Szekeres Viktor

Magyarországról indult el a Prometheus-spoiler

Csütörtökön Magyarországon jelent meg először egy olyan Prometheus-infó, ami eddig még sehol sem. Hogy mindez véletlenül, egy héttel hamarabb került ki, vagy szándékos volt a spoilerezés, azt nem tudni.

Nem övezte ugyan túl sokáig rejtély a kiszivárgó információt, ugyanis tegnap este fele egy videó formájában megérkezett a megfejtés, de ettől még érdekes volt látni, hogy Ridley Scott Alien-előzményfilmjével, a Prometheusszal kapcsolatban Magyarországról terjedt el egy spoiler. Történt ugyanis, hogy az Intercom szokásos heti sajtóhírei között csütörtökön a következő rövidhír jelent meg: "Amikor az első Alien-filmet és a Szárnyas fejvadász-t készítettem, úgy gondoltam, hogy a közeli jövőben a világ hatalmas cégek tulajdona lesz - fedett fel egy kicsit a kártyáiból az egyébként titkolózó rendező. - Ezért szerepel a Szárnyas fejvadász-ban a Tyrell Corporation és A nyolcadik utas-ban a Wayland-Yutani nevű vállalat. Ők küldik fel a Nostromo nevű űrhajót. A Prometheus-ban lesz egy vállalkozó cégtulajdonos, akit Guy Pearce játszik, és úgy hívják: Peter Wayland. Ennyi a kapcsolat a két film között, és semmi több. A Prometheus új film, új világ, és új ötletekkel van tele. Meg persze: új szörnyekkel is."

Egy átlagember a fenti hírre nem biztos, hogy felkapta volna a fejét, de aki Alien-rajongó, annak minden bizonnyal beindult volna a nyálelválasztása. Nem véletlen, hogy a hírt külföldön is felfedezték valamelyik, a sajtóközleményeket copy+paste módszerekkel bevágó hazai filmes oldalról vagy blogról. Először az Alien Prequel News fordíttatta le, de az AVPGalaxy is felfedezte, hogy aztán ezen oldalaktól olyan lapok vegyék át, mint az Empire vagy az AintItCoolNews.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #13
    Az AVP is része, a részévé tették. Nem úgy megy, hogy becsukod a szemed és elképzeled, hogy nem létezik.
  • metalos #12
    "Aki emlékszik, az tudja mire gondolok ezzel: azokat a hatalmas, idegen fajból származókat is "asszimilálták" (érdekes nem? - Borg), akik közül egyet az LV-426-on először az egyik telepes család, később a Nostromo űrhajósai is felfedeznek: a trónszerűn ülő 'valami'..."

    Róluk fog szólni a Prometheus.

    Az AvP-t meg tényleg nem szabad az Alien filmekkel egy kalap alá venni, mert az nem része az eredeti Alien univerzumnak.
  • Zombee #11
    Azokat inkább ne adjuk hozzá, az eredetileg amúgy sem film, hanem csak egy crossover képregény, teljesen mellékszál, nem kapcsolódik az eredetikhez, hiába akarták a filmben utólag ezt megoldani.
  • Zolthen #10
    Ha hozzáadjuk az AVP filmeket, akkor meg is van, honnan tud annyit "ANYA" az Alienekről. Vannak róluk feljegyzések a Weyland-nál, csak azt nem tudták 100 évig, merre keressék őket :)
  • Zombee #9
    Tényleg, mintha az Aliens-ben úgy lett volna, hogy találnak is erről feljegyzést.
  • 000andras000 #8
    "...kicsivel azelőtt, hogy megtalálják Ripley mentőkabinját."

    Inkább azután. Burke küldi ki az egyik telepes családot (Newt családját), miután Ripley elmondta, hogy mi történt a Nostromoval és annak legénységével.
  • 000andras000 #7
    "...később a Nostromo űrhajósai is felfedeznek: a trónszerűn ülő 'valami'..."

    A tisztességes neve: Space Jockey.
  • Zombee #6
    Fordítva :). A telepesek csak 57 évvel a Nostromo-n történtek után találtak rá az űrhajóra, kicsivel azelőtt, hogy megtalálják Ripley mentőkabinját.
  • IMYke2.0.0.0 #5
    Itt van: KLIKK

    Rosszul emlékeztem - nem trón, hanem fegyver.
  • IMYke2.0.0.0 #4
    Így van - Anya azt a feladatot kapta, hogy - miközben a legénysége mélyálomban alszik - módosítsa a pályáját, hogy az LV-426 közelébe érjen [részben ugye az vészadás miatt, de csak részben!], és a későbbiekben kiderült katasztrófa során a fedélzetére vegyen legalább egyet a "tökéletes" élőlények közül.

    Egyértelmű, hogy a Weyland-Yutani tudott már a helyzetről, felismerte a lehetőséget, és a közelben járó hajók egyikét odaküldte.

    Az "idegenek" gazdatesteik alapján módosítják a külsejüket - tehát, szerintem, nem szabad olyan Alienekre számítani, mint mondjuk a 2., 3. és 4. részekben.

    Aki emlékszik, az tudja mire gondolok ezzel: azokat a hatalmas, idegen fajból származókat is "asszimilálták" (érdekes nem? - Borg), akik közül egyet az LV-426-on először az egyik telepes család, később a Nostromo űrhajósai is felfedeznek: a trónszerűn ülő 'valami'...