33
-
kriszwells #33 Pedig az kéne, egy napon matekot egy napon magyart tanítani, a maradék 178 tanítási nap meg buli... :) De komolyan, szerintem attól is függ ki milyen zenére tud tanulni vagy bármit csinálni, hogy mit szeret. De gondolom egy lassú, könnyed instrument zenétől könnyebb figyelni bármire is mintha mellettünk egy nagyon kemény zúzós metál menne, vagy egy zúzós techno... -
#32 Már hogyne lehetne, csak egyszerre nem szabad. -
Reparamorf #31 Mindig mondtam, hogy nem lehet egy napon matematikát, meg magyart tanítani. -
Roman #30 :) én a multitasking miatt szoktam rá a műzenére, gépzenére, primitív dolgokra. Most is ha a zene a cél, izzik a fém a lejátszóban, vagy esetleg néhány klasszikus, egy-egy opera. De tanuláshoz csak az agyatlan monoton szhar való, sajnos.
A PET-ről úgy tudom, biztonságos, ellentétben sok egyéb műanyaggal. S amíg nem melegítesz meg mindent műanyag dobozokban, addig nincs gond. Probléma, hogy sose tudhatod, milyen körülmények közt tárolták a terméket (pl. 50 fokos 99%-os páratartalmú "száraz&hűvös helyen". )
http://www.anticancerbook.com/ nem rossz olvasmány, de én a hardcore t-nemzetes meg paleós arcokon kívül nem sokról tudom, hogy ennyire "komolyan venné" a dolgokat. Plusz, jó mód arra, hogy a család csődbe menjen (sajnos...)
Egyébként érdekes tapasztalat, hogy a mocsokban, nyomorban élő gyerekek GYAKRABBAN betegszenek meg, és vannak eü. problémáik, mint a kis hermetikusan védett porontyoknak. Persze előbbiek jóval alultápláltabbak is, tehát a rengeteg kihívást a legyengült szervezetüknek kéne tolerálni.
Nem értek egyet azzal, hogy gyk. laborsteril kör. közt nevelik a gyerkőcöket. Bár a "mi romantikus kis gyerekkorunkhoz" képest sokat romlott a helyzet, aláírom. Nekünk a program jórészt kinn zajlott, homokozó, tiszapart, agyagcsúszdaépítés, foci, lápréti mókázás, télen meg az árvédelmi töltéseken szánkózás agyba-főbe.
Volt kis gyerekfoglalkoztató kör, ott volt a "fél falu", elég sokat sétáltunk a környéki ártéri erdőkben, ősszel almaszedés, szőlőszüretelés, télen disznajvágás, nyáron vízpart vízpart meg peca. Amennyi marék föveny a gatyánkban volt meg a prepúcium alatt a glanson.. És még hogy hülyeség a metélés, háhá.
Valamé' rohadt romantikus volt, így visszagondolva az egészre. Ezért szoktam könnyes szemmel nézni, ha most a kölkök kint az avart szórják, krétarajzokat dobnak a járdára meg a hóban hemperegnek.
Bocsánat de naggyon szentimentális vagyok ha a gyerekkorról van szó, mert NEM AKAROM TUDOMÁSUL VENNI HOGY VÉGE :D -
#29 A dubstep nekem sem jon be es emiatt pl. nem is tudnek mellette rendesen dolgozni. -
#28 LOL Hol irtam, hogy a net miatt van allergia? :DD
Ugy latom, az osszetett mondatokkal tullottem egy kicsit. Pedig remenykedtem, hogy beszelgetunk. Komolyan.
-
finizlik #27 Te komolyan azt hiszed, hogy azért van ennyi meddő ember meg ennyi allergiás mert net van?
FAIL. Tudod miért van ennyi? Kérlek szépen a gyerekkori 27839279823423 védőoltás, a hiper tiszta környezet akarása meg a többi modern szemét.
Tudod miért van ennyi meddő ember? Mert azt a kurva csapvizet isszák amiben KIMUTATHATÓ a fogamzásgátlószer.... Ihatsz te ásványvizet is ha akarsz, csak abban meg ott a tartosító meg a műanyagból felszabadult rahedli anyag (ami bizonyítva is van MINDEN petpalacknál csak olvass utána..)
Istenem de hülye vagy.. Arra nem gondoltál, hogy azért halnak meg korábban az emberek mert neteznek???????????? -
#26 Egy kemény 3 hangeffektel bíró dubstep mellett nekem nem okozna problémát dolgozni ... mármint ha hallgatnék olyan szart! :D -
syn7h37ic #25 Naná, hogy nem jó, ha egyszerre többfelé is figyel a gyerek (felnőtt...)
Ugyanis akkor lehet, hogy amit látott a TV-ben, és rákeresett a neten, az gyökeresen eltér. Nem jó, ha az emberek túl sokat gondolkodnak, mert elkezdenek önállóan cselekedni. Jobb az, ha szépen irányítottan megy az egész, már a kis gyermekkortól kezdődően, mert egy így kitenyésztett egyed nem fog kételkedni.
