64
Az Amnesia: The Dark Descent folytatása...


 • wantonly
  #64
  Érdekes dolgok vannak a nextfrictionalgame.com weboldalon.

  Egy "SOMA" névre keresztelt projekt, sci-fi környezetben.
 • DasIsFuck
  #63
  Nem értem azt a sok lehúzó kommentet amit itt olvasok.
  Lehet nem lett olyan félelmetes mint az első része, de attól még félelmetes.
  Az meg, hogy miért került ki a invetory,lámpaolaj gyűjtögetés elég eggyértelmű szerintem.
  Míg az első rész eggyértelműen a túlélő horror hangulatot kívánta megfogni, itt szimplán csak egy történetet akar a játék elmesélni és nem túlélőhoror akar lenni.
  Ezt azért tisztán nem nevezném negatívumnak.
  Más stílust követett, főleg hogy nem is közvetlen folytatás.

  A történet szerintem nagyon ütős lett és ilyen elemekben szerintem jócskán lehagyja az első részt.
  Talán a befejezése lehetett volna jobb is kategória, de ez nem ront az egészen.
  grafika meg lehet nem a legszebb, de a célnak megfelel nálam semmit nem vett el az atmoszférából.
  + a játék környezete szerintem agyonveri az első rész klisés és unalmas kastélyát.(steampunk gyárkörnyezet ftw)
  arról nem is beszélve hogy voltak olyan mesterien megkomponált jelenetek amikért már megéri megnézni/játszani.
 • Shep
  #62
  Hát ez elég szomorú.
 • grebber
  #61
  Ez van ez ilyenre sikeredett!
 • Shep
  #60
  Fog ebben a játékban történni valami, mert már a kazánokig eljutottam de nem igazán volt semmi. Előző rész azért jóval mozgalmasabb volt, ez meg csak menj előre, kapcsolgass aztán kész. Az a disznóember sem félelmetes. Eddig sajnos messze nem hozza az előző rész szintjét, az Outlastot meg már meg sem merem említeni.
 • Gabe18
  #59
  Hát nagyjából mindent leírtatok már. Igy a végére érve tetszett, de messze nem hozta az első rész szintjét. Kifejezett horror rész szinte nem is volt benne, mert míg az első részben a szörnyekkel való találkozásokat sikerült tényleg félelmetessé tenni, addig itt teljesen semmitmondóak voltak. Eleve ezek a "medvedisznóemberek" egyáltalán nem voltak rémisztőek.
  A történet maga mondjuk tényleg bizarr/horrorisztikus volt, de maga a játékmenetben ez már kevésbé látszott.
  Az meg hogy a játékmenet leegyszerűsödött (amúgy se volt túl bonyolult), megint csak nem vált az előnyére. Az első részben egy kis "para" faktort hozott az is hogy most gyújtsak lámpát vagy nem, megéri elpazarolni az olajat vagy nem. Itt már ez se volt meg.
  Na de nem akarom negatívan befejezni, mert azért kellemes pár óra volt. És külön pozitívum az alapból magyar felirata.
 • kasa85
  #58
  Kellemes volt,és akkor pörgött fel a legjobban a játék imádtam mikor a vége fele SPOILER hullott a város a röfik által DD
  Kellemes volt,hogy egy jó órát tölthettem vele az első részben pont a végén jöttek a zenék gondoltam itt is ez lesz,de kellemeset csalódtam.
  Sajnos a 3/4nél kezdődött a parádé akkor indult el az esemény láncolat előtte meg ásítoztam nem volt semmi ijesztő csak egy két rohangáló röfi,és kész.
  Inkább a biztosítékokra,kazán szelepek,gépek elindításával,vagy leállításával kellet tökölni.
 • Prince of Máté
  #57
  Vízi szörny szerintem a legparásabb, mert nem látod, csak hallod... (ezt a véleményt mástól is visszahallottam) Igazán csak akkor érzed át, ha 5.1-ben játszol és mögötted is van hangszóró :)
  Másik dolog még amit elbasztak az a lámpa pislákolása ha arrafelé van 1 szörny... így már lélekben felkészülsz rá és nem ijedsz meg tőle.
 • wantonly
  #56
  Engem zavart, de mást tesztben is olvastam, úgyhogy nem csak engem.

