95
  • jaspercry
    #95
    "(Csáknorrisz meg fejben elszámolt végtelenig, már 2X-is!)"
  • NEXUS6
    #94
    "Egy konzolnál nincs os,és a grafikus gpu-t nem os-ről éred el,hanem közvetlenül ,ami rengeteget gyorsít a kihasználtságon pc-hez képes."

    Hát ez tévedés!!!
    X360 windóz kernelre épülő OS-t használ, csak nem a hagyományos explorer GUI-t rakták rá, meg nincs rajta a rahedli felesleges meghajtó, hálózati nyomtatás, anyámkínnya. És persze az XBOX neve azért X, mert eredetileg ez DirectX-BOX volt!!! Szal, szerinted?
    A PS3 linux kernelre alapuló OS-t használ és OpenGL spec verziójú API-n keresztül elérhető a GPU.

    "Összehasonlítás képen akár 20X gyorsabban is elérhetsz bizonyos szolgáltatásokat."
    Például?
    (Csáknorrisz meg fejben elszámolt végtelenig, már 2X-is!)

    "A közvetlenül programozott célhardvare,mindig jóval jobb megoldást kínál,mint egy szoftveresen elérhető modell!"
    Egyetértek, csak éppen a konzolok jelenleg nem azok. A PS2-nél volt a végefelé, hogy elég alacsony szinten programozták, de azért csodát ott sem csináltak, shader egységeket pl nem tudnak abba a hardverbe varázsolni, amiben nincs. Az RSX-be sem fognak mesh instancing funkciót rakni bármilyen alacsonyan programozzák, így soha nem lesz olyan szép nagy tömeg, vagy facsoport mint az X360-ban, vagy mint egy 5 éves PC-s játékban.

    "PowerPC(valószínű a 7 sorozatból)+igp(480sp)-vel szerelt gpu-cska."
    Lehet, de én ahogy az ipart ismerem szerintem meg nem valószínű.
    A PPC-t az IBM gyártja, a GPU-t meg az AMD, aki x86/x64 architektúrában érdekelt, erre rendelkezik saját technológiával. Szal ki is gyártana egy ilyen csipet, kinek van ehhez meg a jogosultsága a technológia felhasználására?
    Így együtt senkinek, az M$-nek meg nincs gyártókapacitása, bár ő a rengeteg pénzével valszeg megtudná a technológiákat vásárolni, de ez nagyon sci-fi alternatíva.

    "A tény az ,hogy a PC
    Rosszabbul használja az erőforrásait!
    Az hogy hányszor,az mindegy! Van alkalmazás ami 20X lassabb!"
    Egyetértek, a 20X-as szorzót mondjuk sokallom.
    De ahogy a lenti példámban is szerepel, a PC direkt van elkúrva, hogy a júzer vásárolja a hw-t akkor is amikor nincs is rá szüksége. Szerencsére ezek a baromságok javíthatók. Aki nem tudja kezelni, az szerintem is vásároljon konzolt, ott nem kell, de nem is lehet tweakelni, tuningolni a rendszert.
  • Doktor Kotász
    #93
    "Részben egyetértek.
    De egy töbmagos modern CPU-nak egyetlen magjának kb 2%-os teljesítményét fogja le az a Windóz7, ami egy pár éves hardvert, vagy egy netbook-ot megfektet önmagában. Ilyen szempontból nem olyan drámai a helyzet a PC fronton."

    Hibásan közelíted meg!
    Az lehet, hogy a CPU-t alig fogja, de a memóriát lezabálja, úgyhogy hiába van a processzornak erőforrása, nem tudja felhasználni semmire.

    "A CPU, meg GPU integrálása jó ötletnek tűnik. Először.
    Csakhogy ha a CPU valami nagyobb adathoz akar hozzáférni, akkor rögtön meg kell osztozni a memória busz sávszélességén a GPU-val."

    Szerintem simán megoldható, hogy a CPU-nak és a GPU-nak saját memóriavezérlője legyen. De nézd meg egy játék könyvtárát! Van egy indítható exe, pár dll, mindegyik néhány mega, és sok gigányi textúra, hangfájl, meg video. Nem lesz olyan nagy probléma a nenórián osztozkodás. A java a GPU-nak kell majd.
  • jaspercry
    #92
    "De egy töbmagos modern CPU-nak egyetlen magjának kb 2%-os teljesítményét fogja le az a Windóz7, ami egy pár éves hardvert, vagy egy netbook-ot megfektet önmagában. Ilyen szempontból nem olyan drámai a helyzet a PC fronton."

