4353
-
Micsu #2792 egyébként nincs baj a fikával, sok mindennel én is egyetértek, de a sok mazochistával nem tudok azonosulni -
#2791 Tény, hogy minden 2. hozzászólása a rinya-fika :) -
#2790 Te most komolyan egy randomgeneratorral allsz le vitatkozni? Ket lepesrol 98%, ezt tudja a katonad, miert van meglepve, ha neadjisten bejon az a 2%? Ez egy jatek, nem eletszeru harci szimulator, ezert neha nyer a 2% miss 2 meterrol. Emiatt ne vagd fel az ereidet. Amugy sem divat mar. -
#2789 szeretettel küldöm neked ezt a számot
[apro](főleg, hogy még nem láttam olyan játékkal kapcsolatos topicot, ahol nem ugyanúgy rinyáltál volna) -
#2788 Poénból elkezdtem egyet classic és ironman szinten. Tökéletesen óvatosan, az imp szinten alkalmazott módon megyek előre. Tökéletes lenne minden, az első ufo kristály lényére rámozdul két ember. Az egyik két lépésről 98% mellett mellélő és emiatt meghal. Az ilyen helyzetek miatt mondom azt, hogy kapják be a kedves fejlesztők...
A fejlesztői fórumra meg lehet menni rinyálni, csak a végeredmény pontosan azt mutatja, hogy basznak ezek hallgatni bárkire... -
Micsu #2787 most hogy leírsz olyan hibákat amit már más 100x leírt és tapasztalt szerinted jobb lesz neked vagy másnak? nem
inkább menj a fejlesztői fórumra rinyálni, talán több eredménye lesz -
Zero 7th #2786 Majd te mondod meg, mit csináljak, ugye? Elképzelted, mi? -
Micsu #2785 elloptad majd nem tetszett, ezt felfogta itt mindenki nem kell folyamatosan nyújtani a rétestésztát, ne rontsd el mások szórakozását, majd ha megjelenik a xenonauts vagy az ext2 mehetsz oda is trollkodni nah mert az előzetes rivjúk szerint ott is lesz baj bőven -
Micsu #2784 fáziskésés rlz :D -
Nagydög #2783 Jol kell pozicionalni. Hatul hagyni, es minel magasabra vinni, hogy be tudja loni a teruletet. Nyilt terepeken a sniperemnek szokott a legtobb killje lenni. -
#2782 erről jut eszembe: súgja már meg valaki, hogy lehet snipert jól használni. de tényleg, egyszerűen akárhogy fejlesztem... kevés amit tudnak. tudom h a vége felé van double tap, ami táp meg minden, de addig? szeretnék második nekifutásnál kis változatosságot, mert most is végjátéknál volt 4 assault és 2 supportból álló amazonbrigádom (mert heavy felesleges, a rakétái nem sokat érnek, shredder helyett simán le tudom ütni ellenfelet még egy shoti lövéssel, suppress-t ugyanúgy tud support is, azon kívül meg nincsenek jó dolgai, plusz sokba kerül neki fegyvert kifejleszteni)
még egy kérdés: officer training school mennyibe kerül? most régi, normalon készült mentésemet viszem az elejéről, ahol alapból be van építve (meg kapok szatellitet is), csak tudni akarom, mennyit kell "ledolgoznom" hire-dismiss soldier-el. (meg így legalább összehozhatok megint egy jó kis amazonbrigádot ) -
#2781 Még egy bug: csináltam egy elvileg plazmás SHIV-et és nem lehet használni. Ha ráklikkelek a barakkban ,akkor pl képe sincs. -
BlackWolf #2780 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem teljesen Mass effect utánérzésem volt :D Kicsit ki is akadtam , hogy a kedvenc sniperem kellett feláldozni aki az első küldetéstől az utolsóig ott volt (1-2 kivételével amit a kórházban töltött:D ) -
#2779 na kivégezve picsafüst normálon, pár hibával meg harmadik nekifutásra (mindig elkúrtam dolgokat és inkább újrakezdtem), de egész jól sikerült szerintem, neki is esek asszem classic-on. jópofa játék lett, pár elég amatőr hibával "fűszerezve" - esküszöm, köteleznék mindig fejlesztőt, aki taktikai játékot csinál arra, hogy előtte egy hónapig Temple of Elemental Evil-t toljon, mert ott sikerült Troika-éknak mindent eltalálni: pörgős, körökre osztott harc, remek UI, kiváló volt... itt sajnos pár helyen nagyon kilógott a lóláb.
