38
  • toarpad
    #38
    Hanem kettőt :D
  • narumon
    #37
    Kapható Magyarországon 40 millió forintért hifi. Nem egyet adtak el belőle itthon...
  • Cat #36
    Ha az egész ország kap 500 darabot akkor nem nehéz kifogynia a készletnek. A cégek sokszor csinálnak mesterségesen hiányt, hiszen az is hírt gerjeszt, ingyenreklám, ráadásul áremelő tényező lehet.
  • Rage47
    #35
    ja pl. fél millás fényképezőgépeket is viszik, mint a cukrot
    iphone 4s is egyből elfogyott itthon stb.
  • narumon
    #34
    ha ez igaz lenne, akkor itthon sem adnának el belőle ennyit. Meg nem fogyna annyi BMW és Audi és stb stb.
  • torreadorz
    #33
    "A kérdés az, hogy kinek, nem az, hogy hol."

    A magyar emberek 99.99%-nak. Kérdés megválaszolva.
  • Narxis
    #32
    "amikor a számítógépem épp nincs a közelben"

    Megfejtetted a mobiltelefon értelmét, régebben még a vezetékes telefont kellett helyettesítenie. A kérdés az, hogy ki mennyit nincs "épp" a számítógépénél és, hogy ez alatt az idő alatt minél gyorsabban, hatékonyabban és szórakoztatóbban tudja pótolni az okostelefonjával. Na ez az okostelefon értelme. Nyilván ma már nem csak üzletemberek használják, én se használom naponta pár óránál többet de nekem tök jó, hogy addig se maradok net nélkül. Vagy bármikor lehet valamilyen váratlan esemény ami miatt jól jöhet, pl. ma reggel nem volt vezetékes internetem, elolvastam az okostelefonom mobilneten keresztül a híreket és, hogy milyen idő lesz ma miközben elszürcsölgettem a kávémat. Ezer+1 helyzet lehet még ilyen amikor nagyon jól jön. A 180k sok. A kérdés az, hogy kinek, nem az, hogy hol.
  • torreadorz
    #31
    Magyarországon 140-180k bőven k.rva sok szerintem. Már csak azért is mert ha számítógép kell, akkor ennél jóval olcsobban kapok, ha meg telefon akkor meg ezek már kezelhetetlen méretüek.

    Sokszor már nevetek a kollégákon amikor elkezdenek telefonálni egy fél tepsi méretü telefonnal. Tisztára a 90-es években érzem magam.

    Na tehát a lényeg, ezeknek az okostelefonoknak a felhasználási köre az (persze a telefonáláson kivül), hogy amikor a számítógépem épp nincs a közelben akkor meg tudjak nézni néhány dolgot a neten. És le merném fogadni, hogy az okostelefon tulajoknak a 90%-a napi fél óránál többet nem használja erre a célra a telefonját. Na ehhez képest iszonyat sok a majdnem 200 ezres ár. Legalábbis magyarországon.

    Arról nem beszélve, hogy ezek az okostelefonok gyorsabban vesztik az értéküket mint bármi más a világon.
  • Dredd
    #30
    lol micsoda árakat írtok. én 12500- Ft-ért vettem az SGSII-t újonnan a Telenornál. (igen, előfizetéssel, mivel munkatelefon, alapból beszéltem 25-30000 forintot egy hónapban; nekem mindegy volt, mennyi a havidíj. ezzel a telóval és az új tarifával még kevesebb is lett a telefonszámlám.)

    btw nem tudom az árérzékeny emberek hol élnek, azért 140-180000 forint manapság egyáltalán nem sok egy olyan XXI. századi high-tech kütyüért, mint ezek az új telefonok, tabletek. egy havi fizetése egy kezdő buszsofőrnek.
  • gromgotth
    #29
    Látom alkalmazkodnak az emberek a követendő példához, és véletlenül sem mutatnak kis mértékű (szociális és semmilyen) empátiát/toleranciát sem azokkal szemben, akiktől esetleg egy kicsit feljebb kapaszkodtak a "ranglétrán". Azért én még remélem, hogy egyszer majd mindannyian ugyanazon a Magyarországon élhetünk.
  • motorhead
    #28
    Hát ez nagyon szép hasonlat volt. Apple árak VS Samsung árak.Hol van túlárazva egy Samsung?
  • motorhead
    #27
    Nem érdekel mennyibe kerül, nem is én írtam az árát ha visszaolvasol. hammerjoe írta! Én csak arra reagáltam.
  • Cat #26
    Milyen 145e? 180 alatt sehol nincs.
  • skinnyman
    #25
    Én is használtam egyébként WP7-es telefont, és szerintem is az egész egy híg fos... Nem is hívnám okos telefonnak, mert funkcionálisan a nullához konvergál az egész történet...
  • motorhead
    #24
    :D Hát ez kurva jó. 127ezerért vettél egy telefont, de 145ezer forintot már nem ér meg egy note.Azért az a 127 ezer is bőven túl van egy telefon ár tűréshatárán.Azért nem lázongsz, hogy mennyire drága?
  • hammerjoe
    #23
    Kurvára nem éri meg az árát!! Egy túlárazott szar!
    Még mielőtt lehurrognátok megjegyzem egy SGS II-m van!
    Hol ér egy telefon 145E Ft-ot? Hát mi a tökömből van az? Aranyból? Vagy drágakövek vannak beletéve? Mert a tudása nem ér annyit, az már biztos!! Ezek a köcsögök is elszálltak már maguktól! Ugyan úgy, mint az Apple!
    Ahelyett, hogy a RENDES szoftverfrissítésre koncentrálnának, meg mondjuk a nagyobb akksi kapacitásra, inkább ontják magukból a sok méregdrága szart!! Hónapokkal ezelőtt kiadta a Google az ICS-t, és még mindig nincs hivatalosan a Samsung egyetlen készülékére sem frissítésként!

