8
  • Narxis
    #8
    Semmire.
  • shaddam
    #7
    1 gigás gameloftos csodajátékokkal biztos hamar betelik
  • hammerjoe
    #6
    A válasz neked szólt, csak rosszat nyomtam meg. Ez van. Én sem lehetek tökéletes!!
  • hammerjoe
    #5
    Anno egy i8910-em volt 8GB belső memóriával, amiből természetesen a rendszernek levettek bizonyos mennyiséget. Így már nem is 8 az az 8GB. Felraktam egy navigációs rendszert, néhány zenét(kb. 10 albumot),és egy-két divX filmet, és láss csodát tele volt. Ezt a készüléket lecseréltem egy SGS-re (az is 8GB-os volt) + vettem hozzá egy 8GB-os memóriakártyát. Itt viszont a megvásárolt játékok viszik el a memória nagy részét. 2GB-ot levesz a rendszernek, a maradék 6-on meg gazdálkodhatok egy navival + 7-8 játékkal, mert akkora terjedelműek, hogy több nem fér rá(150-600MB is lehet).A memóriakártyára szorultak az albumok, filmek. Ezt is lecseréltem... Most SGS II-őm van 16GB-al + 2db 8GB-os kártyával.A szitu ugyanaz, azzal a különbséggel, hogy itt már akad 1GB-os! game is!!! Most tervezek beruházni egy 32GB-os kariba. Ami később jó lesz egy táblába is!!
    Szóval a jobb minőséggel arányosan nő az alkalmazások mérete is (legalább is a játékoké mindenképpen), és ugyanolyan kevésnek tűnik a szabad hely, mint az első komolyabb készülékemen. Arról nem is beszélve, hogy ha fullra telerakom, akkor igencsak nehézkesen kezeli a készülék. És ez nem csak Androidos készüléken van így, hanem WM-on is, és Symbianon is.
    Ha mindent(vagy közel mindent)a készülékeden akarsz tudni, akkor -az igényeidtől függően-, bizony kevés lehet a 16GB is! Ha külföldre megyek, egy navigációs alkalmazásnak az európa térképe közel 2,5-3GB-ot is felemészthet a memóriából, és a kis drága nem olvassa be, csak a belső memóriából. Így pikk-pakk elfogy a 16GB is.
    Hát ezért fontos ebben a megalomán világban a kártyacsere.......
  • hunwhite
    #4
    Veszel egyet és megtudod :)
  • cloud.strife
    #3
    Csak tudnám hogy ebben a megalomán világban miért olyan fontos a kártyacsere lehetősége. 16GB mire nem elég?
  • lcee
    #2
    És nem csak a sony...
    Valahogy mostanában az a divat, hogy nem kell microsd a telefonokba, és nem kell akku csere sem...
    Nem túl szimpatikus hozzáállás
    Remélem azt nem kezdik el, hogy célprogram (itunes, zune) kell a fájlmásoláshoz android alatt is, mert akkor inkább buta telefont akarok :)
  • himihumi27
    #1
    A Sony elásta magát nála, azzal, hogy feladták a QWERTY-s vonalat és, hogy felhagytak a telefonok memóriakártyás bővítésével. Olyan érzésem kezd támadni, hogy a Sony egy Cupertino-i cég politikáját igyekszik folytatni, csak amolyan japános szájízzel. Persze dicséretes, hogy nem kezdenek megőrülni és nem árasztják el a piacok ~15 féle készülékkel amelyek 4 magosak és 3D-s a kijelzőjük, tehát, hogy egy ésszerűbb vonalat követnek, de már bele sem merek gondolni, hogy 2013-as készülékek milyen hiányosságokkal/megkötésekkel kerülnek forgalomba.