63
Outerra Anteworld - A teljes föld, centiméteres pontossággal
-
RYO21 #23 A kamerát hogyan lehet mozgatni? Megszeretném keresni magyarországot. -
#22 Amúgy olvastam, hogy le akarják modellezni Tolkien Középföldéjét is. Én mondjuk jobban örülnék egy jura kori Földnek (ha már úgyis csak a környezet van városok nélkül), és lehetne barangolni a dínók között, de akár élőlények nélkül az igazán izgalmas lenne. :) -
RYO21 #21 Most ezmiez, hogy fizetni kell a demóért? -
#20 Köszi, a TAB gombot nem használtam, csak a "g"-t, az a Google Mapson mutatta a helyet. -
#19 Ha bekapcsolod TAB gombbal a feliratokat, akkor ott mutatja a koordinátákat, irányszöget, ilyesmiket :)
Valamint repülj fel jó magasra, és onnan (folyók és tavak nélkül) egész jól lehet navigálni - a légkör határa, a napkelte/naplemente pedig egészen gyönyörű. -
#18 Miért korai? Legalább látható, hogy nem a "fióknak" írták. Igen, még állatira instabil, mert naqyon WIP. N+1 Earth szim. videó van a youtubon. Egyikből sem lett semmi. Ez az első amit ki is adtak úgy, hogy a user a motort is használhatja és nem csak render van. Tehát ez jutott eddig a legmesszebb. -
#17 Érdekes, de azért korai volt még a demót kiadni szerintem. Hasonlít a Google Maps rendszeréhez, vagyis odamegyek valahova és szép lassan letöltögeti az adatokat, majd megjeleníti. Viszont itt elég nehéz nyomon követni, hogy hol is vagyok. Ha a teherautóval közlekedek az poén, csak tiszta Big Rigs. :) -
gtronic #16 ! -
#15 "a valós magassági adatokból (90m-1km pontossággal), fraktál alapú technikával centiméteres részletességűvé alakított Föld" -
#14 Fórum - Technology - Elevation Data -
sanyicks #13 aztakurva!
Nem semmi, bár azért közelről nem egy arma2, de szerintem annak a 20km-es max látótávját túlszárnyalja :)
Viszont túl sokáig fejlesztették, eljárt fölötte az idő, nem használ nagyon több magot, pedig illene.
Viszont egész földes repülőszimulátorhoz mindent ütne (mondjuk a fostos fsx-et nem nehéz).
Azt viszont nem tudom honnan van ilyen jő minőségű részletes domborzati térkép. Az SRTM csak 90m-es hálós, az ASTER 30m-es viszont zajos, tele van hibákkal... vagy csak a motor ügyesen interpolál? :) -
DIESEL DOG #12 Ez tetszik! -
#11 UFO-val (szabad mozgásban) -
#10 Na ezt megnézem! -
#9 Repcsivel hogyan? nekem azt írja demóban nem lehet -
#8 Nem. Egyszerűen arról van szó, hogy nem sikerült megcsinálni, hogy ezzel a VGA-val menjen. A fejlesztés során is folyamatosan ezt mantrázták és az alfa kommentjei közötti is ott van, hogy ezeken problémás. Nálam olyan szinten, hogy futtathatatlannak minősíthető.
Ott kezdőik, hogy driver frissítés nélkül el sem indult... -
#7 Nekem egy mobil 5650-en problémamentes (már amennyire a laptop képes) :( (driverek legfrissebbek meg ilyesmi?)
Piszok szép látvány pl. a Fuji, és belerepülni egy napfelkeltébe... űrhajós repkedős játékhoz jó lesz ez az engine :) -
#6 Sajnos nekem a ATI 4850-es VGA-n csak. 30 másodpercenként összeomlik... :( -
#5 Igen, egész érdekes például a Balaton környéke, és a nagy budapesti erdős puszta :) (de írják is, hogy folyók, tavak még nincsenek, egy előzeteshez képest ez is igen látványos) -
#4 Háát, futni szépen megy pedig nincs erőgépem, de azért mondjuk folyók lehetnének, vagy valami, mert így a Kárpát-medence egy nagy zöld sivatag -
#3 izgi, már jön is, remélem elfut. Furi, nézek a dicoveryn valami dokumentumfilmet, aztán berepülöm saját magam a gépen =) -
#2 Ez pedig a hivatalos fórum, ahol több infót is van magáról a játékról, angolul. -
#1 Az Outerra 3D csapata tegnap éjjel kiadta az Outerra technikai demót, amelyben már mindenki felfedezheti és körbejárhatja a saját fejlesztésű grafikus motor által megjelenített világot. Ez nem mást mint a valós magassági adatokból (90m-1km pontossággal), fraktál alapú technikával centiméteres részletességűvé alakított Föld, teljes életnagyságban. A techdemóval együtt érkezik az Outerra motort használó Anteworld nevű játék alfaverziója. Demó módban egy kamerát vagy a 8 kerekű Tatra teherautót irányítva lehet bejárni a földet, de aki szeretné a fejlesztőket támogatni, az Anteworld alfa verziójának 15 dolláros áron való megvásárlásával segíthet. A játék végleges ára 30 dollár lesz. Az alfa verzió természetesen messze nem a végleges állapotot mutatja, csak egyfajta növényzet van és nincsenek folyók, tavak és időjárás sem. Ezek csak a későbbi verziókban kapnak helyet. (pcpilot.hu)
Hivatalos weboldal
További infók magyarul