    grobs!
    Nem jól írod!! Én tudnák ilyet venni, bármikor! De ez tényleg nem ér ennyit!!
    Volt i8910-em(125E- be volt), SGS i9000-em (138E volt), és most van SGS II-őm (127E volt). De ez túlzás!! Nagyon túlzás!
    Majd akkor elgondolkozol rajta, ha már megvetted, és nem jön ki rá friss rom, csak mondjuk félévente. Mert a drága samu, igen mostohán bánik még a "zászlóshajóival" is, ezen a téren!
  • GregSB
    #22
    Túlárazott szar, mert a 20e Ft-os Csimpcsung Androidos telefon is tudja azt, amit ezek. Az, hogy a kijelzője jobb, a benne lévő hardver nem fekszik meg egy komolyabb programtól, meg nem recseg-ropog mivel nem gagyi műanyagból van, az már csak úri flancolás.
  • grobs
    #21
    Túlárazott = "Jó, de nem az én fizetésemnek"
    Túlárazott szar = "Ilyet akarok, de nincs rá pénzem"
    Ennek egy változata amikor leírja az álomgépét, és a végére írja, hogy "ezt 10 forintért kellene adni", mert neki éppen annyi van. Minden mobilos cikk tele van ilyen hozzászólásokkal.

    A note egyébként nagyon jó cucc, nagyon bejön az ötlet is (végre van benne valami plusz). Jó lenne ha nem tűnne el a kategória, és akkor ilyen lenne a következő telefonom (i4 után).
  • tomboy013
    #20
    Nekik a drága egyenlő a szarral mert nincs rá pénzük =D Végülis ez is egy felfogás csak nem épp értelmes emberre vall.
  • basicscale
    #19
    Nem értem ezeket a teszteket. Adott egy telefon, ebben az esetben a Galaxy Note. Hogy jön ide hasonlításképpen a Galaxy SII illetve az iPhone 4S??? Nem is egy kategória, szerintem ha már ennyire hasonlítani kellene akkor már a Dell Streak, vagy a Galaxy Nexus lenne nálam az esélyesebb...

    Nekem nagyon nagy kezem van, két hónapja boldog tulajdonosa vagyok ennek a készüléknek és egyszerűen imádom! Nem tudok rosszat mondani ellene, egy farmer zsebében is boldogan elfér nem is zavaró, nem tudom minek írják, hogy így nehéz eltenni, meg úgy nehéz bla bla... -.-"

    Direkt felpróbáltam egy nyári kollekciót, hogy na mondom mi lesz majd pl. Júniusban, egy rövidnadrágban is simán el fog férni!

    Szóval aki ilyen telefont szeretne, az nézze meg, próbálja ki, tegye zsebre... ne a tesztek alapján ítéljen megy egy telefont.

    Az ár pedig szerintem teljesen elfogadható most már, amikor megjelent 197e Ft volt két hónapra rá pedig már 145e Ft-ért elvihető kártyafüggetlenül.

    Jó persze nyilván van olyan aki csak részletre tud telefont vásárolni, de vannak olyanok is, akik simán kifizetnek akár még 200e Ft-ot is egy ilyen telefonért, ebből csak azt akarom kihozni, hogy ez is idegesítő, hogy mindenki írogatja, hogy így drága, úgy drága hát könyörgöm várjon fél évet és ő is megveheti...
  • gromgotth
    #18
    Na ez sem az "átlagmagyar" fizetésekhez van pozicionálva, igaz nem is nekik készült. (mint ahogyan semmi sem...)
  • Gerygrey
    #17
    En szemezgetek ezzel a Note-tal ideje, szerintem nalam o lesz a Galaxy S utodja. Egyszer volt a kezemben, a merete nagyon kellemes csalodas (kicsit feltem tole, de teljesen kezelhetonek tunik) amit meg a meretert cserebe nyujt, az mindenert karpotol. Foleg az uzemido, ami gyenge pontja az osszes okostelefonnak...
  • GregSB
    #16
    Ez így van minden gyártó pénzéhes fos, vissza is térek a füstjelekhez.
  • kfkl
    #15
    A galaxy SIII-rol annyi pletyka van a neten, hogy ilyen szuper olyan szuper specifikaciokkal jelenik meg, pedig meg semmi hivatalos informacio.
  • altbrucke
    #14

