Még mindig túl kevés nő dolgozik műszaki területeken
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps> <#wow3>#wow3>
Megmagyaráztam, miután leültem, de olvasni is tudni kéne nem csak vagdalkozni...
Amúgy elõfordult néhány nõi hadvezér is a történelemben, de nagyon ritka volt. Talán egy tucat lehet, akit név szerint említenek. Férfi hadvezérbõl viszont rengeteg volt.
És valóban, a háborúkat jórészt nõk robbantották ki, ezt egy percig sem tagadtam.
Eddigi összes nõi uralkodó robbantott ki háborút míg férfi nem. A nõk maguk indítottak míg nem 1 uralkodó védekezésbõl.
Na ezt hogy magyarázod meg?
A Csapd le csacsi cimu filmben, fogalmazak meg a problema okat.
1:44-nel
<#nyes>#nyes><#eplus2>#eplus2>
Ez sajnos egy hatalmas tévedésed. Attól hogy férfiak férfi aggyal terveznek, nem jelenti hogy a kezelést illetõen nem vonják be a célcsoportot. Félre ne érts, nem azt mondom hoygy a nõk csak akkor tudnak kezelni valamit ha egy hatalmas zöld gomb van a közepén amit meg kell nyomni... Hanem azt, hogy a technikai eszközök kezeléséhez is kell némi tanulási készség.
Vannak ún. kontroll csoportok. Ha nõknek készül egy eszköz, akkor igenis megkérdezik õket hogy tudják -e kezelni, vagy sem. Ha nem, akkor csiszolnak rajta hogy jó legyen. A férfi és nõ közötti különbség ezen a területen abban keresendõ, hogy a nõk nem feltétlenül szeretnek ilyesmiket alkotni. Unalmasnak tartják, már az iskolában is.
És ez nem abból fakad hogy valamiféle "elnyomás" alatt lennének a nõk, - mint ahogy azt a liberális maszlag hirdeti - hanem a természet alkotott meg így. A nõknek ez nem boldogság, és nem is értik meg. (Hány családi vita van abból hogy "már megint azzal a vacakkal foglalkozol". 😊 ) Mi pedig sokszor nem értjük meg annyira az érzelmeknek azokat a mélységeit, amire a nõk képesek.
Ez természetesen nem csak a munkában van így, hanem a hétköznapokban is. Mi nem tudjuk olyan szinten "lekezelni" egy kisbaba minden rezdülését, és nem feltétlenül tudjuk átérezni a másik ember gondjait sem.
Szerintem mindez így van rendjén. Nem élünk olyan hosszú ideig hogy "ráerõszakoljuk" magunkat a másik nemre szabott feladatokra. (Ezt egyébként nálunk a családban teljesen természetesnek veszi mindenki, abszolút semmi probléma nincsen belõle)
Persze kivételek mindig vannak, hiszen minden emberben megvan minden ami kellhet az élethez, csak az arányok eltérõek, ezt viszont tudomásul kell venni, és nem rinyálni hogy kevés nõ dolgozik mûszaki területen, mert mi sem rinyálunk hogy kevés férfi van az óvodában, és kevesebb férfi tanít irodalmat az iskolában...
Nem nyom el senki senkit, lehet nyugodtan menni gépészmérnökire is, ha valakinek az kell... Mégsem megy. Na miért is? 😊
Nézzenek már körül az egyetemeken, hogy mûszaki szakokon milyen az arány.
Egy normális kapcsolatban ez nem így mûködik. Lehet így ment 10 éve de már minden 20. ilyen... ha egyáltalán ilyen.
Ami az egyenlõséget, egyenlõ nyugdíjkorhatárt illeti: a legtöbb családban még mindig a következõ a képlet. Nõ hazamegy, fõz, vasal, rendbe szedi a gyerekeket. Férfi hazamegy (ha hazamegy), várja a vacsorát, a sört, mert kezdõdik a meccs. Reggel férfi elõveszi a nyilván nem magától kivasalódott inget és megy dolgozni. Nõ reggel kelti a gyerekeket, összekapja õket, irány a suli, majd õ is megy dolgozni. Ez az érem másik oldala, csak a férfiak többsége e fölött szemet huny. Hidd el, ez még többnyire így mûködik.
Ami meg ezt a mûszaki baromságot illeti, hát a nõk erre kisebb arányban alkalmasak, mint a férfiak. Nem kevesebbek, értéktelenebbek ezáltal, csak ebben általában kevésbé jók. Minek erõltetni?
Hoppá... Mintha a Trójai háború is egy ribanc miatt lett volna... De ez csak egy példa...
Hidd el ha nõk lennének mindenhol már rég nem lenne 1 civilizáció sem. Egyik azért írtaná ki a másikat mert barna a haja a másik meg azért mert annak kék a szeme.
