58
  • zetortraktor
    #58
    "Ezt a 3D-sített filmet is mindenki fikázza, de azért megnézi ... így lesz egy szar film sikeres "

    Sikeres? Hol sikeres ez a film neked? Kábé itt bukik az elméleted.

    Egyébként csak az tudja fikázni, aki megnézi. Mindenki = 5 ember? Megnézték 2 hét alatt mennyien? 40 ezren? Más filmet ennyi idő alatt százezren látnak. A BÁ-val egy napon bemutatott romantikus filmet is többen nézték meg, mint ezt.
  • Laza
    #57
    Ezt a 3D-sített filmet is mindenki fikázza, de azért megnézi ... így lesz egy szar film sikeres, és ezért jön majd a folytatás.
  • Laza
    #56
    Én már csak szimplán erőlködésnek vélem ezt a SW mizériát ... csak a 'márkanév' életben tartása és a lóvé gyártás a lényeg, mindegy hogy hogyan.
    Azért nyomják a sok gyerek szart, hogy megkedveltessék a gyerekekkel azt, amit a felnőttek már egyébként is ismernek.
    Kérdem Én, mitől olyan népszerű a mai gyerekek között a SW, amikor jó ha egyáltalán látták az EP1-3-at, nemhogy a régieket? Nem a filmektől, hanem a kva nagy marketingtől és rengeteg gyerekszartól, amit ráépítenek a márkára. Már régóta csak a profit maximalizálás a cél, nem az hogy valami újat vagy 'maradandót' alkossanak.
  • cateran
    #55
    Ahem...a mennyiseg nem egyenlo a minoseggel....Amugy mi is az a rengeteg minden? 1-2 olyan-amilyen sorozat? Illetve a filmek 122. feldolgozasa sosem latott masodpercekkel (yoda szexel, jabba szarik?)
  • Kferro
    #54
    Ez a te véleményed. Az enyém más.
  • Jawarider
    #53
    Gondolom jön majd a SW I. extended, utána SW I. extended 3D :-)
  • zetortraktor
    #52
    "Felújítgat, meg gyerekeknek szóló animációs sorozatot készít."

    Aminek gyerekek milliói örülnek. Ja, hogy nem neked csinálja a sorozatait? Welcome to the real world.

    "A Star Trekesek meg egy jóval gyengébb alapanyaggal a markukba röhögnek."

    Idehallatszik a röhögésük. Míg az SW-ből rengeteg minden készül, akár percszámot tekintve is, addig az ST-sek az elmúlt 5-6 évben kaptak kemény 2 órát vagy mennyit. Rettenetesen röhöghetnek. Ennél még a Stargate-bagázs is jobban járt.
  • Kferro
    #51
    Szerintem sokaknak az fáj (így nekem is), hogy Lucas semmi értelmeset nem tud csinálni. Hatalmas potenciál van még az SW-ben, de mit csinál? Felújítgat, meg gyerekeknek szóló animációs sorozatot készít.
    A Star Trekesek meg egy jóval gyengébb alapanyaggal a markukba röhögnek. :)
  • MacropusRufus
    #50
    azt nem értem, hogy itt miért fáj 1-2 embernek ha Lucas a 13125bőrt húzza le a filmről? :o
    Senkit nem kényszerítenek a megnzésére.
  • mflex #49
    Vajon meddig csinálja még Lucas, mármint hány bőrt húz még le erről a szerencsétlen sorozatról?
    Mindenesetre van esze, mert tudja, hogy mindig le lehet tolni minden "szart" az emberek torkán.
    Jelen esetben az SW szérián kívül semmilyen más film nem alkalmas, akármilyen rossz is volt az előzmény sorozat, mert abból még most sem tudom felidézni a soron következő jeleneteket, de a 4, 5, 6-ból még a párbeszédelket is kívülről fújom. :/
  • MacropusRufus
    #48
    ennyit találtam

    Alapítávány mozi
  • Kferro
    #47
    "esetleg könyvben az Alapítvány"
    Tényleg, az Alapítvány mozifilmről lehet valamit tudni?