két okosság azoknak, akik esetleg frissen ugranak neki:
- az első hónapban CSAK scientist-eket vegyetek fel - fejlesztések sebessége ugyanis velük fordítottak arányos, tehát 10 scientist felezi az alap horribilis időket, 20 negyedeli, stb. 19 tudósom volt hó végére, soha nem kellett aggódnom fejlesztések miatt utána, pedig még labort sem építettem.
- válasszátok Ázsiát kezdőhelynek - a bónuszuk nagyon jó, de maga a terület fos, alig hoz pénzt ha fölé rakjátok szatelliteket, így viszont a kecske-káposzta esete kellemes végkifejlettel zárul
fináléval kapcsolatban
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler]#2622-ben írta Avenger, h akinek Mass Effect 3 vége nem tetszett, annak ez sem fog, amivel... (ME3 spoiler)
[spoiler]én annyira nem értenék egyet - az ME3 vége egy gyalázatos fos volt, amit valami fogyatékos író vetett papírra, értelmetlen áldozattal, ráadásul egy olyan karakter értelmetlen beáldozásával, akivel törődött is a játékos... itt viszont van célja és értelme annak, amit a "kiválasztott" csinál, plusz kétlábúnak csak egy a sok csapattagja közül... nekem bejött befejezés, semmi speciális, de szépen lezárta a történetet. -
#2778 A flanking bonus is egészen érdekes. Ha a lény MÖGÖTT állok, akkor 0, ha MELLETTE, akkor meg van. Áh... Az embernek néha kedve lenne egy kibaszott nagy 1-es osztályzatot adni erre. -
#2777 Az is totál vicces, hogy a legolcsóbb útiránynak azt hozza ki, hogy felmászik a buszra és lemászik a másik sarkán, mikor csak egy sarkot, tehát a busz 1/4-ét kellene a seggénél megkerülni. ---> Kibaszottul hülyén van árazva az, hogy mennyibe kerül mozogni.
Nagyon butának kell lenni, hogy ez legyen a végeredmény és ezt benne hagyják. Vagy nagyon le kell szarni. Mindkettő égő, válasszatok tetszés szerint. -
Zero 7th #2776 A scrollozás IS szar, de nem csak az a baj vele. Szimplán nem jelennek meg az új mentések, autosave-ből egyet látok csak a három helyett, meg ilyesmi. Ja, meg néha nem a legújabb mentések vannak legfelül, hanem random bebassza az újakat valahová a lista közepébe.
Én azt a megoldást találtam, hogy törölgetni kell az aljáról. Olyankor frissíti a listát, és megjelennek az új mentések. De ez sem 100%, néha ez sem segít, olyankor a játék újraindítása tudja rendbe rakni. -
Zero 7th #2775 Én nem nyúltam hozzá, leszarom az ironmant. Tök totál teljesen magától hullott szanaszét a mentésrendszer, és nem csak nálam, hanem az összes haveromnál, aki játszott a játékkal. -
#2774 Hat mutass be annak az ovodasnak ill. csaladjanak, mert kotok egy szerzodest a szuleivel, ha ilyet csinal par evesen, akkor nagy jovo all elotte. -
#2773 +1 távolság nem számít célzásnál, stb. Vicc bazdmeg az egész játékrendszer. Élvezhető? Lehet. Le kellene előtte borulni? Ne vicceljünk már, egy óvódás jobban csinál ennél. -
#2772 *kétlépéses rendszer HELYETT -
#2771 megvannak ám a mentéseid, csak a scrollozás szar - ha egérrel görgeted, egy idő után párat átugrik, de ott vannak attól. viszont attól, h nem számozza én is agyfaszt kapok.
