57
  • lammaer
    #57
    Most komolyan: ha nekem jönne egy ilyen levél hogy fizessek 8000 Eurót egy játékért... hagynám hadd menjen perig, aztán ha tényleg odáig fajulna a dolog, vennék kéz alól egy példányt 3000ért, és bemutatnám hogy nekem mindig is volt, és ellenpert indítanék zaklatásért :)
  • Nuclearity
    #56
    sok sikert hozzá
    (arról nem is beszélve, hogy ez mind ingyen van nekik is igaz...?)
  • cateran
    #55
    A szolgaltato naplozasabol?
  • Nuclearity
    #54
    azért egy dinamikus ip vel rendelkező személynél megnézném, hogy azonosítják be... ;)
  • finizlik
    #53
    Sok sikert.

    Amit nem loptam el azért nem fogok fizetni, mellesleg próbálják rámbizonyítani a dolgot... Ott röhögöm pofán őket ahol akarom.
  • Kindred Blades
    #52
    Ugyan!
    Ennek még értelme is lenne.

    Aminek van értelme, abból nem mindig lehet jó zsíros csekkeket kiállatani...
  • RoyalPredator
    #51
    Nem a torrentezést kell baszkurálni, hanem a kiadott játékok minőségén javítani. Tudod mennyi játékkal találkoztam, ami fele áron érné meg?...
  • Nuclearity
    #50
    komoly? 94 ben kb autót kaptál azért a pénzért... :D
  • COOLancs
    #49
    Azért a legtöbb ember nem engedheti meg magának Mo-n hogy akár 2 havonta játékot vegyen 10k-ér...Bár hozzáteszem ha 200 forintba kerülne minden játék, valszeg akkor is a többség warezolna.

    Nemtom mennyibe került a kiadóknak ez a kampány, de sztem eléggé ráfizethettek. Inkább a siteokat kellene csesztetni, nem szerencsétlen pistikét mert letöltötte a Barbie in Wonderland-et.
  • zola2000
    #48
    persze szokásokon nehéz változtatni...
  • zola2000
    #47
    Igen, emlékszem 98ban kaptam az első gépemet, akkor még úgy voltam vele, hogy 35ezer forintos kaptak a szüleim, és 12ezer volt egy pc játék?! NANE! Ma 110ezer forintot keresek (bár kitudja mennyivel megy vissza az adójóváírás miatt), és 9-10ezer forint egy új konzoljáték (külföldről rendelve, de a régiek olcsóbbak), már a wiihez is vannak eredeti játékaim, a wiiu lesz az első teljesen warezmentes gépem.
  • Tinman #46
    Teljesen kulturált beszélgetés folyt itt - meg is lepődtem - amíg, meg nem jelentél.

    Az érvedre pedig csak egy kifejezés: Digitális disztribúció.
  • Tinman #45
    Életem első PÉCÉS (C64-re az R-Type volt az első) játéka a Little Big Adventure volt... 10.000 Ft-ba került!

    !!!!!1994!!!!

    Most 2012 van. 18 év eltelt. !TIZENNYOLC!

    Mennyibe kerül most ÁTLAGOSAN egy premier játék, ma Magyarországon PC-re?

    Ismét felteszem a kérdést: Miről beszélünk???
  • hdo
    #44
    Olvass máre rendesen b+, komolyan nem hiszem el mi megy itt, SOKSZOROSÍTÁS költségéről beszéltem nem előállításról ... jó, befejeztem, egyikőtök kergébb mint a másik.
  • Tinman #43
    De az előállításához költség kell... nem is kevés!

    Majd ha egyszer lesz alkalmad járni egy játékfejlesztő stúdióban talán megvilágosodsz. Addig pedig szenderedj békés álomba és delíriumod közepén se képzeld el a többségében maximálisan jólelkű, szorgalmas, intelligens, tanult, jó szándékú programozó/designer/technikus srácok arcait... azokét akik abból élnek(NÉNEK), hogy téged/minket szórakoztatnak.
  • Zero 7th
    #42
    Ja, nem, bocs, ezt visszavonom. Szimplán csak hülye vagy, a javaslataid nem a torrent elleni fellépésről szólnak.
  • Zero 7th
    #41
    "írtam a nagyobb kiadóknak levelet arról, hogyan lépjenek fel a torrentek ellen..."

    Uh, hát nem gondoltam, hogy léteznek ilyen csúszómászó férgek... De hát persze a jó kommunista házmester berögződés nehezen hal ki.
  • Tinman #40
    Tegyük fel, hogy van egy könyvelői szoftverem, ebből élek, máshoz nem értek.

    Egy rosszakaróm hozzáfér és a másolatát feltölti egy torrent oldalra, ahonnan aztán szépen elterjed más oldalkra is, így nagyjából 15.000-es totális letöltés jön ki a végén.

