4353
-
Prof William #3232 Kontinenseként 1 firestorm elég lesz? -
SaGa Jr #3231 Hentelni (1 shot 1 kill) azt valóban nem nagyon lehet velük az alap játék impossible fokozatán (leszámítva a sniper rifle-t és a laser cannon-t ami egy heavy kezében duplázva azért továbbra is rendesen tud takarítani).
Csapatban viszont jól használhatóak nagy távról is és összedolgozva már tudnak takarítani. Csak el kell tudni fogadni a tényt, hogy nem nagyon lesznek azonnali kill-ek. -
#3230 Tök mindegy, hogy milyen szinten játszol, a vanillában VAN normális sebzése a lézernek. A MOD-ban nincs. Imp-en soha nem jutottam el a lézerig. Soha. -
#3229 Impossiblen kurvára nem lehet hentelni veluk vanillában. -
#3228 Ezen felül szép, hogy a lézer pontosabb, csak az agyvérzés kerülget, amikor kiritkus sebzés gyanánt zsinórban 3+4 HP-t lövök bele egy mutonba... A vanillában lehet, hogy nem lesz pontosabb, de legalább lehet hentelni velük. -
#3227 Hát én nem vettem észre a pontatlanságot. Teljes fedezékben levő embereimnek a mutonok olyan sebzéseket osztanak ki, hogy a 7-8-as dmg alap és örülök, hogy csak annyi. A félfedezékben levő embereknél a girnyó kis thin man 12-13-as kriteket is osztogatott. Az első három hónapban normális csapatom nem volt, mert igaz, hogy sokan túlélték a bevetéseket csak 40-60 napra mentek felépülni... -
SaGa Jr #3226 Azért nem akkora a különbség a találati arányokban a Warspace esetében (plusz a gránátokra, spec képességekre sincs kihatással), bár tény hogy kevésbé pontosak az idegenek. :)
Míg az alap játékban 70-95 között mozognak az idegenek alap offense értékei, addig a warspace ezt 3-8-al csökkentette (mivel a magasabb nehézségeken sem kapnak bónuszt találatra így tök mindegy hogy easy vagy impossible fokozaton tolja a modot az ember, ugyanazt a karakterisztikájú idegent fogja mindenhol lőni).
Ehhez még hozzájön a plazma fegyverek miatt 2-7 pont közötti levonás. Egy sectoid valóban nem lesz egy mesterlövész (ahogy vesszük, azért még így is 50% felett marad a találati pontossága ha nem is sokkal), de a thin man például elég pontos maradt és az esetek 2/3-ában azért találni fog. Egy muton is olyan 60% körül lebzsel, míg elit nagytesója 75% körül ha jól emlékszem (már puskával, heavy plasma esetén gyengébb). -
SaGa Jr #3225 Időnként szívom is a fogam miatta, legközelebb lehet inkább kihagyom, mert nagyon be tud tenni a több helyen fejét felütő pánikhangulat (bár az, hogy többféle jutalomból lehet így választani az nem rossz). :) -
#3224 Ezek szerint a játék végén már van olyan ellenség aki el is tudja találni az embereidet?
Pedig azt hittem a modder teljesen ki szedte ezt a lehetoséget a gamebol. -
#3223 Hmm. Eddig sose kapcsoltam be, úgy gondoltam, hogy eloszor 3 aztán 4, majd 5, stb. kuldit ad be egyszerre. -
#3222 Az eddig felhalmozott tapasztalataim mellett is a veszteségeim akkorák, hogy a memorial részen teli van az első oldal. Classic ironman módon vesztettem EGY embert a saját marhaságom miatt, ez totál kezdőt egyszer, mikor már volt tápos banda és bővült a csapat létszáma. Szóval bocs, de ez elég meredek komment volt... -
SaGa Jr #3221 Igen. De sajna nem egészen úgy működik mint a leírása sugallja.
Valóban bead több célpontot amiből választani lehet hová mész és potenciálisan ezáltal több helyszínen emelkedik majd a pánik (8 hónap alatt volt 11 abduction mission, abból csak 4 volt olyan ahol 4 város volt támadva), ám leginkább ugyanúgy csak 3 van, sőt futottam már bele 2 város ellenibe is (eddig kétszer).
