76
  • Mat666
    Bíróm az ilyen embereket akik számára a minőség nem létezik mert minden ugyan olyan szar persze az igaz hogy nagyon sok olyan termék van indokolatlanul drága.
    Most nem fogok jönni neked olyan példákkal hogy ez meg az a termék meddig bírja
    mert erre persze mindjárt lehet mondani az ellentettjét.
    De a minőség nálam ott kezdődik hogy felveszek egy ruhát vagy cipőt és kényelmes passzol jó érzés fel venni normálisan elvan varrva belül nem viszket nem műanyag flakonból van nem esik szét két csepp esőtől nekem ez fontos ha ettől az olyanok szemébe mind te ostoba vagyok akkor legyen tudok vele élni nem igazán érdekel.
    Csak úgy megjegyzem abba biztos lehetsz hogy adidas és niekot nem egy gyárban gyártanak a "huangszing farmer"-röl nem is beszélve.

Van egy kérdésem bár tudom rá a választ gondolom neked egyetlen egy márkás terméked sincs beleértve ruhákat cipőket szórakoztató elektronikai szír szarokat háztartási gépeket telefonokat autót vagy hogy apróságokat mondjak pl borotva penge.
    Neked gondolom mindenből a leggagyibb legolcsóbb no name szarok vannak mert úgyis egy forma minőségű mind viszont ha van márkás terméked ami több mint valószínű akkor marha nagy álszentség amit írtál.
  • morden
    Mat666 az lehet hogy mi 2 tál rízsért melózunk, de van nekünk olyanunk, hogy szociálpolitika, ami azért kicsit elviselhetőbbé teszi az életet, mint kínában.

A kérdésedre a válasz: a nike cuccot a vietnámi, indonéz, kínai gyárakban állítják elő délelőtt, az adidast délután ugyan azon a gyártósoron, míg a huangszix pólót éjjel tökéletesen ugyan az az összes termék, és aki kifizet 10x annyit egy pipa jelért mert úgy gondolja ettől különleges lesz vagy menőbb az ostoba szerintem. ( gondolom erre válasznak ,hogy dehát minőség, ez is csak a reklámnak köszönhető, egy lewis farmer is ugyan annyi ideig tart mint a huangszing farmer, vagy a brutál márkás cipőre adnak fél év garanciát, a dechatlonos kínai fosra meg 2-őt :D )
  • Mat666
    Nem igazán értem mit akarsz mondani.
    Ez nem csak a Foxconnnál van így ha nem majdnem az összes Kínában gyártó cégnél nálunk is ugyan ez van csak egy fokkal jobb de mi is rabszolgák vagyunk mit ők csak mi nem egy tál rizsér dolgozunk ha nem kettő ért.

"Amikor valakinél Iphonét látok, vagy nike cipőt nekem nem az ugrik be először, hogy huh de menő hanem az, hogy ostoba, és nagyon könnyen befolyásolható!"

Hát először is a Nike-ot főleg Vietnamba gyártják , de mindegy miért ostoba vagy könnyen befolyásolható aki ilyen termékeket vesz???
  • morden
    Szenté igen, még a Soros György is rendesebb az emberekkel, mint Jobs volt :D
  • morden
    Mit is gyártanak a Foxconnnál még, jah megvan, az apple termékeket ej, miért nincs kint ezen munkások képe az összes apple sore falán, hiszők teremlik meg a 100 milliárdos cégnek a hasznát.
    Amikor valakinél Iphonét látok, vagy nike cipőt nekem nem az ugrik be először, hogy huh de menő hanem az, hogy ostoba, és nagyon könnyen befolyásolható!
  • BladeW
    Azt nem lehet, mert mint tudjuk Steve Jobs hős is volt, meg zseni is. Remélem szenté avatják majd.
  • cateran
    eppen nem szentiras....de azert valahol el kell kezdeni:D
  • okosan gyerekek
    látszik, hogy nem sok fogalmatok van arról, hogy milyen társadalomlélekteni folyamatok munkálnak egy ilyen helyzetben. könnyen megtörténhetett volna, hogy leugrik mindneki. szerintetek egy teljes család öngyilkossága, hogyan zajlik? gondoljátok, hogy a kedves párok még a boldogságos kezdetekkor látják egymásban a későbbi öngyilkost és az alapján választják ki a másikat? mert, ha nem, akkor be kell látni, hogy emberek egymást rá tudják venni, hogy így szabaduljanak meg a gondjaiktól. itt nem magyar viszonyokról van szó; egész mást jelent a béremelés, ott bizonyára létkérdésről beszélhetünk.
  • ProgServ
    Halottról jót, vagy semmit!
  • rágógumi
    hát ez tényleg valami vicc :D
  • finizlik
    Ők dolgoznak neked napi 12 órában havi 30.000Ft ért kb.