    Nem ez a lényeg!

    ,Egy konzolnál nincs os,és a grafikus gpu-t nem os-ről éred el,hanem közvetlenül ,ami rengeteget gyorsít a kihasználtságon pc-hez képes.
    Összehasonlítás képen akár 20X gyorsabban is elérhetsz bizonyos szolgáltatásokat.
    A közvetlenül programozott célhardvare,mindig jóval jobb megoldást kínál,mint egy szoftveresen elérhető modell!
    HD6670-kártya nem fog Xbox-ban ebben a formában szerepelni.
    Valószínű,hogy egy APU kombó lesz benne,ami hasonlít felszereltségében a HD6670-re!
    PowerPC(valószínű a 7 sorozatból)+igp(480sp)-vel szerelt gpu-cska.
    Nem kifejezetten egy HD 6670-es kari.
    Itt jóval gyorsabb memória elérés lesz,valószínű az igp nem a rendszermemóriából táplálkozik)
    Tehát jó lenne ezeket az összehasonlításokat félre tenni,a lényegen az eber mindig könnyen átsiklik.
    A tény az ,hogy a PC
    Rosszabbul használja az erőforrásait!
    Az hogy hányszor,az mindegy! Van alkalmazás ami 20X lassabb!
  • NEXUS6
    #91
    Totálisan igazad van, mert a HD 2000/3000-es szériához hasonlít inkább.
  • MacropusRufus
    #90
    az Xbox-ban ATI Xenos chip van, speciálisan erre a gépre tervezve, nincs köze az ATI X szériájával.

    ATI Xenos chip
  • MacropusRufus
    #89
    dx10/11: ez jól hangzik. De számomra egy ps3/xbox képe siralmasan "ronda".
    Ui. míg a pc-n tudom szabályozni a kép minőségét (smoothing,anti-aliasing, stb) addíg a konzoloknál nem. Ezért a ps3/xbox ferde vonalai konzekvensen lépcsősek lesznek, ami számora már nem szép.
    Remélem a dx10/11 mellé végre lesz élsimítás is, mert anélkűl gagyi lesz, viszont gyors lesz ;)
  • NEXUS6
    #88
    Részben egyetértek.
    De egy töbmagos modern CPU-nak egyetlen magjának kb 2%-os teljesítményét fogja le az a Windóz7, ami egy pár éves hardvert, vagy egy netbook-ot megfektet önmagában. Ilyen szempontból nem olyan drámai a helyzet a PC fronton.

    De pl hogy én is anekdótázzak, az SSD meghajtómról egyszerűen eltűnt 25GB. Ami a csak azért hiányzott, mert a 64GB-ból a rendszer, meg a júzer progik mellett még ennyi tárhely volt. És ugye bármit csinálok a rendszer használná, ha másnem temp fájlokat hoz létre.
    Nem tudtam hova lett, mert a játékokat adatállományokat, filmeket, letöltéseket a TB nagyságú wincsire pakolom.
    Egyenként végignézem a C minden könyvtárát és a saját documents könyvtárban van valahol, de hogy hol azt nem tudom. Rájövök hogy ezen belül M$/windows, de még mindíg sehol. Aztán habár nem látszik, de trükközéssel kijön, hogy az internetes temporary könyvtárban van, amit iszonyú trükközéssel megnyitok, super-hidden meg rendszerfájlok megmutatása, kézzel beírni a könyvtár nevek miegymás, amit a netről nézek le. De a könyvtárban akkor sem mutatja, pedig ott van. Hiába a legnagyobb jogosultság, nem mutatja.
    Tudom, hogy némelyik file manager progi simán szarik a windóz jogosultságaira, találok is egyet ami mindent mutat. Gratu, hát egyrészt mert nekem miért nem mutatja, másrészt ha valaki meg nálam okosabb annak meg simán. Biztonság a köbön. Szal ott volt a Temporaryinternetfiles könyvtárban az un ie5.files könyvtárban egy csomó tmp fájl formájában, amit lesztrímelt rádióról, internetes tv-ről, miegymásról. Hiába töröltettem ki a vezérlőpultból a lemezkarbantartás, meg az internetbeállítások alkalmával ezt a könyvtárat ezeket simán benn hagyja.
    Erőforrás gazdálkodás, júzer lexarása, windóz üzembiztossága (gyak elfogy a tárhely)? Na ez is a PC persze.