#2764: bázis pontban egyetértek kb, ez engem is bosszant, bár ha rányomsz a földgombre, akkor behozza mission control-t.
csatánál tudod okézás nélkül is csinálni a dolgokat, hotkeyre kétszer nyomj rá (1-9). kétlépéses rendszer valami Temple of Elemental Evil-höz hasonló jó lenne (csúszka, ami számolja h mennyit léphetsz még, ott is szét volt szedve két részre), viszont ami nekem nagyon csípte a szemem, az a megjelenő ellenfeleknél mindig lejátszódó animációk... ok, kétszer-háromszor jó lenne, de MINDIG?
ettől függetlenül nagyon szórakoztató, de harci részbe tényleg becsúszott pár ordas nagy (és amatőr) hiba. -
#2770 Aki csalni próbál ne csodálkozzon, az ironman nem véletlenul ironman... -
#2769 Sajnos igen. És bár embert veszíthetsz (kuldetést nem), nem ajánlatos, mert rookiekkal nem fogsz tudni késobb boldogulni. -
#2768 Hmm. Asszem indulhat a Muton vadászat :D
-
Zero 7th #2767 Illetve bocsánat, nem biztos, mert a mentésrendszere olyan elbaszott egy hulladékfos, hogy nem tuti, hogy ezt elviseli.
Az, hogy kb ötven mentés környékén darabjaira hullik, nem látszanak az új mentések, az no comment. -
Zero 7th #2766 Biztos, hogy lehet scumsave-elni. Kilépsz, ment. Mentést kimásolod máshová. Elbaszod, kilépsz, save-t visszamásolod. Nesze neked ironman. Aztán az achievement meg az ölbe pottyan. -
BladeW #2765 Az elsőnél mindenféleképp kell legalább 1 túlélő? -
Zero 7th #2764 Hogy mi a baj az irányítással? Melyik játékkal játszol?
Bázis:
Fent vannak a gombok: Research, engineering, barracks, status room. Mission control gomb LENT van középen, és csak a bázisnézetnél, ha bent vagy egy részlegen, akkor oda nem lehet váltani. Mindenhová máshová lehet egy klikkből, a Mission Controlba nem.
Nincs fokozat az időgyorsításban. Volt szitu, hogy bázisom felett ufo, a gépem meg még egy órát refuel. Ha időgyorsítást nyomok, az ufó eltűnik a picsába. Ha nem nyomok, megőszülök, mire az az egy óra letelik.
Nem irányítás probléma, de a légicsata-képernyő gagyibb, mint 20 éve. Na meg ugye kevesebb a lehetőség is a légicsatában, mint anno.
Csata:
Már említették előttem, de hülyét lehet kapni, hogy össze-vissza keveri a képességeket, ahogy esik úgy puffan alapon. A "ráklikkelek, és még le kell okéznom" dologgal is elmehet a picsába.
Az embereket nem lehet rendesen irányítani, emiatt a fasz kétlépéses rendszer miatt. Megmondom neki a végpontot, aztán úgy megy oda, ahogy neki jól esik. Mehetne fedezékben is, de csak beugrik az ablakon, triggereli az overwatchot, és lelöveti magát. Továbbá egyetlen félreklikk lódgémet jelent, mert nem csak néhány TU-t, hanem az ember egész körét tönkrekúrta. (v.ö. a "kétszer kell klikkelni minden akciót" rendszerrel)
Ez a csoportban mozgás+észrevételkor extra kör nekik is nagyon gáz. Főleg, hogy utána basznak csapatban maradni, elkolbászolnak össze-vissza, ha nem lövöd le őket. Olyan AI-t írni, ami külön irányítja a karaktereket, mégis együtt tartja őket, már túl magas lett volna. Inkább kapjuk ezt az elkúrt megoldást.
