15
  • Laza
    Erre folyamatosan van példa :)
  • Laza
    A háttér technológiák korszerűek, a legújabbak, csak ez end user gépek nem a legfrissebbek ... de mivel ezek meg egy full policyvel védett hálózatra vannak kötve, nem sok kárt tudnak csinálni .... arról már nem is beszélve, hogy a banki szoftverek sem tegnap, a legkorszerűbb technológiákkal készültek.

A Win7-hez meg gépeket is kéne ám cserélni.
  • teddybear
    Biztonsági okokból az internettől elkülönített hálózaton folyik a banki pénzkezelés. Az internethez csak néhány ponton csatlakozik egy banki hálózat, például ahol a külső felhasználók tudnak belépni a saját folyószámla-kezelő ablakukhoz.

Természetesen ezek a hozzáférési pontok védve vannak, amennyire lehetséges, de a felhasználók mindig sok kárt okoznak, és a leggyengébb pontok a rendszerben.
  • csimmasz
    Azért a bankokban a pc-k nem hiszem, hogy közvetlenül a netre lennének lógatva.
    Szerintam komoly monitorozó meg tűzfal meg miegymás is van a rendszerben.
    A támogatás hiánya lehet hogy nekik nem akkora gond, bár tévedhetek is.
    Viszont a Bankoknál nagyobb, sz*rrágó cégeket nem láttam még.
    Gennyesre keresik magukat akkor is amikor az emberek éhenhalnak.
    Bevezették az elektronikus pénzkezelést amivel elvileg rengeteget kellene spórolniuk, de ez nem látszik meg az áraikon.
  • finizlik
    Ez egyszerű. Mivel korszerűsíteni kell. Hidd el az Sp3 as 2 éve nem frissítet xp nem egy biztonságos rendszer...

Én kötelezővé tenném mindenhol a Win7-et (ha már windowsban gondolkodunk) ahol pénzzel foglalkoznak.
  • sola
    A Dell nem tudom mit sír, a trend egyértelműen az ultra-mobil eszközök térnyerését mutatja. Az, hogy ők tojnak a piackutatási eredményekre és gyártják a nem-jól eladható hagyományos termékeket az az ő hibájuk senki másé.

Már rég Transformer Prime-szerű eszközöket kellene gyártaniuk nagy volumenben mint a Lenovo és az ASUS. (esetleg jobb árban, mert azért erre a szegmensre ráférne egy kis árverseny)
  • Ender Wiggin #9
    4 éve rendeltem az usa-ból egy dell xps 1730m notit. nem bántam meg, sok laptoppal volt dolgom, de ilyennel nem, bár mióta nem kell sokat utazgatnom, nincs kihasználva. vettem egy PC-t mellé, a noti meg ment a szekrénybe.
    én biztos egyedül vagyok, de nekem a tabletek, vagy okostelefonokra dugott monitor+billentyűzet trükkök sosem fognak megoldást jelenteni.
  • Zombee
    És el is futnak még évekig. Csak nehogy kidögöljön valamelyik kolléga alatt, mert ha újat kap, a többi félkegyelmű irodista is újat akar majd, rögtön lassú lesz majd.
  • Zombee
    Közbeszerzésben van egy rakás ilyen összerakott gép, fogják az ótvar Codegen stb táp/ház kombókat, aztán megy bele a full integrált cucc.
  • Laza
    Nem csak a válság miatt, hanem mert nincs értelme.

Nekem egy Core2Duo E6750, 4GB RAM-om van egy GTX 560Ti-vel. 4 éve raktam össze, azóta csak a videókártya lett cserélve egy éve. Minden tökéletesen fut rajta, minden játék maxon megy, minek akkor upgradelni?
    Mára a hw jóval beelőzte a sw-t, csak a hülyék upgradelik a gépüket folyamatosan.

Pl az egyik bank irodaházában minden gép (kb 2-300db) még a jó öreg P4-es HP DC5000-es, meg pár D530-as ... és működnek, a levelező és a banki szoftverek simán elfutnak rajta, minek akkor ide upgrade? :)
  • Inquisitor
    No igen, a válság hatására beállt egy állapot, amikor nem érdemes 6-12-18 havonta gépet cserélni, volt hasonló a Pentium 4 korszak közepén illetve végén is. Nyilván egyszerűbb eladni egy "másik" marhára szükséges terméket a vevőnek, egy Tabletet vagy okostelefont :D
  • Inquisitor
    "A Dell egyre nehezebben tud versenyezni a PC-piacon az Acer, az Asus és a Lenovo jelentette trióval, ennek ellenére a cég a Gartner adatai alapján még mindig a világ harmadik legnagyobb PC-gyártójának számít a Hewlett-Packard és a Lenovo mögött."

Akkor is jobban állnak minden téren mint a HP.

"A Gartner egyébként úgy vélte, hogy tavaly elsősorban azért stagnált a PC-eladások száma, mert az amerikai piac is csak nehezen tért magához és a kialakult helyzetet súlyosbította az európai válság. Mindezt tetézte még a mobil készülékek jelentette egyre nagyobb konkurencia."

Ezt meg echte nem értem, a Dell-nek pont nagyon jó kis telefonjai vannak. Meg azt sem értem miért a Tablet piac nyírná ki őket, hiszen abban is ott vannak. Ha valamiért bajban vannak az üzleti modell vagy a stratégia az, nem a termékpaletta.
  • asgh
    Nagyobb intézmények nálunk sem vesznek alkatrészekből egyedileg összeállított gépeket, az USA-ban pedig a magánszemélyek közül is csak a highend gamerek.
    Az erőforrás igényben egyetértek, többek között azért fordult a piac a mobil megoldások felé, mert a nyers teljesítmény már nem a legfőbb prioritás, így előtérbe került a fogyasztás, hordozhatóság, ergonómia, stb.
    A másik, hogy a tartalomfogyasztás és a tartalomelőállítás kezd különválni - és nem, nem a tabletekkel kezdődött, hanem a netbookokkal, és legalább 5 éve tart már, így ez nem egy átmeneti trend, hanem nagyon is jól kirajzolódó paradigmaváltás. A hagyományos PC tehát jóval kevesebb funkciót lát el az átlagemberek életében, mint mondjuk 5-10 évvel ezelőtt.
  • NovaTerra
    Akik mégis vesznek, azok közül sokan önállóan, esetleg segítséggel állítanak össze egy pc-t és az szereltetik össze a boltban vagy akár maguk teszik meg. Kevesebben vesznek készre szerelt gépeket. Irodák többségének pedig felesleges újítani, mert nem nőt drasztikusan az erőforrás igény.
  • okosan gyerekek
    Rossz a megközelítés: nem azt preferálják, csak nincs érdemi alternatíva, egy újabb számítógép újabb 200.000 forintért nem tud felmutatni az átlag felhasználónak semmit, amiért le akarná cserélni a mostanit.