Az elsõ SimCity 5 infók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Énnekem meg az hiányzott az újabb részekbõl, hogy a sakktáblaszerû városképen kívül nem lehetett másféle elrendezésben dolgozni. Pedig a rendes települések csak ritkán teljesen ilyenek. Egy igazi városszimuláló program szerintem nem lehet teljes jó közlekedési szimuláció nélkül. Ehhez pedig egy négyzethálós modell szerintem túl primitív. A mai gépek teljesítménye simán képes lenne vinni egy összetettebb grafikai struktúrát is.

"Remélem, hogy a grafika nem fog a városmenedzselés rovására romlani" -

rovására menni*

Annak is örülnék, ha a játék továbbra is inkább a makró szempontot hozná elõtérbe, a kis részletek hülyesége mellett (lakó feljelenti a szomszédot).
Kb. mint a Societies^^ kisgyerekeknek. Legyen benne, nem azért mondom, csak ne azon legyen a hangsúly. :)
Valamivel el kell tudniuk adni a játékot! :)
Challange accepted: "építs elégedett lakózónát egy atomreaktor körül." xDDDD

Remélem, hogy a grafika nem fog a városmenedzselés rovására romlani.
Valamint nem hinném, hogy kötelezõek lennének az ilyen mellékküldetések - lásd SC4 - Rush Hour.

Egy kis off:
Régóta próbálkozom a 4-ben, hogy lemodellezzek egy kis érképrészletet.
Valakinek van már benne tapasztalata esetleg, tudna ötleteket, tanácsokat adni?
kár, hogy a simsville-bõl nem lett semmi, fasza kis játék lett volna.

http://www.youtube.com/watch?v=DY9Q1ZNSDIE

ez a "lehetõség lesz bemenni a házakba" mézesmadzag szerintem most is erõs túlzás a mai technikai fejlettség mellet. már tizenx éve is volt olyan játék amit ilyennel hirdettek, aztán a végén nem lett belõle lósz*r se, mert nyilvánvalóan túlzás és nem lehet annyi teret megkreálni, max ha valamilyen script alapján legenerálnák minden épület belsejét, de így nem tudom,hogy mi értelme volna annak, hogy be tudunk menni. azt tudom elképzelni reálisan, hogy a fõbb intézményekbe tudunk benézni, és esetleg onnan változtatni az épületre jellemzõ beállításokat, mint pl a tûzoltóságnál a költségvetés, az erõmûveknél a teljesítmény, stb, és ennek még valami értelme is lenne. szerintem ez az összes épületbe belemenõs dolognak még simán kell 10 év, mert egyszerûen túl sok idõt igényel az elkészítése, viszont túl sok gyakorlati haszna nincsen, max egy GTA jellegû játékban. mondjuk pl a GTA 7-8 ban :D
Én valamikor a 90es években játszottam utoljára SimCity-vel. :) Ott még kis fekete négyzetecskék szimuláltak szinte mindent. :D Szóval nulla grafika volt, de egész jól el lehetett vele szórakozni pár nap erejéig. :)
Hogy az ifjabbak el tudják képzelni: mintha karakteres üzemmódban raknák ki a pályát ASCII karaktersorozatokból, mint pl. ezek: █▄■▓:D
Már nem emlékszem, hogy ez még C-64-en volt-e nekem, vagy már a PC P-100-ason.

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

Utoljára a 3-al játszottam :) Ha hamarabb kijön mint a diablo 3 akkor kipróbálom ^^
És erre elég nagy az esély...
curse
alig vartam mar egy uj rokabort :)

http://www.kongregate.com/games/curse/sokoban-experts http://www.kongregate.com/games/curse/crypture

"A SimCity 5-ben mindenre figyelnünk kell. A lakók például panaszt tehetnek, ha egy szomszédjuk hangosan hallgatja a zenét és ebbõl akár helyi botrányok is kialakulhatnak - ha nem lép idõben közbe a helyi hatóság vagy a hivatalunk."

Hol laknak a fejlesztõk? Mert nem irigylem az ottani polgármestert... ha a szomszéd Maggie néni õt zargatja mert a kis Steve hangosan hallgatja az új 10Penny rap mûvész szövegeit..

FPS nézet? Minek... oké hogy szép.. de akkor is...
Bemenni a házakba? Persze és ezek után ne lepõdjünk meg hogy majd 30-40GB helyet fog követelni a játék a telepítéskor.
Küldetéseket eddig is bele tudtak volna tenni ha akarnak! Vagy challange feladatokat pl építs elégedett lakózónát egy atomreaktor körül.
narumon
Azért én remélem, hogy csak LEHETNEK olyan küldetések is és nem lesz kötelezõ, ugyanis egy városfejlesztõ, városmanager játékot én azért veszek meg, hogy várost manageljek nem azért, hogy FPS küldetést csináljak benne. Félek is egy kicsit a fent elhangzottak miatt, pedig SimCity sorozat nálam etalon!

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

ezek szerint nem játszottál a simcity 4-gyel, abban voltak hasonló küldetések...

Na ennek örülök, hogy végre beletették az FPS nézetet is. Kíváncsi leszek milyen lesz. Én pl. el tudnám képzelni, és nagyon jó lenne, ha felépítenék egy várost, akkor GTA szerû játékra lehetne váltani, és szabadon kocsikázni a városban, helikopterrel repülni stb. Esetleg még küldetések is lehetnének benne ebben a módban.