Pénzt követelnek a kiadók az illegális letöltőktől
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amit nem loptam el azért nem fogok fizetni, mellesleg próbálják rámbizonyítani a dolgot... Ott röhögöm pofán õket ahol akarom.
Ennek még értelme is lenne.
Aminek van értelme, abból nem mindig lehet jó zsíros csekkeket kiállatani...
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
Nemtom mennyibe került a kiadóknak ez a kampány, de sztem eléggé ráfizethettek. Inkább a siteokat kellene csesztetni, nem szerencsétlen pistikét mert letöltötte a Barbie in Wonderland-et.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
A
Az érvedre pedig csak egy kifejezés: Digitális disztribúció.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
!!!!!1994!!!!
Most 2012 van. 18 év eltelt. !TIZENNYOLC!
Mennyibe kerül most ÁTLAGOSAN egy premier játék, ma Magyarországon PC-re?
Ismét felteszem a kérdést: Mirõl beszélünk???
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Majd ha egyszer lesz alkalmad járni egy játékfejlesztõ stúdióban talán megvilágosodsz. Addig pedig szenderedj békés álomba és delíriumod közepén se képzeld el a többségében maximálisan jólelkû, szorgalmas, intelligens, tanult, jó szándékú programozó/designer/technikus srácok arcait... azokét akik abból élnek(NÉNEK), hogy téged/minket szórakoztatnak.
Uh, hát nem gondoltam, hogy léteznek ilyen csúszómászó férgek... De hát persze a jó kommunista házmester berögzõdés nehezen hal ki.
Egy rosszakaróm hozzáfér és a másolatát feltölti egy torrent oldalra, ahonnan aztán szépen elterjed más oldalkra is, így nagyjából 15.000-es totális letöltés jön ki a végén.
Legyünk jó indulatúak és tételezzük fel, hogy ebbõl 1000 azt sem tudta mit szed le. 7000 kipróbálja, de nem tetszik neki.
Maradt 7.000 ember aki viszont használja.
Csakhogy elhelyeztem a programomban egy rezidens kis alkalmazást, mely minden alkalommal elküldi a nap 24 órájában bekapcsolt szerveremre a használó IP címét és a szériaszámot amivel telepítette.
Megdöbbenve tapasztalom, hogy a frissen fejlesztett programom 7.000 olyan gépen fut, melyek nem vásárolták meg. Ezzel szemben az elmúlt 2 hónapban mióta kint van a programom csak 500 db-ot vásároltak meg tõlem.
Te mit tennél?
a, Megvonnád a vállad és legyintenél a 7.000 program után jogosan neked járó nem csekély összegre.
b, Jogi lépéseket tennél.
c, Felszólító leveleket és szankciókat helyeznél kilátásba.
d, Nem tennél semmit, de okulva az esetbõl olyan platformra kezdenél el inkább fejleszteni, ahol nem jellemzõ a warez.
Szóval?
Szóval megszokás, de valóban gáz hogy kb az 500 huf-os játékokat is inkább torrentrõl viszik 😞
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
aki hamisan letöltötte nem az eredeti játékot kapta meg hanem egy kalóz másolatot, aközött pedig van különbség
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Eszméletlen hogy valaki pénzt képes adni egy szentpusztítókard-ért, és csillámfaszláma mount-ért (de mûködik bakker)
Na igen, de lehet, hogy játékot írni se érné meg.😊 Plusz lemezekkel már most se vacakol senki, legrosszabb esetben egy-két óra alatt lent van bármilyen warez játék, ami a 2-3 ezer forintos eredeti játékhoz képest is ingyen van, szóval még így is sokan warezolnának.
Annyi remek cím van az embernek még a múlt idõk nagyságira sincs ideje, nemhogy a legújabbakra a kiadás napján.
A net világa más. Ott nincs lebukási veszély. Persze torrent miatt az ip ellenõrizhetõ. Én mondjuk ftp szervereket létesítek elõnyben. Szóval fizetek én, csak nem konkrétan egy játékra, hanem ftp szerverre és azon keresztül több játékra. Még sem teljesen ingyen! 😊)
Addig talán(!) ezzel nincs is gond, amíg úgy nem érzi, hogy ha már leszedtem, ha már feltelepítettem, ha már letoltam 2 pályát, akkor már végigviszem... utána letörölöm! --> Ez már így erõsen nem fair.
