19
  • asgh
    #19
    Eddig minden olyan tábla brutálisat taknyolt, amit az iPad áráért adtak. Hiába volt nagyobb teljesítménye, SD kártya foglalat, stb. stb. mind bukta volt. Ehhez add hozzá a híres Microsoft minőséget és az intel procik fogyasztását. Ha a Microsoft nem tud az iPad-étól 100%-osan eltérő piacot megcélozni a win8 táblákkal (kb. az üzleti szektor az egyetlen esélyes), akkor zéró esélye van a túlélésre.
  • narumon
    #18
    háhháhá a hét vicce :)
    Majd ha megjelenik és lesz minimum akkora teljesítménye mint az akkori ipadnak akkor erre visszatérünk, addig csak mosolygunk rajta szép nagyokat :)
  • Doktor Kotász
    #17
    Gyakorlatilag pont annyiba fog kerülni, mint egy iPad, csak nem egy hétzenés kvarcóra lesz, hanem egy desktophoz mérhető teljesítmény, és az asztali alkalmazások is futnak rajta.
  • Ferrer
    #16
    Miért, nem lesz igazuk?
  • sanyicks
    #15
    "Ha a táblagépekre is ugyanaz a Windows 8 kerül, mint amit a desktop gépekhez szánnak (tehát ugyanúgy bármit be/át lehet rajta állítani), akkor én inkább azt vennék (ha egyáltalán vennék táblagépet)."

    Ugyan az kerül elvileg... csak arm procin le lessz tiltva minden desktopra való dolog...
  • chuky123
    #14
    Ja majd neki is kell majd virtuális memória mert kevés lesz neki 2-4 Giga RAM
    ezért kell majd neki a 10 giga üres hely. Vicc az egész. Elég bukásszagú az elképzelés. Ahogy már előttem is írták a Windows is azért terjedt el mert minden Dzsunka pcén elfutott. Nagyon rossz irányba halad az MS.
  • lmisi
    #13
    Nem baj hagy nyargaljon az android, legfeljebb kijön rá egy két 'komolyabb' program is. A komolyabb játékok meg lehet android táblán hamarabb fognak megjelenni mint pc-n 1-2 éven belül, mert az akkori 500 millió android táblagépet senki sem szeretné majd kihagyni.
  • Szemjuel
    #12
    ha a telefonoknál működik a rendszer, akkor itt miért ne tudnának minimum hardvert követelni hozzá? :)
  • wraithLord
    #11
    Ha a táblagépekre is ugyanaz a Windows 8 kerül, mint amit a desktop gépekhez szánnak (tehát ugyanúgy bármit be/át lehet rajta állítani), akkor én inkább azt vennék (ha egyáltalán vennék táblagépet).
    Mondjuk ez az 599-899 dollár enyhén szólva sok, de sosem szoktam rögtön megvenni a legújabb, frissen kijött eszközöket.
  • asgh
    #10
    A Windows a dzsunka PC-knek köszönheti a sikerét, ahogyan most az android is a dzsunka telefonok miatt szárnyal.
    A képlet egyszerű: ha az OS defacto szabvány, akkor a teljesítmény a hardver erősségének függvénye. Ha kevés a pénzed lassú géped lesz, ha sok, akkor gyors.
    Ha viszont az OS-t hardver teljesítményhez kötjük, akkor az egész rendszer bukik, mert ha a piac alsó szegmense kiesik, akkor az OS nem válik szabvánnyá. Úgy pedig nem OS-ek, hanem komplett rendszerek küzdenek egymással. Ezen a területen viszont az MS eleve hátrányban van, mert míg a konkurenciái kontrollálják a hardvert az MS nem, így megfelelően optimalizálni sem tud (míg a konkurencia igen). Márpedig hiába ad ki az MS részletes specifikációkat és ajánlásokat, ha a hardvergyártók nem követik, vagy hibáznak, akkor végső soron az MS rendszerét fogja a felhasználó fikázni.
    A külön OS gyártás tehát csak akkor működő üzleti modell, ha az OS a lehető legszélesebb körben el tud terjedni. Ezt pedig 599-899 USD árakkal elérni elég reménytelen küzdelem.
  • Narxis
    #9
    Ámen
  • sanyicks
    #8
    Na ha ez történne röhögnék nem kicsit :D
  • skinnyman
    #7
    Mégis mitől lenne full extrás a winfos 8? Egy kalap szar, az év bukása lesz.
    Ellenben az Android szárnyal, esélye nincs egy fos winfosnak ellene...
  • zola2000
    #6
    érdekes hogy dzsunkahardveres androidok is egész jól használhatóak (és azokra is van minden program ami táblára kell), míg a windows ... fogadni mernék hogy komoly armes táblahardveren jó ha annyira lesz használható mint egy android azon a bizonyos dzsunkahardveren.
  • Vers
    #5
    ki gondolja komolyan hogy az android ellenfele lehet a windows 8-nak?
    foleg az intel processzorosnak, ami kompatibilis a tobb millio szoftverrel ami jelenleg is fut a gepeken

    most komolyan egy full extras gepet akartok osszehasonlitani egy bongeszos vacakkal?
  • dyra
    #4
    Nem lesz Windows 8-as táblám ennyi a hozzáfűzni valóm.
  • Zoliz
    #3
    "10 gigabájt szabad tárolóhelynek kell maradnia"
    Minek? Hogy a letorolhetetlen WinS(u)X folder zabalja megint a tarhelyet a C-n?

    Ez mar eleve rosszul kezdodik. Remelem nem lesz olyan xar mint a Vista.
  • narumon
    #2
    Érthető az MS lépése. Szerintem azt próbálják megakadályozni, hogy mindenféle noname kínai dzsunka szaron a win8 fusson, és úgy járjanak mint a Winmo telefonok esetében, hogy mindenkit kiráz a hideg ami nem is feltétlenül az oprendszer hibája hanem a dzsunka hardveré.
  • asgh
    #1
    Már előttem van, ahogy az iPad tulajok osztják majd a win8-intel-tábla tulajokat, hogy a sok konzumzombi megveszi a túlárazott szarokat.