Szeretnék sakkozni

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az egyik internetes sakk oldalon ma szembesültem először az En passant fogalmával. Ekkora baromságot... <#falbav>
Airbus A380
Szerintem jó dolog a sakk, és úgy gondolom jellemfejlesztõ hatása is van 😊

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Szerintem van egy alapvetõ különbség a két játék között. A sakkban nincs szerepe a szerencsének. Teljesen nyílt játék, ahol mindent tudsz és látsz. Vagyis lehet csak nézed 😊, de láthatnád. A pókerben viszont van egy jelentõs szerepe a szerencsének. Lehet neked van a legjobb lapod a floppon, aztán mire kijön a river már dobhatod is. És az ellenfél is ott van akinek teljesen nem tudod kiismerni a játékát.

Úúúúristen, szégyeld magad!
Airbus A380
Állitolag a Judit az utcán tábla nélkül csak sétálva az utcán fejbe lejátszik 1 partit ...... élõ ember ellen telefonon...

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

ZilogR
Anno a Polgár lányokról jelent meg egy cikk, ami azt emelte ki, míg a többség fekete-fehér mezõket és bábukat lát, õk kibontakozó csatát, küzdelmet, lovasokat, valódi királyt és királynõt.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

megtaláltam a 3 szintest: Millennium 3D Chess

és az ötletgazda oldaláról ingyenesen letölthetõ a játékszabály.

na, majd nyáron lehet, h nekiesek barkácsolni 3 táblát 😊

<#worship>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Azokat meg sem próbáltam átlátni. 😄

Nekem az elsõ képen lévõ cucc csigázta fel az érdeklõdésemet. Ott pl. a bástyával rögtön ki lehet lépni a középsõ szinten, nem kell utat csinálni neki. Bár ilyen játékhoz már elég érdekes szabályokat kéne alkotni, pl. hogy csak akkor tudj ütni is vele, ha már átlépted a gyalogodat.

Én is ezen gondolkodtam. Kíváncsi lennék a speciális szabályokra. Már ha nem photoshop, és tényleg van ilyen tábla.

3 képnél 1 lépésbõl leütöm a melettem lévõ bástyát😄

Jó az a háromszemélyes tábla!

Meg is jött a kedvem egy kis sakkhoz! <#wink>

Airbus A380
<#taps><#eljen>

precision
az "anti-klasszikus jövõügyi miniszternek", szekrény kollegának egy-két alternatíva... csak nehogy az agyimplantátuma meghibásodjon és frissítenie kelljen az OS -t ami futtatja a kis jövõgyerek cyborgot 😊

avagy: játszá' ezzekel vazzeg... (ja meg kenyeret se egyél, gondolj már bele... régen is azt ették, a legõsibb kaja kb 😊... na meg vizet se igyál..., de még bort sem, se sört... ÉGÕ mind... régi 😊)

Bazinga!

Aquir
számítógépen is csinálhatod az elég modern

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

21. századi bunkó pöcs

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Istenem, úgy szeretném látni az ilyen balfaszokat élõben. Csak hogy tudjam, kin röhögjek hangosan...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A sakk tényleg nem neked való...
szekrény
akkor járjál lóval, egyél kölest, meg fürödj évente egyszer sem, mint ezer éve ?

BF4F nick: szekreny jobb ha az okos hülyéskedik, mint , ha a hülye okoskodik ...

Airbus A380
<#eljen>

Airbus A380
a mobilosba van oktató mód köszi a tippet 😊 (vagyis pár partit végig mutat)

Battle vs Chess

Ez egy különleges sakkjáték😊, lesd meg ezt a game-t elég egyedi

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Airbus A380
Szerintem tini korban lévõ társunk volt aki ezt írta 😊

Airbus A380
Ingyenes ? 64mb-os video kari elbírja , Ill Chessmaster van mobilra is(!) érdemes letöltenem szerinred?