    nekem megérte a galaxy S a 31e-t:)
    Újonnan, a T-től.
  • lcee
    #13
    Az árat ilyen termékeknél nem a hardver határozza meg :))
    Hanem a kereslet, minél többen akarnak venni, (persze hardver is számít) annál drágábban lehet adni...
    Szolgáltatóknál is és függetlenül is.
    Szóval a hardvernek nem sok köze van az árhoz.

    Ha ez így menne akkor mindegyik termék egytől egyig sokkal olcsóbb lenne, de azt azért tegyük hozzá, hogy a vásáróknak még az is fontos hogy milyen márkára adják ki a pénzük... Aki aplle-t akar az nem vesz se htc-t se samsungot...
    Aki viszont htc-t akar az sem vesz se samsungot, se ZTE, se más olcsób kategórás vagy gyengébb anyagminőségű terméket.

  • tomboy013
    #12
    Biztos sok WP-s teló volt a te kezedben is
  • Guren
    #11
    szerintem szar minden.
  • caius marius
    #10
    "Az ms-nek nincsenek szar cuccai", ja persze az a màsfèl szàzalèkos piaci rèszesedès a mobil szegmensben, azèrt magàèrt beszèl. WP ùgy kaka ahogy van.
    Az omniàra meg szò is kàr...
  • tomboy013
    #9
    De egy tehetősebb ember leszarja a gyártási költségeket, megveszi az Applet is ha azt akarja. Az hogy kinek mi túlárazott az szubjektív. Olvasd el mégegyszer amit írtam és rájössz a lényegre.
    Méghogy az MS-nek szar cuccai vannak =D Ekkora baromságot is rég olvastam már... Mindegy megnevettettél így estére =D Annyira szar a WP is hogy semmi működési problémája nem volt ellenben a Nokia Symbiánjával és a Google Androidjával, de ebbe szerintem ne menjünk nagyon bele mert megint csak az okoskodásod lesz belőle ;)
  • sanyicks
    #8
    Az a baromság amit te írsz. Az hogy nem éri meg, az rohadtul nem szubjektív. Van benne egy hardver, annak van egy gyártási költsége, egy értéke ami nem szubjektív, hanem tény. És ezek a gyártók annál durván többért adják el, jóval nagyobb különbséggel mint más gyártók.

    a te telefonod meg azért kerül annyiba, mert az m$ cserébe azért hogy a samsung olcsóbban adja kifizeti, a samsung "kárát", ugyanis az m$ mindig így tolja a szar cuccait mert amúgy senki sem venné meg. Lefizetéssel(ingyenes cuccok terjesztésénél), vagy mesterségesen nyomott áron árultatja egy ideig, ráfizetéssel. Aztán ha sikerül elterjeszteni feltolja az árát, ha meg nem akkor bukta.
  • Cat #7
    PR cikkben azt szokták írni, hogy vedd meg, nem pedig az ellenkezőjét :)

    Egyébként szerintem is túl drága ennyiért, ráadásul két év múlva már teljesen eladhatatlan lesz.
  • tomboy013
    #6
    Nekem a Samsung Omnia 7 igen csak megérte azt a 60 ezret amennyiért vettem, úgyhogy ez azért nem mindenkire igaz. Elég szubjektív dolog kinek mi éri meg, akárcsak az hogy kinek mi tetszik külsőre, úgyhogy amit írtál egy kicsit baromságnak hangzik
  • cloud.strife
    #5
    PR cikkért jól szoktak fizetni..... :)
  • JethroHUN
    #4
    Jó nagy baromságot írt a cikk írója... Nem egészen nem igaz, egyáltalán nem az.
  • skinnyman
    #3
    "A Samsung marketingesei által Super AMOLED-nek nevezett dolog egyszerűen az OLED panel érintésérzékeny verziója."

    Ez így azért nem egészen igaz, ha már cikket írunk valamiről, minimálisan nézzünk már utána a dolgoknak...
  • JaSoN HuNTeR #2
    Jól beszélsz. :) Főleg itt Magyarországon hogy túl vannak árazva. :)
  • sanyicks
    #1
    semmilyen samsung, sem htc nem éri meg az árát. applehez hasonló túlárazott cuccok...