69
  • item
    #69
    A férgek próbálnak kitörni és érvényesülni,de nincs szerencséjük,mert sokan vagyunk és eltapossuk őket!

    Szánalmas,hogy mire nem képes egy kapzsi ember és az általa vezetett szervezet.
  • Inquisitor
    #68
    Lol:
    130 ezer eurós kártérítés jogtalan fotókért

    Rettegjen minden "mocskos jogtipró" aki életében bármilyen fotóján elérhetővé tette bútorok képét. vagy könyvekét. Vagy festményekét ... vagy jogvédett tapétamintáét, vagy licencelt parketta mintát. Végetek rüszük! :D
  • Inquisitor
    #67
    OFF: A Titánia, Titánia! c. filmben adja ki parancsba a haldokló diktátor, hogy "a lakosság legalább fele legyen szabadlábon, hogy legyen aki dolgozik ..." :D
  • SirAlo
    #66
    szoval ezt ugy se tudjak leszabalyozni , ezt szerintem azer hozzak be hogy tudjanak kemkedni barki ellen torvenyesen....
  • gforce9
    #65
    Neviccelj, a börtönöket magánkézbe kell adni és növeli a gdp-t, ahogy usában is beleszámítják. Így lehet lufivárat építeni a legjobban :)
  • SirAlo
    #64
    Nem lessz itt gond, lesz*rjuk majd a torvenyt es az orszag 90%-a megy a bortonbe , aztan legyen mibol fizetni a borton eltartast
  • ManoNegra
    #63
    Jól hangzik, köszönöm srácok!
  • item
    #62
    Tyler egy erősen megosztott és decentralizált Wiki pedia stílus erősen titkosított P2P alapú struktúra. Gyakorlatilag,ha elindítják,nem lehet,majd megbénítani,és lekapcsolni. Egy brutálisan masszív cenzúraellenes rendszerre épül. Jelenleg is tart a beta tesztelése,aminek a vége 2012.11.05 ér véget. Ezután már bármikor kész a rendszer az éles bevetésre. Tyler-t a világ legjobb hackerei és kóderei programozzák és tesztelik. Az alapokat a Freenet, TOR, G N U net, e-Mule, Bit Torrent I2P, Tribler és az ehhez hasonló rendszerek szolgáltatták.

    December 12 és 21 között élesítik a rendszert,ami elképzelhetetlenül sok adatot fog befogadni és rendszerezni. Ezeket az adatokat több 10-100 millió olyan felhasználó fogja feltölteni,aki úgy gondolja,hogy az embereknek joguk van tudni a korrupcióról és azokról a titkos adatokról,amivel az a pár nagy ember irányítja a világot.

    Kb ennyi...
  • Inquisitor
    #61
    Pontosan még nem nyomoztam ki összes funkcióját, de az "Ő" beüzemeléséhez van igazítva a visszaszámlálás. Az ismert fő funkciója egy decentralizált és "elpusztíthatatlan" Wiki/WikiLeaks szerver. De valószínűleg sok egyéb projektnek is ez lesz a "szíve".
  • mrzed001
    #60
    "hogy valoszinuleg nem fogjak elfogadni."
    Ó, én ebben nem lennék olyan biztos.
    A liberál demokrácia egyik legnagyobb hátulütője, hogy a képviselők nem visszahívhatóak, digitális népszavazás nincs, a papír alapú meg drága.
    Tehát ha ők most meg akarják szavazni, akkor meg fogják, és neked kuss.
    Majd 2-4 év múlva a választásokon szavazhatsz ellenük, de neked akkor is ennyi ideig (vagy ÖRÖKRE !) viselni kell az ő tetteiknek a következményét (akkor is, ha a nép 100%-osan nem ért velük egyet).
    Merthogy sehol sincs megkötve a kezük hogy csak azt tehessék, amire a választási programjuk alapján felhatalmazást nyertek.
    Szóval én maradok borúlátó a kérdésben.
  • szlovákiai hun
    #59
    Érdemes elolvasni ezt a gondolat menetet: ACTA: Ágyúval verébre.
  • ManoNegra
    #58
    OFF

    Megkérdezhetem hogy mi/ki az a TYLER?