Don't feed the troll
zorrobomber
Az újabb Chessmaster-ekben már hihetetlen részletes tanulómódok vannak. Nyitások kombinációk nagyon részletesen, szájbarágósan megmutatva. Én a 10th edition-el tanulgattam anno, azóta van Chessmaster: Grandmaster Edition is, gondolom abban is minden benne van ami kell egy amatõrnek.

Molnibalage
Gondolkozni 2012-ben ciki? Mert lassan az lesz...

Airbus A380
Szerintem semmi ciki nincs benne mivel bajnokságok stb vannak belõle és legalább a fél világ játsza.

Ciki egy több mint ezeréves múltra visszatekintõ, 13 klasszismélységû játék? Grat...

#24 - Persze, megérzés... amint egy jó játékossal kerülsz össze, hatalmasakat fogsz bukni a megérzéseiden. A pókerhez matematika, idõ és türelem kell.
Airbus A380
És aki felnõtten tanul meg pókerezni? Azt is gyerekként ildomos... (én is 25 évesen keztem..)

Airbus A380
Tudom, nekem a póker is logikai játék amibe ott az a 20-30% szerencse faktor.

Airbus A380
köszi

Airbus A380
<#ravasz1><#eljen>

szekrény
sakkozni 2012-ben ?! hi-hííííí ... <#taps>

BF4F nick: szekreny jobb ha az okos hülyéskedik, mint , ha a hülye okoskodik ...

precision
ezzel abszolút nem értek egyet...

persze elõre kell látni, hogy mit fog csinálni az ellenfeled, de amíg a sakknál "nyílt lapokkal játszanak" (látod az ellenfél bábúit, helyzetét, stb.) addig a pókernél nem tudod milyen lapja van csak következtetni tudsz rá

más dolgokból persze tudsz readelni (fõleg élõ póker esetében), de közel sem olyan tényszerûen mint egy sakktáblánál ahol "minden világos", minden látható

azt mondanám hogy a sakkhoz logika és stratégia kell, addig a pókerhez stratégia és megérzés

Bazinga!

azt azért furcsállom, hogy még senki se szólt be neki azért, mert már van Sakk nevezetû topic

#13 - ezt is csak olyan mondja, akinek fingja sincs arról hogy mi is az a póker (az igazi póker)

#15 - más alapokon van, de ugyanúgy elõre kell gondolkodni, meglátni az összefüggéseket, mit akar az ellenfél csinálni...logikai dolog mindkettõ

nem azt mondta, hogy ugyanaz a kettõ...hanem hogy az alapjai, amitõl igazán jó egy jó pókeres/sakkos az nagyon hasonló

gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Master91
Ugyan már, nyugodtan elkezdheti, meg fogja tanulni ezt a gondolkodást. Kis baba is meg tud tanulni járni, még se úgy született hogy sprintel.
Tényleg gyakorlás, meg türelem, hogy meg tudd tanulni át látni a dolgokat.
"Az a baj hogy nem látom át a táblát nem tudok komplexen gondolkodni "

-akkor inkább el se kezd,mert ez a legalapvetõbb a sakkban

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ez amúgy egész jó.
Airbus A380
Egyébként tudomásom szerint a sakkozó könnyebben át áll pókerre mint a fordítva, ha jól tudom több visszavonult nagy sakkozó pókerbe kezdett és jól csinálja. (míg póketesektõl azt hallottam hogy bár elsakkozgat de profival nem merne kiállni)

Airbus A380
Úgy hogy az teljesen más teljesen más alapokon van, nézz meg 1 oktató filmet 😊

Bandris86
miért is menne veszteségesen ? A két játéknak semmi köze 1 máshoz, azt nem nézve hogy türelem játék mindkettõ és kb ugyan azok az alapelvei mindkettõnek, (pl: mindig tarsd magad az eredeti tervhez) ui 😊 mielõtt hõbörögnél póker fórumon is meg gondolom sakkoson is megmondják, ezt neked hogy a 2 nem ugyanolyan.

Nyilván veszteségesen...
Mor3llo
tényleg egy totális logikai játékot hasonlítasz össze egy félig hazárdjátékkal?

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Oldal 1 / 2Következő →