    Legyünk jó indulatúak és tételezzük fel, hogy ebből 1000 azt sem tudta mit szed le. 7000 kipróbálja, de nem tetszik neki.

    Maradt 7.000 ember aki viszont használja.
    Csakhogy elhelyeztem a programomban egy rezidens kis alkalmazást, mely minden alkalommal elküldi a nap 24 órájában bekapcsolt szerveremre a használó IP címét és a szériaszámot amivel telepítette.

    Megdöbbenve tapasztalom, hogy a frissen fejlesztett programom 7.000 olyan gépen fut, melyek nem vásárolták meg. Ezzel szemben az elmúlt 2 hónapban mióta kint van a programom csak 500 db-ot vásároltak meg tőlem.

    Te mit tennél?

    a, Megvonnád a vállad és legyintenél a 7.000 program után jogosan neked járó nem csekély összegre.

    b, Jogi lépéseket tennél.

    c, Felszólító leveleket és szankciókat helyeznél kilátásba.

    d, Nem tennél semmit, de okulva az esetből olyan platformra kezdenél el inkább fejleszteni, ahol nem jellemző a warez.

    Szóval?
  • WoodrowWilson
    #39
    És? A változó költség közelít a nullához, a fix költség viszont nagy.
  • mousee
    #38
    Részben teljesen jogos...blááá :)

    Szóval megszokás, de valóban gáz hogy kb az 500 huf-os játékokat is inkább torrentről viszik :(
  • mousee
    #37
    Részben jogos, de az már inkább szerintem a megszokás kérdése. Ettől függetlenül szerintem még mindig rohadtul megdobná a bevételeket és az eladásokat a normálisan beárazott játékok. Persze ez egyéni vélemény, az észrevétel pedig sajnos teljesen jogos :(
  • hdo
    #36
    Már agyfaszt kapok komolyan ... hány kibaszott diploma kell ahhoz, hogy ne hasonlítgasson senki fizikailag létező, kézzel fogható terméket egy digitálishoz, ami KÖLTSÉG ÉS NYERSANYAG FELHASZNÁLÁSA NÉLKÜL sokszorosítható?!
  • Tinman #35
    Sokszor látok 1000 Ft-os játékokat torrent oldalon és ezrével töltik. Ami nincs lebetonozva az ellopják, ha le van akkor feltörik.
  • Tinman #34
    Ha tehetném se tudnám ellopni... igaz, abban az esetben elhoznám szívfájdalom nélkül, ha tudom, hogy senkinek semmibe nem került.
  • Gascan #33
    milyen jogon követelnek pénzt .. nem világos számomra.. hiszen el sem adtak semmit ...

    aki hamisan letöltötte nem az eredeti játékot kapta meg hanem egy kalóz másolatot, aközött pedig van különbség
  • mousee
    #32
    Azért free 2 play MMO-k picit másra építenek, ott a belső store-ok adnak komoly bevételt.

    Eszméletlen hogy valaki pénzt képes adni egy szentpusztítókard-ért, és csillámfaszláma mount-ért (de működik bakker)
  • Bendzs
    #31
    Amúgy az "aki nem tudja megvenni a játékot, az ne játsszon, mert nem létszükséglet" érvbe bele lehet kötni: Az internet tele van ingyenes (freeware, tehát nem warez) játékokkal, amikért nem kell fizetni, de támogatást lehet adni a fejlesztőknek; nem is beszélve a rengeteg free2play MMO-ról...
  • mousee
    #30
    Én is ennyiért veszem X idő után. Az pedig hogy ilyen árak mellett nem érné meg, szerintem marhaság. A warez iszonyatos kiesés, mert senki sem fog 6-7k-t adni egy játékért, ellenben ha kijön újonnan, és kerülne max 2-3k-ba, akkor simán vennék, mint a cukrot, jóval nagyobb bevételt generálva, mint a "ááhh, szarok bele, majd leszedem enk...őőőő..netről.
  • Bendzs
    #29
    Ez így van, azóta nem is csinálok instant vásárlásokat. Az volt az első és utolsó eset, tanultam belőle. :)
  • WoodrowWilson
    #28
    "Ilyen árak mellett egyszerűen nem érné meg a másolt lemezekkel vacakolni"

    Na igen, de lehet, hogy játékot írni se érné meg.:) Plusz lemezekkel már most se vacakol senki, legrosszabb esetben egy-két óra alatt lent van bármilyen warez játék, ami a 2-3 ezer forintos eredeti játékhoz képest is ingyen van, szóval még így is sokan warezolnának.
  • Nuclearity
    #27
    mert nem teheted meg :D hidd el, igy is van aki potyázza a benzint.
  • Tinman #26
    Nagyjából ennyiért veszem a játékaimat/filmjeimet. Miért kell mindent már a megjelenés napján birtokolni/játszani?

