Útlevele digitális másolatával lépte át az amerikai határt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gondolom a bódéjában nem az iPad szerzõi jogi védelem alatt álló csodálatosan megtervezett idomaiban gyönyörködött... Ha egy határõrnek annyi lenne csak a dolga, hogy akiknél nem minden a nagykönyvben leírtak szerint van, azt hazaküldi, akkor nem kellenének határõrök, mert akárki el tudná végezni a munkáját...
USA-ban a nyelvtanárunk mesélt az USA-Kanada viszonyról: a csávó nem vitte magával az útlevelét, mondja neki a határõr, hogy "Ember! Elhagyja az Egyesült Államok területét és nincs magánál útlevél?!". Mire az illetõ: "De hát ez csak Kanada." A határõr gondolkodik, aztán: "Na jó, menjen, de máskor hozzon útlevelet." Ez 97-ben volt. Ehhez képest örülhet a határõr ha a hülye amcsinál van legalább másolat. (No meg jellemzõ az eset a hivatalok ottani hozzáállására is: azért vannak, hogy fenntartsák a rendet és nem azért, hogy szopassák az állampolgárokat, ha hibáznak.)
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Ettol a regebbi belepesek alkalmaval elmentett fotok/ujlenyomatok hogyan valtoztak volna meg?
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"
Hamisítás! Photoshop! Az útlevél sem közönséges papírból van, mint ahogy a fizetõeszköz sem.
privát üzenetekben elérhetõ vagyok!
Köszi elõre is.
Ironónia OFF
Amúgy mit kezd a fickó ha ellopják az iPadjét? személyi semmi, és már ipad sincs.. régen rossz. Nekem van egy irattartóm a pénzt meg máshol tartom tárcában, szal ha a tárcám ellopják akkor is megmaradnak a személyi okmányok.
Ha megbízható országból érkezik és megerõsítik a személyes adatokat, akkor onnantól mûködik a dolog. Lényegében annyi történik, hogy lekérik valamely hivataltól az illetõ adatait az útlevelet kiállító országból, megnézik a hivatalos digitális másolatot (ma már majdnem mindenhol az útlevél kiadásakor bekerül egy digitális kópia a kiadó ország adatbázisába + természetesen az adatlapon ott van külön a fénykép és az összes adat), és ha a kópia és az eredeti egyezik, akkor mehet az illetõ.
Felhasználó: mindig a gép a hibás Rendszergazda: a hibát elõször ne a gépben keresd.
Mint ahogy olvastad alább, elég sokunknak. Én évek óta így utazom, nem elég, hogy a laptopomon (titkosított fájlrendszeren) rajta van minden igazolvány szkennelve, még a fontosabb szerzõdések is megvannak. Plusz mindez megfelelõen titkosítva az egyik webmail postafiókomban is, hogy végszükség esetén bármikor elérhessem...
Szerintem iszonyú nagy felelõtlenség enélkül utazgatni a világban. Ha ellopják az irataidat, akkor mit kezdesz magaddal? Arról nem is beszélve, hogy hivatalos ügyek intézéséhez is kellhet olyan irat, ami épp nincs nálad, mert ki a franc gondolta volna, hogy szükséged lesz rá (legutóbb egy külföldi okmányirodában kérték a magyar munkaszerzõdésem, szerinted papíron ott volt?)
Az mondjuk más kérdés, hogy a cikk egy ipad reklám, de a mögöttes tartalom megszívlelendõ.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
számítógépes rendszerekrõl esetleg hallott már valaki?
nem olvastam az eredeti cikket, de a jövõben biztos lesznek olyan technológiák, amivel az otthon maradt családtag át tudja küldeni a softcopyt bárhová.
Szerintem is ez lehet a dolog kulcsa, az USA rendszerében ismert, valószínûleg probléma mentes személyrõl volt szó, szinte biztos, hogy akárki, a rendszer számára ismeretlen ember nem léphetne be így.
Ha valaki ebbõl nem érti, hogy miért probléma, akkor az övét tényleg megvenném...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
"Ugyan jelentkezzen mar, akinek vannak kepei a jogsijarol, utlevelerol vagy hivatlos iratairol a mobiljan, tabletjen"
Ipad. Valamikor csinalt egy masolatot a dokumentumokol a desktop gepen, ami bekerult a gep foto adatbazisaba. Azota az itunes miatt minden gepere szinkronizalodik. Mint ahogy az iphone-ok gps log adatai is felmasolodnak minden gepre amire rakotik oket. Ezert jo az automatikus szinkronizacio, igy mindnen gepen megvan minden elmentett adat. (meg az is ami esetleg privat akart lenni)
Egyebkent valoszinuleg foto alapjan sikerult azonositani az illetot az online adatbazisbol, mert mar jart az usa-ban. Ehhez nem kellett semmi csak az utlevel szama, ami meg leolvashato a keprol. Persze nem szabalyos megoldas, de karacsony volt.
A Trusted Traveller programban meg kartyakat adnak, ha belepsz....
edit😛
Elolvastam az eredeti cikket...a tisztelt fordito figyelmebe ajanlanam, hogy nem jogoistvanyrol, hanem annak 1 modositott verziojarol van szo a cikkben (a sima jogsi nem eleg)
"Canadians began needing more than a driver's license for identification for U.S. land border crossings in 2009. U.S. Customs and Border Protection says it only accepts a passport, an enhanced driver's license or a Nexus pass from Canadian citizens entering at land crossings. The list doesn't mention facsimiles, like scans and photocopies."