    "Továbbá én azt veszem ki a cikkből, hogy a CPU és a GPU egy chipben lesz. Márpedig ebben az esetben nem kell egymásra várniuk malmozva, míg a buszon utaznak az adatok. Ez pedig nagy előny."
    Remélem nem ezt csinálják!
    A CPU, meg GPU integrálása jó ötletnek tűnik. Először.
    Csakhogy ha a CPU valami nagyobb adathoz akar hozzáférni, akkor rögtön meg kell osztozni a memória busz sávszélességén a GPU-val. Ha nem is fogy el a sávszélesség, de késleltetést okoz, okozhat. A GPU/CPU magok szépen egymásra várnak. Ha a CPU-nak is van egy saját memóriája a fő program, adatbázisok, akármi számára, akkor a sávszélesség gyakorlatilag megduplázódik és soha nem zavarja a GPU-t a működésben, de akkor meg semmi értelme egybeépíteni. Ami oylan szempontból is gáz, hogy egy bonyolult szilícium mag főleg a termelés elején iszonyatosan magas selejtarányt produkál. Ha már megvan a biztos technológia akkor már lehet integrálni, lásd pl PS2-nél is egy csipbe, de talán egy lapkára is rakták a CPU/GPU-t, de talán már az új X360 sorozatnál is megcsinálták.
  • NEXUS6
    #87
    Igen az AAA címek mellett tényleg van élet, a gond az hogy nélkülük viszont nincs!
    AAA címek nélkül a játékipar gimnazisták műkedvelő programozó klubbja csupán(a web-es alkalmazások, meg a mobilos kütyük 99% ezt tükrözik).

    Ha ez a jövő, és csak ez, akkor az azt jelenti, hogy mindazt a tudást, amit az utóbbi 30 évben játékszoftver fejlesztésben összetettek, szépen szélnek eresztik.

    2012-ben ezexerint tényleg eljön a világvége!
    :D
  • NEXUS6
    #86
    Talán szintén ebben az Epic-es cikkben volt -- és ezért elég ambivalens volt amit nyilatkozott az emberünk --, hogy nem elég egy sima nagyobb felbontás, egy magasabb szintű élsimítás, ahhoz, hogy az új konzol robbanjon (nem fizikai értelemben persze;))))

    Én is most vettem elő a Jagged Allience 2 c. progit, és iszonyat jó kis alkotás és még a grafikája is elmegy, pedig sima izometrikus, nem valós 3D.
    Szerintem sem feltétlenül önmagában a 3D mennyország az üdvözülés eszköze.
    De ide még sem lehet visszalépni. Egyszerűen nem.

    A köv generációnál tényleg nem egy lehetőség lesz az "Avatar szintű grafika", hanem egy szinten elvárás. Amit, hogy a cikkhez visszakanyarodjunk egy HD6670-es GPU-val nem lehet teljesíteni.
    Nem tudom mit kell a szilíciumba építeni, milyen új technológiát, de ez egyszerűen nem elég ehhez.
  • Doktor Kotász
    #85
    A fikázóknak sokan helyesen megjegyeztek néhány apróságot:
    Egy konzolon nem fut a háttérben egy általános célú OS az összes fícsörjével, taszkjával együtt. Az API sokkal hatékonyabb, mert nem két részből áll, tehát nem egy olyan DX-et programoznak, ami egy drivernek adja tovább az utasításait, hogy majd ő a hardvert birizgálja, hanem az API közvetlenebbül érheti el a hardvert. Mivel az API-nak nem kell figyelembe vennie azt, hogy kismillió hardver lehet mögötte.

    Továbbá én azt veszem ki a cikkből, hogy a CPU és a GPU egy chipben lesz. Márpedig ebben az esetben nem kell egymásra várniuk malmozva, míg a buszon utaznak az adatok. Ez pedig nagy előny.
  • narumon
    #84
    Hát azért én ezzel nem teljesen értek egyet. Az AAA címek mellett is van élet. Sőt nekem a 2011-es játék termés nem igen jött be, illetve alternatív programokat vettem. Egy egy kis egyszerűbb játék sokkal inkább képes visszahozni azokat az időket amikor még volt kreativitás a játékokban. Mondjuk elismerem én különleges eset vagyok, mert PC-n szinte csak stratégia, manager játék jöhet szóba, esetleg egy jól megcsinált RPG. Sajnos ilyenekből AAA szinten pár jelent meg és abból is csak 1-2 volt jó.
  • Artyy
    #83
    Értem én, hogy a grafikai skálázásokkal meg trükkökkel rengeteg erőforrást lehet szerezni még viszonylag szép grafikát belőve. Ami főleg a régebbi konzolokra igaz. De mi a helyzet az új készülő konzolokkal? Ott már 1080-p játékok fejlet DirectX-el fognak menni. És az AMD állítása szerint Avatár filmben látottak szintű grafika lesz és fizika és mestersége intelligencia szempontjából áttörés várható. Ezt egy belépő szintű kártyától? Ide kevés lesz csak a grafikai trükközés. És ügye az AMD azért mondja ezeket az állításokat és tesz a konzolba ilyen kártyát, mert az újabb architektúrájának már nagyon egyszerű a natív programozhatósága, ami aranyat ét. És a kártyából többszörös erőforrást is kinyerhetnek. Nem véletlenül mondogatják, hogy minden konzolban AMD lesz.
  • narumon
    #82
    "Ha ügyesen veszik ki a dolgokat minimális lesz a minőségromlás, látszólag."

