23
-
zord #23 Nade azért egy Pac-Man sem volt semmi. Leírás alapján is nehéz volt anno. -
sandercohen #22 Na és mi van a Gabriel Knight trilógiával. Azok is zseniálisak voltak. Mit nem adnék egy HD első részért... -
#21 A Syberia első részét toltam, de leírás kellett hozzá itt-ott. Nagyon sajátos hangulata volt.
A TLJ-re? MI-re soha nem volt időm, hogy n+1 játékra. :( -
eto demerzel #20 the best: myst, monkey island, syberia 1-2, -
#19 Broken Sword, The Longest Journey, Syberia, Hugo's House of Horrors (igazi klasszikus) -
Regggie #18 Ahogy már előttem is írta valaki: a The Neverhood hiányzik a cikkből. Zseniális játék. -
#17 A Runaway széria sem rossz állítólag. Én egyikkel sem játszottam, csak az 1. rész longplay-t néztem végig a neten. Volt olyan, mint egy jó és vicces akció/kaland film. Nálam *5 a cucc. -
sad1976 #16 szerezd be.nagyon jó game! idióta humorral.én végig vittem.bevallom pár résznél rendesen beszívatott mire sikerült.a varázs kotyvalék elkészitése.na az kiverte a biztosítékot nálam.mikor kb huszadjára sikerült kikavarni.mekkora poén benne az is hogy a halál(kaszás) is meghal!? el is földeljük rendesen ahogy kell -
mcganyol #15 jut eszembe a The Legend of Kyrandia kimaradt, pedig az is ez a korszak és hatalmas volt -
#14 Nekem a Day of the Tentacle, a Sam and Max, a Goblinsok, a Call of Cthulhu: Prisoner of Ice, Little Big Adventure-ök ugranak be hirtelen, amikkel sokat játszottam.
Ja, meg a Maniac Mansionnal is játszottam a DotT-ban. :Ð -
Szefmester #13 DotT, Gobliiins 1-2-3, Sam nad Max, Larry, Discworld, Neverhood (a királyok királya).
Mostanában is jelennek ám meg ilyen játékok, pl a Book of unwritten tales. Még csak a trailerét láttam de az alapján igazi neverhood/DotT/Discworld szerű játékot sejtek... -
Cef #12 Soha sem voltam oda a kalandjátékokért, de a Day of the Tentacle hatalmas volt.
Gondolkoztam rajta, hogy újra neki kéne állni. De a The Dig-et is jó lenne bepótolni. -
galocza #11 mennek a régik is, a java legalábbis: scummvm. -
#10 Bizony bizony, amikor még rá voltunk kényszerítve hogy gondolkodjunk :D És mekkora élményt adott ha valóban magadtól jöttél rá dolgokra. Örök emlék a balkezes kalapács! -
asgh #9 Szvsz a kalandjáték műfaj a Neverhood-al érte el a csúcsát. -
#8 DoTT, Larry, SQ, GrimFandango... óóó bakter mekkora játékok. Így utólag sajnálom hogy akkor az Indy Atlantis meg a Dig kimaradt :( -
mcganyol #7 mai napig emlékszem, hogy a DotT-ban mekkora probléma volt, hogy a múltban maradt fickóval hogy lehet elektromos áramot előállítani az időgép működtetéséhez. osztálytársaimmal napokig ez volt a téma a suliban, míg valaki végre rá nem jött, hogy le kell mosni a szekeret, amitől vihar kerekedik és belecsap a villám a toronyba... persze ennek befogásának mikéntje további napokat vett igénybe :)
nem tudom ma már lenne-e valakinek ehhez türelme, szerintem 10perc elakadás után írná be mindenki a google-ba, hogy mi a megoldás és megkapná full hd youtube videóban, többnyelvű audió commentel... -
#6 azért ma is készülnek ilyen nyomozós kalandjátékok nagy kedvencem például a capcom phoenix wright sorozata (asszem az van már telefonokra is). -
asgh #5 Mobilokra és padokra talán előveszik a műfajt, ha valamit lehet érintőképernyőn játszani, akkor az a grafikus kalandjáték.
Egyébként a www.machinarium.net hasonló alkotás, még ha nem is követi pontosan a fent említett klasszikusok nyomdokait. -
#4 DoTT, best of forever. :) -
saki04 #3 Grim Fandango-t imádtam. Valahol még megvan a lemezem :3 Ideje előkaparni. -
#2 Okostelefonra készülnek adaptációk (broken sword pl), azokon zseniális ilyesmit játszani. -
galocza #1 nekem pont a discworld noir a kedvencem, pl pont film noir-os, raymond chandleres, sötétebb hangulata miatt - ami többek között pont az újabb dw könyveket idézi. nem beszélve pár játékmenetbeli finomságról, pl amikor farkasemberként a színekként jelentkező szagokat kell követni...