Többezres elbocsátás a Nokia komáromi üzemében
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem vagyok egyik pártnak sem a tagja.
egyébként meg leszarom, de az gáz, hogy itt a multik felveszik az adókedvezményeket, majd elhúznak a picsába, de aztán jönnek azzal, hogy vedd meg a termékeiket. Mivel munkalehetõség nincs, hitelbõl... mert bankok azok vannak dögivel. Na persze ez most sarkítva van, de csak sarkított példákból lehet megérteni egy-egy probléma lényegét.
egyébként meg leszarom, de az gáz, hogy itt a multik felveszik az adókedvezményeket, majd elhúznak a picsába, de aztán jönnek azzal, hogy vedd meg a termékeiket. Mivel munkalehetõség nincs, hitelbõl... mert bankok azok vannak dögivel. Na persze ez most sarkítva van, de csak sarkított példákból lehet megérteni egy-egy probléma lényegét.
http://www.taxierden.hu
Linkeld már azokat az adatokat amik alapján elvégezted ezt a "számítást". Mert becsülni én is tudok csak se neked se nekem nem lesz igazam. Eleve kihagytad a járulékokat amit fizetni kell egy dolgozó után. Kínában egy gyári munkás mondjuk a Foxconn-nál kb. 30 ezer Ft-ot kap ha átszámítjuk és ez az emelés utáni pénz. Az adatokért keress rá itt sg-n a Foxconn-os hírekre. A másik ami itt sg-n is megjelent az a gyári munkások szorgalma/rugalmassága. Pl. az iPhone-nál Steve Jobs-nak nem tetszett a karcolódó kijelzõ és azonnal napok alatt újragyártották, egy csésze teát és kekszet kaptak a jó munkáért a dolgozók. Amíg Kínában nem változik semmi addig itt hiába erõlködünk, nem tudunk versenyezni.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
megbízott a párt hogy ezt minél több hírbe kommenteld ?
piros fehér csíkos bögre jár érte ?
piros fehér csíkos bögre jár érte ?
HP+
a gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, a szegények pedig egyre szegényebbek, és az ún. civilizált világ diplomás, értelmiségi fiataljai nem értik hogy miért dõl össze alattuk a gazdaság és a társadalom...
viszont van egy jó hír nekik! jön az új COD, az új trónok harca évad és az új barátok közt!
viszont van egy jó hír nekik! jön az új COD, az új trónok harca évad és az új barátok közt!
Az index-es cikk szerint:
"...A 2010-es árbevételük azt jelenti, hogy a 4400 dolgozóra fejenként 231 milliós árbevétel jutott."
A fizikai dolgozók mennyit kaptak? 100ezer Ft /hó? Éves szinten ~1.6millió Ft/év?
Ez azt jelenti, hogy 231 vs 1.6 millió Ft/év - bevétel/bérkiadás.
A management fizetése nem változik.
Vajon mennyi adókedvezményt kaptak a Magyar Államtól?
A Kínában való termeléssel megspórólnak mondjuk 800ezerFt/év/fizikai dolgozó..
Az %-os arányban a teljes árbevételhez képest ez mennyi is? 0,33% ??
Megéri ezért?
Na de akkor most már érthetõ miért ugat a Jobbik az ilyen multikra?
"...A 2010-es árbevételük azt jelenti, hogy a 4400 dolgozóra fejenként 231 milliós árbevétel jutott."
A fizikai dolgozók mennyit kaptak? 100ezer Ft /hó? Éves szinten ~1.6millió Ft/év?
Ez azt jelenti, hogy 231 vs 1.6 millió Ft/év - bevétel/bérkiadás.
A management fizetése nem változik.
Vajon mennyi adókedvezményt kaptak a Magyar Államtól?
A Kínában való termeléssel megspórólnak mondjuk 800ezerFt/év/fizikai dolgozó..
Az %-os arányban a teljes árbevételhez képest ez mennyi is? 0,33% ??
Megéri ezért?
Na de akkor most már érthetõ miért ugat a Jobbik az ilyen multikra?
http://www.taxierden.hu