20
  • Reparamorf
    Az Újzélandiaknak el kellene küldeni az USA-t Kubába (ott melegebb van, az anyukba is mehetnének)Mi a bélsárt intézkednek ott az amerikaiak?
  • 12346
    Amúgy kb. Nem jogvédős téma, de jellemzi az élet értékét mifelénk is: én pl pár hete azon xartam be, mikor egy híradóban mutogatták a frissen szabadult viszkist 12 év böri után, és egy "apát", aki halálra verte a gyerekét, mert az idegesítette, és 4(!!!) évet kapott. Itt is megvolt az értékrend. Ilyenkor a bírót is ültetném pár évre^^

Az gumipapucsért én is adnék 1 év letöltendőt -.-
  • lordsithlord
    És arról ki hallott, mikor az ASVA-nál ellenőrizték a gépeket? Több, mint 20 milla értékben találtak rajtuk illegális szoftvereket :D

Érdekes módon ez nem nagyon került ki a köztudatba, ráadásul szép halkan el is sikálták az esetet.

De tovább megyek: több esetben bebizonyosodott, hogy a jogvédők illegális módszerekkel figyeltek meg gépeket illetve adatforgalmat felhasználóknál. Elég érdekes problémának tartom, hogy bár a jogvédők csak CIVIL szervezetek, ezeket a túlkapásokat elnézik nekik, sőt, ha azt nézzük, hogy a feljelentéseiket kérdés nélkül kivizsgálják, akkor lényegében még támogatják is.

Ha valaki feljelent egy pedofilt, mert véletlenül ráakad a neten az oldalára, akkor az ő gépét is megvizagálják. Ugyanakkor ha a jogvédők feljelentenek, az ő gépeiket nem vizsgálják át.

Hogy is van ez, kérem szépen?

Tehát legyek én is önkényes jogvédő és akkor én is védettséget élvezek, vagy mi a szösz?

Hogy a cikkhez is hozzászóljak: azért azt nem árt megjegyezni, hogy MegaUpload vezetői elég komolyan heccelték a hatóságokat (elég, ha megnézzük, milyen anyagi életmódot folytattak) és máris érthető, hogy ilyen keményen lépnek fel velük szemben. Szimpla pszichológia: kell valaki, akivel példát statuálnak, hogy a többiek megijedjenek. És mit ad Isten, be is jött a stratégia, elég, ha valaki megnézi, mi a helyzet ma a fájlmegosztók piacán, hányan szálltak ki, hányan "alakulnak át", stb.
  • AnarchoiD
    Monjuk kimble -ert nem kar...
  • AnarchoiD
    mindenkit
  • Omega
    Legfeljebb elérik, hogy decentralizált hálózaton menjen a fájlcsere, akkor kit perelnek be?
  • finizlik
    több nagyobb az keményen a Btjunkie volt szivi
  • atys2
    Én meg szeretném beperelni a jogvédőket! Miért kell nekem jogdíjat fizetnem arra a dvd-re, amire a saját animációmat írom ki, az ssd drive-ra, amin a rendszerem fut, a memóriakártyára ami a digitális fényképezőgépembe kell? Komoly összegekkel károsítanak meg a jogvédők!
  • DjDano
    Itt az igazi lényeg a megfélemlítésen van, lám így jár az aki nagyban kalózkodik. Talán évekig húzódik a per, nem véletlen, hogy több nagy torrent site is bejelentette, hogy a közeljövőben beszünteti tevékenységét.

• skinnyman
    Dögöljön meg az USA is már...
  • nlght
    egyszerű: hollywoodi milliárdosok pénzelik az amcsi politikusokat, akiknek kell a pénz a kampányhoz, cserében "csak hatalmat" szeretnének... tényleg durva, hogy lassan az van ha megerőszakolsz és megölsz egy nőt, akkor kevebbet kapsz, mintha lenne pár szervered virginiában, amikről feltöltesz... ebből következik, hogy a 21. században szart sem ér az emberi élet már, ha világ legerősebb gazdaságában szart sem ér az emberi élet akkor mit szóljon a többi ország, ahol szintén harcol a sok jogvédő...

emlékszem pár éve az egyik hazai játékfejlesztő cég vezetőjét sittelték le 2 évre, mert nem erdeti windowsok voltak a gépek felén. ezzel szemben stohl buci visszaesőként bekokainozva és részegen okozott frontális karambolt és nyomorított meg 1 évre egy embert, az 5 hónap... a mi jogrendszerünk is egy rakás fos...
  • raveride
    USA IS THE SHIT!!!
  • Vamp17
    tenyleg az a durva, hogy amivel vadoljak, abban egyszeruen nem bunos... vagy ha igen , akkor minden dvd-lemez gyarto az, akinek a dvd-in illegalis filmeket tarolnak...

En nem mondom, hogy a ficko szent, sot, nyilvan tisztaban volt vele hogy mire hasznaljak a megauploadot, de ha ezert elitelik, az a torvenyek sarba tiprasa...
  • Skynet85
    Az iróniát pedig az i betűnél találod a szótárban. :D
  • finizlik
    Nem fogják kiadni... Érdekükben áll nem kiadni.

Érdekes ez az ember ellen mit csinálnak, ha én megölök 2-3 embert meg kapod 10 évet
  • szekrény
    azért a gumipapucsért legalább 1 év letöltendőt adnék mindenkinek aki meg kitalálta annak levágatnám mindkét lábát ...
  • Atomreaktor
    Szerintem iróniából írta.
  • Svlad Cjelli
    Ez extreme alszentseg reszedrol. Ugy mondod, mintha te semmit nem toltenel le illegalisan.
  • Skynet85
    Csodálom, hogy még nem négyelték fel a beteg állatját, hogy lehet a 21. században egy ekkora bűntényt ilyen lazán kezelni, már rég guantanamoban lenne a helye ennek a büdös tenoristának, pfju...
  • wraithLord
    Ezek betegek. Remélem nem adják ki.