52
  • passatgt
    hát ha ügyes vagy, akkor pl ki lehet szerelni a cd-dvd lejátszót a laptopból és ezt betudod fabrikálni a helyére(mondjuk majdnem 2 centi magas, szóval az ethernet-et lehet le kell vágni róla:)), és a többit meg valahogy össze lehet kötögetni szerintem:D
  • Ahoy
    Tudjátok mi lenne szuper? Ha ilyen méretű ARM-os androidos/desktop linuxos add-on egységek lennének notebookokhoz. A noti perifériáit, kijelzőjét stb elérné, és bármikor át lehetne váltani arra. Így útközben kapnál egy tökéletesen energiatakarékos, hűtés nélküli, filmlejátszós, böngészős, szövegszerkesztős eszközt, ami szinte örökkévalóságig eldöcög egy nagy noti akkuval. Ha hazaértél, csatlakoztatod a tápra és ott a Win 7, meg a 4 magos proci és a melós programok.

Szerintem tökéletes párosítás lenne...Ráadásul különböző felszereltségű modulokat is lehetne kapni.

Állítólag van már ilyen átalakító kit, amit mSata helyre kell bedugni, de szerintem attól még nem kapcsol le a fő rendszer.
  • Petka
    Már alig várom a homemade tabletekről készült videókat! :)
  • item
    Faq:

Will it blend?

Yes. We have conducted extensive virtual simulations. No Raspberry Pis were harmed in the testing.

• item
  • sanyicks
    sajnos nem 35 dolcsi, hanem 44... ugyanis megállapodtak világméretű árusításról (nem csak postázásról), így szép hazánk fantasztikus áfája egyből repül rá.
    Amikor megnéztem az árat, hogy magyarországra a számított 7500 ft+szállítás körüli ár helyett, 11000 ft+szállítás van, majdnem lefordultam a székről.
  • item
    Most is ez fogad:

Down for Maintenance

This store is currently unavailable. Please visit our main website at www.raspberrypi.org.

• Inquisitor
    Az első órában? Megjelenés előtti héten már könyörgő üzenet volt az oldalukon, hogy a T. userek ne nyomogassák több millióan az oldalukon az F5-öz nonstop. :D
  • item
    Zsír... Kellene egy nekem. Amint rendelhető ismét már le is adom a rendelésem a 35 dolcsisra...
  • Jackal
    Tudsz rá rakni egy fullos desktop linuxot, innentől kezdve kitalálhatod mire lehet használni...
  • Turdus
    @Kopasz Isten: rosszul gondolod.
    1. Nem netbooknak való, hanem HTPC-nek (beépített FullHD decodere van).
    2. Nem adnak hozzá sem böngészőt, sem média lejátszót. Sőt, OS-t se.
    3. Nincs benne flash memória (csak foglalat, rakj bele akkorát, amekkorát akarsz)
  • KopaszIsten
    Érdekelne, hogy mi mindenre lehet használni konkrétan ezt a vasat, de assz'em nem tévedek nagyot, ha azt gondolom, hogy kb. arra mint egy netbookot. (Azt leszámítva, hogy nincs képernyője, de csak rá kell csatlakoztatni egy TVre vagy monitorra.)

Nem tűnik drágának, igaz perifériákkal még el kell látnunk. Hangfal vagy füles a zenehallgatáshoz, TV vagy monitor a filmnézéshez, és billentyűzet, egér a netezéshez. Legalábbis gondolom, hogy a B verzióhoz jár egy böngésző is, ha már van benne LAN kártya, illetve mindkét verzióhoz egy média lejátszó. :)

Mondjuk sokkal több technikai adat érdekelt volna a kütyüről, hogy jobban be tudjam határolni a használhatóságát. Pl. mekkora flash memória van benne adattárolásra (pl. zenehallgatáshoz), stb.