    ON
  • item
    #57
    Ezek szerint nem láttad milyen ütemben jönnek az aláírások. Több lesz,mint amit elvárnak,vagy ami minimális,sokkal több!

  • item
    #56
  • RecoPhile
    #55
    Nem akarlak elszomorítani, de ez az egész petíció eléggé gyér, már csak abból szempontból is, hogy min. 3 millió, és hogy csak ~2millióan írták alá, főleg úgy hogy ha csak észak-amerika és európa össznépességet vesszük alapul.
  • dyra
    #54
    Ezzel is olyan lesz mint a terrorizmus. Már nekünk is van terrorelhárító akármink pedig itt a büdös életben soha nem volt terror cselekményt. De pár ártatlan emberre meg politikai ellenlábasra majd biztosan rásütik.

    Így lesz ezzel is. Erre hivatkozhatnak többek közt mikor cenzúráznak majd.

    Ezt a igaz Magyar derék FIDESZ-t (no persze ide sorolom az MSZP-t DK-t és az idióta szélsőjobbos Jobbikot is) rendesen beszopta az ország. Jöhetne már valami normális politikai erő.

  • Inquisitor
    #53
    Ja és nem 23:59 hanem 11:11 :D
  • Inquisitor
    #52
    "2012.12.21. 23:59ig kell már csak eltűrni ennek a rendszernek a pusztítását..."

    Várjuk ki a végét. De ha beindul a dolog, akkor nem csak az ACTA féle baromságok fognak befuccsolni. Ha a TYLER beindul, akkor ahhoz képest a WikiLeaks téma egy babazsúr lesz.
  • Inquisitor
    #51
    ON: Szerintem meg szánalmas és gyerekes, hogy az ACTA ellenzői itthon pont a warrezt hozzák fel illetve annak üldözését. Mint ha tök mellékes lenne, hogy az ACTA-ba foglaltak alapján az is mindenféle megfigyelésnek és átkutatásnak teheti ki magát akinek pont semmi köze sem hamisításhoz, sem lopáshoz, az tök mellékes vagy mi?

    Az Anonymous saját oldalán volt pár link Amazon-ra, ott van "új" meg használt negyed annyiért
  • Inquisitor
    #50
    OFF: "ők mondják meg, mely vallásokat fogadják el, azok kapnak támogatást."
    Ez egy tévedés. Az első körben bekerülő 14 "nem megélhetési egyház" kapta eddig is a zseton 98.2%-át. Tehát nem azok kapnak támogatást, hanem azokat támogatják akik pénzes egyházak. vajh miért?
  • Tetsuo
    #49
    Azt irtam: alabb. Vagyis egeszen addig, amig szo szerint le nem irtad, hogy egy fontos eleme ellen vagy, addig ez a velemenyed nem derult ki, sot.

    Ok. Semmi gond. Vissza a temahoz: Az ACTA elleni tiltakozas mar akkora, tobbfele ok miatt is, hogy valoszinuleg nem fogjak elfogadni.
    Ezzel nem azt mondom, hogy mindenki uljon a foteljaban es egye a chipszet, hanem hogy erosen bizakodhatunk.



  • nlght
    #48
    eddig ez volt a leghasznosabb hozzászólás :) köszi, alá is írtam, ment a share is
  • mrzed001
    #47
    Először is, aki nem csak pofázni akar a dologról, hanem tenni is ellene, az mondjuk csatlakozhat is a petícióhoz (eddig több mint 2 millióan tették):
    http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/?tta

    "magasztaltad alabb a liberalis ertekrendu demokraciat ill. nekem ugy tunt... bocsi."
    Éééééénnneeee ??? Nem esett le, hogy a liberál demokrácia ELLEN vagyok, mert még a legalapabb tézisét sem fogadom el, mint a minden ember egyenlőt ?
  • petyminger
    #46
    az biztos, hogy ez a diktált paktum nagyon is támogadja a pézemberek propagandája szerinti "összeesküvés elméletek" eterjedésének megfékezését.

    nevetséges az egész rendszer, de még nevetségesebb azok tömege akik tojnak mindenre ami körülöttük történik, csak a TV-t ne kapcsolják ki...