    Akkor meg ez a lényeg nem? És nem ezt hívják optimalizálásnak? A Pc-n miért nem követik ezt a trendet? Nekem Xboxom is van a PC mellé, a stratégiákon és manager játékokon kívül mindent azon játszok (fps-t meg gyak. a COD-on kívül nem szoktam). Kurva nagy tévén is megfelelő a grafikája, ha az új generáció ezt meg tudja még toldani azzal, hogy minden game konstants FullHD és élsimítás is elmegy rajta az már bőven bőven elég.
    Már nem az az idő van amikor egy kör gyakorlatilag hatszög volt és kellett minden áron a nagyobb grafika.
  • NEXUS6
    #81
    Az X360 egyik csúcs fejlesztő csapata az Epic vezetője nyilatkozott mostanában. Valamilyen szinten az új BOX került szóba, de sokkal inkább azokról beszél, amiről te is.

    A magam részéről ezt nem tartom működőképesnek hosszútávon.
    Melyik a legnagyobb játékos közösség? Hát persze, talán a FB féle Őstermelő Szimulátor. Na de ez tartja el az egész iparágat? Kötve hiszem.
    Igen van pénz ebben is, és csábító, hogy szinte minimális befektetéssel írnak egy ilyen valamit, ami az amigás időkben persze iszonyat poén játék lett volna, de akkor mit csinál a rahedli modeller, garafikus, programozó, pályaszerkesztő stb, aki az iparban dolgozik, és amúgy AAA címek előállításán szokott munkálkodni!?

    Aztán ugyan az a jelenség, mint a WoW esetében. Kezdjük ott, hogy az embereknek 1 az az 1 élete van. OK, hogy ezt egyesek virtuálisan élik, de miközben valaki elmélyül a WoW-ban, nem tud ugyan annyit foglalkozni valami másik online progival, feltéve persze, ha szeret emellett oylan felesleges dolgokat is csinálni, mint az alvás.

    A játékipar bővülése szerintem elég csalóka, miközben egy egy FB-s, MMO sikercím uralja a piacot, a többiek meg vergődnek az online próbálkozásaikkal.
    Persze van bővülés. De még is honnan? Ennek szerintem jelentős részét az adja, hogy az eddigi kevésbé fejlett, magas kalózkodási arányú piacok lépnek be egyre inkább az üzletbe, Kína, India, Oroszország, mint fizetőképes fogyasztó, és persze nem csak fizikai adathordozós AAA címeket veszenk, hanem talán éppenhogy először az olcsó webes játékokkal próbálkoznak. Amikor néhány millió kínai állampolgár rákattan valami kis mérgesmadaras baromságra, az látszólag eltolja a piaci arányokat.

    Aztán az AAA címeket nem minden kiadó engedheti meg magának, vonzónak tűnik, hogy kis forrásigénnyel fejlesszenek valamit, és ha buknak kisebb a veszteség. De ez szerintem csak belemagyarázás. Mert azért azt se felejtsük el, hogy a nyereség is kisebb, ha csak mérsékelt a siker.