    A sci-fikhez én még hozzácsapnám a 2001 mellett szinte az összes Arthur C. Clarke könyvet, élén a Távoli Föld dalaival.
  • narumon
    #46
    "megmondta az öreg yoda, ha kardozol, figyeljjoda"

    Háhhháááá ezen beszartam
  • narumon
    #45
    Bakker ezt nem is tudtam, de ez megvilágít mindent. Gondolom akkor az 1-2-3-at már nem Foster dolgozta ki... akkor már látom a bazi nagy kontrasztot
  • MacropusRufus
    #44
    mi a scifi: szerintem a tömegek számára a scifi= starwars, starttrek, battlestar, stb filmekkel.

    A scifi szerintem ott kezdődik, hogy 2001, esetleg könyvben az Alapítvány. Az igazi tudományos fantasztikum nem kimondottan látványos dolgokat takar. De a tömegeknek a scifi nem ez, hanem a feljebb leírt filmek pl.
  • Mózsi bá
    #43
    Szasztok. Lehet, én emlékszem rosszul, de mikor először volt arról szó, hogy 3D-be konvertáják a sorozatot, Lucas kijelentette: olyan látványban lesz része a nézőnek, amit nem is gondolna.
    Ehhez képest kb. mindenki egyetért abban, hogy ez messze nincs így. Mivel én is azt érzem, hogy pénzkereseti forrás az egész, egyáltlán nem érdekel a dolog. Az "ős" sorozat király. A "nem ős" sorozat rossz.
  • Kferro
    #42
    Én már azt várom, amikor Lucas kiszáll (bármilyen módon), s végre lesz ember aki lát fantáziát új SW mozifilmek készítésében. Lehetne pl. a Thrawn-trilógiát megfilmesíteni, bár Ford, Hamill...stb. öregedése miatt ezt akár egy jó animációs filmben is el tudnám képzelni. Na nem amolyan Clone Wars-szintű minőségben, hanem pl. olyanban, mint az Old Republic trailer-ei voltak...
  • NEXUS6
    #41
    Ha szigorúan néztzük nem sci-fi, az az nem tudományos-fantasztiukus, hanem sokkal inkább fantasy sztori. Csak itt épp egy sztenderd lovagos/sárkányos/varázslós világhoz képest ez lázadós/űrszörnyes/dzsedi-varázslós.

    Nem egy tudományos probléma, vagy a technológiai fejlődés okozta emberi/ társadalmi konfliktus áll a középpontjában, hanem csak egy romantikus, bár jó bonyolult sztori, egy családregény. Az űrhajók, lézerpuskák, fénykardok mind, mind csak díszlet.

    Ez nem sci-fi, űropera, vagy akármi.
  • gforce9
    #40
    Attól függetlenül, hogy te hova sorolod az sw-t attól az még sci-fi marad. Csak hogy jobban érthető legyen: az Sw az sci-fi csak éppen jóval több benne a "fi" mint a "sci" ennyi.
  • willcox
    #39
    "De a film jó. Sci-fi. Nem tudom willcox-nak mik az igényei egy sci-fi-vel szemben"
    1. A film szerintem nem jó, de izlések és pofonok...
    2. NEM sci-fi. Maximum mese, de annak is csak gyenge-közepes.
    3. Mivel láthatóan fogalmad sincs, hogy mi a sci-fi, ezért az igényeket nem sorolom fel.
  • gforce9
    #38
    megmondta az öreg yoda, ha kardozol, figyeljjoda

