Parkolópályára került a Dell
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Erre folyamatosan van példa 😊
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
A háttér technológiák korszerûek, a legújabbak, csak ez end user gépek nem a legfrissebbek ... de mivel ezek meg egy full policyvel védett hálózatra vannak kötve, nem sok kárt tudnak csinálni .... arról már nem is beszélve, hogy a banki szoftverek sem tegnap, a legkorszerûbb technológiákkal készültek.
A Win7-hez meg gépeket is kéne ám cserélni.
A Win7-hez meg gépeket is kéne ám cserélni.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Biztonsági okokból az internettõl elkülönített hálózaton folyik a banki pénzkezelés. Az internethez csak néhány ponton csatlakozik egy banki hálózat, például ahol a külsõ felhasználók tudnak belépni a saját folyószámla-kezelõ ablakukhoz.
Természetesen ezek a hozzáférési pontok védve vannak, amennyire lehetséges, de a felhasználók mindig sok kárt okoznak, és a leggyengébb pontok a rendszerben.
Természetesen ezek a hozzáférési pontok védve vannak, amennyire lehetséges, de a felhasználók mindig sok kárt okoznak, és a leggyengébb pontok a rendszerben.
Azért a bankokban a pc-k nem hiszem, hogy közvetlenül a netre lennének lógatva.
Szerintam komoly monitorozó meg tûzfal meg miegymás is van a rendszerben.
A támogatás hiánya lehet hogy nekik nem akkora gond, bár tévedhetek is.
Viszont a Bankoknál nagyobb, sz*rrágó cégeket nem láttam még.
Gennyesre keresik magukat akkor is amikor az emberek éhenhalnak.
Bevezették az elektronikus pénzkezelést amivel elvileg rengeteget kellene spórolniuk, de ez nem látszik meg az áraikon.
Szerintam komoly monitorozó meg tûzfal meg miegymás is van a rendszerben.
A támogatás hiánya lehet hogy nekik nem akkora gond, bár tévedhetek is.
Viszont a Bankoknál nagyobb, sz*rrágó cégeket nem láttam még.
Gennyesre keresik magukat akkor is amikor az emberek éhenhalnak.
Bevezették az elektronikus pénzkezelést amivel elvileg rengeteget kellene spórolniuk, de ez nem látszik meg az áraikon.
Ez egyszerû. Mivel korszerûsíteni kell. Hidd el az Sp3 as 2 éve nem frissítet xp nem egy biztonságos rendszer...
Én kötelezõvé tenném mindenhol a Win7-et (ha már windowsban gondolkodunk) ahol pénzzel foglalkoznak.
Én kötelezõvé tenném mindenhol a Win7-et (ha már windowsban gondolkodunk) ahol pénzzel foglalkoznak.
A Dell nem tudom mit sír, a trend egyértelmûen az ultra-mobil eszközök térnyerését mutatja. Az, hogy õk tojnak a piackutatási eredményekre és gyártják a nem-jól eladható hagyományos termékeket az az õ hibájuk senki másé.
Már rég Transformer Prime-szerû eszközöket kellene gyártaniuk nagy volumenben mint a Lenovo és az ASUS. (esetleg jobb árban, mert azért erre a szegmensre ráférne egy kis árverseny)
Már rég Transformer Prime-szerû eszközöket kellene gyártaniuk nagy volumenben mint a Lenovo és az ASUS. (esetleg jobb árban, mert azért erre a szegmensre ráférne egy kis árverseny)
4 éve rendeltem az usa-ból egy dell xps 1730m notit. nem bántam meg, sok laptoppal volt dolgom, de ilyennel nem, bár mióta nem kell sokat utazgatnom, nincs kihasználva. vettem egy PC-t mellé, a noti meg ment a szekrénybe.
én biztos egyedül vagyok, de nekem a tabletek, vagy okostelefonokra dugott monitor+billentyûzet trükkök sosem fognak megoldást jelenteni.
én biztos egyedül vagyok, de nekem a tabletek, vagy okostelefonokra dugott monitor+billentyûzet trükkök sosem fognak megoldást jelenteni.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
És el is futnak még évekig. Csak nehogy kidögöljön valamelyik kolléga alatt, mert ha újat kap, a többi félkegyelmû irodista is újat akar majd, rögtön lassú lesz majd.
Közbeszerzésben van egy rakás ilyen összerakott gép, fogják az ótvar Codegen stb táp/ház kombókat, aztán megy bele a full integrált cucc.
Nem csak a válság miatt, hanem mert nincs értelme.
Nekem egy Core2Duo E6750, 4GB RAM-om van egy GTX 560Ti-vel. 4 éve raktam össze, azóta csak a videókártya lett cserélve egy éve. Minden tökéletesen fut rajta, minden játék maxon megy, minek akkor upgradelni?
Mára a hw jóval beelõzte a sw-t, csak a hülyék upgradelik a gépüket folyamatosan.
