Megkezdődhet a Vosztok-tó mintavételezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezen gondolkozz el meg 1x....aztan csekkold a gugliban....lesz nagy meglepi....(egyességre jutni--->bizony igy helyes...de mondom, ne nekem hidd el, elotted a zinternet)
10 éves melót ütemeztek napra pontosan? Vazzeg, ma 2 perces melóra is csak hetes becslést tudnak adni 😄 Grat!
Be kell tömni azt a lyukat!
Egyesítsük Hummereinket 😊
NEXUS6
Rossz lóra tettél, mert:
A láthatatlan embert nem lehet bannonli!
<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Nyugi nem fog. Felkértem Superman-t ügyvédemnek. Azt mondta fél szemmel figyel. Illetve azért megjegyezte mint jó tanácsot,ha nem hagyom abba ezt, egész biztosan kivágnak innen, amit még õ sem tud megakadályozni Pókember és Batman eggyesített erejével sem.<#hehe>
Minden klappol, jó az idõzítés, 12.21.-re az Izé pont felúszik a Dunán hogy onnan kimászva MR007 likvidálásával elkezdje a világvége elhozatalát. Bár kicsit szoros lesz az ütemterv, ha még aznap végezni akar a melóval 😊
NEXUS6
Kicsit elsiették, én december 21-re vártam!
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Na ha a terroristák nincsennek is éppen ott,<#eplus2>attól még lehet más rosszabb. Pandóra szelencéje, vagy hasonló. És ezt pont 2012-ben tudták elérni, annyi hosszú idõ után. Kicsit ki vagyok idegileg.<#wilting>
Aszem nem kell mondanom, mi lesz ha kiszabadul onan valami, ami 20 millio eve ott varakozik. Es akkor meg ott vannak a terroristak is. <#eplus2>
Meg azt jelenti oroszul, hogy kelet.
Szerintem ennek a kutatásnak nem az a lényege, hogy kialakulhat e élet, hanem az, hogy létezhet e ilyen extrém körülmények között. Pont kitágítja a látókört ez a kutatás, nem pedig szûkíti. Eleinte azt gondolták ahol nincs napfény, ott élet sincs. Ma meg már tudjuk, hogy ez koránt sincs így. Jók másrészt arra is jók ezek a kutatások, hogy megismerjük a föld eldugottabb zugit is, hiszem még a bolygónkról sem tudunk mindent.
Majd nem mosolyognak így, amikor felébresztik az évmilliók óta szunnyadó iszonyatot a hideg sarki éjszakában.

Hova is vonultak vissza a vének? Lovecraft valami "soha be nem fagyó tengert." Majd kiderül hogy ez a tó a földmélyi tenger egy öble, amiben évezredek óta tobzódnak a Shoggotok fajzatai.
Már bocs de a Vosztok az egy ûrhajó volt.
"A szennyezõdés megakadályozása rendkívüli jelentõséggel bír"

Akkor nem kell lefúrni. Mi emberek született önpusztítók vagyunk. Egyébként az a 3.769 méter nekem laikusnak igen soknak hangzik. Szerintem ha lenne eszünk várnánk pár évet, amíg a jégtakaró vékonyabb lesz. Megy az gyorsan a globális felmelegedés miatt, és gyorsabb, könnyebb is lenne aztán. A Jupiter holdjai meg kap.ák be, illetve messze vannak az még nagyon ráér. Inkább a földi élettel foglalkozzunk.<#confused>

NEXUS6: Azért én is kiegészítettem egy saját fõzésû narancspálinkával. A sok jég, víz beindított.
Ne buziskodjunk kérem! Ez egy komoly cikk! <#lookaround>
NEXUS6
Na én meg a szülinapi barackomra asszem rányomulok, talán az is jó lesz védõitalnak.
<#nyes>

NEXUS6
Húbameg, én meg azt hittem az már megvolt.
<#vigyor>

Jaj ne, tényleg az alkoholizmus az emberiség következõ fejlõdési lépcsõfoka az evolúcióban?