Íme az új világrend... -
#24 Teljesen igazad van, hozzateve meg azt, hogy egy igazi zenehallgatas mellett sem lehet/jo olvasni. Vannak olyan melysegu darabok, amit nem munka mellett, futyoreszve fogad be a hallgato(mintegy hatterkent), hanem fo tevekenysegkent, komoly odafigyelessel es esetleg hattertudassal. -
#23 Ez nagy baromsag, mar megbocsass. Miert nem hiszed el azt, hogy a netezok koncentraciokezsege csokken? Ezt mar sokfele kutatas igazolta, de igazolhatja akar a kornyezetedben (na jo, akkor, egy normalis ember kornyezeteben) elok viselkedesmodosulasa is.
A "fejlodes" a kulonbozo generaciokat bizony latvanyosan kulonbozteti meg ilyen ill. olyan iranyban, pl. a libido es termekenyseg csokkeneseben, allergia kialakulasaban, hiperaktivitasban, stresszben, vagy eppen a koncentraciokepesseg csokkeneseben, aminek egyik oka pl. az internet hasznalata.
Termeszetes, hogy egy ilyen jellegu kutatast sok tinedzser visszautasit, hiszen "szereti" a netet. (Akarhogyis lenne bizonyitva, a videojatekok karos hatasara is igy reagalnak) meg amugyis... de lassuk be, az indokaid semmit nem ernek. -
#22 Itt egy flash játék, amiben letesztelhetitek, mennyire jó a multitask képességetek. :D
Nekem 52 sikerül így elsőre, de szerintem menne több is egy kis gyakorlással. -
nakedgun #21 "Akkor mégis hogyan tudsz órán a tanárra figyelni, közben írni és válaszolni a kérdéseire is?"
Csakhogy ez nem multitasking, próbáld már meg értelmezni a cikket. -
finizlik #20 Nincs szerinted?
Akkor mégis hogyan tudsz órán a tanárra figyelni, közben írni és válaszolni a kérdéseire is?
Mint ez alapból 3 irányú lenne....
nakedgun: És te mégis honnan tudod, hogy mi váltotta ki nála az antiszocializálódást ? Én sem szeretem igazából az embereket. Vannak nagyon jó barátaim, eljárok koncertekre, de ha lehet egyedül megyek egyéb dolgaimra. Maradok otthon, mert nagyon jól megvagyok magamba.
És képzeld el nem a gép miatt vagyok ilyen (bár ha találkoznál velem fel se tűnne), de te tipikusan az a gyerek lehetsz aki azt is elhiszi, hogy van olyan ember aki a COunter Strike miatt ölt... Csak azért mert az ő kibaszott gépén fenn volt a Cs és képes volt napi 3-4 órát játszani vele... Persze ez biztosan az okozó nem?
-
Roman #19 Nekem sose ment a multitasking... Csak 14-15 évesen ^^ akkor msn egyszerre 5-6 emberrel, közben böngészés, videónézés meg májvíájpí profil szerkesztés, természetesen matek-házi fölött megspékelve egy kis grízpudinggal és pár szelet pizzával, miközben ment a TV.
Gondolhatjátok, mennyire figyeltem oda bármely feladatra is. Multitasking NEM LÉTEZIK, csak ugráló figyelem, egyik gyújtópontról a másikra. És egyetemi előadásokon ha az előadóra figyelsz, gyakran nem tudod, mit ír a melletted ülő a FB üzenőfalára. És ez fordítva is igaz.
Vagy lehet, én vagyok síkszarhülye korlátolt képességű, de nem tudok egyszerre több dologra figyelni, csupán váltogatni a figyelmem több feladat közt. Evvanpajti. -
blint63 #18 Vagy inkább az értő olvasást. -
nakedgun #17 Tök jó, hogy ilyen csodagyerek voltál, kár, hogy a szövegértést nem sikerült elsajátítanod. -
nakedgun #16 Már bocs, de az, hogy antiszociális az ember az a deviancia és annak van valami kiváltó oka, például, hogy a szülei engedik egész nap a gép előtt ülni a gyereket, ami biztosan kellemesebb elfoglaltság a tanulásnál és előbb-utóbb lustaságból a szocializációnál is (minek menjek át a barátomhoz, a fb-on egyszerre 3al is "beszélgethetek" a fotelből... -
thsanyi5 #15 Én is ezt mondtam :) "miért ne lehetne". Így is csinálom. Szinte minden tevékenységemhez zenét hallgatok. De az egy teljesen más dolog mintha két különböző eseményt próbálnál párhuzamosan intézni. -
finizlik #14 Hát nekem a zenénél semmi sem tudja elvonni jobban a figyelmem... Az 50. újrahallgatás után is mindig felfedezek valami újat mondjuk egy Metallica számban... Az más kérdés hogy a gépi tuc tuc tuc tuc bum tuc tuc tuc zene nem vonja el, mert az olyan mintha a mosógép menne -
#13 A zene szerintem teljesen más. Az nem vonja el a figyelmet, sőt, inkább segít bezárni magad a gondolataid világába. Kreatív munkavégzést el nem tudnék képzelni háttérzene nélkül, a tévét viszont el nem tudom viselni. -
hkoDAVID #12 Ekkora baromságot! Ez kb oylan mint: Aki sokat gépezik azok között sok az antiszociális. Hmm szóval a számítógép azzá tesz...Hmm LEHET, HOGY AZÉRT GÉPEZIK ,MERT ANTISZOC ÉS NEM SZERETI AZ EMBEREKET? Hülye!!! Attól, hogy megfigyelünk egy átlagtól eltérő embert valamilyen cselekedete közben valami feeeergetegesen nem biztos, hogy attól a tevékenységtől lett olyan.... -
#11 Saját magamról tudom, hogy nem hülyeség amit állítanak a videóban, talán annyi tévedés van az egészben - statisztikának hála, ami átlagol - hogy nem feltétlenül jelentkezik az összes hátrány mindenki esetében. -
atomkrumpli #10 "Az udvaron nem tanulsz." - a linkelt videó mintha pontosan nem erről szólna, sőt -
GoCa #9 Már elnézést, de iskolás koromban az órákon hallgattam amit a tanár mond, mialatt fél szemmel a tankönyvet néztem és mindeközben körmöltem ami a táblára volt írva.