Szóval ez inkább tűnik egyfajta véletlen módon meghatározott mennyiségnek mint fixen és állandóan többnek. -
#3220 Nálad a Blitz is be van kapcsolva impossiblen? :S -
#3219 Mondjuk szerintem aki warspaccel tolja impossiblen, az jobban járna ha easyn tolná a vanillát, az hardcore-abb... -
SaGa Jr #3218 Molnibalage a Warspace Extension nevű modot használja amit le tudsz tölteni a xcom nexus-ról. -
#3217 Ha adott sorrendben csinálsz valamit, akkor a visszatöltés nem segít, a randomgenerátor előre kiszámol mindent, adott lépéssorendben. Tehát, ha két emebereddel eltérő sorrendben tüzelsz, akkor visszatöltve más sorrendben lőve is fix az eredmény, de eltérő attól, mintha fordítva csinálnád. -
#3216 Amint Fenrir linklet még régen. Gőzöm nincs, hogy mi a neve. -
#3215 Milyen módot használsz? -
#3214 thx, -
#3213 ez a játék kikészít!
A képernyő két szélén egy egy kamion. A bal oldalsó mögött 3 muton, 2 thinman. A jobb oldalsó mögött 3 katonám.
Lentebb bujkál egy heavy, van még rakétája. Ráküldöm a bal oldalsó kamionra, erre bele lő a jobb oldaliba. Na ne. Szerencsére az ehhez hasonlók miatt nem ironman módban tolom, visszatöltöm. Újra lövök, újra robbannak a katonáim.
3. visszatöltés után meguntam, és inkább jobb oldalról szétgránátoztam az ellenfelet (bár fel voltam készülve rá, hogy maguk alá dobják a gránátot). -
SaGa Jr #3212 Na azt lehagytam, hogy a saját játékomban még megnöveltem 2-ről 4-re a maximum beköszönő UFO-k havi számát (2 biztosan jön így, ahogy az alap játékban is, valamint további 1-2 még meg szokott így jelenni, általában leszállt ufo formájában, néha meg röpködve amit le kell lőni). -
SaGa Jr #3211 Kukkants be az IGN oldalán a xcom-mal folgalkozó részlegbe. Ott van egy saját wiki-jük, abban szépen megtalálod az összes fejelsztést (nem fa struktúrában, hanem téma szerint csoportosítva de megtudhatod mi kell hozzá és így magadnak is felállíthatod azt a fát).
Ellentétben azzal, amit Molnibalage ír, nem lehetetlen minden mod nélkül megcsinálni az impossible fokozatot (többeknek sikerült már azt mégsem csodabogarak). Csak marha nehéz a classic után, főleg ha nem töltögetsz vissza állandóan (ami elég felesleges is, mert az eredményen nem fog változtatni ha csak nem csinálsz a a visszatöltés után teljesen mást, én ezért is kapcsoltam ki az autosaveet és használok csak 1 mentést).
Persze az tény, hogy egy jól megválasztott vagy magad kreálta mod az sokat segíthet, csak nem szabad túlzásokba esni. Én jelenleg is az alap modommal nyomom már 22 órája az impossible fokozatot, egy kivételével (diminishing returns) az összes second wave opció aktiválva, plusz a fegyvereket módosítottam kicsit (sebzésben az alap csúzlikná 1 ponttal tápoltam az assault rifle sebzését, általánosan visszavettem a pisztolyok max pontos távját 12-re és ugyanígy tettem az összes shotgun variánssal is, a lézerek sebzése megegyezik az alap csúzlikéval de cserébe pontosabbak - tehát lényegében gyengültek kicsit ám még így is elégségesnek bizonyulnak, míg a plazmák nagyot sebeznek -a normál sebzésük maradt, nagy a kritikus esélyük de pontatlanok).
Máshoz nem piszkáltam hozzá ebben a játékban (sem árakhoz, sem pánikhoz, sem statokhoz, sem kutatáshoz sem pedig gyártáshoz), bár a rangok neveit átírtam katonai rangok helyett egyedi elnevezéseket használok. Az egyéb módosítgatásokat kipróbálom, hogy működik vagy sem (ha igen azt lejegyzem), majd visszaállítom a normál modomra. Az igazi buli játék várat magára míg be nem fejezem az impossible-t.