Azt meg hadd ne kommentáljam, hogy van kb kéttucat pálya, amiket rotál a játék. Ha húsz éve tudtak egy szájbavert pályagenerátort írni, akkor most miért nem?
Eh, gyenge utánérzés ez. Cashin a nagy névre. Nagyon messze van attól, hogy teljes értékű remakenek lehessen tekinteni.
Na talán majd az Extraterrestrials 2... -
#2763 Nekem szám szerint a 19. gamem volt ami osszejott impossible+ironmanen. Mondjuk ebbe jó néhány instant restart is beletartozott az elsoknél a 0. pálya miatt. -
#2762 Impossiblen alig volt pénzem bármire is, itt meg már nem tok mit kezdeni vele
-
BladeW #2761 Meg lehet nézni az acsikat, vitték végig nem is egyen impossible/ironmanen. Lehet, h 10x kezdték újra de megcsinálták. Ehhez persze az kellett, hogy az első hét alatt belenyomtak 70+ órát, szóval nem dolgozó emberekről van szó. Viszont szép teljesítmény. Aki meg k***nak áll ne sírjon ha b****k . -
#2760 Majdnem Ironman volt. Néhány idegen elfogásnál visszatölöttem, mert nem volt türtelmem várni egy másik küldire, mert véletlenül meghalt az célpont. Menteni sokszor mentettem, mert néha sajon az ember a belső tereknél nem egészen odament, ahova én szerettem volna. Ezt leszámítva tényleg majdnem ironman volt. -
#2759 Megnezted, kiprobaltad, teljesen mindegy hogy nevezed, most szembesultel eloszor azzal, mit is nyujt a jatek impossible fokozaton.
Ha a classic ironman konnyu volt, akkor tenyleg megertem a felhaborodasodat es a duhodet, hiszen a jatek nem a te kepessegeidhez keszult, hanem joval alattad levo - pl en - jatekosok szamara (fiatalkorom meghatarazo jateka volt az xcom, van rutinom az ilyen stilusban, megis szopok classicon sokszor).
Viszont ez esetben tenyleg ennyi volt a jatek a szamodra, ugy tenyleg nincs benne elvezet, ha mindenkit halomra gyilkolsz unalmasan. Kar. Talan majd egy dlc vagy kesobb peccs utan nezz vissza, hatha... -
#2758 Tehát nem "kipróbálom", a classic után megnéztem, hogy mit tud. Ennyit... -
#2757 A classic túl könnyű, az imp túl nehéz. Az első játékot sem azért buktam el, mert a harctéren vertek meg. Az elején elbuktam egy-kettőt és azután szívás volt, mert estek el az országok. A végén már bucira vertem mindenkit az elsőben is, de akkor már késő volt. A második játékban április után egy katonám sem halt meg asszem... -
#2756 Amikor az iteletedet hajtogatod, azt ne felejtsd el, hogy a legnehezebb szintu jatekrol beszelsz. Vagyis, ahogy a jatek keszitoi is irtak, nem ezen kell kezdeni, hanem elotte levokon. Ott nincs is gond.
Valaki nezte par napja az achikat steamen, es ott is latszott, hogy a jatekosok nagyon nagy resze easyn jatszik, es se impossible, se ironmant nem hasznalja. Nem veletlenul, hiszen a szorakozast az alacsony nehezseg nyujtja. Amikor impossiblet valasztottad kiprobalasra, akkor alairtad a papirt, miszerint felveszed a szopoalarcot. :) -
#2755 Köv iditizmus. Megyek előre, lelövök egy thin man-t. Felbukkan kettő floater és valami rejtélyes okból mindenki pánikba esik teljes két körre. Áh... -
#2754 és tényleg, brutális. most baromira szívom a fogamat, h assaultokat nem Rapid Fire-ra fejlesztettem
#2733: ezt az interceptoros cuccot nagyon jó tudni! (főleg h most gyártottam le 5 firestormot ) -
#2753 De miért fizettél érte annyit? A steam -en kívül mindenhol 9-10k...