Készül az XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
UFO: Alien Invasion ingyenes open source remake, és
Xenonauts fizetõs remake, idén jelenik meg, elõrendelhetõ.
Egyél szart, sok millárd bogár és lárva nem tévedhet...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
1.A víz alatt a "szamócák" nem elég hogy zombit csináltak, de repültek és bújkáltak is.
2. A víz alatti és szárazföldi felszerelés váltogatása. Elég volt csak egyszer úgy kimenni hogy nem vittél elég fegyvert, és még nem ismertél minden technológiát így a hullarablás sem volt igazán megoldható.
3. A többszintes feladatok.
Sikerült egyszer végigjátszanom legnehezebb fokozaton, de a vége felé már a fél világ nem fizetett nekem, szóval a végsõ csatát eléggé gyorsan össze kellett hoznom, és így a kutatóim még tudtak volna dolgozni, de ki kellett rúgni a bandát a pénz miatt.
A 3. részt meg csak körökre osztottban játszottam. Valahogy a realtime módban az idegenek (fõleg az arcra ugrók és a kis kukacok) rettenetesen kemény ellenfelek lettek. Hiszen ott a gránátot már pontosan eléjük kellett dobni. És mozgás közben nehezebb is volt eltalálni õket. Az meg hogy agy mezõt felfele is tudtak ugrani... Olyankor küldtem elõre az android duóm (mert azokra nem hatottak) hogy pusztítsanak. :D A 3. részben a várost viszont nagyon elcseszték. Jó volt hogy cégek voltak országok helyett és a termékeik olcsóbbak voltak ha barátaink, vagy a szekták segítettek nekünk a harcokban vagy küldtek erõsebb kutatókat, katonákat. De az idegenek hajók leszedése valahogy nehéz és körülményes volt.
Az UFO trilógia számomra meg inkább csak egy érdekes próbálkozás volt. A túl organikus technológiára helyezett hangsúly miatt. Ráadásul a katonák ritka bénák voltak ha célozni kellett.
Sajnos egy csomó dolog kimaradt, amit ott bevezettek. Pl. híres ember elrablása/meggyilkolása, az milyen poén volt már. A nagy fölényben az ellenséget pedig szinte veszteség nélkül lehetett megfutamítani, hadseregekké lehetett kombinálni az egységeket, stb.
Lehet, hogy gyerekes volt a vezetõk gagyarászása is, de sokkal jobban meg volt csinálva, mint a CivV-ben, ahogy ott álltak és nem csináltak semmit.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ahol még is modernül megcsinálták a kõrös harcászkodást, az szerintem a PS3-ra kiadott Chronicles of Valkyria volt. Szép látványos, de némelyik pálya istentelenül nehéz.
Az eredeti UFO AI-je is elég jól mûködött, a Terror meg tényleg olyan szigorú volt, hogy anno inkább feladtam.
Másik nagy kedvencem a Jagged Alliance2 volt, amirõl szintén félévente feldobnak egy hírt, hogy jön a remake.
Volt egy UFO remake, ahol a csata valós idõben ment, de meg lehetett állítani. Arra értttem, hogy az final attack részig röhejesen könnyá volt, de ott bármilyen csapattal mentem, végemvolt mint a botnak.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nekem a legnagyobb X-Com 1 sztorim az, amikor egy haverral Playstationon memória kártya hiányában mentés nélkül, superhuman fokozaton 23 óra 58 perc alatt nyertük meg a játékot. Bármi hihetetlennek is tûnik, superhuman fokozaton könnyebb volt a játék, mert több idegen támadás jött, és ha kimentél rájuk akkor sok pontot tudtál összeszedni, a katonáid jobban fejlõdtek, és több cuccot tudtál eladni így több pénzed volt. Sajnos elég gyakori volt hogy a 4-6-8 fõs kis osztagaink totális kihaláson estek át egy egy terror site-nál fõleg ha volt egy Crysalid is, vagy a végén az Etheralok-nál az újoncok akik még bénák voltak a psy-ben. :D
Nagyon várom ezt a játékot, és többekkel együtt csak remélni tudom hogy nem egyszerûsítik le túlságosan. Maradjon "rétegjáték" az összetettsége és esetleg a -csalásmentes- nehézsége miatt. Felõlem a terep jöhet hexa alapon is a meg tudják oldani rendesen a random mapokat. Ha pedig lesz benne ragdoll fizika, meg a gránátok fizikája, és rombolása is meg lesz oldva, akkor én az elsõ napon meg fogom venni ezt a játékot és nem várok vele hónapokat az olcsósodásra.
De általánosságban a Civ 1-4 egy többé/kevésbé folyamatos fejlõdés volt, egyre komplexebb lett a játék.
A CivV-tel szebb lett, más lett, de komplexebbnek nem nevezném, miközben túl sok eredeti dologgal szakítottak ahhoz, hogy igazi folyatásként lehessen értelmezni.
Remélem csak, hogy az XCOM-mal nem akarnak túl unortodoxok lenni.
<#hehe>#hehe>
Nehéz szinten az új harcrendszer semmit sem ér, mert a cheater AI annyi egységet termel ki, hogy mozogni nem lehet.
Kémkedés semmi, szabotázs semmi.
Vicc..
Még emlékszem milyen méreg volt mindig amikor a felápolt csapatom kb 15 másodperc alatt veszett oda egy rossz döntésem miatt. :) Azok a régi szép idõk. :)
Az UFO gyerekkorom egyik/ha nem a legjobb játéka volt. DosBox-ban még tavaly is végigtoltam 1x :)
Nekem anno az elsõ gépemen (386sx) éppenhogy el tudtam indítani a játékot, de ment. A vinyómon pedig két játék fért el összesen. Az X-COM1 és a Wzardry 7. :D
Bár a CivV sajna nem lett olyan, mint sokan szerették volna. De remélem ezzel kireszelik a csorbát.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A második résztõl lett XCOM a névben (terror from the deep)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
De, hogy a Firaxis csinál egy UFO részt, ez a "must have" kategória.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.