    Kb az a szitu, mint amikor a hardkor szerencsejátékos feláll a rulettasztaltól, és a hatalmas feszültségeket levezetni kimegy az előtérbe és beszór 10-20 érmét az ottlevő félkarúrablókba, élvezi a játék súlytalanságát. De előbb utóbb vagy visszacsábul, vagy hagyja az egészet a fenébe és lelép.
  • csomi
    #80
    Ez igy azert nem teljesen igaz. Siman elfut egy 2-5 eves akkori csucshardveren a mostani jatekok nagy resze is. Igaz akkor egy kicsit szerenyebbre kell venni a bellitasokat. Sot neha nagyon szerenyre, de pont ez az amit konzolok is csinalnak! Szereny beallitasok optimalizalt osszhangja, raadasul tenyleg nem eszi a processzort ezer taszk plusszban es voiala maris kesz az 'egyenerteku' grafika! Es akkor lehet csodalkoznunk, hogy hogyan csinaljak. Hat igy! Egyebkent meg hamar csodbe menne a pc uzletag ha a videokartyagyartok nagy mellel hirdetnek, hogy kedves jatekosok a regi hardveren is elfut am az a jatek ne vegyetek ujat!
    Dehogy, az embereknek mindig lehetoleg a legujabb leggyorsabb, legnagyobb kell. Es erre ok epitenek is, ami aztan viszi az egesz pc agat a hatan, egyelore. Aztan persze hamar ra kell jonniuk, hogy a +extra-brutal-hiper teljesitmeny tobbletuk szinte alig tesz hozza valamit a jatekelmenyhez.
    Egyebkent szerintem is nagy jovo van a felhoalapu jatekszolgaltatasban. Ha sikerul feltuningolnunk az elkovetkezo 10 evben olyan szintre az internetet, hogy az alkalmas legyen jatekra, nemcsak a pc hanem a konzol is veszelyben lehet. Meglatasom szerint ket dolog miatt:
    1. Borzaszto olcso hardve eleg neki. Sot LG-nek mar van erre dedikalt tv-je. Itt is volt par hete cikk rola asszem.
    2. Ami talan a megfontosabb, az online jatekokban vegre egyszer es mindenkorra vegeszakadhatna a csalasoknak es mindenfele trukkozeseknek. Innentol kezdve nincs "client side detection", cheatprogramok, crackelt exe, nodvd crack stb. Kokemenyen valahol a felhoben levo szerverek felugyelnek az egesz jatekter esemenyeit.Vegre megnyilna az ut a tiszta jatek elott.
  • csomi
    #79
    Szerencsere erre vonatkozo torekvesek sokhelyen vannak. Egyik legszebb peldaja ennek az Rfactor2 aminek a betaja mar kinn van par hete es ebben hasonlo fizikai megvalositasok vannak. Sot ennel meg elkepesztobb dolgot is sikerult implementalniuk. Erdemes megnezni az abroncs fizikajat es az idojaras hatasat a jarganyokra.
  • Szefmester
    #78
    A mai konzolos játékok grafikája nagyrészt pont elég. Amiben fejlődnie kellene az iparnak grafikai részen az a távoli dolgok részletesebb megjelenítése. Elég lenne ha a LoD két három fokozattal távolabb kezdene meg romlani, már akkor is hatalmas különbség lenne a maiak és azok között, és ehhez nem kellene több pénz mint jelenleg hiszen a távolabbi objektumokat is elkészítik csak éppen a gép butítva jeleníti meg.
    A másik fejlődni való az a fizika, és az MI.. tudom utóbbiban nem igen lesz látványos fejlődés mg pár évig, de összetettebb szkriptek már futhatnak, vagy a jelenlegiek mellett megoldható lenne hogy ne csak 5-10 városlakó tébláboljon a közelben hanem 30-40. Egyből élettelibb lenne a város. pl Így egy táplálékláncot is fel lehetne építeni a fantasy játékokban és így ki lehetne zárni azt az idegesítő dolgot hogy a környék veled együtt erősödik.. ahol az első órában még patkányok voltak a kemények ott az 50.ben már trollok élnek csupán. Egy tápláléklánccal elérhető lenne hogy a patkányok ott legyenek de ha meglátják a trollt akkor inkább elfussanak a játékos meg vagy ott marad meghalni vagy ő is menekül.
    Az utolsó rész pedig egyértelműen a fizika fejlődése lehetne. Amikor egy autóversenyben a lökdösődés kihatna a menettulajdonságokra, megjelenhetne a szél is a játékokban.. és egy erősebb oldalszél miatt másképpen kellene vezetni mint amikor szemből kapod az áldást. A szelet pedig a hajladozó fákból és a lobogó zászlókból figyelhetnéd meg.
  • NEXUS6
    #77
    Szerintem ez is erős túlbecsülése a dolgoknak.
    A konzolok látszólag minimálisan rosszabb grafikáját csomi 61-es hsz-ében ismertetett módszerekkel érik el. Nincs itt varázslat, nem a kódot optimalizálják, hanem a megjelenítendő dolgokat. Alacsonyabb képernyő felbontás, kevesebb poligon, alacsonyabb felbontású textúrák, kevesebb effekt, 60 helyett 30 fps. Ha ügyesen veszik ki a dolgokat minimális lesz a minőségromlás, látszólag. A teljesítmény igény viszont töredék.