  Amit a végén írtál az sajnos igaz. Ha ide is beépítik ezeket a dolgokat sokkal nagyobbat ütött volna a játék. Így, hogy a főhős nem retteg igazán, nem kell a fényre menni, nem fenyegeti a megőrülés veszélye menekülni és észrevétlennek maradni is könnyebb.

  Vagy említhetném a vízi-szörnyet is, azt például áthozták, de minek? Én már az előző részben sem féltem tőle, főleg, hogy egy nagy semmi, csak bugyog a víz. :)
 • wantonly
  #55
  Azon a ponton én is azt hittem, hogy vége lesz, de szerencsére nem és nekem is tetszett ami utána jött.

  Az optimalizálással nekem nem volt gondom, akadást egyszer sem tapasztaltam. Viszont a játék többet tölt egy kicsit, mint az előd.
 • Prince of Máté
  #54
  Nekem ez a homály (amit többször is negatívumként megemlítesz) fel sem tűnt... Szerintem egy horror játékban teljesen normális. (máshol se láttam hogy bárkit is zavarna)
  Nekem 3 gondom van a szörnyekkel az előző részhez képest:
  Nincs olyan félelmetes zene, ha a közelben van 1 belőlük. Nem homályosodik el a kép, ha látod őket, és nincs az a fogcsikorgató zene, mikor üldöznek. Ezek tették félelmetessé a szörnyes részeket szerintem.
 • kasa85
  #53
  Ja igen amit el felejtettem mint csúnya warezmatyi amint lesz pénzem mivel egyenlőre munka nélkül vagyok megveszem az Outlast ezzel egyetemben meg érdemli mind két horror játék,hogy a polcomon virítson.
  Amúgy az outlast játékra 94% adok nagyon tetszett viszont erre csak 80% tudok adni,így is jó szívűen kevesebbet ér mivel vissza lépés lett az első részt ha felhozzuk.
  Sajnos nem sikerült felül múlnia ezért szomorkodom egy kicsit sokkal többre számítottam,de így is beszippantott a játék szóval vegye,és vigye aki megteheti megérdemli a játék,hogy folytassák kevés horror játék van jó lenne megmaradna ez nekünk harmadik részként is :)
  És megfelelő eladást követően Magyarítva kapjuk meg a következő részt ritka manapság a magyar feliratos gyári játékok szóval ezért is megérdemli a 70% helyett a 80% ot igényes fordítást kapott bár némi hibát tartalmaz,de el lehet tekinteni felőle.
 • kasa85
  #52
  Tökéletes a teszt amit írtál szintén ugyan az a véleményem nekem is.
  Viszont én nem tudom,de szerencsésnek mondhatom magam,hogy tudtam hol mit kell csinálni.
  Illetve a szörnyeket is megfelelően kerültem ki szóval nekem jó,ha négy óra volt a végig játszása úgy,hogy minden papírt,és sarkot bejártam.
  Persze volt olyan rész ahol el akadtam,de az nagyon ritka volt ezért is sikerült gyorsan végig játszanom.
  Viszont egy amit hozzá tennék az optimalizálás nagyon rossz lett.
  Mindent a legnagyobb értékre raktam,ha jól emlékszem volt egy beállítás pontosan nem tudom mi a neve 16 volt az érték,és fel toltam 32re.
  A játék elkezdett akadni mint a fene helyenként.
  Csak tudnám miért,mert a látvány nem is változott,és a vasam is megvan ahhoz,hogy a Crysis 3 fúl grafikán ki tudtam játszani.
  Mivel nem volt rá keretem,így kénytelen voltam virágboltin végig játszani szóval nem tudom lehet törés hiba áll a háttérben.
  Semmi olyan kinézet nincs a játékban ami meg magyarázhatná az akadozást helyenként.
  Viszont ami nálam vitte a 80%ot az a zene volt ezért annyit adok a játéknak.
  Amiért nem éri el a 90%ot az a gyenge kinézet,és szörny karakterek nem tudom,de egy kicsit vicces volt a disznó fejű emberek.
  Viszont az első részben azok a nyúlánk torz lényektől borsódzott a hátam ijesztő volt.
  A zene,szinkronhangok toppon voltak nagyon hangulatosra sikerültek sokszor azt hittem mikor hallottam a megnyugtató zenét,hogy itt a vége,de kellemesen csalódtam,mert csak a 3/4nél tartottam a játékban.
  Igazából ott kezd felpörögni a játék viszont az első több mint a felében dög unalmas csak feladványokat kell megoldani néha,néha egy röfit látunk elcsoszogni elsprintelni semmi több.
  Az első részt egyedül a zene múlja felül minden másban csúnya visszalépés mindenben.
  A grafika az meg maradt talán csiszoltak egy kicsit rajta,de semmi kiemelkedőt nem tapasztaltam a második részben.
  Ha a mostani horror játékokat veszem figyelembe amik megjelentek akkor az Outlast a befutó ez után jön ez a remek játék ami remélem folytatódni fog a közel jövőben megérdemli a folytatást szeretem az egyediségét.
 • wantonly
  #51
  Amnesia: Machine for Pigs beszámoló
  :
  A horror játékok terén számomra etalonnak számító The Dark Descent és a korábbi Penumbra trilógia után úgy éreztem megér egy előrendelést a Frictional Games új játéka.