    2012.12.21. 23:59ig kell már csak eltűrni ennek a rendszernek a pusztítását...
  • jézusom
    #45
    Arról senki nem beszél, hogy tulajdonképpen senki nem akar boltban vásárolni szaros karcolódó, meg helyfoglaló korongokat. Az egész PC-piac arra épül, hogy otthon ülünk, és a drága internetet használva letöltünk a drága HDD-re. Ugyebár vannak Jó drága NAS-ok is otthon, meg helyi hálóra egy vagyont költöttünk. A legtöbb adathordozón eleve van jogdíj!

    De tőlem lehet fizetős is a torrent, de tessék létrehozni egy mondjuk BH, vagy Ncore szintű fiztős oldalt! Nem VGA WMV-kért fogok fizetni!
    Amíg nincs fizetős alternatíva -mert a DVD nem az- addíg kapják be!
  • Szefmester
    #44
    Úgy van b.meg... kösd érettségihez a szavazati jogot, végül is mivel ma már egy takarítónőnek is kötelező az érettségei nem ritka látvány hogy az érettségizett emberke mossa fel a wc-ket a 8 általánost is éppen hogy elvégzett emberke után... Ha már ennyire papírhoz kötnéd akkor ne érettségi legyen az hanem egy szavazati jogosítvány. Iskolákban tanítanák mint kötelező anyagot, és sikeres vizsga nélkül nem kapná meg, de attól még nem bukna meg a tanuló. Csak éppen nem szavazhat. Ez egyfajta felvilágosítás is lenne a politikai dolgokról, mert ahogy látom nagyon sok embernek totális sötétség van a fejében.

    Egy stabil kommunizmus nagyon szép életet biztosítana a dolgozóknak, de ha erős lenne a rendfenntartó erők, és az ellenőrzések szerepe akkor rosszabb lenne mint most. A totális anarchia lenne az igazi abban az esetben ha az ember nem akarná már szinte ösztönből elvenni a másét csak mert az könnyebb. Ha mindenki csak azért dolgozna a "rendszerért" mert attól jó neki akkor oké, mert akkor ugyanúgy meglenne az útépítő brigád,mert a pék adna nekik kenyeret azért mert megcsinálják az utat és így a kocsijával el tudja szállítani az árúját. Az a pék meg aki túl sokat kér a kenyeréért az éhen hal mert könnyen megjelenhet valaki aki olcsóbban csinálja. Pont mint most. :D
  • Narxis
    #43
    Bizonyos országokban fejlettEBB demokrácia van.
  • Tetsuo
    #42
    Amirol irsz, az mar nem demokracia. A magyarok kozul is sokan elore gondolkodtak, rendre ki is vegeztek/ellehetetlenitettek oket... most meg maradtak "ezek".
  • Tetsuo
    #41
    Teves. Demokracia meg soha nem valosult meg es nem letezik sehol sem.
    Bar sok orszag politikai rendszeret annak titulaljak onkenyesen, messze vannak az igazi demokraciatol. Pl. USA.
    Az igazi demokracia egy utopia, mint a kommunizmus, ahol nincs penz (ez gforce9-nek).
    Ha nem nezel tv-t, annak orulok, megis olyan naivan magasztaltad alabb a liberalis ertekrendu demokraciat ill. nekem ugy tunt... bocsi.
    Hogy azt gondolod, bizonyos orszagokban fejlett demokracia van, az megis egyfajta (tv-nezoi) naivsagra utal.
  • sanyicks
    #40
    megválósítható lenne a hatékony demokrácia, svájc elég közel is áll hozzá. (a kormány csak ügyvezető kb és kevesen vannak, az állami vízfej is kicsi), az emberek döntenek az előterjesztett dolgokról, nem csak 4 évenként x-elnek, vagy néhány nagyobb horderejű dologban, látszik is hol tartanak...
    Magyarországon még meg kéne fejelni azzal hogy a szociális juttatásokban részesülők nem szavazhatnak(mert úgy is arra a javaslatra szavaznának, ami több pénzt ad nekik) , sem komolyabban büntetett előéletűek, ezen kívül érettségihez kellene még kötni a szavazati jogot. Persze ez nagyon nem állna sem a mostani (sem az előző) kormány érdekében, sem pedig izrael és nyugat izrael érdekében, úgyhogy lennének nehézségek... Svájciak jól csinálták, ők jó előre gondolkodtak.
  • mrzed001
    #39
    LOOOOL. Mondj egy országot az EU-ban, ahol nem demokrácia van (a parlamentáris monarchia is az, megsúgnám, mert a király(nő) csak dísz ... de lehet te nem ismered a képviseleti demokráciát ?)