    Én imádm az sw-t 1-től 6-ig mindet, de lesz*rom a 3d-t így nem is nézem meg moziban újra. Most akkor bunkó vagyok vagy egoista vagy paraszt?
  • RecoPhile
    #37
    Lucas-é volt az alapötlet, de nem Ő írta meg, egy Alan Dean Foster nevű ürge írta meg az eredeti történetet, de Lucas-é minden jog. :) http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Dean_Foster#Star_Wars
  • Doktor Kotász
    #36
    Kopasz rókáról bőrt nyúzni?
  • NEXUS6
    #35
    Te teudod, pedig ebben már jodát az eredeti Lukas koncepció szerint kicserélték. Ebben már nem egy báb, vagy CGI animáció, hanem egy fekete lakk-bőr szerkóban feszítő domina van. Lucas, nagyon helyesen, kijelentette, hogy xarik a rajongók és az eredeti bábot mozgató Frank Oz hőbörgésére, és azt mondta, hogy olyan filmet csinál a -10 éves korosztálynak, amilyet akar, márpedig ő ilyet akar.
    És emellett még bevezette a THXXXL hangrendszert is, amivel az ember tudattalattijára, hat így utána egy hétig garantáltan ilyen álmaid lesznek. Kúl! Mellékhatásként mondjuk 73%-os eséllyel öntudatlanul átutalsz 1765 $-t a Lucasfilm Ltd. számlájára, de ha nem netezel egy hétig akkor nincs gond, elmúlik.
    :D
  • rajdi
    #34
    Kösz :o)NEXUS6, de azt írták itt, hogy a mozifeeling sokat dob az élményen, így megvárom hivatalos vetítést...
  • narumon
    #33
    Oké ha szerinted a Baljós árnyak megér annyit, hogy kétszer is megnézd moziban nincs gond. Én meg csak pislogok, hogy én ezért nem találok mostanában jó filmet, mert hát ezzel is ki lehet ezek szerint igényt elégíteni. Csak nem értem, hogy az egyik pillanatban minek sírnak a stúdiók a kalózkodás ellen, ha egy összecsapott fércmunkával milliárdokat lehet keresni.
  • narumon
    #32
    "Azért azokról se feledkezzünk meg, akik most nőttek fel, és még nem volt alkalmuk moziban megnézni! Az ócsárlók szerint, nézzék otthon, a tévé előtt! Hát gratulálok!! Akkor hol marad a FEELING? Nem csak olyanok léteznek a földön, akik már látták!!"

    Jaaaa hogy így? Akkor mikor játsszák a Rockykat a vissza a jövőben az indiana jonesokat és még millió mást? Ennyi erővel lehetne létre hozni egy nosztalgia mozit. Nincs kétségem elejében még menne is, de gyorsan lecsengene. Ezt a mesterséges újranézetést addig lehet fenntartani míg valamivel el lehet adni. Oké te nem a 3D miatt mentél el de a nézők 90%-a tuti ezért ment el.
  • NEXUS6
    #31
    Nekem már megvan, igaz kirgíz szinkronnal és déltibeti felírattal, 320X180-as felbontásban, de megvan!

    Átküldjem a linket?

    :D
  • rajdi
    #30
    Már alig varom a 4D-s változatot!
  • martincpt
    #29
    Pont tegnap voltam megnézni a 3D-s verziót. Hogy őszinte legyek elsősorban nem a 3D érdekelt, hanem mert szeretem annyira ezt a filmet, hogy szívesen megnézzem moziban. Ez egy olyan alkotás ahol igen is igénylem a kismillió hangfal dübörgését és a több méteres vászont. A 3D konvertálás nem volt rossz. Sőt elég jó volt szerintem. Nem tudom itt egyesek mire számítanak, hogy a lézerkard legyezi majd az arcukat?
    Gondolom sokan azt gondolják, hogy ez is csak a pénzről szól. Hát szerintem egy olyan producernek aki évente 100-150 millió dollárokat keres, nem tudom miért lenne fontos ez a kis plusz. Ha engem kérdeztek ez inkább hajsza a nézettségért. Ha lenne egy ilyen kaliberű film-klasszikusotok ti nem lépnétek meg egy ilyen 3D-s konvertálást? Épp erről szól a cikk is elsősorban, hogy mászik fel a ranglétrán. A bevétel szerintem már teljesen mellékes. Másfelől meg a rajongóknak is örömet okoz, hogy újra láthatják a filmeket (MOZIBAN). Ugyebár kádban is vizes lehetsz, nem csak a strandon, csak hát mégsem ugyanaz a kettő. Szóval kövezzetek meg, de én elmegyek és megnézem a filmeket.:)
  • G_ArchAngel #28
    Székely bácsit egyszer ráveszik az unokái, hogy menjen már el a moziba, egy filmet megnézni, mert még életében nem volt ilyen helyen...
    El is megy az öreg Brassóba, a moziba és megnézi a Star Wars III-at.
    Mikor vége a filmnek hazaindul, és otthon a hambiton rágyújt egy cigire és értetlenül néz maga elé. Néha még a fejét is megrázza.
    Az unokák odagyűlnek köré és kérdezik tőle:
    - Na, papa! Milyen vót a mozi?
    Az öreg komolyan mondja a sarjainak:
    - Hát, látványos vót, az hétszentség... azok a szeparatusta draidek, meg a klónzottak ott csatáztak...izgalmas is vót...de Isten ücse, gyerekek! Én ezt nem hiszem el!!!
  • NEXUS6
    #27
    Én is nagy sw fan voltam valamikor, de iszonyat szintre sűlyed már le ez az egész. És ebben Lucasnak óriási szerepe van.