Pl az egyik bank irodaházában minden gép (kb 2-300db) még a jó öreg P4-es HP DC5000-es, meg pár D530-as ... és mûködnek, a levelezõ és a banki szoftverek simán elfutnak rajta, minek akkor ide upgrade? 😊
Nekem egy Core2Duo E6750, 4GB RAM-om van egy GTX 560Ti-vel. 4 éve raktam össze, azóta csak a videókártya lett cserélve egy éve. Minden tökéletesen fut rajta, minden játék maxon megy, minek akkor upgradelni?
Mára a hw jóval beelõzte a sw-t, csak a hülyék upgradelik a gépüket folyamatosan.
Pl az egyik bank irodaházában minden gép (kb 2-300db) még a jó öreg P4-es HP DC5000-es, meg pár D530-as ... és mûködnek, a levelezõ és a banki szoftverek simán elfutnak rajta, minek akkor ide upgrade? 😊
No igen, a válság hatására beállt egy állapot, amikor nem érdemes 6-12-18 havonta gépet cserélni, volt hasonló a Pentium 4 korszak közepén illetve végén is. Nyilván egyszerûbb eladni egy "másik" marhára szükséges terméket a vevõnek, egy Tabletet vagy okostelefont 😄
"A Dell egyre nehezebben tud versenyezni a PC-piacon az Acer, az Asus és a Lenovo jelentette trióval, ennek ellenére a cég a Gartner adatai alapján még mindig a világ harmadik legnagyobb PC-gyártójának számít a Hewlett-Packard és a Lenovo mögött."
Akkor is jobban állnak minden téren mint a HP.
"A Gartner egyébként úgy vélte, hogy tavaly elsõsorban azért stagnált a PC-eladások száma, mert az amerikai piac is csak nehezen tért magához és a kialakult helyzetet súlyosbította az európai válság. Mindezt tetézte még a mobil készülékek jelentette egyre nagyobb konkurencia."
Ezt meg echte nem értem, a Dell-nek pont nagyon jó kis telefonjai vannak. Meg azt sem értem miért a Tablet piac nyírná ki õket, hiszen abban is ott vannak. Ha valamiért bajban vannak az üzleti modell vagy a stratégia az, nem a termékpaletta.
Akkor is jobban állnak minden téren mint a HP.
"A Gartner egyébként úgy vélte, hogy tavaly elsõsorban azért stagnált a PC-eladások száma, mert az amerikai piac is csak nehezen tért magához és a kialakult helyzetet súlyosbította az európai válság. Mindezt tetézte még a mobil készülékek jelentette egyre nagyobb konkurencia."
Ezt meg echte nem értem, a Dell-nek pont nagyon jó kis telefonjai vannak. Meg azt sem értem miért a Tablet piac nyírná ki õket, hiszen abban is ott vannak. Ha valamiért bajban vannak az üzleti modell vagy a stratégia az, nem a termékpaletta.
Nagyobb intézmények nálunk sem vesznek alkatrészekbõl egyedileg összeállított gépeket, az USA-ban pedig a magánszemélyek közül is csak a highend gamerek.
Az erõforrás igényben egyetértek, többek között azért fordult a piac a mobil megoldások felé, mert a nyers teljesítmény már nem a legfõbb prioritás, így elõtérbe került a fogyasztás, hordozhatóság, ergonómia, stb.
A másik, hogy a tartalomfogyasztás és a tartalomelõállítás kezd különválni - és nem, nem a tabletekkel kezdõdött, hanem a netbookokkal, és legalább 5 éve tart már, így ez nem egy átmeneti trend, hanem nagyon is jól kirajzolódó paradigmaváltás. A hagyományos PC tehát jóval kevesebb funkciót lát el az átlagemberek életében, mint mondjuk 5-10 évvel ezelõtt.
Az erõforrás igényben egyetértek, többek között azért fordult a piac a mobil megoldások felé, mert a nyers teljesítmény már nem a legfõbb prioritás, így elõtérbe került a fogyasztás, hordozhatóság, ergonómia, stb.
A másik, hogy a tartalomfogyasztás és a tartalomelõállítás kezd különválni - és nem, nem a tabletekkel kezdõdött, hanem a netbookokkal, és legalább 5 éve tart már, így ez nem egy átmeneti trend, hanem nagyon is jól kirajzolódó paradigmaváltás. A hagyományos PC tehát jóval kevesebb funkciót lát el az átlagemberek életében, mint mondjuk 5-10 évvel ezelõtt.
Akik mégis vesznek, azok közül sokan önállóan, esetleg segítséggel állítanak össze egy pc-t és az szereltetik össze a boltban vagy akár maguk teszik meg. Kevesebben vesznek készre szerelt gépeket. Irodák többségének pedig felesleges újítani, mert nem nõt drasztikusan az erõforrás igény.
Rossz a megközelítés: nem azt preferálják, csak nincs érdemi alternatíva, egy újabb számítógép újabb 200.000 forintért nem tud felmutatni az átlag felhasználónak semmit, amiért le akarná cserélni a mostanit.