    Annyi remek cím van az embernek még a múlt idők nagyságira sincs ideje, nemhogy a legújabbakra a kiadás napján.
  • donceleger
    #25
    Potya-tankolnánk, ha lehetne. Voltam benzinkutas is életem során, nem egyszerű. Ott vannak a kamerák, mindent rögzítenek, nem jutnánk messzire egy potyatankolás során. És aki megteheti, az keres olcsóbb megoldást. Én sajnos nem Ukrán közelébe vagyok, de ha ott lennék mennék át üzemanyagért. Szóval ezt a témát nem igazán lehet összehasonlítani. Meg aztán autóra jobban szükség van. Van aki azzal jár munkába, beteg gyermek esetén stb.....
    A net világa más. Ott nincs lebukási veszély. Persze torrent miatt az ip ellenőrizhető. Én mondjuk ftp szervereket létesítek előnyben. Szóval fizetek én, csak nem konkrétan egy játékra, hanem ftp szerverre és azon keresztül több játékra. Még sem teljesen ingyen! :))
  • Tinman #24
    "ha netán lewarezolja azt, amit úgysem venne meg, azzal igazából kárt nem okoz senkinek, tehát bűntudatot sem kell éreznie miatta."

    Addig talán(!) ezzel nincs is gond, amíg úgy nem érzi, hogy ha már leszedtem, ha már feltelepítettem, ha már letoltam 2 pályát, akkor már végigviszem... utána letörölöm! --> Ez már így erősen nem fair.

    A demowrz-el nincs bajom... ha nincs demo tény, hogy vessen magára a fejlesztő amiért még erre sem volt képes.

    Igazából nekem nem is az fáj, amikor egy noname lövöldét leszed 1000 ember a hálóról, hanem az fáj, amikor tartalmas, értékes, sok x sok órát nyújtó játékokat TÖMEGEK töltenek le. Jelenleg pedig így állunk!

    A legnagyobb gáz pedig nem is a magyar wrz, hanem nyugati! Ott ugyanis valóban nem tétel egy Day-1 játék megvásárlása és MÉGIS töltik tízezrével.
  • mousee
    #23
    Kedves kiadók...

    Nem tudom, hogy mások hogyan gondolkodnak, de nekem pl az összes lemezem eredeti lenne ha egy zenei CD, illetve film dvd max 1k huf, míg egy játék max 2-3k huf körül mozogna. Ennyit szerintem mindenkinek lazán megér egy szép nyomtatott CD + Műanyag tok, collectorsért pedig lehet kérni 5-8-10-et, Ízlés szerint.

    Ilyen árak mellett egyszerűen nem érné meg a másolt lemezekkel vacakolni, és az is meg tudná venni, akinek esetleg nem telik rá. Másolásvédelemmel pedig felesleges vacakolni, úgyis feltörik előbb vagy utóbb, ablakon kidobott pénz.
  • Tinman #22
    USA-ban nagyjából fele annyiba kerül a benzin, mint idehaza... mégsem potya-tankolunk a kúton. Miért nem?
  • Tinman #21
    Azért írtam, hogy ha nincs demo az gond... de vész esetére ott vannak a wt-k és egyebek.
  • Tinman #20
    "A teljes játék: Duke Nukem Manhattan Project. "Kicsit" idegesített, hogy 2 hónapja emiatt a játék miatt dobtam ki 6.000 Ft-ot, de nem tudtam mit csinálni."

    Sok éve már, hogy voltam akkora marha, hogy 100k feletti VGA-t vettem, 2 hónappal kijött egy gyak. u.o. 50k körül, vagyis az enyém használtan kb. 40k-t jó ha ért. Ez ilyen. Előfordul ez autóval, telefonnal, mosóporral, mindennel.

    A gépigényt pedig érdemes megnézni vásárlás előtt a neten és nem a boltban. Világos, instant vásárlás volt az eseted, de 5-6000 Ft kiadása NEM szabad, hogy meggondolatlanul történjen. Pár perc tájékozódás előtt nem árt... főleg a játékosok tapasztalatait érdemes elolvasni.
  • Tinman #19
    Az utóbbi évek NFS részei közel a nullával egyenértékűek... mást tőlük várni vakmerő optimizmus.
  • hdo
    #18
    Vegyük egy játék alapárát 40 eurónak. Ez az ár ugyanennyi magyarországon is. Nem messze innen az osztrák határon túl az ottani minimálbérből 25 játékot lehet venni. Magyarból nyolcat (se). Ha igazságot akarsz, akkor ez annyit jelent, hogy meg kell várnod míg 3100 forint alá esik az ára a játéknak, amihez legalább 2 évet kell várni, de lehet hogy kifutó termékké válik már azelőtt, jóval magasabb áron.