XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Damage roulette - nem fix lesz a sebzés hanem egy skálán fog mozogni véletlenszerûen. A mimimum 1 lesz, a maximum kb a normál sebzés két vagy háromszorosa (rakétával sebeztem már 1-et és 21-et is, pisztollyal a csúcsom 7 bár az critical-al együtt jött össze).
Total loss - ha kinyírják egy emberedet akkor bukod a felszerelését
Red Fog - ha megsérül egy manusod akkor a feladat végéig ideiglenesen csökkennek a tulajdonságai
Hidden potential - a katonáid statjai véletlenszerûen lesznek meghatározva (a gamecore file-ban lévõ low és high értékek között lesz valahol)
Result driven - elõléptetéskor nem fix stat növekedés lesz hanem véletlenszerû (ez a leggyengébb és a legjobb érték között fog változni, szóval akár egy heavy is megkaphatja egy sniper aim bonuszát és fordítva)
New economy - ahogy nõ egy országban a pánik úgy csökken az általuk adott zseton mennyisége a hó végén
War Weariness - a havi apanázs egyre csökken minél tovább játszik valaki (szóval míg kezdésnél kapsz x összeget, úgy 6 hónap múlva ez már kevesebb lesz)
High stakes - az abduction feladatokért kapható jutalom véletlenszerû (tudós és mérnök esetében ez 1-10 közé esik, pénzben 100-tól megy a normál érték duplájáig, gyakrabban ajánl fel tapasztalt katonát jutalomként a játék)
Diminishing returns - minél több szatellitet építesz annál drágábak lesznek az újak
E-115 - az elerium hetente csökken kis mértékben (kb 1% veszteséged lesz belõle heti szinten)
The Blitz - a szokásos 3 helyett 4 abduction helyszín lesz
Absolutely critical - Ha sikerül megkerülni az ellenfelet/körbevenni/oldalába kerülni akkor a siekres találatok automatikusan kritikus sebzést produkálnak
More than human - kevesebb pszíd lehet (ezt nem tudod bepipálni ez automatán aktív lesz)
The Greater Good - csak akkor kutathatod ki a pszí labort ha élõ pszíker idegent fogtál (normál esetben elég ehhez egy halott sectoid commander is)
Marathon - hosszabb játékmenet (ahogy észrevettem ez keményen megnövelte az árakat és a kutatási idõket, több a feladat egy hónapban de nem jönnek olyan hamar a fejlettebb ellenfelek)
Alternate sources - minden épület több energiát eszik (ahogy észrevettem ez is automatán aktív)
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Nekem miért csak 12 db van, Mikor itt sokkal több van felsorolva?
Csak simán új játékot kell indítani miután aktiváltad a változtatásokat (én nem ismerem ezt a patcher akármit, helyette a resource hacker-t használom). Aztán amikor kiválasztod a játék nehézségét akkor ott lesz a second wave gomb a back fölött és megnyitva lehet választani az opciók közül.
Ezek vannak:
Damage Roulette - Weapons have a much wider range of damage.
Total Loss - Lose all gear from soldiers who die in combat.
Red Fog - Any wounds taken in combat will degrade a soldier's stats for that mission.
Hidden Potential - Rookies will have random starting stats.
Results Driven - As a soldier is promoted, their stats will increase randomly.
New Economy - A country will offer less funding as its panic increases.
War Weariness - Overall funding levels drop inexorably with every month that passes.
High Stakes - The rewards granted for stopping alien abductions are randomized.
Diminishing Returns - The cost of satellites increases with every one that is built.
E-115 - Elerium stores will degrade over time.
The Blitz - The aliens will target a larger number of cities every time they launch an abduction attack (4 helyen támadhatnak a 3 helyett).
Absolutely Critical - A flanking shot will guarantee a critical hit.
More Than Human - The psionic gift is extremely rare.
The Greater Good - The secret of psionics can only be learned by interrogating a psionic alien.
Marathon - The game takes considerably longer to complete.
Alternate Sources - The power requirements of all facilities are increased.
Elite Muton valahogy okosabban harcol mint a többi 😊
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Olvaszd,szívd a KAKAST!
