120
Egészséges ételek, bio kaják, készítmények
  • hzsolt
    Természetesen benne van a pakliban, hogy csalnak, de ezért vannak pont az ellenőrök, védjegyek, akiknek a honlapját lejjebb már linkelték.
    Ha tutira akarsz menni, mert az a fontos számodra, akkor csak védjegyes terméket veszel, és abban nagyobb bizalmad lehet. Ha bízol a cégben, mert mondjuk írsz nekik, és utánaolvasol máshol is, akkor veheted ezt is. A lényeg nem a buta vásárlás, hanem a tájékozódás!
  • KaBuTo666
    Krákhm
  • precision
    értem én, de ettől még adhatnak hozzá olyan segédanyagokat amik ellent mondanak a "bio" alapelveivel

illetve attól még hogy egy joghurtos dobozra rá van írva, hogy bio, még nem jelent semmit... hazudtak már ennél jóval nagyobbat a cégek... :)
  • tigeroo
    #1, első bekezdés.
  • precision
    azért kíváncsi lennék, ez mitől bio? :) valszeg ha meglesnétek az alapanyagait meg a gyártási folyamatot akkor elmenne tőle a kedvetek :)

nyilván nem a hegyi levegőn legelt Riska tejéből készült és nem a helyi "izom" parasztnéni készítette a két kezével... de hát rá van írva, hogy "bio" :)
  • tigeroo
    teszko:

pár hete már nemlehet azt a "felkavarós-lekváros" söbekkét kapni, de van helyette "zöldfarm" féle bio joghurt, nagyon finom, az ára is kurvajó (valami 1100huf/kiló)

• Montanosz
    tudom ez olyan hobbitos volt DD
    de a dohányt nem szeretem, akkor inkább gyógyfüveket
  • Montanosz
    mondjuk aki nem finnyás:
    én a kávéfőzőn 5bárral átgőzölöm az aprított édesgyökeret vagy csicsókát
    Vacak ízű édeskés lötty lesz, kizárólag kávéba vagy olyanba jó ami elnyomja az ízét, de ha valaki szeret kisérletezni arra jó
  • Atomreaktor
    "én szárítva pipálgatom is"
    :DDD
  • Montanosz
    stevia xilit it a legolcsóbb
    (nekem termékmintát is küldtek)

steviashop

ajándékot adnak meg itt a legolcsóbb a kiszállítás is

tipp:
    akinek nincs kertje, annak dézsában is el van a: komló
    friss hajtása, levele,virágja főzeléknek salátának jó
    teája nyugtató
    jó fűszer
    bőven terem
    - én szárítva pipálgatom is))
  • KaBuTo666
    "Íze annak ellenére édes, hogy sem hozzáadott cukrot, sem hozzáadott édesítőszert nem tartalmaz."

Ebből kell rendelnem! Biztos jó édesség helyettesítő.
  • Atomreaktor
    Szerintem a gm mentes bio szójával nincsen gond, de nekem nincs bajom vele, vegán vagyok, tehát belefér egy kis "ártalmas" is :)

a bridge viszont jó ár 500-ért, bioboltokban ez a márka mindig drágább. a gyengém a vaníliás italok :)
  • hzsolt
    Na, lemaradt a link, ez az: http://www.thebridgesrl.com/hu/index.html
  • hzsolt
    A szójaitallal óvatosan kell bánni, mivel a szóját elég sok dologban használják térfogatnövelőnek, és a napi szójabevitelt ajánlatos korlátozni, mert nagymértékben káros lehet. A rizsitalról nem tudok egyelőre káros hatást, de én se vagyok mindentudó. :)

Azóta kiderítettem, hogy innen szoktuk rendelni. Barátok összeállunk, és egyben rendelünk 4-5 kartonnal. Nálunk 1 karton (5 tagú család) kb 1 hónapig elég.
    Lehetne csinálni házilag is a rizstejet, de nem annyira sikerült nekünk, finomabb bolti. :)
  • Atomreaktor
    az még mindig sok :) most volt egy akció a cba-ban, 350 volt az alpro szója, na az már baráti ár :)
  • Atomreaktor
    Nekem nincs bajom a nádcukorral, mivel kb egy év alatt fogy el egy zacskó :)))
  • Atomreaktor
    Rövid írás az olajokról.
  • Atomreaktor
    én nagyon szeretem ;) GM menteset szoktam nézni, ízesítésből meg mindig mást.
  • Montanosz
    keblemre, nekem is

én 3 napos böjtöt (csak ásványvíz) szoktam tartani ha előjön
    - és én is meglehetősen édesszájú vagyok (amúgy cukorbetegség jele is)

