21
  • Archenemy
    #21
    én próbáltam, de ipadon nem megy!!!
    .
    .
    :p

    (tudom ipadon is vannak ékezetek, de kínszenvedés, ha arról írok, én se használok ékezetet)
  • zola2000
    #20
    "Jó" neked, én 15el kapok kevesebbet mint tavaly, nem értem hogyan...és most adjuk hozzá az inflációt, áfaemelést stb...
  • sad1976
    #19
    "igaz hogy az adójóváírást kompenzálták"
    nektek apukáim lehet kompenzálták!de én 12000ft al keresek kevesebbet. olyan vállalkozónál ahol 2006 előtti bért kapunk.(akkor volt utoljára 10% béremelés)ez úgy jött ki,hogy 2010ben 10%al csökkentette az amúgy is a béka segge alatt lévő teljesítmény bérünket. Így igazából azt kéne mondanom! hogy 22000ftal kevesebb a fizetésem .
  • BlackRose
    #18
    Nekem sincs, a büdös életben mindég USA billentyűzetem volt (és az is lesz), de nem gond egy ALT+SHIFT és máris mennek az ékezetek...
  • hunwhite
    #17
    Miért nincs magyar klavid??????????
  • Tetsuo
    #16
    Hogy? Most elnezest kene kernem toled, hogy nincs magyar billentyuzetem?
    Emiatt nem is igaz, amit irtam, ugye... :)
    Arra nem is gondolsz, hogy en nem te vagyok, nem fikazodni jovok ide, hanem informaciot megosztani.
    Statisztikarol meg a Bulldog becenevu hires angolt lehet idezni, ugye...
  • quentit
    #15
    Ó de rohadt álszent vagy, annyi igényed sincs, hogy ha magyarul írsz akkor ékezeteket használj. Amit te használsz az egy korcs "nyelv", másra meg mutogatsz, amikor a magyarok nagy része ugyanúgy nem tud írni. Konkrét statisztikai adatokat, felméréseket kell összehasonlítani, de egy felmérést a te agymenéseddel...
  • Kornan
    #14
    Az informatika oktatás, szerintem javulóban van, ahogy a régi / öreg tanálok elmennek nyugdíjba helyükre fiatalabbak kerülnek, akik a tapasztalatom szerint átlagban azért jobban és értékesebb dolgokat tanítanak. De lehet, hogy ha a rendszer egészét nézzük akkor más területek lehúzzák és így igaz amit mondasz. Illetve most a pénz is kezd egyre kevesebb lenni. De az olyan problémák, mint a kellő mértékű gyakorlati oktatás hiánya már egy jó ideje jelen vannak.
  • Tetsuo
    #13
    Magyarorszagon a porosz hagyomanyu oktatas maradvanyai keverednek az angolszasz metodussal, ami nem jo.
    A bolognai rendszer is rosszabb, mint ami volt.
    A tanarok oktatasa es igy a tobbi oktatas is erosen romlo szinvonalat mutatnak, raadasul az orszag, vagyis a nemzet, szinte minden szempontbol hanyatloban van.
    Az nem vigasztalhat minket, hogy ez vilagjelenseg es az sem, hogy a folyamatos kulturalis butitas sok helyen elorehaladottabb, mint hazankban.

  • Tetsuo
    #12
    Van nehany kirakategyetem, aminek a presztizsere ugyelnek, de oda a lakossag elenyeszo hanyada jarhat. Elso szuro pl. a hatalmas tandij.
  • Cleawer
    #11
    A műszakpótlék nem változott tudomásom szerint.
    15%/30% és 20%/40% + vasárnapi esetenként
  • Kornan
    #10
    Pedig azt hittem, hogy hasonlóan az USA-hoz, azért az egyetemek magas színvonalúak az UK-ban, ha az alap oktatás nem is. Azért hallani pár jó nevű angol egyetemről.
    Magyarországon egyrészt nincs pénz sem az oktatásban, másrészt sajnos szerintem a szakmai és gyakorlati rész aránya alacsony. Mindent meg akarnak tanítani, csak épp azt nem amit kéne.
    Pl én tanultam matekot informatikai egyetemen, jól megtanították, szerettem is, nem volt vele semmi gond. Az egyetlen probléma, hogy már teljesen elfelejtettem, mert nincs rá szükségem és valószínűleg nem is lesz soha. És sajnos nem ez az egyedüli ilyen, elég sok haszontalan tárgy volt.
  • Tetsuo
    #9
    Ángliaban, a magyar eretsegi tudasszintjenek felel meg egy atlagos diploma, ami pedig hatalmas penz (evi, 6-9 ezer font) es bizony itt sem talalnak vele konnyen munkat.

    A nyelvtudasom meg nem eleg hozza, de nezegettem es erdeklodok folyamatosan ismeroseimnel, hogy milyen "nehez" egy-egy szak... Nekem tenyleg nehez lenne, de csak az angol nyelv miatt. Egy Bachelor Degree-hez a muszaki teruleten egy gyenge magyar kozepiskolai matek, a Master Degree-hez egy kozepes szintu magyar kozepiskolai eleg.
    Persze, az is kozrejatszik, hogy mas az oktatas szemlelete, de egy megfigyelheto folyamat letezik mindket orszagban:
    Az oktatas szinvonala folyamatosan esik.

  • Tetsuo
    #8
    Talan felreertheto voltam. Ángliaban az altalanos iskolaban es foljebb sincs angol nyelvtan oktatas (hacsak nem, szakmaba vag ill. egyeb esetekben). Egy gyenge irodalom van es betuzes, semmi tobb.
    Az atlag angolnak rossz a helyesirasa es nem tudja hogy 12 igeido van ill. mi az a melleknev.
    Ezt a novumot a 80-as evekben vezettek be es ma mar egyertelmu a negativ hatasa.
  • zola2000
    #7
    Igen, és mivel csak angolszász kultúrához köthető filmeket adnak errefelé a tvk/mozik(stb), és angolul tanulnak meg a legtöbben, főleg ezért oda megy pl Magyarországról is a legtöbb képzett ember is, nem máshova

    ha már valahová muszáj mivel nem elég hogy a fizetéseket itt mesterségesen alacsonyan tartották, de most még ezt is "csökkentették" (igaz hogy az adójóváírást kompenzálták, de a műszakpótlékot csökkentették, hogy a sok műszakban dolgoztató -főleg- multiknak jó legyen).
  • COOLancs
    #6
    Nekik nem kell számolni, úgy is csak a bevándorlók dolgoznak helyettük, egyetlen feladatuk az esztelen vedelés...
  • Cat #5
    Nem kötelező idegen nyelvet tanulni.
  • Komolytalan
    #4
    Ja, persze, jobb a helyzet - itt még diplomát is adnak egyes analfabétáknak, ha van pénzük rá...
  • WinG
    #3
    "az angoloknal Margaret Thatcher ota nincs altalanos nyelvtanoktatas" - tessék?
  • Tetsuo
    #2
    Magyarorszagon azert jobb a helyzet, ha a magyarokat nezzuk. (Az oktatas szinvonala esik, persze.)
    Raadasul az angoloknal Margaret Thatcher ota nincs altalanos nyelvtanoktatas, ennek is van kovetkezmenye mar...
  • quentit
    #1
    Valószínűleg Magyarországon is hasonló a helyzet...

    Viszont az emberek ezt általában itt sem szégyellik. Nálunk ezt úgy hívják hogy "humán beállítottság".