Iszonyat nagy váltás az ellenfelek létszámának 50%-os növekedése, ami miatt tényleg egy adott időben több kis csoportjukba is belefutsz (vagy ők futnak beléd). Ezen igazából nem nagyon dob már sokat az, hogy minden lény kapott pluszban 5% kritikus találati esélyt meg még 1 Hp-t és akik a classicon nem kaptak +aim-et azok itt már kapnak, akiknek meg volt már bónuszuk azok természetesen nem veszítették el azt.
Az országok pánikhelyzete és reakciói sokkal intenzívebbek, magasabb pánik szintről kezd a játék és gyorsan lehet országokat bukni. A fejlesztés üteme és ideje ugyanaz mint a megszokott kisebb nehézségeken. A lehető leggyorsabban rá kell startolni a páncél és a lézer fejlesztésekre. Előbbire azért, hogy mielőbb meglegyen a skeleton armor (plusz mozgás és plusz defense jobban fog számítani mint a titan armor adta plusz Hp, mert jobb ha el sem találnak mint ha biztosan benyeled a találatot és úgy is kifekszik az embered). De ha nagyon akarod akkor rámehetsz a plazmákra is csak ehhez ugye előbb el kell fogni legalább 1 idegent.
Nagyon hamar kelleni fog majd jobb fegyver az interceptorra is (bőven elég a lézer is de ha nagyon akarod akkor vihet plazmát is, de akkor már inkább EMP szerintem), szóval ezt se hanyagold el és minden kontinensre telepíts nagyon gyorsan 1-1 interceptor-t, ha nem akarsz nagyon a játék elején battlehip-be és nagy ufókba futni csak azért, mert elszalasztottál lelőni egy repülő poháralátétet.
Impossible fokozaton nagyon nem mindegy hol lesz a bázisod. Sokan a plusz pénzre esküsznek (amiből szintén kevesebb van impossible fokozaton) és ezért Afrika a kezdőhelyük, én inkább a gyors kutatás érdekében Dél Amerikát preferálom és ott szeretek kezdeni. Rengeteg időt meg lehet spórolni azáltal hogy a hullák és lő idegenek kutatása nem kerül időbe és ezáltal (az élők kivallatása miatt) gyorsul a kutatás is. -
#3210 MOD nélkül az imp fokozatot felejtsd el. Én majdnem kibasztam a monitoromat az ablakon mérgemben. Totálisan játszhatatlan. Ott csal a gép, ahol tud, a random mindig ellened esküszik össze, grántáttal senkit sem tudsz kinyírni stb. Az imp. semmi másról nem szól, mint visszatöltögetséről. LEHETETLEN megcsinákni főleg, ha beadja azt a pályát, amit korábban linkeltem már. Nem tudsz úgy mozogni, hogy ne rontson rád egyből 3x3 sectoid. Vicc... Imp. szinten a hevay ember a lejobb az elején. Le kell szarni, hogy alig kapsz weapon fragit, valahogy túl kell élnie az embereknek. -
#3209 Nem, nem az. Az alien baseig gyak. mindenhova fel lehet küldeni holdat. Utána nagyon visszaesik a tevékenység és simán agyonverhető bárki. Az elején lehet, hogy elvesztesz pár országot, de utána már elég nehéz... MOD-dal imp szinten eddig asszem 1 vagy két országot buktam, pedig már nyár közepe van és a fejlesztés rohadt lassú úgy, hogy két laborom is van már. -
#3208 Hm, szóval a pánik akkor elkerülhetetlen? Hiába csinálok bármit, csak elodázom?
Egyébként tud valaki olyan oldalt, ahol a fejlesztési fastruktúra van? Jó lenne célirányosan fejlődni majd impossible fokozoaton. -
#3207 A Fenrir MOD elég furcsa. Az abduction az adott kontinensre is hat, de a legutóbbi terror küldetésem csak az adott országra hatott. Persze ez lehet, hogy azért volt, mert az összes többi ország 1-es szinten állhatott. Nem tudom, nem ellenőriztem. Mindesetre nem írta ki, hogy a többi országban is csökkent.