A demowrz-el nincs bajom... ha nincs demo tény, hogy vessen magára a fejlesztõ amiért még erre sem volt képes.
Igazából nekem nem is az fáj, amikor egy noname lövöldét leszed 1000 ember a hálóról, hanem az fáj, amikor tartalmas, értékes, sok x sok órát nyújtó játékokat TÖMEGEK töltenek le. Jelenleg pedig így állunk!
A legnagyobb gáz pedig nem is a magyar wrz, hanem nyugati! Ott ugyanis valóban nem tétel egy Day-1 játék megvásárlása és MÉGIS töltik tízezrével.
Nem tudom, hogy mások hogyan gondolkodnak, de nekem pl az összes lemezem eredeti lenne ha egy zenei CD, illetve film dvd max 1k huf, míg egy játék max 2-3k huf körül mozogna. Ennyit szerintem mindenkinek lazán megér egy szép nyomtatott CD + Mûanyag tok, collectorsért pedig lehet kérni 5-8-10-et, Ízlés szerint.
Ilyen árak mellett egyszerûen nem érné meg a másolt lemezekkel vacakolni, és az is meg tudná venni, akinek esetleg nem telik rá. Másolásvédelemmel pedig felesleges vacakolni, úgyis feltörik elõbb vagy utóbb, ablakon kidobott pénz.
Sok éve már, hogy voltam akkora marha, hogy 100k feletti VGA-t vettem, 2 hónappal kijött egy gyak. u.o. 50k körül, vagyis az enyém használtan kb. 40k-t jó ha ért. Ez ilyen. Elõfordul ez autóval, telefonnal, mosóporral, mindennel.
A gépigényt pedig érdemes megnézni vásárlás elõtt a neten és nem a boltban. Világos, instant vásárlás volt az eseted, de 5-6000 Ft kiadása NEM szabad, hogy meggondolatlanul történjen. Pár perc tájékozódás elõtt nem árt... fõleg a játékosok tapasztalatait érdemes elolvasni.
Ha uniós bért kapnék én is, lehet nem okozna gondot havonta akár 2-3 játék megvásárlása sem! Így marad a 25 megás net, legalább valami hasznát vegyem!
Amúgy meg nem érzem magam hibásnak, csak mert adódik egy lehetõség a számunkra! Jelen körülmények között azt mondom, hülye aki nem csinálja. Vigyék le az árakat 3-4 eFt-ra és akkor lehet több lenne a becsületes ember, aki megvenné a játékot! Manapság meg az adathordozókba beletesznek mindenféle jogdíjakat, úgyhogy én nem aggódom. Ha nem lenne benne pénz, akkor már rég felhagytak volna vele.
Arra fogja költeni... DE, ha netán lewarezolja azt, amit úgysem venne meg, azzal igazából kárt nem okoz senkinek, tehát bûntudatot sem kell éreznie miatta. Ez nem olyan, mint ha elkötöd a szomszéd autóját, mert a kiadónak/fejlesztõnek nem kerül semmibe se a te null költséges másolásod. Ezért itt elmaradt haszonról lehet csak beszélni, ám ha nem áll módodban megvenni az adott játékot, akkor ez a bizonyos haszon semmiképpen nem jelenhetne meg a cég költségvetésében...
Mondhatod, hogy igazságtalan a dolog még így is. De a világon sok az igazságtalanság. Pl hogy neked ugyanannyiba, vagy többe kerül a játék mint pl egy franciának, ám ugyanazért a munkáért harmad annyi javat sem kaphatsz mint õ. Ennek ellenére mégis egységes európai gazdaságról papolnak. Helyes ez így? Nem.
A korábban felsorolt ötletek egyébként jók. Mert van egy réteg, aki sem a biztosan fizetõ, sem a biztosan nem fizetõ/fizetni nem tudó rétegbe nem tartoznak, õk a plusszért fizetõ ügyfelekké válhatnak. Ha pedig valami tényleg igazán jó, annak nagyobb lesz a tábora, és ez így van rendjén.