Ha most ezt feltolnák 90.000 re alapból 3x os növekedés (csak írtam pár számot)
  • caius marius
    Na mi lenne ha a pénzéhes multik lemondanának a profit egy részéről a melós javára? Ha már mi lenne ha..
  • zola2000
    akkor igen ha kínát hírtelen kizárnánk mindenből, mert az nekik is rossz lenne és nekünk is ... de én arra gondoltam, hogy rákényszeríteni kínát, és a kínában működő cégeket (meg a többi ilyen országot) hogy mittudomén ne 14 órát kelljen dolgozni hanem csak 10et, és a fizetésük is megmásfélszereződne, akkor túlélnénk hogy "kicsit" drágulna minden, főleg mert így kína munkahelyelszívó ereje is gyengülne.

az meg kicsit LOL hogy úgy beszélek mintha a fejlett világból írnék aztán a szomszédban (ausztria-burgerland) háromszor ennyi a minimálbér mint amennyit itt zalában keresek 3 műszakban (oké meg lehet élni nem panaszkodom de akkor is).
  • Tetsuo
    :) Ez a mi lenne, ha... jo poen, de semmi tobb. Mert Magyarorszagon ugyan nem lenne tobb a krumpli, mint most, viszont India fele ehenhalna azonnal, Las Vegas es New York egy halott varos lenne, stb. ha hirtelen mindenki a lokalis gazdasagra terne at. A muszaki cikkek ara emelkedne joval, de sokkal kiforrottabb lenne minden uj termek , mint barmely mai es hosszutavra terveznek oket es ugy is hasznalnak... hadaszat helyett is fejleszthetnenek mast stb.
    Szoval sci-fi a javabol, mert a civilizacio nem fog varazsutesre megvaltozni, csak vmi katasztrofa kovetkezmenyekepp.
  • finizlik
    Kérlek szépen nem lehetne. Mivel a kiló krumplid nem 200ft lenne hanem 1500.

A telefonod nem 20 hanem 100.000Ft itt nem ilyen 1-2 ezres ugrások lennének
  • zola2000
    azért azt meg lehetne oldani, hogy mindenki emberi körülmények között dolgozhasson, maximum nem 20ezerért lennének a legolcsóbb okostelefonok és tabletek, hanem 30ért, és pl a legolcsóbb x360 nem 40ezer lenne hanem mittudomén 55ezer, ott sokkal jobb lenne, itt is ki lehetne bírni (főleg ha valamivel kevesebb munkahely menne át kínába).

egyébként elvileg ma már kínában sokkal jobb a helyzet mint pl 10-15 éve, de még mindíg nagyon rossz európából nézve.
  • Tetsuo
    Sajnos erre epul a mai gazdasagi/termelo rendszerunk.
    Pl. kibszottul nem akartam elhagyni a hazámat, Magyarországot, de nem tehettem mast, otthon bizonyos korok, lehetetlenne tettek az eletet sok ember szamara.

Ez a piacgazdasag a novekedesre es az eroforrasok kizsakmanyolasara epul. 7 milliard ember SOHA nem elhet olyan pazarloan, mint egy amcsi v europai... ez teny. Hamarosan a mi pazarlasunk is alabb fog hagyni, de abba a civilizacio belerokkanhat rendesen.
  • finizlik
    De azt vedd figyelembe, hogy mindig van egy olcsóbb ország.