    Ilyen mágiát sima PC vidkarin is lehet csinálni, nem nagy művészet, de ismerned kell a saját géped erősségeit és gyengeségeit. Ha megy az AA akkor azt nyomod fel az anisot meg leveszed, és fordítva. Tweaker progikkal is némelyik játéknál kb 50-100%-kal lehet az fpst felnyomni. A gyártótól persze nem ilyen drivert kapsz, hogy tudja. Hülye lenne ezt adni, vedd meg a gtxfo99999-et csillió dollárért, ez az ő biznisze.

    A konzoloknál más a helyzet, ott a gyártó, meg a programozó érdeke, hogy mindent kihajtson. És mondjuk PS3-nál bejön, hogy post process, egyéb grafikai műveleteket tudnak a cell SPU-i, de ez csúcsra hajtva a rendszert kb +50% teljesítmény.
    Ez is rengeteg, de nem 4X-es, pláne 20X-os.
    A rendszer szűk keresztmetszetein meg semmi nem segít. Hiába van extrában 20% számítási kapacitás, ha elfogy a memória és nem elég a memória sávszélesség sem. Ott megáll a tudomány. Ezért játszik 1-2 kivételtől eltekintve az összes konzol játék 720p-ben natívban, max.
  • NEXUS6
    #76
    Ez szerintem korrekt!
  • Artyy
    #75
    A PC-knél az API, ami a kompatibilitásért felelős, hogy minden hardveren fusson PC-n ugyan az a játék és ez az, ami a PC-nél terhelik és csökkentik a hardverek kihasználtságát.

    A konzoloknál ezen megterhelő programok hiányában, mert ügye fix hardverre fejleszthetnek, sokkal jobb és hatékonyabb kihasználtságra tesznek szert. Ezért van az, hogy a PC-s hardverekhez képes a konzol 10-szer lassabb számítási kapacitása még valamelyest ma is képes tartani a lépést.

    A konzoloknál a rajzolási parancsok száma max 20 ezer a kiváló kihasználtság miatt, míg PC-n az API korlátozásán keresztül legfeljebb 5 ezer. Ezt a PH-n is lehet olvasni. Tehát nem 15-20 szoros a kihasználtság, hanem 4 szerese. Tehát ha a 6670 kártya 4 szeres teljesítményét nézzük, akkor az egy GTX580 vagy egy 6970-es teljesítménnyel ér fel. Vagyis egy tavalyi felsőkategóriás szintű teljesítményt fognak kihozni belőle nem többet.
  • vk90
    #74
    Szerintem elég lesz a 6-szor nagyobb teljesítmény. Nézzünk egy szép játékot Xbox360-ra (monjduk Resident Evil 5). Na most ha annál hatszor szebbek lesznek a játékok, az azért odaver majd.
  • narumon
    #73
    "A konzol is csak egy PC más csomagolásban."

    Azt te csak hiszed. A csomagolás a legkisebb probléma.
  • Skynet
    #72
    Inkább imádkozzunk hogy ne fos hardvert rakjanak bele olcsón a nextgenbe és ne 3szoros áron árulják (lásd nintendo gépek jelentős része, pl WII)
  • Skynet
    #71
    Hát lehet,mindenesetre ha a PS3-at veszem, fogniuk kéne,proci meg minden marad,belecsapnak maximum 1g ramot, és a videó részt lecserélnék egy jelenleg is húgy összegért árult 6850esre és kész lenne a PS4 ami hosszú évekig biza teljesítményben enne szinte bármit...A jelenleg 60-70 körül árult konzol jöhetne 100-110 körül árba és kész. De totál felesleges ilyen kamucikkek után meg bármi után találgatni amíg hivatalosan nem mutatják be és nem közölnek adatokat.
  • NovaTerra
    #70
    Lehet MS-náll az is szempont lett, hogy nem akarják nagy ráfizetéssel árulni a konzolt a megjelenéskor. Ugye x360 1-2 évig (nem tudom pontosan) előállítási költségnél kedvezőbb áron árulták.
  • jaspercry
    #69
  • jaspercry
    #68
    A szorzásaim,nem valósak csak PC-n akkora grafikus teljesítményre egy 11-15Tflops nagyságrendű kártya lenne képes Windowson!
  • Skynet
    #67
    Meseszagú,és már vagy 2-3 hetes hír. De ha ez a 6670-es dolog igaz akkor mármost lehet temetni az új boxot. Bár lehet ilyen hardverekel most sikerül elsőre egy olyan konzolt kiadni mikrofostéknak ami nem sül szarrá az asztalon..:D
    A másik gond az exkluzívok mennyisége és milyensége amiből jelenlegi boxon is kb 2 cím nevezhető minőségnek a megmaradt kb 5 féle xbox exkluzívból..:D
  • jaspercry
    #66
    HD6670? Mik ezek a kacsa hírek?