Az impossible még a MOD-dal is elég nehéz. Egyszerűen nevetséges, hogy mindentől pánikolnak katoniám. Legyakok 6 thin mant veszteség nélkül, jön egy új csoport és lemérgez egy embert. Három ember bepánikol. Ház bazdmeg, vicc. Mi vagynuk túlerőben, széthenteltünk egy rakás idegent és egy 0 szintű ámde kivédehetetlen támadás ezt okozott. Az szintén imádnivaló volt, mikor 4 muton elindult felém és bepánikolt három ember. Nem lőttek, nem találtak el senkit, csak elindultak... -
SaGa Jr #3206 Igen, alapvetően csak azzal. Ha nagyon magas akkor reménykedhetsz még abban, hogy esetleg oda fog szólni az adott hónapban a terror mission és akkor azt megoldva jelentősen javulhat a helyzet (ha a kontinens stimmel már az is előrelépés, mert egy sikeresen kivitelezett terror mission az adott kontinens minden országában csökkenti a pánik szintet)
Egy ország fölé csak egy szatellitet tudsz felküldeni, szóval ha már van ott egy, akkor a lehetséges szatellit helyek oda beteltek. Szatellitet meg addig nem szabad felküldeni míg nem legalább 4-ess a pánik szint egy adott országban. Így elég könnyű szinten tartani a pánikot, még impossible fokozaton is. -
K kutya #3205 Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy pánik szintet csak szatelit fellövéssel lehet csökkenteni? Illetve ha van ott már szatelit és mégis teljes a pánik akkor löjek oda mégeggyet? -
#3204 ok, panic egy fos, szóval inspiration lett a nyerő, sikerült is vele két küldi alatt hármasra felhúzni psi képességeket szinte mindenkinél.
a kérdés már csak az, h hova tovább: Telekinetic Field vagy Mind Control a nyerő? -
#3203 legyen firestormod feltápolva, mert különben az unszimpatikus virtuálisan csalánba fogják a farkad csapkodni és leszedni pár szatellited.
pszi képességekre ki mit mond? offenzív vagy defenzív cuccok? gondolom kettes szinten Psi Panic a nyerő (legalábbis még nem futottam bele olyanba, ahol több will-re lett volna szükségem), de harmadikon? Telekinetic Field gondolom jó pusztában kint lévő assault seggének védelmére, Mind Control-ról mi a vélemény? -
Prof William #3202 Bázis kipucolva. Kellő odafigyeléssel nem volt annyira nehéz. Olvastam pár fórumon hogy a Hyperwave Relay-t nem kell annyira sietni, mert utána új lendületet vesznek az események.
Ha lehet most gyúrjak rá komolyabb fejlesztésre/építésre mielőtt ezt megépítem? -
#3201 Nagyon nem. -
#3200 Az UFO bázis a játék vége? Most érem oda, azt ha igen, akkor még húznám az időt :) -
#3199 Azért a MOD pánik számítási rendszere is érdekes. Legyakok 3 floatert 3 chryssalidot, egy emberembe lőnek bele 8 HP-t, nem hal meg. 3 másik erre pánikol. Vicc... Ez kb. olyan, mintha a Reald Madrid ellenfele 6-0-ás vezetésnél kap egy 11-est és pánikba esik. -
#3198 Mi az az UFO remake aminek mostanában indult a zárt (?) bétája? Arról mi hír? -
Micsu #3197 OMG -
#3196 Mégiscsak sikerült egy 100%-os remaket összehozni. -
#3195 Az gáz, azokat heat ammos heavykkel lehetne konnyen elintézni. -
Raider88 #3194 Minden emberemnek van lézer fegyvere, de ha a táposságot az Armor-ra meg a fejlettségre érted, akkor ott vannak bajok, mert előző küldetésnek köszönhetően az elitek mind sebesültek lettek :S -
#3193 Igen, addigra el kell érni azt, hogy legyenek tápos embereid és lézerfegyvereid. Ha nincs, akkor neked harangoztak.