<#idiota>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jó hogy mondod. Gyorsan bontok egyet.
Nincs azzal a 128.6 fokkal semmi baj.
Talan jobb lett volna ha azt irjak hogy -128.6 Fahrenheit,
ami persze -89.2 Celsius.
Bar nem ertem hogy egy magyar nyelven irt cikk,
miert hasznal Fahrenheitet Celsius helyett.
Tudtommal mi Celsiust hasznalunk meg.😊
gyártanak sznobsört antarktiszi jégbõl! jelenleg a világ legdrágább palack sörei 😊
Hamarabb fogják az országok elpusztítani a teljes lakosságot mint hogy addig eljussunk...

Ráadásul ez lehetlen dolog, mivel ha így lenne nem lenne a csóróknak víz -> megpusztulnának -> Nem lenne munkaerõ ->Nem érne semmit a pénzed -> Sõt pénz sem lenne 😄

vajon hány mamutot fúrtak át mire leértek? 😊

A sznobok lehet fizetnének érte.<#mf1>
Hát igen, sose kelljen annyira. Valahogy annak elsõre több értelmét éreztem.
És ezért 3,5 km vastag fagyott vizet átfúrnak, hogy vízhez jussanak. 😄

Elterelés az egész. Felkészülnek a nehéz napokra, mikor a friss ivóvíz az arany árával lesz azonos. Nekem elsõre ez jutott eszembe, még ha hülyeség is.
energiaforrás nélkül elég valószínûtlen hogy legyen benne élet.

NEXUS6
Õöö, izé, nem norvégokba?

Mindegy, atomot azokra is, vagy is neeem! Egy vodkát mindenkinek!
😄

LOL😄 <#eljen>
a dolog csak Svédekbe vagy amcsikba költözik bele. Oroszokat nem szereti
Pontosan ez jutott nekem is az eszembe, mikor olvastam azt a hírt... <#idiota>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"soha nem jutottak egyességre a tudósok" - egyesség, mi? smitpjanának lenni nem dicsõség...
szereted az ilyen stratégiai játékokat, igaz?
Így is érdekes ez, évmilliók óta érintetlen terület.
Ami meg az Európát illeti, nekem az jutott eszembe, hogy oda mennyi idõ alatt lehet lefúrni (leolvadni)? Legalább 15-20 kilométer, korlátozott - és nem pótolható, kiegészíthetõ - erõforrásokkal?
Zombee
Sajnos az sg-n rengeteg pontatlanság, félrefordítás és helyesírási hiba van, ezen már nem akadok fenn.
És már megint az élet... az, hogy a Jupiter holdjain is vannak hasonló körülmények, még nem jelenti azt, hogy élet is. A földi élet nem jégtakaró alatt alakult ki, és azok a körülmények feltehetõen nem léteztek együtt egy idõben a Jupiter holdakon. Az esetlegesen a Vosztok tóban létezõ élet sem a jég alatt jött létre, és ha még fenn is maradt volna (extrém körülmények, de nem tartom kizártnak), abból nem következik, hogy a holdakon is van élet.

Sose tudtam megérteni, hogy a földönkívüli élet kutatásakor miért kell görcsösen ragaszkodni a földihez hasonló körülményekhez. Az egész nem több egy véletlennél, két molekula jókor volt jó helyen egyszer régen, ez máshol másik két molekulával is megeshet. De tegyük fel, hogy a földi út az egyetlen: a DNS lánc olyan bonyolult, és annyi lehetséges kombinációt hordoz, hogy az esélye matematikailag nulla annak, hogy a földihez hasonló evolúciót járjon be az élet.

El kell fogadni, hogy az ûr mérhetetlenül nagy, a lehetõség pedig valószínûleg végtelen számú.

NEXUS6
Atomot kell rájuk dobni, 1 hétig eltüntek és a Dolog már biztos beléjük költözött!!!!

Fusson ki merre lát!

Bocs, -128.56 Fahrenheit.
Eszembe jutott, hogy benne maradt a Fahrenheit és igen, 128.56 Fahrenheit jön ki, ha a -89.2 Celsiust átváltom.
Nem csak ez az egy elírás és félrefordítás van a cikkben, de a legnagyobb baki szerintem. Fércmunkát kaptunk egy bámulatos eredmény tálalásaként.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

"...a Föld legalacsonyabb hõmérsékletét pontosan a Vostok állomásnál dokumentálták, 1983 júliusában -128,6 fok volt."
Itt valami bibi van, különbözõ források egyhangúan 1983. augusztus 24-én -89,2 fokot említenek.