6
  • Vanek úr
    #6
    Én a NatGeo-n szoktam nézni Hitlerrel kapcsolatos dokumentumfilmeket. Volt az életét, a hatalomba jutását, titkos fegyvereit és titkos föld alatti építményeit (plusz még jópár dolgát) bemutató rész is (mindegyik 1-1 órás). Ezekben teljesen semlegesen mutatják be a történéseket, a mozgatórugókat, az építményeket, ...; így mindenki azt gondol róla, amit akar (akár még istenítheti is, ha az a 'fixa ideája').
    Engem speciel lenyűgözött az, amit épületek, bunkerek, hajók, repülők terén képesek voltak létrehozni; de azért látni azt is, hogy miért erősen negatív a vele kapcsolatos megítélés (a sok kivégzés, a kényszermunkák és a háborúban elpusztított sokszázezer/millió ember). Aki ráadásul egy kicsit el is gondolkodik, az megtalálhatja a kapcsokat a jelen politikájában is.

    #1-re reakció: Attól senki nem fogja megutálni a németeket, mert volt egy Hitler-ük (aki tette, amit tett; ezért el is ítélhetjük) - mindent a maga helyén kell kezelni.
  • bladesoft
    #5
    Szokott lenni az is.
    Hitler - A Sátán felemelkedése egy k...a jó film.
  • WeAreMany
    #3
    A gondolkodás az ellenségük, nyilván kell az agymosás. Én pl rohadtul mérges vagyok, hogy történelem órán milyen f*szságokat tanultunk. Kicsit utánaolvasva megértem, hogy ha nincs ez az agymosás és kiderül az igazság tuti végük.
  • Garou
    #2
    A film jo, eloszor nem tudtam elkepzelni Carlyle-t ebben a szerepben, de hibatlanul megoldotta a feladatot.
  • Jawarider
    #1
    Valami "baj" van németekkel, hogy újból meg akarják őket velünk utáltatni. Tegnap egyik csatornán 6 órányi náci dokumentumfilm volt. Sztálin hétvége is lesz ?