67
GTA Vice City RAGE - EFLC Mod
  • Csabesz001
    Hali!

Lekaptam én is a modot, feltelepítettem az előírtak szerint, de dll hibát írt. A "hivatalos" fórumon találtam egy dll packot, amivel a játék elindul, a főmenűig eljutok, de a betöltésnél kidob. Van erre valami orvosság?
    @tomo05: Milyen op. rendszerrel futtatod a játékot?
  • tomo05
    "kétszer akkora" Ezt ki mondta már ne haragudj??? :)
  • sanyicks
    "Gondolom a RAGE team nem egy RockStar games, úgyhogy ne várjunk gta iv grafikát"

és ki várt? A probléma az hogy ilyen grafikával van vagy 2x akkora gépigénye mint a gta IV-nek!
  • tomo05
    NEM azért csináltam ezt a topicot, hogy fikázzák ezt a jó módot. Akinek nem tetszik ne játszon vele!!! Ennyire egyszerű! Én aki ezen jőttem fel majdnem, nekem ez is óriási fejlődés. NEM egy GTA IV, nem is lesz az! + Ez csak BETA, tehát van még munka vele. Gondolom a RAGE team nem egy RockStar games, úgyhogy ne várjunk gta iv grafikát. Aki VC fan annak tetszeni fog!
  • Ryder62
    Ha valaki gyártana hozzá egy olyan grafikai modot mely nagyobb felbontású textúrákat tenne a játékba, az bitang jó lenne :)

Sajnos ez így felemás mert vagy eredeti VC vagy pedig egy erősen átdolgozott (engine átültetés, nagyobb felbontású textúrák)

Az ötlet jó remélem itt nem áll meg a fejlesztés hanem kap a játék egy részletesebb külsőt (eredeti kinézet csak nagyobb textúrákkal, részletesebb modellekkel stb)
  • sanyicks
    nincs mit olvasni, erre nincs semmiféle mentség. El van cseszve, kész.
  • sanyicks
    gta modolásba semmi, általános modolásba (3d modellezésbe, scriptelés, configolásba) viszont igen mert nem egy játékhoz modoltam már.
    Konvertálás sem úgy szokott menni hogy minden tökéletes, főleg ha egy zárt formátumból kell egy másik zártba konvertálni.
    Materialozás is modellezés. Nem tudom hogy van itt, de máshol egyrészt az új materialhoz a modellbe kell belenyúlni, ha csak nem lehet régi materialokat egy az egyben az újnak megfeleltetni, amit kötve hiszek mert. pl az úton normal mapes material van (ami VC-ben soha nem volt), autókon sem volt nagyon tükrőződés, sőt szerintem a régi játék simán csak egyszerű effektmentes materialokra támaszkodott.

Ahogy látom és amilyen színvonal akkoriban volt amikor a gta vc megjelent, kb ilyesmi működés materialok lehettek benne: diffúz, add, substract, self-illuminated. Mindössze 1 fényforrással (a többi fény add materialokkal lett színlellve)
    Ellenben itt van normal mapes, valamilyen tükröződős így első ránézésre, meg sok fényforrás. Ezt ha meggebedsz sem fogod csak egy sima konvertálással megcsinálni, valaminek módosulnia kell.
    De a lényeg ugyan az. Jóval egyszerűbb grafika, jóval nagyobb gépigénnyel, tehát nagyon el van cseszve valami.
  • sublimaze
    Még annyi, hogy legalább vehetnéd a fáradtságot és elolvashatnád miket írnak a fejlesztők ahelyett, hogy a "szakértelmed" fitogtatnád itt... -.-
  • sublimaze
    Am a kocsik mind a vice city-ből vannak, nézd meg jobban te "észlény"... -.-
  • sublimaze
    A modellek, textúrák ugyanazok, igen konvertálni kellett nem lehet csak úgy a gyári asseteket átmásolni, viszont nem is kell újramodellezni, egyszerűen új materialt kaptak így az új motornak megfelelően tükröződnek/árnyékolódnak. A motorba nem kell belenyúlni, elég ha scriptekkel van valami gáz, az is okozhat némi futási anomáliát. Kíváncsi vagyok mennyi jártasságod van a modolásba, mert az írásaid alapján nem sok...
  • sublimaze
    Te hülye vagy...
  • sanyicks
    persze én nem értek hozzá. Akkor nézd meg a kocsikat te észlény. A felének köze nincs a VC-hez. Aztán ha rage dolgai kompatibilisek a régi motorral? Nem hiszem, akkor tehát belenyúltak, át kellett konvertálni, és módosítás nélkül max úgy nézne ki mint a vc csak jobb árnyékokkal és fényekkel. Itt viszont látok normal mapeket a felületeken, és még sokmindent.
    Ha pedig ennyire poligonszegény objektumokkal ilyen szarul megy ott valami modell textúra, beállításprobléma van, mert ugye a core programot nem tudják elcseszni hiszen zárt forráskódú.
    Na ennyire értesz te hozzá...
  • tomo05
    Sajna nincs benne. Egy csak Demo. Reméljük a teljesbe lesz majd.
  • Desiderata #14
    multis?
  • tomo05
    Mert nem akartam, hogy a sima VC topicba beszóljanak emiatt. Amúgy igazad van.
  • sublimaze
    Te milyen modellezésről beszélsz ember? Minden asset az eredeti vice city-ből van, csak ezeket rakják át a rage engine-re... -.- Látszik, hogy nem értesz hozzá... Mellesleg minek ennek külön topik? :S
  • tomo05
    Egy kis leírás!
  • sanyicks
    Nagyon gyanús hogy ész nélküli modellezéssel van dolgunk (amivel ronda kinézetű modellek mellett is be tudják akasztani a gépeket) Ez így kaksi. Jóval kisebb poligonszám mindenben, de még is jóval rosszabbul fut mint a 4...
  • tomo05
    A mód letöltése
  • tomo05
    Igen, de repülő metrót és a felvonót már kijavították. Vagyis ott ahol volt a felvonó ott már nincs és a metrót se láttam tegnap óta. A gépigény egy kicsit nagyobb, mint a sima EFLC-é. Pár dolgot lejjebb veszel és jó lesz! ;)
  • Yoda001
    nem is lett annyira rossz :)
    bár a repülő metrók, kidönthetetlen oszlopok kicsit érdekesek...
  • RYO21
    A gépigény milyen az alapjátékhoz képest?
  • tomo05
  • tomo05
  • tomo05
  • tomo05
    Teszt - Gameplay
  • tomo05
    Üdvözlök Mindenkit! Mivel nincs külön Rage topik gondoltam nyitok egyet. Itt mindent meg tudunk beszélni, ami a móddal kapcsolatos.