    Amúgy egy szóval nem mondtam, hogy a mostani (liberál) demokrácia jó. Sőt.
    Én hiszek abban, hogy NEM minden ember egyenlő.
    Egy tudás alapú társadalomban nem lehet az, hisz akkor mit sem ér a tudás ?!

    De nagyon el lett kanyarodva a témától, szóval szerintem evezni kellene lassan vissza az internet leigázása témára.

    Az ilyen "te ilyenbe bele sem gondolsz, mert az nincs a tv-ben..." személyeskedéssel meg csak magad járatod le.
    Mit tudsz te arról, hogy nézek-e egyáltalán TV-t ?
    Mit tudsz te arról, hogy mennyire nagy információhalmazt birtokolok, hogy mennyivel jelentősebb az ismeretanyagom például a magyar politikáról, az elmúlt 20 évről ... ??
    Nem tudsz te semmit se Tetsuo.
  • gforce9
    #38
    Ez ismét egy baklövése az alkalmazott kommunizmusnak. Egyrészt az egyéni teljesítményt nem mérte senki. (kurvára mindegy volt hogy ki mennyit csinál, csak legyen meg a 8 óra) Ez helytelen volt szintén. Nyilván ezt mérni kellett volna. Amire jelenkorunkban is vannak módszerek. Megoldható.

    Másrészt, a kiugró teljesítmény díjazására, nem tudtak jobbat kitlálni, minthogy az az illető több pénzt kapjon. Ami fals dolog. Mert ha egy teljesítmény pénzzel jutalmazott, akkor a pénz az indíték az esetek jórészében. Így sokszor nem is igazi teljesítményről lesz szó, csak másoktól összelopott ötletekből, amire most is láthatunk példát. Azok a találmányok, amik valóban előremozdították a világot, az esetek túlnyomó többségében nem a pénz miatt születtek, hanem az ember alkotásvágyából.
  • Omega
    #37
    Az egésszel az volt az egyik baj, hogy az egyéni teljesítmény nem honorálja az olyan rendszer, amiben mindenki ugyanannyit keres mint egy takarító, vagyis minden megy a közösbe hiába van valakinek 1000x jobb ötlete, ami azért nem túl jól hangzik. Persze volt erre is megoldás Jugoszláviában, ott a vállalatok vezetésében résztvevőket (pl. a főmérnököt) motiválták, de maga a vállalat állami tulajdon volt.
  • gforce9
    #36
    Hát az én olvasatomban a kommunizmus ott kezdődik, hogy 8 óra meló ugyanannyi pénz mindenkinek. Tökmindegy, hogy takarító vagy mérnök az illető. :) Ezt nyilván felügyelni kell de ehhez nem kell nagytestvér. Elég egy közmegegyezés meg egy számítógép. :) Ha ez az alaptéuzis megvalósul, akkor rögtön gyökeres változások állnak be a társadalomban. Mindenki azért akar mérnök, kőműves, takarító, rendőr lenni, mert úgy érzi arra hivatott, nem pedig az a mozgatórugó, hogy ott a pénz több. Ha ez megvalósul, szerintem élhetőbb lenne a társadalom mindenkinek. Persze ez csak álom.
  • Tetsuo
    #35
    Nem ertek veled egyet. (Bar tisztelem a velemenyed. ;)
    A kommunizmusban mindenki annyit vesz el az eroforrasokbol, amennyi szukseges neki ugy, hogy masok is egyenloen hozza tudjanak ferni, vagyis ez a rendszer feltetelezi, hogy minden ember egyforman lojalis, csoporterdeku stb. vagyis SENKI sem onzo, senki sem akar tobbet mint a tobbiek, nem onzo, nem akar kitunni a tobb eroforrassal ill nem akar kenyelemesebb eletet, mint a tobbiek.

