44
-
tatish #44 Ha valaki alkoholfüggő (nem azokra gondolok akik buli alkalmával megisznak ezt azt csak hogy jó kedvük legyen, hanem azokra aki napi szinten már reggel alkohollal kezdik a napjukat) ezzel le lehetne szoktatni az alkoholról, na de a függőség megmarad = újat teremt magának, és ha az alkohol kilőve valószínűleg képbe kerülnek a drogok.
Vagy lehet hogyha tényleg több lesz emiatt a drogfüggő akkor kijönnek egy új szerrel ami a drogfüggést is csökkenti = dupla haszon?
Jónak jó, de ez tényleg csak tüneti kezelés. -
flexike #43 Ezzel csak az a baj, hogy ugye addig iszik az ember, amíg érzi, hogy most már elég.
Ha ez a szer meggátolja ezt az érzést, akkor a halálos mennyiség esetén se fogja érezni, hogy most már elég?
Ez nem hangzik túl biztatóan. -
#42 Dehogy nincs alkoholfüggő patkány,most ért haza a szomszédom :) -
kvp #41 Ez a gyogyszer egesz jonak tunik, gyakorlatilag pont a forditottja a benzodiazepine alapu kabitoszereknek. Ez tenyleg megakadalyozza az alkohol neuralis hatasait. Hatranya, hogy a biologiai hatasait (mergezes) nem befolyasolja, tovabba hosszu tavon a hasznalatatol 'kieg' az idegrendszer. Viszont pozitiv, hogy ugy nez ki a hasznalata fajdalmas, ezaltal tenyleg leszoknak tole az emberek (es a patkanyok), mert ha isznak, akkor a pozitiv hatasok helyett eros fajdalmat ereznek, kb. ugyanolyanok, mint tartos alvasmegvonas hatasara. -
Hungarikum #40 Nekem nem szimpi ez a tabletta. Nyilván detoxba meg pár helyre jó lenne, de ha "vényhez/orvoshoz" kötik akkor meg megjelenik a feketepiacon.
Egyetlen értelmét látnám, hogyha valóban olyan pirula lenne, ami után az ember képes lenne vezetni 100%-osan, sokszor nyáron jól esne soförként 1-2 sör. Csak baleset esetén akkor is kidobja a szonda hogy részeg vagy, szóval ez se nagyon járható út. -
teddybear #39 Ehhez az is kell, hogy a detox tabletta semlegesítse az alkohol másodlagos hatásait is. Értem itt a romló reflexeket, a csökkenő ítélőképességet, és a többit. Mert ezek miatt tilos vezetés előtt inni.
Olyan szer már létezik, amitől ugyan látszólag józan marad az ember, de egyrészt komoly mellékhatásai vannak, másrészt a halálos mennyiségű alkohol a szer dacára is megöli a fogyasztót. -
#38 Hányásig ivás persze, hogy nem buli. Addig kell inni, amíg egész jól beérzed meg a haverokkal röhögsz mindenen és mindenkin, mindenki haver lesz, de amikor érzed, hogy jönne a taccs, megállod. Ennyi.
A tablettáról meg... Hát nem tudom. Orvosoknak detoxban lehet jó. Meg persze ezernyi felhasználása lehet, a jogi dolgokat meg majd ha eljön az idő, tisztázzák. Ha még csak állatkísérlet stádiumban van a dolog, akkor még lehet évtizedeket is várni kell a dologra. -
Artyy #37 Hát ha feltételezzük, hogy már ott tartunk, hogy egy étteremben való alkohol fogyasztás után bevehetsz egy DHM-et akkor az nagyon is azt tükrözi, hogy már elterjedt. Ami a jogszabály változását is eredményezi mert onnantól nem feltétlen bizonyíték az alkohol színt a nemjózanságra. Ezt pont a rendőrség ne venné figyelembe? Tuti módosulna a szabályzat és a józanság kimérése is. -
Lowosan #36 faszt, rossz hírhez írtam. -
Lowosan #35 Mi Atyánk ki vagy a mennyekben, ezévi Stalkerünk add meg minékünk. -
hammerjoe #34 Na ne vicceljünk már! A cucc bevétele után dolgozni engedjük, vezetni nem? És a taxisokkal, sofőrökkel,...stb. mi lesz? Hmmmm? Akiknek a vezetés a munkájuk. Vagy rájuk ne vonatkozzon? Kicsit meggondolatlan a kijelentésed Adamyno! Viszont vérbeli hajcsár válna belőled!! Gratula!! :)
És az senkinek nem jut eszébe, hogy vannak olyan emberek, akik belátják, hogy ez egy komoly betegség? És amitől jobb lenne megszabadulni, de az agyuk, már nem engedi. Azoknak tényleg tökéletes volna, de csak szigorúan ellenőrzött körülmények között (legalább olyan szigorúan, mint a kábítószer felírását!!!(gyógyszerre, fájdalomcsillapítóra gondolok, főként rákos betegeknek. Mielőtt valaki jó poénnak gondolná!!!)). Ne lehessen kapni pl. benzinkúton, mert az csak problémákat szül. És a fiatalság gyorsan elhunyna "heveny alkoholmérgezésben", vagy a mája adná fel a harcot. Mert ez csak "bátrabbá" tenné őket. Ezért kellene a szigorú ellenőrzés!
