2005 óta nem észlelt erejû napvihar zúdul ránk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Mondjuk 10-15 évnyi várható helyreállítás is tetszene?
Mert a kisült trafókat ennyi ideig tartana pótolni...
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
A napviharok elsõsorban a hosszú távvezetékeket teszik tönkre, mert abban tud veszélyes feszültséget kelteni.
New Yorkban is volt már nagy áramszünet..."
Nem az a gond, ha valahol áramszünet lesz, mert kiégnek a távvezetékek trafóálomásai, hanem az, ha ez mindenhol egyszerre következik be.
Történelmünk folyamán volt már sarkifény egyszerre a világ minden táján. Ehhez az kell, hogy extrém erõs legyen, és ne csak a föld felé törjön ki, hanem a legsûrûbb része pont telibe találja a Földet.
Ha ez megtörténik, a le nem kapcsolt elektromos hálózatokat tönkre teszi. Márpedig a bolygó trafóállomásait évtizedekig tartana kicserélni. Ha abba belegondolsz, hogy a jelenlegi kínai és indiai fejlesztések az energetikai ipar kapacitását évekre elõre leköti, akkor iszonyú recessziót okozna.
Jelenleg nem pénzkérdés Kína növekvõ energetikai igényét kielégíteni, hanem kapacitásbeli. Már most tudják, mit és hol fognak építeni 5 év múlva, mert tudniuk kell. Nincs olyan, hogy holnapra kell. Mert nincs.
Mellesleg persze, olcsó fogás lett volna, ha rögtön úgy kezdõdik a cikk, hogy nyugalom, mert az egésznek semmi hatása nem lesz.
Na akkor most tartanánk úgy az 500. hsz-nél! Páran meggyorsították volna a családi óvóhely építését, néhányan hosszúlejáratú hitelt vennének föl a következõ fõleg szórakozóhelyeken és kaszinókban eltöltendõ 48 óra fedezetére, és persze néhányan csoportos rituális önygilkosságot követnének el.
Így meg itt nyûglõdünk xaros 34 hsz-szel.
:DDD
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Neem, semmi köze a napkitöréshez! <#zavart1>#zavart1>
"A barátok olyanok mint a hópelyhek. Ha lepisiled õket eltûnnek" :)
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
A sarki fényt sem láttam.
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
*zar napkitörés velem nem csesz ki, ha ideér a házunk fölé hívom a légierõt hogy szedjék le <#phone>#phone><#violent>#violent>
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Kérem segítsenek, KÖGYL!!! (GYK: Különben Öngyilkos Leszek)
(ezert nem is irok tobbet)..............................ahrrrrrrrrrrrr..
Stipistop én voltam az elsõ!:D"
En mar sokkal korabban is mondtam, hogy minmeghalunk. Sot en mar megis haltam. <#bdead>#bdead>
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Stipistop én voltam az elsõ!:D
Magyarországon, ahol elég kórházi ágy sincs? :D
A napviharok elsõsorban a hosszú távvezetékeket teszik tönkre, mert abban tud veszélyes feszültséget kelteni.
New Yorkban is volt már nagy áramszünet...
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Szóval ne aggódjon senki, az elõre pánikolásnak semmi értelme, mivel úgysem tudjuk mi lesz.
xfire:Jeanhungary www.jcsr.hu www.uleshuzat.info
Azért jó volt megismerni titeket. :)