21
  • chuky123
    #21
    Szerintem a legunalmasabb film ahogy már előttem is írták az a Tinker Tailor Soldier Spy volt. Legjobb alakítást Mucsi Zoli nyújtotta benne. Ennél unalmasabb már csak az Anonther Earth volt ha jól tudom az is 2011es "alkotás" volt.
  • Praetor
    #20
  • morden
    #19
    Hogy ide jöjjönk kommenteljünk és javuljon az oldal látogatottság :D
  • gulyasandras
    #18
    Miért kellett a legrosszabb filmekről két listát csinálni?

    Nem értem.
  • gulyasandras
    #17
  • NEXUS6
    #16
    Az a dúrva, hogy a filmben van jó néhány utalás különböző más filmekre, alkotásokra, tele van öniróniával, önreflexióval, valójában nagyon komplex dolog.

    Nos, ha Björk-öt nézzük, akkor a film iszonyatosan hajaz a Táncos a sötétben c. filmjére, amit Lars von Tier rendezett. Ami nem egy könnyű film. Az amerikai álmot mutatja a valóságban, de szimbolikus elemekkel megtűzdelve, de pont ezért mondjuk ahogy tudom amerikában rendesen bukott, ellenérzéseket váltott ki.

    Egész eddig halogattam ezt a filmet, hogy megnézzem, a mozi kimaradt, DVD-ben akartam megvenni, de nem esett le még az általam preferált TESCO gazdaságos szintre az ára. Tegnap a lista apropóján leszedtem, hát rendesen megdöbbentem. Művészi értékben nagyjából toronymagasan vezet bármelyik itt, jó, vagy rosszként megemlítésre került filmhez képest.

    A gond is az előbbiekből fakadt, az elvontságnak és a kommerszségnek olyan elegyét adja, ami ha kajálásként akarjuk megfogalmazni, egy mekihívőnek ízetlen, a vegának meg nem elég tudatos.
    Az a helyzet, hogy habár a szusit a legtöbbünk egy kólával öblíti le, amit félóra feszengés után kikérünk a ferdeszemű pincértől, de ezt senki nem mondja amikor az ismerősöknek elmeséli, hogy milyen étteremben volt. Nem azért mert ciki, hanem mert lényegtelennek tűnik. Ez a film bizonyos szempontból, pont ilyen dolgokkal van tele, ezekről szól.
  • WoodrowWilson
    #15
    Először is - ezt minden évben le kell írni - a listára csak olyan filmek kerültek fel, amikről jelent itt meg kritika. Másodszor ha a maradék filmekről készülteket elolvasod, akkor megkapod a választ: azért nem kerültek fel a listára, mert a szerzőnek nem tetszettek annyira, vagy épp jobban tetszettek. A lista pedig szubjektív (mivel objektív nem is lehet), szóval felesleges patáliát csapni miatta, elmondod, hogy neked mi jött be, mi nem, ennyi.
  • Hunter of Deer
    #14
    Megéri itt olvasni a cikkeket, az ember vagy felidegesíti magát vagy röhög egy jót. :)

    viszont a listából tényleg hiányzik a Limitless a Source code és a Fast Five is sztem.
    Jah és a Kellékfeleség jó film volt, csak akik nem értik a poénokat azok leszólják (bár végülis mindenkinek más az ízlése. ..)
  • WeAreMany
    #13
    Sucker Punch szerintem is igencsak ütős film lett és úgy, hogy Björk pl nagyon kiesik abból a kategóriából amit szeretek, de ide eszméletlenül illett.
    Rango meg mint zseniális? 2-3 új gagen kívül semmi. Várod az új poént, a csattanót, erre klisé, klisé, klisé...
  • kanduhr
    #12
    A legjobbak közé beírod az X-ment, Thort, Real Steelt, C&A-t, Captaint Americát és a Fast Five-ot, amik épp egy fokkal jobbak a nézhetetlen filmeknél, míg a legrosszabbak közül hiányolod a Drive-ot, ami az évtized egyik legjobban összerakott drámája. Meg a Tree of Life...
    (Transformers-szel egyetértek)
  • szasz85
    #11
    Hát ez elég érdekes kis lista...

    A Párizsból szeretettel, a Sucker Punch igenis jók voltak.
    A Rango első osztályú, a The Thing is jó volt.

    Miért nincs X-Men First Class ???
    Miért nincs I am number 4 - Thor - Real Steel - RED - Cowboys & Aliens - The Devil's Double - Super 8 - Captain America - Fast Five - Source Code - Limitless.
    Végül is csak a legjobbak maradtak le...

    A legrosszabb listáról pedig épp a 3 legrosszabb hiányzik...

    Transformers 3 - Drive - Tree of Life
  • kalapos01
    #10
    Vannak ott angol filmek is, meg francia. Meg még egy csomó európai fel van sorolva.

    Amúgy meg nem tök mindegy, hogy a közönségnek Hollywood meg 3D kell? Inkább örülj neki, hogy te európai filmeket nézel. Aki nem akar, arra nem kell ráerőltetni. Mindenki tudja, hogy mi érdekli őt, egy robotos látványfilm vagy egy grúz egzisztencialista kamaradráma.
  • morden
    #9
    Én azt sajnálom, hogy a jó és a rossz listán is szinte kizárólag csak Hollywoodi popcorn filmek szerepelnek, jó lenne európa közepén kicsit európai filmeket is nézni.
  • NEXUS6
    #8
    Olvasom a cikket és látom, hogy milyen xar filmek voltak még. De mondjuk a Lopott idő szerintem megint csak tök jó volt.
    Az a gond szerintem, hogy ilyen lüke listák jönnek össze akkor, ha a spenótot összevegyítjük a mákostésztával. Ha sok ovis jön be szavazni, és nem határozunk meg előtte a kategóriákat, akkor a végén kijön, hogy a kaviár csak cicakaki golyó.

    Kb az Aktívban le is lehetne ezt a listát adni.
  • NEXUS6
    #7
    Mondjuk most néztem meg az Álomháborút, és nem tudom mit keres ezen a listán!

    Egy iszonyat jó kis film!
  • KAWAszaki
    #6
    A Fertőzés?!
    3.?
    A hiba biztosan az én készülékemben van.
    Újból bizonyítást nyert számomra, hogy a kritikát csak a film megnézése után szabad elolvasni, szigorúan csak röhögés céljából...
  • morden
    #5
    Az első két legjobb film mese/animációs film :D kedves gyermek SG szerkesztők és olvasók 9-kor ágyban a helyetek :D
  • Kindred Blades
    #4
    Négy szóval szeretnék hozzászólni.
    Tinker Tailor Soldier Spy
  • FoodLFG
    #3
    A Zöld Lámpás tényleg ratyi volt. De a A majmok bolygója sem volt sokkal jobb.
    A Rangón tudtam röhögni volt benne egy-két faszántos karakter és jelenet.

    A többit nem láttam. Néztem még ezeken kívül is filmeket, de a franc se tudja már, hogy azok mikor jöttek ki. Nem biztos, hogy ide tartoznak, de nem is nagyon emlékszek már rájuk... Kiemelkedően jót nem nagyon láttam.

    A Game of Thrones viszont tetszett, csak az meg sorozat.
  • NEXUS6
    #2
    Húbaxmeg, ilyen gyík filmek voltak egész évben!? Mondjuk nem is sokat voltam moziban.

    Amúgy márcsak azt mondja meg valaki, hogy mi a különbség a 10 legjobb és lexarabb között. Szal szabad a gazda!
  • finizlik
    #1
    Húha milyen fikázás lesz itten