Másfelől meg, akkor kit büntetnének meg a sünök, ha "vér van az alkoholodban", de a reflexeid tökéletesek? Nem volna indok a büntire.....és az most nagyon kell!! Hisz az elszámoltatások éveit éljük!!! Hogy rohadjanak meg az elszámoltatók......... -
#33 Csak akkor működne, ha ezt a vackot is ki tudod mutani gyorsan vérvétel nélkül. Addig meg mindenki azt kamuzza, hogy naná, hogy ilyet használt... -
dzsagon #32 Ha a bolygón csak patkányok innának alkoholt, még örülnék is a hírnek. -
WoodrowWilson #31 Most még, de ha tömegesen elterjedne ez a szer, akkor lehetne változtatni a jogszabályon. -
teddybear #30 Nem vagyok gyakorta részeg, úgyhogy nincs sok tapasztalatom. Kérdezz valaki mást. Különben meg ha leittam magam, nem foglalkoztam lányokkal. Inkább eltántorogtam ágy iránt. -
teddybear #29 "Aki csak az ízéért issza és nem alkoholfüggő azok nem fogyasztanak tetemes mennyiséget, bármilyen hihetetlen. Egy étteremben is nagyon jó elkortyolgatni egy kis bort vagy pezsgőt az íze miatt. Utána meg a DHM beszedése után haza lehet menni autóval is."
Attól, hogy bevetted ezt a szert, az alkohol ugyanúgy benne marad a véredben, szóval az első szondás igazoltatásnál lebuksz. A jogszabálynak meg mindegy, hogy hatott-e a szesz. Ittál, tehát ugrott a jogsi. -
Artyy #28 Maga az alkohol nem okoz impotenciát csak a hatása miatt elveszted az önkontrollt. Ahogy a szex, vezetés vagy a járás sem megy totál részegen. Józanon megy a szex meg más is. -
#27 Most első körben azt kellene tisztázni, hogy ez a vacak mire hat. Mert lehet, hogy józan maradsz, csak éppen a cerka nem működik...
Tehát továbbra sem értem, hogy az ilyen "lánydöntögető" módszer, az hogyan működne. A csaj is megóvhatja magát, a pasi meg lehet, hogy se így se úgy nem tudja megoldani. -
Artyy #26 Akik hányásig iszák magukat azok pont az alkohol hatása miatt és buli kedvéért isszák és általában a kevésbé alkoholizáló fiatalokra igaz ez. Tehát nem részegek éjjel nappal és nem edződött hozzá a szervezetük és hányással védekezik az immunrendszer. Na, most a DHM hatása alatt tehát józanon meg nem buli a buli, tehát nem hiszem, hogy literszámra fogja inni magát csak az íze miatt, sőt józanon sokkal nehezebben csúszik az alkohol. Bár szerintem nem az ilyen célra van fejlesztve a DHM. Meg hát a hányásig ivás szerintem alapból se buli.
Aki csak az ízéért issza és nem alkoholfüggő azok nem fogyasztanak tetemes mennyiséget, bármilyen hihetetlen. Egy étteremben is nagyon jó elkortyolgatni egy kis bort vagy pezsgőt az íze miatt. Utána meg a DHM beszedése után haza lehet menni autóval is.
A másik kategória, ha egy olyan ember, aki rendszeresen sörözik vagy borozik minden nap, tehát alkoholfüggő folyton iszik és nem tudja megállni. Na, most a cikk szerint a DHM csökkenti az alkoholfogyasztást az alkoholfüggő patkányokon. Tehát elvben az alkoholfüggő ember a DHM szedése alatt egyre kevésbé fogja úgy érezni, hogy neki muszáj innia és nemet tud majd mondani az alkoholra. Ami a mai világban nagy dolog, mert rengeteg család és élet megy tönkre alkoholfüggőségben.
Ha valaha is lesz, ilyen tabletta forgalmazásban én biztos nem úgy árulnám, mint a cukrot a boltban, hanem kizárólag orvos írhatná fel, ami szerintem sokkal jobb megoldás lenne.
