tudjuk figyelni és emiatt megkülönböztetett súlyt kap, nem jelenti hogy a világ építõköve is ez. De ezt már a múltkor is végigzongoráztuk. Nem hinném, hogy véletlen lenne, hogy megkülönböztetik az eletromágneses kölcsönhatásért felelõs fotont pl. a magerõért felelõs gluon-tól. Mert egyiket a másikba, pusztán frekvencia változással átvinni nem lehet. Úgy gondolom, hogy ez a megkülönböztetés nem véletlen. Az lehet hogy a 4 közvetítõ részecske (amibõl még 1-et meg se leltünk, ha ugyan létezik) közös tõrõl eredeztethetõ, de erõsen kétlem, hogy az a foton lenne.
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
-Nem csak a hõt és a fényt.
A gamma sugárzástól a rádiósugárzásig mindent.
Mi a különbség a gammasugárzás és a rádiósugárzás (Rádiózás hullámai) között?
Bizony, csak a hullámhossz.
Mi okozza a különbséget két különbözõ elem között?
A protonok száma (valójában atommagjaik hullámrendszereinek összessége és frekvenciája).
Várom a reakciókat és folytatom.
Magatok fogtok rájönni a lényegre.
Azt tudjuk, hogy ha egy elektron és egy pozitron összekoccan, akkor két foton keletkezik.
Ha két foton összekoccan akkor egy elektron és egy pozitron keletkezik.
Kérdés, miért keletkezik, hogyan keletkezik, miért lesz belõle más tulajdonságokkal rendelkezõ részecskék? Mitõl lesznek mások a részecskék?
Mi okozza, hogy megváltoznak?
Mit mond erre az elfogadott modell?
-Talán kevesebbet tudnak a természet világáról.
A biológiai evolúció energiaforrása a Nap.
Ami a kémiai elemeket illeti, elképzelhetõ, hogy annak is a mi Napunk volt az energiaforrása, de ha nem, akkor más csillagok.
A Nap légköre ugyanis a hidrogént és a héliumot leszámítva nagyjából ugyanolyan arányban tartalmazza a kémiai elemeket mint a Föld.
Bár a fekete lyukaknak mindig is volt alapja mivel a hatása érzékelhetõ volt és megfigyelhetõ, pont ezért kérdeztem, hogy alátámasztja e bármilyen megfigyelés vagy akármi, vagy ez kb annyira megalapozott mint ha én hasamra ütök és kitalálok egy magyarázatot egy történésre?
Az általad említett anyagi evolúciónak mi köze a napunkhoz??
Az anyagi evolúció (még a napok kialakulása elõtt) mibõl jött létre?
És ha már képesek vagyunk konzekvens gondolatokat megfogalmazni, és ne feledjem a vesszõparipámat, akkor szerinted az mitõl lehet hogy a tudósok kevésbé , a mûvészek jobban hisznek a Teremtésben? <#integet2>#integet2>
A lényege ennyi. Azért ölte meg az embereket, Szodomában és Gomorában, mert bálványokat imádtak és nem õt. Lehet feleslegesen okoskodni, hogy adott lehetõséget a megváltásra, de a végeredmény az, hogy nem tetszett neki amit csináltak. Utálta a szabad akaratot.
Bárányok kellenek neki, akik bégetnek, ha szól.
A halált nem lehet kétféle módon magyarázni, csak belemagyarázni.
Mindegy aludj jól a téveszmékben, mert a biblia szerint ilyen a jó hívõ. Ne kérdezz, ne gondolkodj csak higgy.
Nekem úgy tûnik mint valami Sci-fi.
szép estét mindenkinek!
mizar1:
"Tehát azt állítod, hogy a kultúrának nincs evolúciója?" dehogy állítok ilyet. Mondjuk megközelítõleg sem írtam a kultúra evolúciójáról, de ha már így kérdezed, szerintem a ultúra fejlõdése az egy hozadéka az emberei mivoltnak és az ember annak a tulajdonságának, képességének, hogy képes emlékezni az írásbeliség által, akár többezerévre visszamenõleg is.
A természet sok mindent földob, de csak a bevált marad meg.
A lényege mindkettõnek ugyanaz és ez az evolúció.
De ez igaz az élettelen anyagra is.
a periódusos rendszer valójában az anyagi rendszerek evolúciójának eredménye.
Vagyis csak a természet mindenféle hullámrendszert létrehozott, de csak a stabilak maradtak meg.
Tiszta evolúció.
Itt van ez a foton alapanyag gondolat.
Elég nehéz rávenni bárkit, hogy kicsit elgondolkodjon rajta.
Mindenki a nagy közösen elfogadottat hajtogatja.
én ezt úgy értelmezem, hogy a gondolataink nem a mi gondolataink, hanem egyfajta kulturális hálózat gondolatai, talán, dióhéjban
De hiszen a tudománynak is van! A kultúrának miért ne lenne?
Az elektront magát is a foton egy ultrarövid frekvenciája adja.
wikit tudok adni, ha az korrektnek számít
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9m
http://hu.wikipedia.org/wiki/Memetika
Ezért nem értem a foton hullámhossz nagyságrend elhelyezkedés mondatodat.
érdekesebb lehet viszont az élet és a kultúra szempontjából a mémek. ha léteznek ezek határozhatják meg a gondolkodásunkat és azt is ki miben hisz
Ami az ábrán a hurt adja a mozgásával (rezgésével) az szerintem a foton. A tér, illetve a szubsztans anyag legkisebb kvantált egysége.
Stabilabb mint pl a kõ, vagy akár egy hegy.
Úgy tûnik, mintha a DNS törekedne a halhatatlanságra. (Persze nyilván nem. A DNS nem tehet mást mint amit tesz, ennek biokémiai okai vannak, amelyek pontosan szabályoznak mindent).
Az egyed valójában csak egy eszköz, amelynek az a dolga, hogy vigyázzon rá és továbbadja a rendszer lényegét.
Dawkins írja le ezt nagyon jól a könyveiben.