És ne feledjük, nem csak a warez okozhat bukást, mert pl a szar játék akkor is szar marad, ha olcsó.
A filmek, és zenék egy másik téma, de leírhatom azt is ha kell...
egy youtube video, review ...stb nem feltétlen adja vissza azt amit egy játék nyújt, ahogyan viselkedni fog a gépeden...stb, voltam már ugy játékkal, hogy az én configomon nem ment, a páromén, ami hozzáteszem UGYANAZ volt, azon meg vígan süvített.
3. Egyetértek, írtam is, ha valami nem olyan minõség (amit pl olvasok egy reviewben ahogyan írtad is, az engem szimplán nem érdekel) nem veszem meg, nem töltöm le. ennyi
A supporthoz jogom van, éltem is vele, vissza kaptam a fos autogenerált üzenetet, hogy milyen portot nyissunk meg és hogyan és ...stb ami már elöttünk 10000 felhasználónak sem müködött, elégedetlenkedtek is a forumokon, velem együtt, mégsem történt változás.
4 teljesen igazad van, bár szerintem, ha egy kifejezetten pc játékra fejlesztenének, amit ugy oldanának meg, hogy a warez kevésbé lenne supportolva (nem ez a legyártom és leszarom hozzáállás) akkor hidd el lehet a warez is kevesebb lenne.
a játékokat amiket emlitettél, hol sikerült ilyen olcsón beszerezned? ha szabad megkérdezni.
és egyet kell értenem megint veled, a játék nem létszükséglet, akinek nincs pénze erre (a mai világban egy pár doboz cigi/1-2 pia ára) az ne játszon.
Azzal viszont egyet értek, hogy a "nincspénzem" gyenge kifogás, nem lehet mentség, hisz valóban nem létfontosságú. Másrészt akinek internete, megfelelõ gépe van 1-1 játékhoz, és még ideje is van a napi betevõre való megkeresése mellett, annál a pénztelenség aligha áll fenn. Egészséges mennyiségû játék egyébként sem özön pénz havonta sem, kivéve azt, akinek nincs élete, és mindent rögtön a megjelenéskor akar.
Jó pár éve történt már, de még mindig pontosan emlékszem egy nyárra, amikor megvettem életem elsõ PC játékát... Megrögzött GameStar elõfizetõ voltam, így volt már egy rakás eredeti játékom ami a GameStar-hoz járt minden hónapban (van két 100-as CD állványom, ami tele van GS CD-kkel és DVD-kkel<#nevetes1>#nevetes1>). De én ennél többet akartam, meg akartam venni egy a magazintól független játékot (tehát csak a játékot magában). Épp utazgattunk, és Székesfehérváron megálltunk, hogy körülnézzünk a MediaMarkt-ban (akkor még nem volt minden "második" településen). Nem kellett sok idõ, hogy a PC játék-osztályon kössek ki, elég sokáig nézelõdtem, gondolkodtam, melyik játékot vegyem meg a sok közül. Végül egy Duke Nukem Manhattan Project lemezt választottam, megtetszett a borítója és a leírása. Nagyjából 5-6.000 Ft volt az ára (most, ha még egyáltalán lehet kapni, olyan 1.500 Ft körül lehet). Amikor este hazaértünk, izgatottan tettem be a lemezt a gépbe és telepítettem fel a játékot, elérkezett az idõ hogy végre elindíthassam és kipróbáljam. Itt kezdõdött a bonyodalom. Nem indult el a gépemen. A gépigény megvolt, még kicsit jobb is volt az akkori gépem, mint amit kért a játék a futtatáshoz. Többször megpróbáltam feltelepíteni, de ezután se indult el. Se idõnk, se pénzünk nem volt, hogy visszamenjünk Székesfehérvárra a játék miatt, úgyhogy félreraktam egy polcra, gondoltam, játszok majd vele máskor, vagy odaadom valakinek ajándékba. 2 hónappal késõbb megjött az új GameStar, benne a megszokott teljes játék CD-vel és demó/média/stb CD-vel. A teljes játék: Duke Nukem Manhattan Project. "Kicsit" idegesített, hogy 2 hónapja emiatt a játék miatt dobtam ki 6.000 Ft-ot, de nem tudtam mit csinálni. Beraktam a GameStar-os CD-t, feltelepítettem a játékot, persze nem indult el a hazudós gépigény miatt, de egy próbát megért.
