Indul a MASAT-1!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az Ares-1-rõl a légierõ 2009-ben publikált egy tanulmányt ami szerint az indítás 30. és 60 másodperce között az SRB felrobbanása esetén még az Ares-1 7 tonnás mentõrakétája sem elég az izzó törmelékfelhõ elkerüléséhez.
Bõvebben itt:
45.Space Wing Ares-1 tanulmány
Folyékony hajtóanyagú rakétánál egy esetleges robbanás azonnal felemészt minden hajtóanyagot, így ott erõsen izzó törmelékfelhõ a kabin ernyõjének nyitásakor már nincs.
Én egyébként nem értem száz százalékig ezt a leállíthatattlan dolgot a szilárd hajtóanyagú rakéták elleni érvek között. Ha egy folyékony hajtóanyagú rakéta szenved mûszaki hiba miatt balesetet, semmivel sem kevésbé lehet végzetes. Mindkét esetben a személyzetet szállító ûrhajó / kapszula leválasztása és gyors eltávolítása a zónától jelenthet megoldást.
Egyik a kukában a másik sehol.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Leállíthatatlan szilárd hajtóanyagú alapfokozattal személyszállítót jelenleg senki nem fog neked engedélyezni, max. kisméretû boosterként kisegítésre
ARES 1. ill. Liberty?
Leállíthatatlan szilárd hajtóanyagú alapfokozattal személyszállítót jelenleg senki nem fog neked engedélyezni, max. kisméretû boosterként kisegítésre
http://vakond.hu/
Egyebkent hasonlo technologiaval viszonylag konnyu lenne 'hazilag' (tehat akar magyar allami szinten is) sajat, urugrasra alkalmas jarmuveket epiteni. Kb. egy valamivel olcsobb, tudomanyos celu spaceship one-rol beszelek. A technologia adott es annyira egyszeru, hogy konnyu lemasolni. Az benne a zsenialis, hogy ez meghajtasi rendszer eddig senkinek sem jutott eszebe.
Inquisitor: A teljes jogú ESA tagság több pénzbe kerül, mint a jelenlegi státusz. Ismerve a magyar politikai "elit" szûklátókörûségét, jól jön egy ilyen lökés a szükséges pénz megszerzéséhez. Mert magyarázhatják ám, hogy a díj 97%-a visszapályázható, meg hogy forintban számolva több tízmilliárdos üzlet elõtt nyílik meg az út (nem is beszélve a szellemi hozadékró) ezek nem látnak az orruknál tovább.
Ráadásul ez fejenként kijönne közel 1 forintra.
Mi van az emberekkel manapság?
Mért nem az afrikai éhezõkre költjük, igaz?
Az sokkal humánusabb, de a fejlõdés nélkül hamar azon a szinten találjuk magunkat mint õk, ezt kellene megérteni!
Mellesleg, ha már a hasznosságról beszélünk, akkor beszélgessünk az M6-os alföldi alagútjaira költött többszáz milliárdjáról...
"Ez fontos lépés ahhoz is, hogy Magyarország megfigyelõ státuszból hivatalos ESA-taggá válhasson, ami jót tehet a magyar ûripari cégeknek, de a magyar gazdaságnak is."
néha hasznos a bulvárosabb híreket is elolvasni, hogy jobban összeálljon a kép :-)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Mi magyarok ugy tudunk orulni masok sikereinek 😊
Remelem gazdagok lesznek a sracok..
http://www.youtube.com/watch?v=Pc0opzSRH9k
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
egy jobb haz a belvarosban mar dragabb
http://www.esa.int/SPECIALS/Vega/SEM8QAWX7YG_0.html
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
<#idiota>#idiota>
"ügyelni kell a hõháztartásukra (hogy ne melegedjenek túl)"
Nem inkább a kihülés fenyegeti?