Mellesleg azt tudtad, hogy a nõi börtönöknél keményebb hely nem létezik? Sokszor több az erõszak és a gyilkosság mint a férfi börtönökben. Ezen felül a férfi börtönökben szinte mindig a magasabb rangra jutásért van a gyilkosság addig a nõibe már azért is elõfordulhat mert valamilyen érzelmi "traumát" okoztak egymásnak..
Amúgy meg nem látom azt a falat ami megállítaná a nõket, hogy atomfizikusok legyenek... Sõt azt sem hogy elmenjenek építkezésre dolgozni... Ha egyenlõség kell akkor azt ott kezdeném, hogy egyenlõ nyugdíjkorhatár. PErsze ez miatt egy nõ sem sír, mert ez nekik milyen jó már..
176K euroból megállapítják majd, hogy kevésbé érdekli a nõket a mûszaki pálya, mint a férgiakat. Ez kb lefedi a pénzkidobás definicióját. 😊
"mindent (szinte) a férfiak terveznek."
Node a lehetõség adott, de nem mûszaki pályára megy, hanem bölcsésznek, manager asszisztensnek, stb. Nem izgatja.
"tervezzük az autókat férfi modellekre, és ennek köszönhetõen a nõknek 15%-al nagyobb az esélyük megsérülni (meghalni) egy autóban."
Ez így eléggé sületlenségnek hangzik. Azonos jármûben egy kissebb testû/tömegû egyén egy baleset esetén kevesebb sérülést kellene elszenvedjen. No persze, ha agyatlanul megy fának, mert nem igazán tud vezetni, akkor kihozható a statisztikából ez is.
Ehhez kevesebb köze van a konkrét eszköznek szerintem, mint az érzelmeknek, ami egyébként a lányosra nevelésbõl is fakad. Nõnél sokkal gyakoribb, hogy az autóban mint idegen környezetben szorong. Anyámon látom, hogy kapkod, nyugtalan, hiába van hosszú évek óta autója, bonyolult feladat számára lenyúlni a rádióig úgy, hogy nem néz oda.
mindent (szinte) a férfiak terveznek.
az autókon át a szórakoztató-elektronikai eszközökön keresztül a háztartási eszközök az összes hasonló cégnél brutálisan magas a férfiak aránya a nõkhöz képest.
felhasználási területen viszont sokkal jobban eloszlik a nemek aránya.
tehát a kérdés. férfiak férfi aggyal (aláirom hogy mások vagyunk, másra kiélezve, " kitalálva " ) tervezik a világot amik nõk is használnak.
csodálkozunk miért nem értik meg a különbözõ technikai eszközöket?
õszintén kinek a kedvese érti jobban a pécét / telefont / otthoni audiovizuál-technikát mint a férfi önmaga?
tervezzük az autókat férfi modellekre, és ennek köszönhetõen a nõknek 15%-al nagyobb az esélyük megsérülni (meghalni) egy autóban.
nem tartom túl fényesnek ezt az állapotot.
u dont have to listen anybody else but me
És/vagy azt is el tudom képzelni, hogy kényelmes szûk és betartatható határoknak engedelmeskedni, bármilyen gondolati ruhába is öltöztetnek.
Ugyan ki gondolná, hogy két látszólag ellentmondó világnézet mindkettõ létjogosult kell, hogy legyen, hiszen hogy tarthatna ellen egy habkönnyû fantom egy hús-vér monstrumnak?
Vagy hogy az egyiket halálra ítélni, hogy gyõzzön a másik -ahelyett, hogy az összekötõ kapcsot keresnénk, mint afféle homokszemet a gépben- a másik halálra ítélése is.
ÓÓÓ hát persze. Minden menstruációs ciklus alkalmával kezdõdne egy világháború. 😊
Látom a tanácstermet a kivetítõvel, két harmincas korabeli vezetõvel. "Láttátok hogy nézett rám? Mit képzel ez a kis..." Majd sírás a wc -ben, és mehet a nukleáris rakéta... 😄
Na jó... sarkítok. De az is hülye sztereotípia hogy a nõi nem a békesség netovábbja. Amikor tépik egymást az nem ezt mutatja. Ráadásul a hirtelen felindulásból elkövetett emberölések is gyakoribbak nõi elkövetõvel. Miért is? Mert a nõket az érzelmeik sokkal jobban befolyásolják, mint a józan eszük. Kinyírják, majd rájönnek hogy nem kellett volna.
Ez mind azért van, mert az ember is úgy van felépítve, hogy a férfi volt a családfenntartó, vadász, aki megvédte a közösséget. A nõ meg terelgette a kölyköket, magvakat gyûjtött. Neki értelemszerûen több érzelem kellett, míg a férfinak többet kell gondolkodnia, és kevesebbet hallgatni az érzelmekre.
Az idióta liberális gondolkodásnak az eredménye ez a cikk is, errõl meg egyre inkább bebizonyosodik hogy tévút.