  És, hogy megérte-e? Az előd ismeretében ez a rész középszerűre sikerült, ugyanakkor látszik rajta a rengeteg munka és végeredmény még így sem lett rossz. Magasra tették a lécet és ezt most bár nem sikerült megugrani, de azért mégiscsak egy korrekt horror játékot - avagy ebben ez esetben inkább thriller-t - tettek le az asztalra. Szóval a válaszom igen, megérte, bár nem vagyok teljesen elégedett.

  A grafika nem sokat változott, bár nekem eddig sem volt vele bajom. Azért örülnék, ha legközelebb már szebb lenne a játék, de a hangulat, a nyomasztó atmoszféra így is megvan. Az effektek, animációk néha gagyi hatást keltenek, szóval van még hova fejlődni. De a legnagyobb gond, hogy "köd" burkolja be a képet, amire nem jöttem rá, hogy miért kellett. A menüben kikapcsoltam a ragyogást és a szépiát, de nem sokat segített. Ezáltal kevésbé éles a kép, amolyan álomszerűnek hat.

  A félhomály szinte állandó lesz a játékban. Még ez előző részben adtak megnyugvást a világított részek, itt szinte végig kell a lámpa. Fura, amikor a játék elején felébredünk és a házunk olyan belülről, mint egy kísértetkastély és semmit se lehet látni.

  Gyerekszoba Amnesia módra: :)

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  http://imagerz.com/QE5ODktvAwMCUFkfFAVR


  A hangok most is remekül passzolnak a játékhoz, a szinkronhangok is nagyon ott vannak, ahogy mindig. Néhány sikoly, nesz mintha ez előző részből lett volna átcsempészve. Alexander hangja az előző részből még mindig a fejemben van, azért ekkora hatással ezúttal nem volt rám. A zene szintén erős pontja a játéknak, sokszor nyugtalanító, máshol ad egy kis reményt, megnyugvást.

  Sokat egyszerűsödött a játékmenet, nincs inventory, nincs olajkeresés, semmi. Ezáltal gördülékenyebb lett ugyan a játék, de nekem hiányzott, ahogy a komolyabb feladványok is. A szekrényekben, fiókokban nincs szinte semmi, a legtöbb le is van zárva. Pedig a motorban ott rejlik a lehetőség, ha visszaemlékszünk ez a játék pont egy technikai demóból nőtte ki idáig magát. A tárgyak felemelése, forgatása így teljesen értelmét vesztette.

  A főhős ezúttal nem retteg nyüszítve a sötétben, csak néha vesz ziháltan levegőt, nincs sötétben látás és őrület. Sajnos ezáltal a játék is kevésbé lett félelmetes és a szörnyek se néznek ki annyira ijesztőnek, mint azt elvárnánk, főleg miután egyszer-kétszer már összefutottunk velük. Azért a nyomasztó hangulat most is meglesz, szóval fogunk rettegni így is eleget! A gépek különleges hangulatot teremtenek, ez egy más világ, egy másik környezet. A történet elég bizarr és ezúttal többet is fogunk majd olvasni.

  Erre a részre különösen igaz, ha nem éljünk bele magunkat csak megyünk előre, nem fogjuk élvezni. Nappali fénynél egyenesen értelmetlen vele játszani, rá kell hangolódnunk teljesen.