kenyeret is inkább magam sütök
  • hzsolt
    Hát, nem irigyellek...
  • KaBuTo666
    Sajnos nem csak ezek a problémák állnak fent a cukor fogyasztás miatt (répa, nád, barna stb) az én esetem annyiból áll, hogy édesszájú vagyok és régen sok édességet bezabáltam...és meg is lett az eredménye...Candida albicans fertőzésem lett...fél évig kezeltek mire kikezeltek belőle sima kezeléssel, utána ettem édességet (2 héttel a kezelés után szépen óvatosan az adagokat növelve lehetett enni) de valahogy visszajött, az érdekes hogy vérvételen is voltam mikor kiderült hogy candida-m van, ki is mutatták a gombát a véremben, de fél év után mikor újra visszajött semmit gombát nem találtak a véremben viszont az allergia vizsgálaton kimutatta a gép...úgy hogy újabb fél év kezelés és antibiotikumot is kaptam no meg élesztős löttyöt kellet naponta innom 2x...ezek után én eldöntöttem hogy ahogy csak tudom kerülöm a cukros dolgokat...de leginkább az édességet...félreértés ne essék, a zsömlébe is van kevés fehér cukor és még sorolhatnám, de ez lényegtelen mennyiség na meg nem ettől nem jön ki a candida...maga az édesség és túlzott cukorfogyasztás válthatja ki, meg ugye genetikától is függ valaki hajlamosabb rá mint én valaki megeszik tonna számra és kutya baja...Elég szarok a candida tünetek, nem ajánlom senkinek...
  • hzsolt
    Most fejből nem tudom pontosan, de kb 500 forint egy liter rizstej. Holnap megkérdezem a feleségem, vagy azt akivel rendelni szoktunk.
  • hzsolt
    Kérdezd meg bármelyik fogorvost :D
    De komlyan: sajnos nem tudom felsorolni a forrásaim, mert nem szoktam megjegyezni. Ha megerőltetem magam, olvastam erről Szendinél, a Tudatos Vásárló c. újságnak volt egy "cukros" száma, írt erről Váradi Tibor, beszélgettem erről a fogorvosommal (aki mellesleg a barátom).
    Mindegyik diszacharid (répacukor, nádcukor, juharcukor) ártalmas a szervezetnek. Úgy a fogaknak, mint az emésztésnek. Például kimutatható a kapcsolat a tinédzserkori gyulladt pattanásos bőr és a túlzott cukorfogyasztás között (Amerikában pl nádcukort használnak).

Xilit: igen, ez a nyírfacukor, amit említettem. Valóban borsos ára van a nád és répacukorhoz képest, viszont kevesebbet kell belőle használni.
    De én amennyire lehet kiiktattam az életemből a cukrot, nagyon ritkán van rá szükség.

• tigeroo
    tofut is ajánlom mindenkinek, elég jó árban lehet kapni (teszkóban valami 1000ft/kiló árban van), nem sok macera előkészíteni sem, steakként, rántottszeletként, fokhagymás fűszerezéssel tökéletes szerintem.
  • tigeroo
    ezt ki fogom próbálni
  • Montanosz
    ...idén nekem a nagy felfedezettem a tarlorépa volt, 300forintos zacsibol annyi lett hogy még most is szedem, ráadásul a levele sem fagyott el a jo idő miatt.

Levele és szára: főzelék, leves
    gyökere: reszelve, savanyítva ugyan ugy mint a savanyított káposzta.
    Főzeléknek
    Egészben sütve édes
    levesbe

Idén tovább viszem meg csicsóka meg krumpli és kész is.

Tarlórépa

A Terebess konyhakertnél rengeteg ehető vadnövény is szerepel.
  • Montanosz
    xilitet próbáltátok már, 1700kiloja
  • KaBuTo666
    De van finomítatlan nádcukor is. ;)
  • desigo
    Egy ideig sztíviával is édesítettünk.
    A cseppes kivonatos formája több százszor is édesebb a cukornál.
    Viszont ennek szenvedés volt a használata ezért maradt annyiban.
  • desigo
    A nádcukor és a barnacukor is finomított viszont kicsit több természetes dolog marad benne mint a fehérben.
    Nádcukor van itthon de szinte semmi nem fogy belőle.

Az édesítés nálunk akácmézzel történik.Teába,kávéba,sütibe,mindenbe.
    Korábban szenvedés volt a mézet kiszedni kiskanállal de amióta van pumpás nyomó hozzá kényelmes a használata.Ajánlom mindenkinek.
    Ilyen:

• KaBuTo666
    Hol írják hogy egészségtelen a nádcukor?
  • tigeroo
    a nádcukor 1 fokkal jobb.
    a barnacukor az még rosszabb mint a sima cukor.

cikk a témáról
  • hzsolt
    Tudtommal kétféle barna cukor létezik,
    1. A január barna, ami répacukor, csak kávé zaccal befestik.
    2. Nádcukor
    Mindkettő egészségtelen.
  • Montanosz
    én akkor akadtam ki amikor a realos 200 forintos ketchupban olvastam a "spiritusz ecet" kifejezést...nekem erről mindig a emberi alkatrészek befőttes üvegben kép jelenik meg
  • KaBuTo666
    Az a barna cukor...én a nádcukort említettem.
  • hzsolt
    Nem, sajnos a nadcukor pont annyira egészségtelen, annyival jobb a helyzete talán, hagy azt nem savval mossák ki, a répával ellentétben. De biológiailag pont olyan káros, tulajdonképp sejtméreg. Nem véletlenül használják tartósítónak...
  • tigeroo
    hű geci ez nagyon durva az élelmiszeripar rt...

22percnél a nyitott bendőjű tehén + 27perctől a kisfiú története... durva
  • KaBuTo666
    Vagy nádcukor.
  • desigo
    Hasonló,megnézésre ajánlott filmek:

Food, Inc.
    Fast Food Nation

Megnézésük után esélyes,hogy egy ideig kerülni fogja a gyorséttermes húspogácsát mindenki. :)
  • Atomreaktor
    Nagykerben mennyiért dobják a rizs,zab,szójatejet?

Én müzlit eszek minden reggel, de hallottam már a gabona étrendről, szerintem is nagyon jó dolog.

A Napfényes receptek meg "alap" nálunk is, bár néhány receptet azért át kell variálni, főleg a mennyiség lesz nagyon sok, ha a leírást követjük :)

A különféle gabonafasírtok még nagy kedvencek, ezt most ki is próbálnám kókuszolajban sütve ;)