-
teddybear #25 Nincs sok értelme. Részeg csajt meg lehet dugni, már ha van hozzá gusztusod, de az igazán részeg pasi már dugni se tud, mert nem áll fel neki. -
Artyy #24 Nyilván csak akkor veszed be a DHM-et ha józan akarsz lenni. Ha piálni akarsz és "józanság tabletta" szedsz rá egyből az már a te butaságod. A víz meg nem olyan ízű mint egy jó sör vagy valami jó pia hidd csak el, az íze miatt is lehet inni. -
#23 Miért, a csajok nem vehetnek be ilyet? -
Artyy #22 Megvédené, mert amiről te beszél az az agyban bekövetkezett "mérgezés" és pont ennek a hatás kialakulását gátolja a "gyógyszer." -
teddybear #21 Lányok leitatására a bulikon. Bár az ilyeneknek ott gina... Az olcsóbb és hatásosabb... Ha bele nem hal. -
#20 És mi értelme? Minek veszel méregdrága piát, ha úgysem hat? Ennyi erővel akkor igyál vizet. Az legalább olcsó. -
teddybear #19 Annak idején nekünk azt tanították, hogy az alkohol megrongálja az idegsejtek nyúlványait szigetelő fehérje és zsírburkot. Ennek következményeként az agyban "rövidzárlatok" keletkeznek és enyhébb esetekben ezért lesz részeg az ember, a súlyosabb esetben meg halálra issza magát a páciens.
Kíváncsi lennék, hogy az egyébként halálos mennyiségű alkoholtól is megvéd ez a szer? -
Madve #18 Már régóta van lehetőség egy bőr alá ültetett kapszulára. A lényege, hogy x év alatt szívódik fel, és ha iszol mellette akkor meghalsz, de legalább is komolyan szenvedni fogsz a piától. Van ismerősöm akinek volt, de egyébként ritka az az ember aki beültetteti... -
thsanyi5 #17 Arra jó lehet, hogy miután vége a partynak a már négykézláb közlekedő haverokat magukhoz térítsük. Aki nincs nagyon rossz állapotban nincs szüksége igazán ilyenre. Aki igen az meg magától nem biztos, hogy beveszi. De az okosabbja figyelhet a haverjára és kisegítheti egy ilyennel, hogy ne úgy kelljen haza húzni.
Viszont azt kétlem, hogy az alkohol függőséget megszüntetné. Egy alkoholista nem fog elmenni a gyógyszertárba, hogy ilyet vegyen. Szerencsétlen úgy menjen haza a kocsmából, hogy nem érzett semmi jókedvet, csak fizetett a piáért és még ezért a szerért is?
Aki iszik ritkán vagy sűrűn annak van oka. Én is azt szoktam mondani mikor egyszer-egyszer fél évente berúgok, hogy a hatásáért teszem. Az ízért utálom. Az kéne még hogy hatása se legyen. Abban mi a szórakozás? -
Bluestar88 #16 De itt a baj - ha erre a következtetésre jutnak, akkor nyilván valamilyen további kezelésre / lelki megerősítésre / életmódváltásra szorulnak... ez már viszonylag mindjárt könnyebben (és kontrollálhatóbb körülmények között) kezelhető, mint egy olyan állapot, amiben az agysejtjeinek (és májának) folyamatos pusztítása mellett az illető önmaga számára tagadja a világot, amiben él, csak hogy ne legyen tisztában azzal a helyzettel, ami körülötte van (eladósodás, betegség, rossz általános közérzet, depresszió, [túlzott munka miatt] megromlott házasság, stb, stb...) -
#15 Legalizálják a füvet, az alkoholisták meg dögöljenek meg! -
philcsy #14 És mi lesz a sok alkoholistával miután leszoktak az ivásról? Rájönnek, hogy az életük egy kalap szart sem ér és depressziósak lesznek. Nem baj arra is van gyógyszerünk... -
Bluestar88 #13 Én alapvetően úgy gondolom, hogy magát az alkoholfüggőséget teljesen értelmetlen kezelni... mivel az esetek _legnagyobb_ részében mindig van egy (vagy több) kiváltó ok, amiért XY alkoholizálni kezd: legyen ez stressz, vagy egy adott betegség (amire az illető nem kap megfelelő gyógymódot, vagy esetleg nem is realizálódik benne, hogy beteg), de még ha azért iszik, mert "a többiek is" körülötte, az is egy kezelendő pszichológiai állapot: valószínűleg az illető szorong (vagy depressziós), kényszeresen szeretne egy társaságba beilleszkedni, ezért vállal magára minden egyes kényszercselekvést, ami az adott társaságra is jellemző (lásd pl: cigizés suliban a haverokkal szünetben hátul az udvaron - kilógnál a sorból, ha a te kezedben nem lógna egy szál)...