    Nem az a gond, hogy a fiatal korosztályt célozza meg (a kis pedó), hanem hogy csak azt. Ráadásul végül a filmek pont hogy az ő számukra válnak abszolút kaotikussá, mert a klasszikus meseszövés, a karakterek hiányoznak, jó/rossz, szerelmes hős, lovag, varázsló. Az új részekkel az egész egy nagy katyvasz lett. Ahogy az a lenti videoelemzésben is benne volt.

    Lucas anno nagyon jó szakembereket, színészeket fogott meg, az új trilógiával meg nem. Egy régi sztorit úgy megújítani, hogy közben a lehető legtöbbet meg is őrizzünk az valszeg nehezebb feladat, mint teljesen újat alkotni.
    Erre jó példa az egyre jobban ellaposodó ST mozifilmek után a JJ abrans által rendezett 2009-es rész.
    Na kb ilyennek kellett volna lennie a Zepizód 1-nek.
  • alien47
    #26
    Ne is legyen! Fos az egész...
  • Herkulles
    #25
    Jah, tehát akkor lassan az összes 3d-be megy át, újabb rókabőr, új SW meg nem lesz.
  • hammerjoe
    #24
    Azért azokról se feledkezzünk meg, akik most nőttek fel, és még nem volt alkalmuk moziban megnézni! Az ócsárlók szerint, nézzék otthon, a tévé előtt! Hát gratulálok!! Akkor hol marad a FEELING? Nem csak olyanok léteznek a földön, akik már látták!! Ez olyan egyoldalú szemlélet, amit soha nem fogok megérteni. Vagyis de, értem!! Ezt hívják úgy, hogy EGÓ!!!!! :(
  • bertino
    #23
    persze, hogy agymosas, winnie attol meg, hogy nem szekeres viktorkent szerepel a forumozok kozt, termeszetesen ellenall.
  • Basic
    #22
    Jaj, és szerintem Lucasék valszeg jobban jártak volna ha csak simán visszanyomják az eredeti filmet moziba. Megkímélték volna magukat jópármillió kiadásától, és szerintem vannak jópáran akik úgy mint én, ez esetben is elmentem volna rá újra.
  • Basic
    #21
    Én tegnap voltam rajta moziban, és nem azért mentem el, mert 3D volt. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy újra adni fogják a moziban. Imádom a filmeket moziban nézni, és ez a film is a nagy kedvenceim közé tartozik, ezért mentem el rá. Nem szeretek 3D filmekre járni, nem ad igazán plusz élvezetet számomra, de azért már voltam páron, és be kell vallanom, hogy ha a 3D élményt nézzük, akkor ez az átkonvertált star wars talán a leggyengébb amit valaha is láttam, de nem vagyok csalódott, mert nem ezért mentem moziba.
  • Kornan
    #19
    Nemtom, nekem tetszett mindegyik. Szerintem jó film. De sajnálom , hogy Lucasék ahelyett, hogy új filmet csinálnának, ezeket a régieket próbálják 100-adszorra is rásózni az emberekre. Fél, hogy elcseszik vagy mi?
  • narumon
    #18
    Jah egyetértek a csávóval, én mikor kijöttünk annó a moziból akkor azt kérdeztem rögtön a haveroktól: Hogy most a 4-5-6-ort írta Lucas és az 1-2-3-at kiadta fércmunkába vagy a 4-5-6-ot csinálta más és az 1-2-3-at ő, mert ugyanaz az ember nem csinálhatta mindet. a 4-5-6 zseniális mindenféle szempontból, órákon tanítják, az 1-2-3-ról ez soha nem lesz elmondható.