13
  • kalapos01
    #13
    Az AVP is része, a részévé tették. Nem úgy megy, hogy becsukod a szemed és elképzeled, hogy nem létezik.
  • metalos
    #12
    "Aki emlékszik, az tudja mire gondolok ezzel: azokat a hatalmas, idegen fajból származókat is "asszimilálták" (érdekes nem? - Borg), akik közül egyet az LV-426-on először az egyik telepes család, később a Nostromo űrhajósai is felfedeznek: a trónszerűn ülő 'valami'..."

    Róluk fog szólni a Prometheus.

    Az AvP-t meg tényleg nem szabad az Alien filmekkel egy kalap alá venni, mert az nem része az eredeti Alien univerzumnak.
  • Zombee
    #11
    Azokat inkább ne adjuk hozzá, az eredetileg amúgy sem film, hanem csak egy crossover képregény, teljesen mellékszál, nem kapcsolódik az eredetikhez, hiába akarták a filmben utólag ezt megoldani.
  • Zolthen
    #10
    Ha hozzáadjuk az AVP filmeket, akkor meg is van, honnan tud annyit "ANYA" az Alienekről. Vannak róluk feljegyzések a Weyland-nál, csak azt nem tudták 100 évig, merre keressék őket :)
  • Zombee
    #9
    Tényleg, mintha az Aliens-ben úgy lett volna, hogy találnak is erről feljegyzést.
  • 000andras000
    #8
    "...kicsivel azelőtt, hogy megtalálják Ripley mentőkabinját."

    Inkább azután. Burke küldi ki az egyik telepes családot (Newt családját), miután Ripley elmondta, hogy mi történt a Nostromoval és annak legénységével.
  • 000andras000
    #7
    "...később a Nostromo űrhajósai is felfedeznek: a trónszerűn ülő 'valami'..."

    A tisztességes neve: Space Jockey.
  • Zombee
    #6
    Fordítva :). A telepesek csak 57 évvel a Nostromo-n történtek után találtak rá az űrhajóra, kicsivel azelőtt, hogy megtalálják Ripley mentőkabinját.
  • IMYke2.0.0.0
    #5
    Itt van: KLIKK

    Rosszul emlékeztem - nem trón, hanem fegyver.
  • IMYke2.0.0.0
    #4
    Így van - Anya azt a feladatot kapta, hogy - miközben a legénysége mélyálomban alszik - módosítsa a pályáját, hogy az LV-426 közelébe érjen [részben ugye az vészadás miatt, de csak részben!], és a későbbiekben kiderült katasztrófa során a fedélzetére vegyen legalább egyet a "tökéletes" élőlények közül.

    Egyértelmű, hogy a Weyland-Yutani tudott már a helyzetről, felismerte a lehetőséget, és a közelben járó hajók egyikét odaküldte.

    Az "idegenek" gazdatesteik alapján módosítják a külsejüket - tehát, szerintem, nem szabad olyan Alienekre számítani, mint mondjuk a 2., 3. és 4. részekben.

    Aki emlékszik, az tudja mire gondolok ezzel: azokat a hatalmas, idegen fajból származókat is "asszimilálták" (érdekes nem? - Borg), akik közül egyet az LV-426-on először az egyik telepes család, később a Nostromo űrhajósai is felfedeznek: a trónszerűn ülő 'valami'...
  • Zombee
    #3
    Mondjuk ez nem olyan nagy meglepetés, tekintettel arra, hogy a cég az Alien idején már tudott róluk, a Nostromo-n Anya (gyk.: a komputer) elég sokat tudott a lényekről, kizárt, hogy korábban a Weyland-Yutani még nem került kapcsolatba velük.
  • kriszwells
    #2
    "Ennyi a kapcsolat a két film között, és semmi több. A Prometheus új film, új világ, és új ötletekkel van tele. Meg persze: új szörnyekkel is"

    Remélem azért nem csak ennyi, ha már előzmény akkor abból majd következzen a folytatás, mármint az Alien filmek valahogyan, és remélem alienek azért lesznek benne :)
  • Loál János #1
    Weyland