Persze kevésbé bátrak megvárhatják a következõ kört trigger nélkül is, de azt is be lehet szopni.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az összes kezdõhely meg azért volt elérhetõ, mert a tutorial-t kikapcsoltad. Ha be van kapcsolva akkor csak 2 helyszín elérhetõ, ha nincs akkor mind, cserébe nincs ingyé' szatellit.
Amúgy mit akartál linkelni?
Az egy általad gyártható felszerelés ami a karakter támadási esélyét növeli (+10 aim). Tehát nem fegyver tartozék, hanem független ketyere ami minden fegyveres támadáshoz hozzáadódik.
Végjátékban, mikor már nem kell elfogni élõ idegent, akkor a sokkoló helyett príma tud lenni mondjuk medikit mellé a support karakternek.
Pont ezt a szitut kaptam ki most. 😊
Second Wave bekapcsolva, random generált tulajdonságok, random fejlõdés, impossible fokozat. A kezdõ küldetésre odaadott 4 fõbõl egy jó ha a ház oldalát telibe trafálja 2 méterrõl (bár érdekes módon pisztollyal leiskolázta a legjobb lövészemet is), egy másik már esélyen 4 méterrõl is, egy lett standard egy meg átlag feletti lövész. nem volt egyszerû lenyomni a bedobott 8 sectiodot. Most elõször gránátoztam igazán, mert muszáj volt.
A random sebzés is hozott érdekes élményeket. Critical shot pisztollyal egy lövésbõl kikaptam full cover mögül (ami 2 ponttal csökkenti a sebzést) egy feltuningolt sectoidot (5 HP). Csak pislogtam. Cserébe a másik 3 egyén 3 találattal, assault rifle-el 3 sebet tudott beverni egy másikba. Mondjuk az ellenfélnél is befigyelt a random sebzés, mert telibe kapták egy emberem azt csak 1 Hp-t vesztett.
A barakkban kb a katonák negyede volt gyengébb a megszokottnál mindenben, majd felük kb a standardot hozta (ha valamiben jobb volt akkor valami másban rosszabb), míg a fennmaradó egy negyed mindenben jobb volt (kiugróan jó katonát nem fogtam ki de a standardtól átlagban olyan 5-15 pontos eltérések voltak egyes értékekben felfelé). Szóval ez a random faktor nagyon tetszik. Kár hogy ki van kapcsolva és csak egy végigjátszás után lehet file birizgálás után bekapcsolni. 😞
Élesben is próbálgatom most már a bárkinek bármilyen fegyver opciót, bár mémileg módosítva. Assault rifle és shotgun maradt mindenkinek adható. LMG fegyverek heavy only, míg sniper rifle sniper only maradt. Bár kipróbáltam, hogy ha kopaszok is használhatják akkor nagyobb eséllyel lesznek olyan specializációjú katonák, mint amilyen fegyvert használtak (tehát aki lmg-vel ölt abból heavy lett, sniper-rel ölõbõl mesterlövész, sörétessel takarítóból assault, egyedül a support maradt random). Legalábbis 4 alkalomból háromszor ez lett az eredmény, a negyedikben meg részlegesen stimmelt a dolog. Hogy ez most mázli volt vagy valami más azt a fene tudja.
ratgab:
Jaja. A legjobb opciók le vannak lõve vagy le vannak lõve és nem elérhetõek, pedig benne vannak a programban, csak ki vannak kapcsolva. Még jó hogy be lehet kapcsolni õket kis bûvészkedéssel.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Szóval kéne egy fel és egy le nyíl az UI-ra ami fixen vált a szintek közt, nem csak vagy vált vagy nem, hangulattól függõen. 😊
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Together we'll fly someday...
Ja és ezt term terepen is elõadja, csak ott nincs is takarás, hanem 1xûen képtelenek normálisan lekezelni a magasságkülönbségeket.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Pedig ezeknek alapból jelen kéne lenni (CIV 5-ben is hasonlóak vannak és azt is a Firaxis fejlesztette ha jól tudom).
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Például van egy assaultom, akinek 9+14HP-ja van, simán kibírja, ha folyton meglövik sok kisebb sebzéssel (pl. drone-ok), mert csak a páncél sérül.
Én elsõre három laborba ruháztam be, addig szart sem építettem, csak generátort hozzájuk, meg liftet (ez ráadásul felesleges volt még akkor).
