Nem dőlhetett volna ilyen gyorsan a Costa Concordia

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyanítom ha tudják, akkor befoltozzák a lyukat és elvontatják valami dokkba, ahol jó eséllyel szétszedik. Ha nem megy, akkor nekiesnek szétszedni a tengeren. Elõbbi valószínûbb.
Az alul befolyó víznek növelnie kellett volna a stabilitását, mert nagyobb lett volna alul a súly. Persze süllyedés mellett 😊 És nyílt vizen. Viszont valószínûleg épp a befolyó víz miatt ért le a hajó alja teljesen a talajra és oldalra dõlt emiatt, hasonlóan mintha szárazföldön lenne. Persze idõnek kellett eltelnie, mire a befolyó víz padlóra rakta a hajót, ezért nem egybõl, de azért gyorsan eldõlt. Ezen az sem segített volna, ha hagyományosabb felépítésû a hajó, sõt még talán rontott volna is a helyzeten. Nyílt vizen persze a hagyományosabb felépítésû az stabilabb.
"Kíváncsi vagyok, hogy mi a fenét fognak kezdeni vele?"

Majd 1 hónap múlva olvashatod a hasznaltauton:
eladó 1 db oceánjáró hajó újszerü állapotban, kevesett futott, törésmentes, megbizható kapitánytól 😊

ui: a mentõcsónakok sajnos már nincsenek meg, de könnyen pótolhatóak.

Kensin
Kíváncsi vagyok, hogy mi a fenét fognak kezdeni vele?
Kensin
Azért nem hirtelen fog úgy viselkedni mintha szárazföldön lenne. Még ha le is ér az alja és megdõl, nem szabadna teljesen eldõlnie. Azért dõlt el, belefolyt alulról a víz. Ha lett volna jó pumpájuk, sokkal tovább tartott volna míg eldõl.
A Costa Concordia súlya 112 ezer tonna, vagyis 112.000.000 kg.
Vegyük úgy, hogy nem csak vas, hanem rengeteg aluminium, és réz is van benne, ezért számoljunk egy átlagos 200 ft-os bontottfém árral.
Az akkor 22.400.000.000 FT vagyis 22milliárd-400millió.
Kp-ban fizeted? 😄
Most mi a a problémájuk? A hajó alja leért a talajra, így elsõsorban úgy viselkedik, mintha szárazföldön lenne, persze hogy oldalára dõl gyorsan. Víz meg ahhoz kevés van alatta, hogy az egyensúlyt fenntartó hatások érvényesüljenek.

A baleset inkább a hajó irányítási, személyzeti kérdéseit veti fel. Gyakorlatilag dilettáns vezette a hajót, aki poénból tért le a kijelölt útvonalról, nem érezvén a kockázat súlyát. Amikor meg baj lett, nem irányított megfelelõen a mentést. Ha a személyzet nem kezd önállóan cselekedni, lehet többen meghalnak. A megfelelõ szakember hiánya okozta a katasztrófát.
Ócskavas árban megvenném...

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

Ez mindenképp érdekes eset, nem is értettem hogy hogy tudott ilyen gyorsan feldõlni. Még a titanicnak is 2 óra kellett, szerintem ha ez a hajó nyilt vizen kapott volna léket ahol nem fekszik fel a talajra, 20 perc alatt elsüllyedt volna. Ez bõven aggasztó.

← ElőzőOldal 2 / 2