22
  • fgyorgy
    #22
    Amíg home gombbal bezárt mindent addig az volt a baj. Most hogy nem zárja be az a baj. Nem olyan nagy kaland odabiggyeszteni a sarokba egy ixet ami bezárná. De az iPhone megálmodójának a minél egyszerűbb kinézet és kezelhetőség volt a lényeg, és ehhez a mai napig ragaszkodnak. Tessék észrevenni, hogy egy iPhone-t nem tudunk agyonhangolni, mint egy Nokiát pld, de ez nem véletlen. Cserébe kapod a stabilitást. Az hogy megjelenése óta ugyanúgy néz ki, azon gondolkozzon el mindenki hogy miért lehet. Meg azon is, hogy miért van neki így is akkora sikere, hogy ehhez tart minden komolyabb cég. A bevált szép dolgokon nem kell változtatni. A kezed sem változik, meg a füled sem, meg a szád is ugyanannyira van tőle. A motorháztető alá benézel, és ott minden új. Pld. ezért van az, hogy ha benézel egy t-mobilba, odalépsz az iPhone 4s-hez és jól megterheled egy játékkal és nem akad. És ha ezután eszedbe jut hogy vajon mik vannak nyitva jelenleg, akkor döbbensz hogy 2 percig a futó alkalmazásokat zárod be.
    Savanyú a szőlő pajtások az van. Az ilyen tudású készülékről véleményt alkotni az alapján, hogy a haveromnak is az van és volt már a kezemben, kicsit alultáplált delikvensre utal. Nyilván ebből adódik a füllel vezérelt agymenés is!
  • gergod
    #21
    Na most akkor ki lehet lepni az alkalmazasokbol, vagy nem? Mert hogy 3 mondat utan cafolod magad az szanalmas.
  • donceleger
    #20
    Látom a szívedre vetted! Ám nem szoktam a levegő beszélni, természetesen próbáltam. Sőt, havernak szifonja van és többször volt már a kezemben! Alapvető probléma ami az androidnál is jelen van, hogy nem tudsz kilépni az alkalmazásokból! Nincs bezár opció, benne marad a memóriában. Na mármost egyszer nézegettem a telóját, és akadt mint a rohadás. Menübe 5 mp után volt hajlandó bemenni. Kérdeztem tőle, hogy wtf? Elkérte, megnyitotta a futó programokat és kb 40 alkalmazás bezárása utána vissza adta, akkor már megfelelő sebességű volt. Szóval vicc a rendszer az adnroiddal egyetemben! De ezenkívül semmivel sem nyújt többet, sem stabilitásban, sem teljesítményben mint egy fele annyiba kerülő más gyártó okostelefonja! Innentől kezdve pedig óriási parasztvakítás a kétszeres ár, max e-pénisz növelésére jó! És mindezeken kívül még ronda is szegénykém. Remélem nem leszel ideges, de nekem ez a véleményem róla! A külcsín egyéni megítélés, de hogy ennyi pénzért semmi extrát nem kapunk, az biztos, pedig elvárnánk! Ha lenne rá pénzem se kellene, sajnos nagyon kötött rendszer és JB nélkül pedig szinte minden pénzért kapható az alkalmazásboltban. No nem az a pár száz forint baszna földhöz, hanem az, hogy lehet csak egyszer használnám, vagy mondjuk nem is tetszene, akkor minek adjak ki érte pénzt? Na meg az önmagában hülyeség, hogy 2012-ben egy okostelefon ne tudjon kékfoggal kapcsolatot teremteni más márkájú telefonokkal!
    Hirtelen ennyi jut eszembe! De nyugi, az android is egy fos, optimalizálatlan rendszer, bár ott legalább van egy-két szép telefon is! Pl új SE telefonok. Ott van kreativitás! A szifon gyakorlatilag a megjelenése óta ugyanúgy néz ki! Rókabőr effektus!
  • tucky1
    #19
    :) Tipikus kuka hozzáállás. Ki sem próbáltad, talán csak láttad, de azt már tudod hogy:
    "Amit meg tud, az is hagy némi kívánnivalót, a konkurencia csöppet jobb ebben!"
    Melyik fórumon olvastad? Vagy talán vérpistikétől hallottad?
  • donceleger
    #18
    Köszi de nem kell sajnálni! Inkább örülök, hogy kimaradtam ebből az apple fosból, az óriási parasztvakításból! Amerikában mindenki ilyenekkel rohangál, igaz, ott baráti az ára! Mert fele annyit ér a cuccos. Amit meg tud, az is hagy némi kívánnivalót, a konkurencia csöppet jobb ebben!
    Inkább én sajnállak téged, hogy meg lettél etetve!
  • Doktor Kotász
    #17
    Ha belegondolsz, teremtik az igényt a marketinggel. Az elején lehetett telefonálni, meg sms-t küldeni. Az lett a trend, hogy egyre kissebb legyen a telefon. Uténa bejött, hogy legyen szines, meg fényképező benne. Majd, a fényképező legyen kamera, és kiváltsa a walkmant. Utána legyen benne e-mail, meg böngésző, de azt nem használta senki, mert ahhoz kicsi a telefon. Ekkor elkezdett hízni, és lett benne GPS. Ge akkor már legyen érintőképernyős.