Ez az eset két dologra tanított meg:
1.: Soha ne vegyek meg egy játékot anélkül, hogy a demóját fel nem telepítettem volna, és kipróbáltam volna, hogy egyáltalán fut-e, vagy az a gépigény is kamu.
2.: Ha a játéknak nincs demója, akkor sem fogok rá pénzt kiadni, azért, hogy kipróbáljam, inkább letöltöm ingyen, kipróbálom, ha rendesen fut és meg is tetszik, elmegyek és tisztességesen megveszem. Ha nem fut/nem tetszik, nem veszítettem semmit, legfeljebb egy DVD-nyi szabad területet, de azt is addig, amíg le nem törlöm a letöltést.<#wink>#wink>
Egyedül a DE:HR nincs, de arra már nem volt lóvé, és még bõven messze vagyok attól, hogy minden aspektusát felfedezzem a játéknak, és több stílusban végigjátsszam ... DE, nem rakom fel a törtet, egyszer végigjátszottam, most pedig addig nem rakom fel amíg meg nem vásároltam valahol.
Ott youtube lehet gameplay, sõt komplett walkthrough videókat is nézegetni. Elképesztõ, hogy mennyire GYORSAN kerül fel akár egy full wt a játék megjelenése után már szinte napokkal késõbb. Aztán ott vannak a review-k, tömve van velük a net.
3. Ha valami nem minõség ne vedd meg, ne töltsd le, ne játszd végig. Nem kötelezõ.
Még a közepesnél alig jobb játékokat is sokszor megveszem, mert ez a hobbim.
Ha multi miatt veszel egy játékot, ne feledd, hogy több száz órányi játékra ruházol be, így megértem azt aki MW-et vesz drágán, mert õ ezt szereti, több száz órája lesz benne, megéri neki.
AC: Brotherhood-ot én is végigtoltam, sõt kicsit még multiztam is vele, de eszembe nem jutott volna letölteni. A matchmaking rendszer ügyben, meg zargasd a supportot, jogod van hozzá és minél többen teszitek, annál biztosabb a változás!
4. A játékfejlesztés rizikó. Ha a piackutatás szerint PC-n a játékom 10.000 példányban fog nagyjából elkelni, de várhatóan 23.000-en fogják letölteni, evidens, hogy eszembe nem jut PC-re fejleszteni. Azért van sok fosport PC-re, mert az adott fejlesztõknek nem a PC a fõ fejlesztési platform és errõl a warez IS (nem csak az!) tehet.
A Kane & Linch 2 és a Just Cause 2 is szerepel a cikkben és az is, hogy 800 Eurós büntikben gondolkodtak. Pontosan ezt a 2 játékot ÖSSZESEN ~3.000 Ft-ért vettem meg, a K&L 2 ráadásul Limited kiadás. Ha valakinek nincs ennyi pénze NE játsszon! Költse élelmiszerre és megélhetésre, mert játszani nem létkérdés így SEMMILYEN szinten nem mentség egy fizetõs játék lewarezolása.
A filmek kérdést, most ne feszegessük, mert ott bonyolultabb és sajnos igazságtalan a helyzet. Nekem van olyan filmem, ami megvan ERDETIBEN VCD-n, DVD-n és most kijött Blu-ray formátumban is. Valóban egyre jobb a minõség, de ha már 2x fizettem a "licencért" miért fizessek 3x is?