  A végigjátszás nekem megközelítőleg 8 óra volt, szóval nem annyira rövid, mint ahogy egyesek állítják, viszont igaz ami igaz, bőven lehetett volna hosszabb - és egyben változatosabb - is.

  Én nagyon várom a fejlesztők következő játékát, legyen az folytatás vagy egy új projekt!

  Pozitív:
  - Továbbra is félelmetes hangulat/atmoszféra
  - Hangok, szinkron, zene
  - Bizarr történet
  - Magyar felirat


  Negatív:
  - Homály effekt
  - Inventory hiánya
  - Viszonylag rövid


  7.5/10

  További képek:

 • undY1ng
  #50
  Nem végigrohanva minden sarkot és összes papírt megtalálva 5 és fél óra alatt sikerült végigvinni (2 nap alatt, mert belemerültem még meló mellett is :D). Nekem nagyon tetszett! Bár már a Dark Descent is tökéletes volt számomra és az előző Penumbra részek is. Nagyon remélem, hogy folyatják a srácok és a közeljövőben lesznek még játékaik! :)
 • kasa85
  #49
  Okés várom akkor a kritikát jó játékot viszont lentebb elnézést a magyar nyelvtani hibákért gyorsan gépeltem,és ellenőrzés nélkül elküldtem,de érthető amit le írtam szerintem.
 • mester1987
  #48
  Elkezdtem, de nagyon az elején vagyok, majd írok :)
 • kasa85
  #47
  Sokkal ajánlom a kipróbálását :)
  Mindenféleképpen veri az Amnesia játékot kinézetben,és hangulatban.
  Ott az első 15 perc után ahogy be lépsz a bolondok házába elő ugrik a para faktor,és jönnek a nyakadba ugró bolondok,és dobálózó gorillák.
  A hang hatás ott még szebb,és a sztori is magával sodorja az embert ezért ez az Amnesia nagy csalódás számomra azt hittem űbereli az első rész persze ritka az olyan termék filmben,vagy játékban ami a második része ütné az első részt,de vannak kellemes csalódások pl Assasin Screed 2,vagy 3 az első monoton volt.
  Ajánlom a beszerzését én azt mindenféleképpen a polcomon szeretném látni a Magyarítása ha minden jól megy a hónap végén érkezik a kevés szöveg miatt inkább naplók vannak gyorsabb a fordítást.
  Amúgy jó játék a mostani Amnesia is unalom űzésnek jó viszont gyászos a hangulatom,mert sokkal többre számítottam.
  A két játék azonos méretű az Outlast játékban egyszerűbb fejtörők vannak azért lehet végig szaladni 4 óra alatt ez a játék meg a keresgélések miatt tólja ki a játék időt.Láda huzigálás,kerék forgatás,kapcsolókkal való babrálás,biztosíték csere,benzin keresés üres tartályok feltöltése.
  Szóval ajánlani tudom mint horror kedvelő játékos. :)
  Jó játékot kíváncsi vagyok a véleményedbe dobhatnál egy privátot amennyiben lesz időd rá,hogy milyen lett.
 • mester1987
  #46
  Az Outlast durvább azt mondod?!
 • kasa85
  #45
  Játszottam vele vagy 3 órát.
  Tetszik benne,hogy tárgyakat kell keresni okoskodni mint hova tegyek merre tekerjek stb.
  Az első rész para faktorát közel sem hozza.
  Mivel most jelent meg az Outlast is inkább azt a játékot emelném ki.
  Ott az első percben meg mutatta mit tud Amnesiában meg közel egy órát kellet játszanom,hogy lássak egy retardált disznóembert vagy mit.
  Amúgy nem rossz a hangok kiválóak a kinézete viszont elég gyengére sikeredett ilyet még 2005ben is jobban megcsináltak látszik nem az első számpont volt a kinézet a fejlesztőknél ami nagy kár ellenben az Outlast lenyűgözött ahogyan kinézett.
  Ott a hangok,para faktor,összkép,játékmenet első rangú volt be kategorizálnám egy AAA kategóriába viszont ezt inkább egy C be amiben benne van a lassú monoton sztori kibontakozása,és a kinézete a játéknak.
  Sokan biztos azt mondják ki nézet nem számít.
  Kérem szépen 2013 van,és egy 2005ös játék kinézetét nem hozza ami nagy vissza maradottságra utal viszont ezt ki egyensúlyozza a sztori,és a hang hatások.
  Ha 100% hoz kell mérnem outlast kapna 94%ot ez meg 80% ot ami lehet,hogy emelkedni fog majd meg írom mikor 100%an a végéhez értem viszont 3 óra játék menettel nem mondanám azt,hogy hozná az Amnesia első részeket közel sem.
  A grafika,és a hangzás hamisítatlan Amnesia 1,de a para faktor nagyon gyengén indul be,és a hangzás viszi el azt is nem egy szép effekt amitől be fosnák a gatyába,hogy úr isten mi ragadott meg és vágott a falhoz.
 • wantonly
  #44
  Én kiélvezem minden percét, akárcsak az előző résznek szóval nekem sem 3-4 óráig fog tartani, de nem is értem, hogy lehet ennyi idő alatt végigjátszani... Ennyire nem lehet rövid, az tuti, hogy végigrohantak. Ez a játék megköveteli, hogy az ember türelmesen játsszon vele, beleéléssel. Közel két órát játszottam eddig, a para faktor most is erős, de azért nem annyira mint a The Dark Descent-ben, azért ott sokkal jobban féltem. Viszont még az elején vagyok és párszor már itt is összecsináltam magam. A hangok és a zene is mestermunka, a grafika kicsit már idejétmúlt, de a hangulat itt sem rossz. Úgy néz ki a számomra abszolút etalon előző rész történetét és hangulatát nem sikerül megugrani, egy picit leegyszerűsödött a játékmenet, amit sajnálok, de azért hamisítatlan Amnesia.
 • mester1987
  #43
  Ja akkor bocsi...
 • mac83
  #42
  erre a játékra gondolok :) sok online ujság is azt kifogásolja, hogy jó játék, csak nagyon rövid.
 • mester1987
  #41
  Outlast-ra gondol, bár nem tudom mi köze van hozzá :)
 • grebber
  #40
  Akkor ők prok nem is kicsit mert nekem ebből az 1 óra gameplayből 30 perc már csak a keresgélés volt és még mindig nem találom ahova menni kéne :D
  Szóval nekem bőven lesz ez 8-10 óra is!
 • mac83
  #39
  sokan írják hogy 3 óra alatt vitték végig ezt a játékot, max 4, szóval úgy készülj :D
  nekem olyan problémám van, hogy nem tudok jobbra-balra nézni, csak előre-hátra menni, tudtok segíteni?
 • grebber
  #38
  Amúgy kb semmit nem olvastam a játékról így számomra rendkívüli meglepetésként ért, hogy magyar feliratos!
 • grebber
  #37
  Gyorsan beletoltam 1 órát. Hát remélem lesz benne valami félelmetes is, mert ennyi idő alatt egy Outlast már előtte az összes aduászát itt meg kb elalszok.