    Saját tervezésü processzor és GPU lesz benne ezt tudjuk,Már a PH-n is cáfolták ezt!

    Egy azt elfelejtik az itt fikázó emberkék,hogy a PC-ben "API" fordítása miatt ,egy videókártya 15x 20X lassabb a valóságnál,az az a konzolben lévő kihasználtságnál .

    Ha meg tényleg HD6670GPU lehetséges felhasználva,akkor azt ugye szorozzuk meg 15x 20X-os sebességre,ami mivel is egyenlő?

    HD6670(104mm2)480 shader procest 66WTDP GDDR5-128bit 0,768Tflops az az 768GFlops
    Na akkor ezt szorozd fel 20X és megkapod a konzolteljesítményét.11- 15TFlops ellenben a HD7970 3.9Tflopjához!
    CFX7970-et is megalázna(jó ez most csak hasonlat)
    Nem lesz azért az olyan rossz,legalább nem melegszik :)
  • thsanyi5
    #65
    Én inkább vennék USB Xbox360 controllert a gépemhez, de sajnos pc-re nem adják ki ugyanazokat a játékokat. Ez csak egy üzleti fogás, hogy még több hardvert adjanak el. Mert azok is megveszik az Xboxot és a PS-t akinek egyébként van már egy 5x-10x olyan teljesítményű PC-je mert azt is játék miatt vette. Ezekre a gépeken ugyanúgy lehetne futtatni a játékokat, de akkor nem lenne az extra bevétel. Nem veszek csúcs PC-ket csak közép kategória körüli alkatrészeket, de így is 4-5 évig kihúzta egy-egy eddig. De így is megvoltak legalább olyan teljesítményűek ami elég lett volna azokhoz a konzol játékokhoz amik nem jelentek meg PC-n vagy ha megjelentek akkor sem ugyanazt a játékot kapja az ember. Nem azt mondom, hogy nincs értelme egy konzolnak. Hanem azt, hogy ha már egyszer mindenképp veszek egy asztali gépet, akkor zavar, hogy nem tudom azt használni mindenre amit egyébként teljesítményéből adódóan elbírna. A konzol is csak egy PC más csomagolásban.
  • shaddam
    #64
    A kommentelők összeülhetnének aztán ennyi mérnöki tudással már simán összeraknák az avatart futtató konzolt.
  • asgh
    #63
    Az a kérdés, hogy az általad említett extrák mennyivel növelik a játékélményt? Valójában nem sokkal. Cserében garantáltan fut a játék konzolon, míg PC-re bármilyen szart ki lehet adni, legfeljebb a végén emelik a rendszerkövetelményeket, ha nem sikerült tartani a teljesíthatárokat. Agyrém, hogy ugyanannak a játéknak a konzolos verziója elfut egy 5 éves hardveren, míg a PC verzióhoz bele kell nyomni min. 50e forint értékű hardvert a gépbe, hogy egyáltalán elinduljon.
  • Mike
    #62
    2013 ősze? no akkor az még jócskán odébb van
    addig az MS összeeszkábálhatna egy kompatibilis böngészőt (tudom másik üzletág, meg ne legyek demagóg)
  • csomi
    #61
    Azert Richard Huddy sok mindent nem vesz figyelembe. Az angol cikkben kerdezi, hogy a PC-k teljesitmenye kb 10x nagyobb mint a konzoloke, foleg eletciklusuk vegen mint mondjuk most es akkor miert nem neznek ki 10x szebben?
    1. A konzolon 30-60 fps van es nagyon keves a nativ 1920x1080-as felbontasu jatek.
    2. Konzolon sokszor kisebb poligonszamu modellekkel dolgoznak.
    3. Konzolokon sokszor featurek sokasaga alig vagy egyaltalan nem hangolhato. Tehat PC-n adott esetben egy sokkal nagyobb elsimitassal vagy tobb effektezessel jelenik meg az adott jatek.
    4. Konzolnak nem fut a hatterben meg vagy 40 process ugy, hogy tulajdonkeppen meg mindig kepes megfelelo sebesseget hozni.
    A csodalatos es ugyanakkor a csaloka ebben az, hogy a PC-k es az ahhoz tartozo monitorok(amiket nagyon kozelrol is nezunk)felbontasa es kontrasztja (altalaban) nagyobb mint a tv-ke. Tehat minel nagyobb felbontasban es pengere hegyezett grafikan jatszunk annal inkabb eletszerutlenebb es kevesbe hat termeszetesnek, amitol ohatatlanul kicsit furanak vagy akar csunyabbnak hat. Amig a tv-n amit 2-5 meterrol bambulsz egy 'lebutitott' jatek meg szebbnek hathat amiatt hogy az tueles grafikaval szemben peldaul a texturaillesztesi hibak nem latszodnak rajta, vagy a tul kontrasztos poligonelek enyhulnek. Persze ennek sok tenyezoje szubjektum ki mennyire erzekeny bizonyos dolgokra de emiatt sokszor kozel olyan szepnek tunik egy Xbox battlefield vagy COD3 mint pc-n.
    De szamoljunk egy picit!
    Konzol vs PC:
    1. 30-60 fps vs 45-100+ ez itt mar 2x teljesitmeny igeny!
    2. 100 ezer poly / frame vs 100 ezer * x (x>1) itt is nagyobb teljesitmeny kell!
    3. 720p vs 1920x1080 vagy mondjuk 1600x1200 ez is legalabb 2x akkora teljesitmenyt igenyel!
    4. +antialiasing(ami konzolon nagyon kicsi szokott lenni)+effektek amit nem lehet bekapcsolni vagy nincs is konzolon. Ezek meg megint eszik az eroforrast rendesen.
    tehat : 2x * 1.x * 2x * 1.x >= 5 tehat lathato, hogy attol hogy a megjelenites miatt kozel ugy neznek ki a jatekok egy fullos PC legalabb 5x annyit szamol mint adott esetben egy Xboxnak kell. Es akkor meg nagyon alulbecsultem mindent.
    Kivancsi lennek ha kivennenk az enginek alol a directx-et meg az opengl-t akkor mikorra keszulnenek el egy csucsfps-el.
  • gombabácsi
    #60
    Arról is érdemes szót ejteni, hogy részletesebb, jobb grafiká legyártásához több pénz is kell. Bár a hw teljesítmény növekedése segíti valamennyire a grafikai és egyéb munkát is, de ez egyáltalán nem ellensúlyozza azt, amennyivel jobb grafika kell.