    Bar sok jo ember van (biztos), MINDENKIRE ez nem lehet igaz, sajnos.
    Ha ellenorizzuk oket, akkor pedig mar egy felugyelo/vegrehajto szervnek egyfajta uralmat kell gyakorolni. Igy a vegen hasonlo kontorl lesz a tarsadalmon, mint a kapitalizus vegen, ahol mar csak egy ceg marad a szabad ppiac versenyeben.

    A demokracia teljes kifejlodeset pedig ANARCHIANAK hivjak. Mindenki beleszolhatna mindenbe, mindenki egyenloen szavazhat minden kerdesben, amikor fingja sincs az egeszrol.
    Az ilyen rendszerekben sokszor meg donteni sem lehet a kerdesekben, nemhogy elobbrejutni hosszutavon.
    A sok kulonbozo velemeny, a sok tudastoredeku velemenycsoportok vetozzak vagy csak lassitjak a politikai, gazdasagi, kulturalis akarmilyen donteseket, majd magaba omlik a rendszer.
  • gforce9
    #34
    Megvalósítható lenne, csak nem kellenének kiskapuk. A kommunizmus alapelve: mindenki egyenlő. Na most tudjuk mennyire volt egyenlő mindenki nálunk a kommunizmus alatt. De megvalósítható lenne, csak akarat kellene hozzá. A demokrácia is lehetne élhető rendszer ugyanígy, csakhát ugye nem mi döntjük el milyen legyen, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy 4 évente x-eljünk. Ami ugye köszönő viszonyban sincs a demokrácia eszmeiségével.
  • Tetsuo
    #33
    Az elottem szolo is majdnem ugyanezt irta. :) Bocsi.
  • Tetsuo
    #32
    LOL Mondj egy orszagot ami demokratikus! ;) Nem fog sikerulni.
    A demokracia hasonloan a kommunizmushoz, csak egy jol hangzo utopia, egy megvalosithatatlan rozsaszin alom.
    Raadasul nem is igazsagos. Persz te ilyenbe bele sem gondolsz, mert az nincs a tv-ben...
  • gforce9
    #31
    Nem akarlak megbántani, de olyan hogy demokrácia, csak és kizárólag a fejekben létezett. Ami a világban van egy alkalmazott demokrácia. Ugyanúgy ahogy a kommunizmus volt. Mindkettő elvi szinten működhetne is akár (bár elvi szinten a kommunizmus az életképesebb), de ugye nem elvekben élünk, hanem a gyakorlatban. Gyakorlatben pedig a demokrácia nem más, mint egy olyan diktatúra, ahol az diktál, akinek pénze, hatalma, befolyása van. Ez eddig is így volt. Az hogy most egy párt a parlamentben 2/3-ot szerzett, ezen semmit sem változtat. Az hogy beletúrtak a törvényekbe-alkotmányba stb, hát istenem. Az ugye te sem akarod felhozni példának, hogy az előtte lévő 20 év viszony micsoda kánaán volt :) Félreértés ne essék, nem vagyok se fidesz, se más párt mellett. Én csak annyit látok, hogy szopatják a jónépet már évtizedek óta és változásra nem látok sok esélyt, ha az embereknek nem jön meg az esze.
  • sanyicks
    #30
    Ja elfelejtettem, mert nem követtek el ellenem semmi...különöset amit nem követett el 20 éve minden kormány. Csupa formális semmilyen intézkedés, a másik fele meg csak olyan dolgokból áll ami eddig is így volt...