Azért hogy te most itt kommentelj és unatkozz, valaki kurva szarul járt a világ más pontján
  • Tetsuo
    Valojaban a kinai vezetes tehet arrol, hogy milyen munkakorulmenyek vannak az orszagban. A cegek kihasznaljak a lehetosegeket. A globalizmus nyujtotta gazdasagi amokfutasra pl. Svajc berendezkedett, mas orszag nem nagyon. Persze Svajcnak hatalmas elonye (tortenelmi/politikai ill. gazdasagi) van, ugy konnyu. ;)
  • caius marius
    Màs kultùra màs viselkedès. A japcsiknàl a sztràjk ùgy zajlik, hogy a melòs kizàrja a gòrèkat aztàn megfeszített tempòban tovàbb dolgozik, hogy làssàk a fönök nèlkü mèg jobban megy a munka. Ez ott a fönöknek nagy szègyen. Aztàn kínàban egyszer megunjàk majd

往前看同志
  • caius marius
    Persze hisz az angol ès amerikai tezsvèrek gondoskodta rula.
  • caius marius
    Kimehetnèl egy hètre dolgozni de valszeg sikítozva rohannàl haza ès hàlàt adnàl az ègnek, hogy nem ott születtèl
  • zola2000
    nem várnak el semmit, a legolcsóbb helyről veszik a dolgokat, aztán csodálkoznak hogy ilyen van, persze jót tesz egy ilyen felháborodás nyugaton, talán kicsit figyelnek a cégek hogy egy bizonyos szint alá nem kéne menni.
  • Mat666
    "Az amerikai cég hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszi a beszállítóinál lévő munkakörülményeket és szigorú viselkedési kódexe van a partnerei számára, amelyben leírják, hogy miket várnak el tőlük."

Ezen nagyot nevetem hogy mit várnak tőlük minimális bér maximális profit a többi meg porhintés majd kivizsgáljuk komolyan vesszük a problémákat aggasztanak a beszállít oknál tapasztalt visszaélések stb.. dumák évek óta ezt mondják közbe meg lese szarják a nyomorék melóst aki az egész profitot termeli komolyan van még olyan aki elhiszi ezeket az álszent dumákat?
  • sanyicks
    van is egy ilyen vallás, amiben a szent föld az usa és izrael, a pápa megfelelője pedig a FED aktuális elnöke, bibliája pedig a vadkapitalista közgazdaságtan. Kéne ennek valami jó frappáns név :D
  • finizlik
    Te miért vagy ilyen buta?

Jaa tudom is mert USA fan vagy, és az Xboxokat is javarészt az USA-nak gyártják.
  • SlickAdam
    okos
  • G_ArchAngel #9
    Apple-t kellett volna irni a cimbe...
  • zola2000
    hát akkor is be fog szűnni a munka...
  • gombabácsi
    Ejnye! Mi ez a lázongás? A rabszolgáink el akarják venni tőlünk a jólétet? Durva!
  • Skynet85
    Egyik ország sem fantasztikus, ha a bráner rossz végén vagy, mindenhol van mély szegénység és fényűzés, csak az arányok térnek el, Pintér is meg mondta, a mély nyomor jó hajtó erő, itt is az lesz. |==========90%= | :D
  • Molnibalage
    No, hol vannak a Kína fanok? Ugye, hogy mennyire fantasztikus hely az a Kína...?
  • EnxTheOne
    Inkább robotokat vesznek, azoknak nem kell havonta fizetni, és nem panaszkodnak. Meg alkalmaznak pár karbantartot.
  • fecg21
    Pontosan, addig meg nem nagyon tudom sajnálni őket amíg idehaza is hasonló állapotok uralkodnak-gondolok itt a kizsákmányolásra, elsősorban.
  • dyra
    Majd áttelepítik a gyárat Vietnamban ott fele annyiba kerül a munkaerő. Így megy ez.
  • endrev
    Tömeges munkabeszüntetést még komolyan lehet venni, de tömeges öngyilkosságot...