  Az tény hogy ez full más meg ez nem alig 4 órás lesz mert az lesz kb 3 óra mire megtalálom hova kell majd menni :D

  Remélem később beindul valami mert eddig ez nudli.
 • wantonly
  #36
  Elég sok játékot vettem már. :)

  Viszont zavarni zavar, hogy az egyik kedvenc játékomból már a megjelenés napján 3 féle warez verzió van.

  Legalább ne reklámozzuk.
 • zzeN
  #35
  Azért ne szállj el magadtól mert megvettél egy játékot:)
 • wantonly
  #34
  Remélem vírusos. :)
 • zzeN
  #33
  Sőt már skidrow is van:D
 • wantonly
  #32
  No comment...
 • zzeN
  #31
  Magon kint is van a GOG-os verzió.
 • wantonly
  #30
  Metascore 73 User score 9.0
 • wantonly
  #29
  A játék tölthető a steam-en! Nekem már száguld lefele. :)
 • Prince of Máté
  #28
  Én már nagyon várom :P
  Szerintetek melyik a legjobb costum story az Amnesia-hoz? (ami az eredeti stílusra a legjobban hajaz)
 • MR ME
  #27
  a felirat királyság!
  már várom, nem sok játék kötött le az utóbbi időben annyira mint az első része
 • wantonly
  #26
  Javított link: Amnesia: A Machine for Pigs STEAM
 • wantonly
  #25
  Steam link:

  Jelenleg elővásárolható, akcióban 12,79€!

  Szinkron nem lesz, de magyar felirattal jelenik meg!