4
  • MutenRoshi
    #4
    Aki ennyire félti a fotóit az tényleg ne töltse fel sehova, hanem mutogassa a kis barátainak egy pincében, aminek ha van is ablaka az legyen befüggönyözve.
    Ha mégsem, akkor csak olyan dologról készítsen fotót aminek ő a tulajdonosa. Például ne fotózza le az eget, mert az nem az övé, vagy ne fotózzon fákat közterületen mert azokat az adófizetők pénzéből gondozzák és nem kért mindegyiküktől engedélyt.
    Agyrém ami a szerzői jogok körül megy. Kétlem, hogy Leonardo Da Vinci a Medici-ekhez fordult volna panasszal, ha valaki lemásolja a Mona Lisa-t.
  • nlght
    #3
    Mi a helyzet azokban az esetekben, amikor a user jogvédelem alá vesz egy képet, amit letöltött korábban vhonnan? Hogy dönti el, hogy ki volt az eredeti készítője/tulajdonosa a képnek és hogy kinek jár a jogvédelem? Aki először azt mondja rá, hogy dibs vagy mi? Mi van akkor, ha photoshoppal 1%-ban átszerkeszted és elmented más formátumban, így is észreveszi, hogy mi volt az eredeti jogvédett kép?
  • gforce9
    #2
    Ha valakiu nme akar fotót megosztani, akkor ne tegye fel netre. Ha felteszi, lássa el vízjellel vagy tudomisén, gondoskodjon arról, hogy ne tudják ellopni. Ha én egy fotót kirakok az utca közepére lezáratlanul, akkor pereljem az önkormányzatot, mert közterületről elvitték? Nem igazán értem ezt a megközelítést. Akinek a kép a tulajdona, az foganatosítson óvintézkedést, ne egy harmadik fél. Akinek lényegében nulla köze van az egészhez.
  • KopaszIsten
    #1
    Nem értem mi alapján tudja egy program egy általam feltöltött képről, hogy jogvédelem alatt áll-e. Nem ismerem az említett rendszert, de ha lehet képet feltölteni, akkor a kép megszerzése már gyerekjáték.