1. fizetek érte, és megveszem, ha érdekel a játék (nyilván ha nem érdekel akkor ugyse fogok a warezzal sem foglalkozni). DE ha már használnék valamit, szeretném kiprobálni elötte, megnézni valóban, hogy fut a gépen, milyen minõség..stb, sajnos az elmúlt pár évben volt bõven játék ami akkora trágya volt, hogy 2000 Ft ot nem ért, nem hogy 12-13 at. (TEHÁT adjanak már ki DEMOKAT, vagy valamit, fura, h 10 évvel ezelött még tudtak demokat gyártani a készítõk, ma már nem...)
2. Nem tudok hozzászólni, nem nagyon érdekelt a Witcher sorozat.
3. Az általad felsorolt játékok valóban nem kerülnek bele (és aki erre hivatkozva letölt ilyen játékokat mint pl amiket felsoroltál az szimplán ürügyként használja ezt a szép mndatot) DE, mint már említettem, sok játék nem képvisel ilyen minõséget, (Szerintem pl az MW3 kifejezetten nem minõség, mintahogyan alattam is említették már, egy olcsó copy paste, semmi más, amivel nem foglalkoznak. + nagyon sokan (köztük én is) kb csak a multiplayer miatt vesz meg játékokat, namost én kiadom a játékért a pénzem, és nézd meg pl az Assassin's Creed Brotherhood részét, ami amugy hatalmas játék multiban és single ben is, de ami match making rendszert az kapott, az valami szégyen... hogy a barátaimmal nem tudok játszani, mert a játék nem képes összerakni minket, vagy hogy hosszú 10-20 percekig (kezdetben) keresett 6 embert, vagy egy matchet...
4. Igen sírunk, én is sírok, hogy van 1-2 olyan név amiért nem haboznék kiadni akár 15.000 Ft ot sem, DE NINCS. (nyilván elvárnám a pénzért megintcsak, hogyha már MINDENKÉPP KONZOLRÓL PORTOLNAK, AKKOR NORMÁLISAN TEGYÉK AZT, ne ugy mint azt már láthattuk pl egy GTA IV esetében is... (és ez is egy nyomos indok a pc seknek azért, hogy durván sok játéknak akkora fos a portolása, hogy az már már szégyen.) nem lenne non profit, hisz azért vásárolják ajátékokat szépen, de pl egy pár ötletet átvehetnének RoyalPredatortól, van 1-2 teljesen jó ötlete.
Ha én fejlesztenék egy játékot akkor ugy tenném, hogy az szorakozást nyújtson mondjuk egy jó pár óráig, mondjuk mint kb 5 éve, amikor egy singlenek simán volt több tíz óra játék ideje, szemben a mai alig érem el a 2 órás játék idõt (lásd Need for Speed Run, ugye...)
Arról beszélünk, hogy mivel lehetne lejebb vinni a warez számot a pc-s táborban (mert teljesen ugysem fog eltünni.)
De arról is beszélhetnénk, hogy ezek a számok kb hány tíz-száz millió gépre vannak, és ha megnézed a világon az xbox / ps ek...stb konzolok számát, és az azokhoz lévõ warez számokat (százalékban persze, hisz 1 milliót, 100 millióval nehéz összehasonlítani , akkor kiderülne, hogy a konzolos warez veri a PC-st is.
2. A CD Projekt a Witcher 2 esetében maximálisan baráti áron adta már Day-1 a terméket, ráadásul olyan extra tartalommal, mely más játékok esetében simán a Collector's Edition kategória.
3. Mindig a minõséggel, meg a "csináljanak jobbat majd megveszem talán" baromsággal jönnek a letöltõ-junkie-k. A Witcher 1 és 2 pontosan az a kategória, mely MINÕSÉGET képvisel. Sok jelzõt lehet rájuk aggatni, de azt, hogy: "szar" azt semmiképpen sem. Ahogy a cikkben említett Batman: Arkham és Deus Ex: Human Revolution is kiváló játékok!
4. Minden fórumon fõleg a PC játékosok sírnak, hogy xy játék miért nincs PC-re? Az eszükbe sem jut, hogy ha õk fejlesztenének játékokat vajon mi lenne a cél? A non-profit felállás? És mégis MIBÕL?
Tulajdonképpen mégis mirõl is beszélünk? <#ejnye1>#ejnye1>