6
  • djw
    #6
    ez pont ugyanolyan dolog, mint ha valaki csak a hiradót nézi, akkor előbb-utóbb azt gondolja, hogy a világ csupa rossz, gonosz, gyilkolás és halál, holott ez nem így van.

    A megfelelő tájékoztatás hiányzik, ami rávezetné a népet arra, hogy a neten vásárolni semmivel sem veszélyesebb, mint elautózni a boltba, ott pedig személyesen vásárolni. Sőt... otthon vásárolva még a baleset kockázata is kiküszöbölődik. Az átverés veszélye pedig mindkét esetben ugyanúgy fennáll, tehát ezt kivonhatjuk az egyenletből, a kockázati tényezők közül, ha a két vásárlási formát hasonlítjuk össze.
  • morden
    #5
    Én is rendeltem Honkongból DHL-el csak lestem ahogy 1 nap alatt Frankfurtba ért, aztán még aznap Budapest majd 1 hétig a vám, majd meg is kaptam a csomagolást szétgyilkolva.
  • ozdimorgo
    #4
    A Hongkongi vásárlás is tapasztalat, 10 napos átfutási idővel...
  • ozdimorgo
    #3
    Szerintem a biztonság lenne az elsődleges. Sok ismerősöm egyszerűen nem bízik az internetes tranzakciókban, köszönhetően a sok rémhírnek. Vannak szabályok amiket muszáj betartani, akkor minimális a kockázat.
    Ha a média felelősen tájékoztatna, és nem csak azon csámcsogna, hogy hány bankkártya-adatot loptak, meg hány embert vertek át, akkor valószínűleg nagyobb bizalom lenne az online vásárlás iránt.
    Ja, és nem utolsó szempont a postaköltség sem. Minap vásároltam néhány 1mm alatti fúrószárat, és BP-ről durván 1500Ft volt a kiszállítás. Hongkongból meg ingyen szállítanak 2-3 dolláros rendelést is. Hogy is van ez?
  • Cat #2
    Előbbi EU-n belül nem létezik, utóbbi pedig nem rajtuk múlik.

    (Amazonról rendelve nem lenne vám, ha az angol vagy a német oldalról vásárolhatnánk, de az az amerikai cég saját hatásköre hogy melyik országba szállít. Persze azért egy vizsgálatot szerintem is megérne a dolog.)
  • morden
    #1
    Inkább a vámot törölnék el és ne egy az egyben váltsák a dollárt és az eurót bizonyos online oldalak aztán lenne egyből forgalom az online kereskedelemmel kapcsolatban :D