    És ez kifulladt. Most nincs új trendi dolog. Programokat fejlesztenek hozzájuk, mert ez is üzlet. De jelenleh nem tudnak mit kitalálni. Tökmindegy melyiket veszed. Én egy iphone előtti érintőképernyőst nyúzok qwerty billentyűzettel, ami méretében még kicsi. Ha bedöglik veszek újat, de az ájfonszerű újak nekem nagyok. Zavar, hogy nem lehet csak úgy zsebre vágni őket kényelmesen, mert nyomják a zsebem, és sérülékenyek.
  • tucky1
    #16
    Pedig sajnos előfordulhat, olcsóbb kisebb kategóriásnál láttam ilyet. Elveszed megnézni tényleg hívod-e az illetőt, visszarakod és mire érez a szenzor, már lehet ki is nyomtad a hívást :D

    Na de hogy a cikkhez is hozzá szóljak. Azért az idei évre nagy újítást nem tartogatnak az új telefonok. Amik most kaphatóak, azok már kellően gyorsak, okosak, egyesek minőségiek. Szerintem most nincs igazán nagy motiváció annak aki 100k körül vett telefont, hogy leváltsa. Így érthető lenne, hogy várnak a gyártók, ha tényleg így van, hisz még csak most kezdődött az év.
  • narumon
    #15
    No látod akkor mégsem mindegy hogy mennyire veszel gagyit. Nem is tudtam, hogy létezik még olyan telefon amit füllel lehet nyomkodni, de ezek szerint igen...
  • a_n_d_r_e_w
    #14
    Bocs ha kicsit zavaros lett, csak szokom a swypeot, és nem néztem át rendesen :D:D
  • a_n_d_r_e_w
    #13
    Jobb telefonokon közelség érzékelő, pályadíjakon olcsóbbakon meg kapcsold ki a képernyőt vagy használj valamilyen telefonálás közbeni billentyűzár progit. Okostelefonokon ez nem okozhat gondot.
  • Doktor Kotász
    #12
    Ja, egyébként nekem a fasz kivan, hogy a fülemmel leteszem, meg kihangosítom a telefont időnként. Mert nekem szokásom lenne, hogy félrebiccentett fejjel és vállal szorírom a telefont, és a két kezem szabad, tudok matatni, meg keresni azt, amiről éppen beszélünk, stb.
  • Doktor Kotász
    #11
    Nem azért, de az összes smartphone arra épül a hagyományos telefonfunkciók mellett, hogy egy valamilyen általános célú operációs rendszer alatt futtat néhány alapprogramot, mint webböngésző, e-mail-kliens, irodai alkalmazáscsomag, navigációs szoftver, zene és videolejátszás, képkezelés, a kamerafunkciók, néhány játékocska, esetleg egy faszbúk-kliens, és akkor itt be is fejeztük, mert a többi opcionális, írjon rá programot aki akar, hisz egy általánoscélú operációsrendszer erre van kitalálva.

    Na most, ha bármelyik tudja ezeket, akkor nem kurvára mindegy, hogy mikor meg ki gyártotta ezeket a készülékeket?

    Oké, a processzor teljesítménye az folyamatosan nő... na de nem atomfizikai szimulációkat, klíma-modelleket futtatunk. Egy multimédiás tartalmat 10 éve is lejátszottak ezeknek az eszközöknek az elődei, egy e-mail-kliens nem valami nagy teljesítmény.

    Szóval ez az egész egy faszság. Az ember bemegy a szolgáltatóhoz, hogy kiesett az ablakon a telefonja, és szeretne egy újat, és megveszi azt, amelyiknek éppen kedvező az ára. A nagyobb kijelzőst, ami már alig fér a zsebbe, nem lejet csak úgy becsúsztatni, tripla árért, azt vegye meg a hülye...
  • Ferrer
    #10
    :) (lesajnáló mosoly)
  • narumon
    #9
    Egyszer minden véget ér :)
  • donceleger
    #8
    iPhone? Az meg mi?
    Kinézetre és működés közben is egy bóvlinak tűnik. E miatt kellene halasztani?
    Talán egyszer véget ér a szifonmánia........
  • a_n_d_r_e_w
    #7
    Most jutott eszembe, a cikk még említi az LG-t (a jelenlegi legjobb LG az új Prada most januári) és a Nokiát (lumia 900 márciusi release). Egyik sem tűnik Q2-es halasztásnak, akkor még is mivel támasztja alá az író ezt a kis böffenetet? Ah mindegy, nem rágom magam tovább, 1 csillag, aztán remélem legközelebb érékesebb híreket kapunk.
  • Archenemy
    #6
    Egy független kutatás bebizonyította, hogy a tableteseknek átlagban kisebb a farka.

    Mondjuk ez elsősorban azért van, mert több köztük a nő, de akkor is.
  • a_n_d_r_e_w
    #5
    Galaxy S: 2010.06
    S2: 2011.05
    HTC Sensation: 2011.05

    A nagyobb Androidos csúcsgépek eddig is Q2 vagy azután jöttek, de most csak is kizárólag csak azért nem jönnek Q1-ben, mert iPhone 4S? Na ezért undorítóan bulvár flame keltő ez a cikk....
  • MR007
    #4
    Lehet flame, de telítetség van a piacon. Semmi olyannal nem tudnak előrukkolni ami vmi újat mutatna, érdemes lenne rá megint költeni. Ma már szinte mindenkinek van valamilyen okostelefonja. És csak a megszálottak érzik azt, hogy nem üres a pénztálcájuk cserére. A feltételezett többség nevében gondolom. Ezt felmérték szerintem.
  • mad mind
    #3
    Ez csak felhívás a flamere. Se több, se kevesebb.
  • a_n_d_r_e_w
    #2
    Egyetértek, szerintem is szánalmas. Kb mintha azt írták volna, hogy szomszéd Pista bácsi értesülései szerint... Ezt így lehozni szégyen
  • hurkaur
    #1
    Oke, hogy a flamere megyunk, de ez akkoris eleg sovanyka "szalaghirnek"..