    Már most is hatalmas költség egy AAA játék fejlesztése, és ha nincsenek hatalmas eladások, akkor nagy bukták vannak. Sokszor még elég jó eladásoknál is bukták vannak...

    Egy nem AAA játék meg nem igényel jobb hw-t mint ami most van, sőt. Szinte két kézen össze lehetne számolni hogy milyen játékok használják ki legjobban a mostani x360, ps3 hardvert...
  • Artyy
    #59
    Az Xboxban egy egyedi grafikus feldolgozó egység (GPU) van. Mert egy módosult grafikus chipre épül. Tehát a grafikai feldolgozó egység (GPU) módosított változata. Nem az x1800 grafikus feldolgozóra (GPU) épül hanem a Xenos egyedi grafikus GPUjára. Amit az AMD tervezet. Ilyen GPU nincs egy PC-ben sem.
  • NEXUS6
    #58
    Na úgy látszik közben megválaszoltad, iszonyatosan egy srófra jár az agyunk!
    :)
  • NEXUS6
    #57
    Ha az átlag júzer alatt a kezsuölt érted, akkor annak elég a Wii grafikája is, amit a Tv felkonvertál 1080p-re.

    De ha ez maradna biztosan a célplatform még 10 évig, akkor a fejlesztők többségi inkább önként elmenne a Szaharába homokot lapátolni.
    Azért kell az új teknológia, hogy ezek az emberek ne kapjanak agyrákot a 15 éves teknolódzsitól, meghogy a gyártók azért új termékeket is el tudjanak adni, mert azt mondják, hogy az eladások általában jót tesznek az üzletnek.

    Sokan mondják persze, hogy elég a dobozt cserélni, de én vitatkoznék ezzel a nézettel:)
  • gombabácsi
    #56
    Az onlive.com-on szoktam néha játszani, a legtöbb játékban kb semmi lagot nem tapasztalok. Persze, tény, lagosabb mint egy saját gépen futtatott játék, de engem semennyire se zavar.