Mindenki tanulja azt, amihez jobbak az adottságai, és ne akarjon a másik nem helyett is dolgozni.
Az oktatásban pedig az a helyzet, hogy reál tárgyakat jobban tudnak tanítani a férfiak, humán tárgyakat pedig a nõk. a történelmet pedig az ideológia...
És ez egyáltalán nem férfisovinizmus. Azt a közel keleten találsz az arabok között.
Viccet félretéve, én is azon a véleményen vagyok hogy külömbözõek a férfi/nõi természet, érdeklõdés/terület. Tényleg hiába kutatnak.
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Nõk miatt 😊
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Én mindenesetre kíváncsi lennék pár nõci véleményére is a cikkel kapcsoltban.
hogy egymással versengenek emberek olyasmiben, amihez nincs különösebb vonzalmuk, érdeklõdésük, és adottságuk.
Vagyis én nem akarom bebizonyítani, hogy jobban fõzök mint a nõk, mert nem.
Mindenkinek abban kell jónak lennie, amihez adottsága és érdeklõdése van (ezek szorosan sszefüggenek)
Az egyenjogúság (fúúúj valami jobb szót kellene kitalálni.... legyen mondjuk azonos értékûség vagy ilyesmi) ott kezdõdik, hogy elismerjük, hogy aki jól fõz vagy ügyesen varr, ugyanolyan értékes tevékenységben jó, mint aki szép és jó házakat tervez. Vagyis nem lenne szabad egyes tevékenységeket indokolatlanul leértékelni csak mert azokat fõleg nõk végzik.
Megpróbáltam körülírni.
https://twitter.com/foodlfg
Ebben van valami.
Férfi: Gondolkodik -> cselekszik -> érez
Nõ: Érez -> cselekszik -> nem gondolkodik. 😊
A kérdés tehát baromi egyszerû. Mivel senki nem tiltja meg a nõknek hogy mûszaki, tudományos pályát válasszanak maguknak, csak az a magyarázat marad, hogy õket ez kevésbé érdekli. Nem értem miért kell erre tudományos kutatást építeni.
A magyarázat egyszerû. A nõket az érzelmek irányítják, a férfiakat a tények. Az "úgy érzem, ez kettõ Pí lesz" kurvára nem megy a matekban.
Szerintem egyszerû a magyarázat, hogy miért kevesebb, egyszerûen kifúrják egymást ezek a kis aranyos dögök.
Jóslat:
Amikor elõször nõ lesz az USA elnöke, kb másnap hadat üzen a fél világnak!
Ok,Ok, ez túlzás, hülyeség.
Nem a félnek, mindenkinek!
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szeritem én is beállok a sorba ugyanis már van 2 minuszom hozzászólásomra pedig éppenséggel arra törekedtem, hogy esetleg valmilyen építõ jellegû dolgot fogok közölni annélkül, hogy esetleg valakit megbántanék.
Szóval csak annyit akarok mondani, hogy le a férfiakkal dögöljön meg az összes és a világ sokkal jobb hely lenne nélkülük. Az összes mindegyszálig nõket/gyerekeket erõszakolnak/vernek meg. Egy normális sincs közülük és csak arra jók hogy sok szenvedést okozzanak a nõknek plusz bomlasszák a világot.
A nõk ezzel szemben tiszta szívûek és remekül kijönnek egymással mindenféle rosszindulatú pletyka nélkül legfõképp ahol sokan vannak, törekednek az igényességre a dohányzás beszüntetésére különösen a fiatalok, magas az intelligenciájuk és az önmegvalósítási kényszerük ami egész életen át folyamtosan tart náluk. Egy csak nõkbõl álló kis 5-6 fõs munkahelyen sokkal nagyobb a megértés a csapatösszetartás mint egy bûzös férfiakból álló szeméttelepen ahol rendszeresek a klikkesedések és a kiközösítések.
Hatalmat a nõknek!!!
Most az is a férfiak hibája, hogy a nõket nem érdekli az ilyen? Szerintem minden férfinak a kurva annyát! Csak miattuk nem érdekli ez a nõket!! Fúj fúj férfiak!
A soros mûködés miatt a férfiak jobban tudnak összpontosítani a feladatukra és a nagyobb agytérfogat (Férfi: 1,26l Nõ:1,13l az agy elrendezése is más pl a férfiaknak nagyobb a szürkeállományuk) plusz hogy 2 különbözõ kromoszómályuk van (XY->emiatt a természet jobban tud kísérletezni->több férfi zseni mint nõ) szeritem nem is csoda hogy mi vagyunk a teremtés koronái.
Természetesn ez nem azt jelenti, hogy a nõk butábbak lennének csupán annyi, hogy õk más dolgokra valók nemcsak a pszichológia, de a biológia beállítottságuk miatt is.
Más szakokon/szakmákban pedig megfordul az arány, legalább lesz még mit kutatni a csapatnak.