A módosítást meg a fegyverek properties részénél kell végezni ha ilyesmit akarsz.
BladeW:
Garantált hgoy vannak olyanok, nem is kis számban akik az általad leírtak szerint cselekszenek.
Én speciel elõbb kijátszottam classic fokozaton a játékot minden piszkálás nélkül (nem normálon, arról tudni lehetett, hogy nem tartalmaz kihívást és ezért inkább nehezebb fokozaton kezdtem el és vittem végig, kétszer is, egyszer oktatással aztán anélkül, mert az oktatás sok választástól megfoszt már a játék elején).
Addig nincs is értelme bármin változtatni amíg nem tudja az ember, hogy milyen változás mi mindenre lenne kihatással. Ami nagyobb gond, hogy vannak a játékba beépített funkciók amiket kikapcsolva hagynak és ha nem piszkálsz bele, akkor a játék egyes elemei elõ sem kerülnek és nem élvezheted azokat. Ilyen például a second wave aminek több opciója is az alapjáték része kéne legyen és azok esetleges kikapcsolása jelenthetné a könnyebb fokozatot.
Konkrétan nincs is kezdés a legmagasabb fokozaton. Nem tudom, ki volt az, aki ezt beállította, de szívesen megnézném, hogyan éli túl a szektoidok lövéseit, akik
1) nagyságrendekkel többen vannak (3-szoros szorzó)
2) erõsebb fegyvert használnak
3) pontosabban lõnek
4) nem pánikolnak
5) nem tudod meglepni õket, mert amikor meglátod, õ is meglát
innentõl a nagy számok törvénye: többen vannak = többször fognak rádlõni, mint te õrájuk. Ha egyenlõ aránnyal találtok és sebeztek, akkor is õk nyernek, pláne ha még pontosabban is lõnek meg sûrûbben critelnek.
Nem mondom, hogy lehetetlen, a lottót is rendszerint megnyeri elõbb-utóbb valaki.
Az animációknál szerintem lehet össze is akadna ha sniperrel akarnál fedezõtüzet biztosítani. 😊
Amúgy hol lehetne átírni?
A vicces inkább az, hogy végre tudom miért adnak ki mostanában fél kézzel végigvihetõ, faék egyszerûségû játékokat, amik MINDIG jutalmazzák a játékost, akármit is csináljon. Mert amikor kijön egy nem ilyen típusú játék, és valakinek derogál normálon játszani, akkor inkább lenerfeli magának, de elmondhatja, hogy "megcsináltam impossible fokozaton".
Innentõl kezdve eleve egyszerûbb kiadni olyan játékokat, amikben csak parasztvakításnak van ott hogy "hard difficulty".
Magyarán neki más fegyvert adva nem lesz elõrébb pusztításban az ember, ellenben arra például már jó lehet, hogy így lesz egy mobil sniper tanonca akinek majd akkor ad sniper puskát amikor már elérte a kellõen hatékony sniper-séget. Hogy addig kicsit nagyobb eséllyel sikerül minimálisan nagyobb sebzést okoznia egy shotgun/assault rifle vagy épp heavy fegyverrel, az nem jelentõs változás és ami van az is inkább lefelé változás nem javulás.
Ugyanígy például semmire nem megy egy heavy akinek sniper puska lett adva a spéci, sorozatlövõs képességeivel (bár jól fog kinézni mikor egy sniper puska lövéseivel kényszeríti a célpontját a fedezékben maradásra a heavy). Jobban lõni nem fog másik fegyverrel, max a használatának módja fog változni.
Tesztelgetve a módosítást azt tapasztalom, hogy minden kaszt az alap fegyverével marad a legjobb és leghatékonyabb.
Attól hogy mindenki mindent használhat inkább csak az változik, hogy elég 1-2 fegyvertípust gyártani, nem kell mindenkire gondolni és sok cuccot legyártani (alapból ez nem gond mert nem vesznek el a cuccok, de a total loss bekapcsolásával már nem mindegy). Kicsit mint a régi UFO-kban, ahol bárki használhatott bármilyen fegyvert.
Amúgy nem kapja meg. Pisztollyal sem lehet lõni fejre .