Pont ezért inkább arra kéne fényt deríteni minden egyes esetben (és ez nyilván egyénenként változó), hogy mi az a probléma, ami miatt kezdetekben az adott személy pia után kezdett nyúlni (na igen, mondjuk 10-20 év ipari alkoholizálás után az alapprobléma már talán nem is releváns egyáltalán, valószínűleg újabb szervi gondok is vannak, amikkel szembe kéne néznie a személynek ha letenné a piát)... -
Adamyno #12 Hát igen... egyébként djw-vel is egyet értek. Valami hasonlót akartam én is leírni. Mondjuk ez nem az én problémám, de sajnálom azokat (már csak az én köreimből is kiindulva) az ismerőseimet, akik egy nyár vagy 1-2 év alatt drasztikusan rászoktak mindenféle italozásra, lehetetlen őket elérni, nem lehet velük beszélni sem, mert az ivó cimbora fontosabb mindennél. Pedig régen teljesen normálisak voltak, még úgy gondoltam akkor, hogy majdmi valami nagyot alkotunk, aztán pár évre rá meg mi van? A züllés, italozás, kocsmai balhék, balesetek, stb...
És az ilyen emberek szentül meg vannak róla győződve, hogy nem alkoholisták, hiszen "csak alkalmakkor" isznak. Sajnálom őket, de gyengék voltak. -
Vazeratti #11 Adamyno, szabályozni kell a népességet, a selejt kiszórására ez is egy módszer. Hatékony is, mert ahogy írtad 1 éjszaka hat és nem hosszú éveket kell várni h az illető szelektálódjon. -
#10 Akinek nincs fogalma az alkoholizmusról az inkább mellőzze a postolgatást... -
Adamyno #9 Egy a baj ezzel... aki az íze miatt issza az alkoholt, vagy azért, hogy ki bír többet meginni (ugye itt általában az agyat annyira lebénítják, hogy már nem képes az illető többet inni, vagy kihányja és akkor "nem pazarlunk") Na de én pl. akármennyit is ihatok, nem hányom ki, de nem is leszek hétköznapi értelemben részeg. Egy ideig józan vagyok, ha még többet iszok, elájulok. Csak 2x próbáltam ki egész életemben, szóval ez bőven elég volt.
Na most az ilyen emberek, vagy aki csak az ízéért issza (de szerintem a hányás is az agy miatt van), azok pont amiatt fognak belehalni, hogy az agyukat nem birizgálja az alkohol, ezért mégtöbbet meg mégtöbbet isznak. Aztán a belső szerveiket meg egy éjszaka alatt tartósítják a következő 100 évre :P
Úgyhogy ennek a "fejlesztésnek" egyáltalán nem látom az értelmét, mert ugyanúgy iszik az illető vagy még többet is, mert nem érzi a hatást. Nem hinném, hogy azért szokik le valaki a italozásról, mert nem érzi a hatását.
Szerintem ez inkább olyasmi lesz mint az esemény utáni tabletta. Ha sietősen kell munkahelyre menni vagy valamiért rövid időn belül szükség van józan gondolkodásra, akkor ott a lehetőség. De vezetni akkor se engednám az illetőt, mivel az alkohol még benne van és még okozhat bajt.
Mondjuk a DHM pl. a hasmenést nem fogja megszüntetni. Szóval ez így elég kétséges... -
bvalek #8 Azt a szert ami ezt okozza már feltalálták, úgy hívják hogy alkohol... -
Oliwaw #7 Ez a szer alapjaiban szünteti meg az alkoholizálást. Az ivás célja hogy hasson.
Tehát azek után igyunk vizet, mint az állatok. -
djw #6 komolyra fordítva egyébként ez a szer csak az agyra gyakorolt hatást "semlegesíti"... a többi szerv ettől még ugyanúgy terhelődik az alkoholtól. Másrészt felmerül a kérdés, hogy egy masszív alkoholistát mi motiválna arra, hogy bevegye ezt a szert, amikor az alkoholt, mint tompító/bódító szert használja, hogy egy élethelyzetet, problémát, feldolgozatlan érzelmet figyelmen kívül tudjon tartani? Érdekes dolog.
Arról nem is beszélve, hogy esetleg a fiatalság nem az előírásoknak megfelelően használja a szert, mert gondolom azért az sem megy hosszú távon a test többi része szempontjából, hogy minden esete matt részegre issza magát az ember, aztán indulás előtt beveszi a bogyót, hazavezet és ezt ismételgeti egész hónapban... előbb-utóbb némi károsodás fellép majd szerintem, bár talán ez nem lesz jellemző :) csak érdekes gondolatjáték -
Alfa Of NS #5 Micsoda hír! Erre igyunk!