Mégsem lett bajom. Szerintem úgy nem lehet haladni, ha az ember egyszerre csak egy dologgal foglalkozik...arról nem is beszélve, hogy az életnek nem igazán van már olyan területe ami ezt megengedné. -
thsanyi5 #8 Elképzelni sem tudom, hogy lehet egyszerre internetezni és tv-t nézni úgy, hogy mind a kettőre odafigyeljen valaki. Ha érdekes film megy nézem, ha nem akkor nem nézem. Ilyen, hogy csak bekapcsolva van mellettem és néha ránézek teljesen hülyeség, meg is értem ha nincs jó hatással. Viszont minden folyamatra azért ez nem igaz. Pl miért ne lehetne zenét hallgatni miközben olvasok egy könyvet vagy pl elmegyek futni egyet? Amúgy bármit is csinál az sose lesz párhuzamos csak oda vissza váltogat majd két cselekvés között. A felsoroltak közül legalábbis mindet nézni vagy olvasni vagy esetleg írni kell. Kizárt, hogy valaki ténylegesen egyszerre csinálja ezeket.
Ez nem összekeverendő azzal, hogy az udvaron is több mindenre figyel. Ott nem fog pár másodpercenként két egymástól teljesen független téma közt váltogatni. Bár szerintem az udvaron is tanul. Az ember mindenhol azt teszi. De ez mégse olyan mintha valami matek feladatot próbálna megoldani miközben 10 másodpercenként azt nézi, hogy visszaírtak-e neki fészbúkon. Az ember úgy hatékony ha bele vág egy dologba és aztán csak arra koncentrál.
Ez nem is csak a gyerekeknél káros. Saját magamon is tapasztalom, hogyha egyszerre több dologgal próbálok foglalkozni akkor az a vége, hogy egyikkel se haladok rendesen.
@finizlik ha nem így látod akkor, hogy? Kifejtenéd miért jó az, ha szétszórtak valakinek a gondolatai? -
finizlik #7 Te meg egy sötét barom.
És? -
Zoliz #6 Akkor te liberalis vagy :) Nyugodtan le lehet tojni a gyerekeket, igy is ugyis felnonek.. -
finizlik #5 Én nem így látom. -
SpecterMATWRZ #4 "Nem jó, ha egyszerre több tartalomra figyelnek a gyerekek"
ez valami Apple reklám?
Mert ugye csak náluk nincsenek multitaskes cuccok... :D:D -
endrev #3 finizlik, nem érted hogy miről van szó.
Az udvaron nem tanulsz. A tanuláshoz viszont egy bizonyos fokú (de nem nagyobb) koncentráció kell. Ha a gyerek figyelme szanaszét van, nem látja át az összefüggéseket, ennek meg millió következménye van, egyik se jó ugyebár. Ha túlságosan koncentrál rá, akkor meg nem lesz maradandó a rögzülés, mert nem mutat asszociáció más dolgokhoz. Ennek megvan az arany középútja, amit egy rossz tanár elronthat (túlzott koncentráció, esetleg hiányos magyarázat), és az is elronthat ha a gyerek agya arra kondicionálódott hogy egyszerre többmindenre kell figyelni, és igényli is a párhuzamosságot - közben viszont nem jó tanuló. Mindegy, hosszú, nem írhatok le egy egész pszichológiai tankönyvnyi anyagot erről.
A felmérés csak egy dolog. Anélkül is már régen tudható hogy a figyelem szétszórása káros. -
finizlik #2 De hát amikor a gyerek kinn van az udvaron akkor is figyel 25 féle dologra...
Mégsem hal meg.. De van megoldás! Tiltsuk be az udvart és napi 10 órában vv és hasonló! -
Mardekár #1 Nekem elég elnagyoltnak tűnik ez a felmérés. Ennyi erővel azt is megállapíthatnánk, hogy aki villával eszi a főzeléket az drogos lesz vagy hasonló xD Egyszerűen nincs logikai összefüggés a két dolog között.