95
  • Neerpelt
    A Facebook-ot szinte senki se szereti, de mindenki használja. A G+-t kevesen használják, de akik használják, azok szinte imádják - annak ellenére, hogy a riválisához képest egyelőre kevesebb szolgáltatást nyújt. Ez a minőségi különbség fogja idővel összeroppantani a Facebook felhasználói táborát lassan, de biztosan (kb. 2 év múlva), mikorra már jóval többet fog tudni nyújtani a G+.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Google termékek nem nagyon szoktak berobbanni a köztudatba (kivéve talán a Gmail-t), inkább lassan szivárognak be, mert nem látványosak, hanem inkább hasznosak.

Lehet még jönni a Wave-vel meg a Buzz-zal, de azoknak a koncepciójuk volt rossz: a Wave nem vette figyelembe, hogy nem Einsteinek ülnek a gépek előtt, a Buzz meg azt, hogy a az emberek nem a Gmail fiókjukban akarnak Twitterezni. A G+ csak a Facebook hibáit kikerülve nyújt jobbat, és kész. Ez a jó benne.

Tehát a cikk is hiába hangoztatja hogy mennyi felhasználó van már (62 millióval valószínűleg már nem fog megbukni a dolog, bár a fele nem aktív), mert ez csak egy kritikus ponttól és integrációtól fogva lesz érdekes (pl. mikor a Docs, a Naptár, és a Csoportok teljesen integrálva lesz a rendszerbe).

"De szerintem az iwiw keresési rendszere még mindíg messze fejlettebb mint az FB vagy a G+ keresője."
    Nem értem miről beszélsz: a FB-é tényleg ergya úgy ahogy van, de a G+-on pöpec: tudsz keresni oldalakat, bejegyzéseket, társalgókat, híreket, és azokat el is mentheted. Ezek közül is tudsz szűrni, hogy mely köreidben született posztokra vagy kíváncsi, rákereshetsz a poszt közzétételére földrajzi hely alapján, sőt mi több, még válogat is neked ha kell.
  • skinnyman
    Igen, az egyszerű, jól működő követés baromi sokat tesz hozzá, gyakorlatilag helyettesíthet egy twittert is. Ezen kívül nekem jóval stabilabbnak tűnik a facebook-nál, ami többször instabil nálam, félig tölt be dolgokat, stb. A hangout ficsőrje pedig nagyon durván jó, szerintem önmagában emiatt is megéri váltani... Tényleg csak annyi hiányzik, hogy elkezdjenek a tömegek átvándorolni rá, ha ez egyszer megindul, nem lesz megállás.
  • Rage47
    így is van értelme.
    sokkal értelmesebb embereket ismertem meg g+-on, mint az ismerőseim fb-on, mert érdeklődési kör szerint csoportosítom a köreimet...
    nem muszáj barátoknak postolni, sokkal érdekesebb dolgokat raknak ki a köreimben lévő emberek g+on
  • Szefmester
    Anno a Myspace-en is többen voltak mint a FB-n, mégis elkezdtek oda vonulni az emberek. Ez a fészbúk láz egy múló divat. Sajnos ismerek olyan embert akinek már már hobbija az hogyvándorol közösségi oldalak között. Volt myvip, iwiw, hotdog, myspace, facebook, és most G+... persze az előzőekről minden alkalommal "törölte" magát.

Részemről elfogadható a G+ ha már úgyis használok sok google alkalmazást, akkor legalább egyben teszem azt. De szerintem az iwiw keresési rendszere még mindíg messze fejlettebb mint az FB vagy a G+ keresője. Az már más kérdés hogy az oldal maga lomha, rendezhetetlen szutyok.
  • ClassicR
    Igaz, hogy még nem használják olyan aktívan, mint a Facebookot, de csak azért, mert még nincs fent minden regisztrált minden ismerőse. Ez előbb utóbb meg fog történni és amikor a rendszer eléri ezt a bizonyos "kritikus felhasználószámot", akkor fog robbanásszerűen beindulni az aktivitás, hiszen ha már fent van az ember minden ismerőse, akkor már lesz értelme posztolni a falra.
  • Rage47
    meg sem nézted, de nem tudod, mivel nyújtana többet o.O
  • passatgt
    úgy látszik én is regisztrálam, viszont hogy hogyan meg mikor, arra nincs ötletem...
  • viasz
    Nekem két dolog szimpatikus igazán a +ban, hogy lehet többszemélyes videó konferenciát csinálni, ingyen, és hogy nem egy baszom halmaz az ismerőseim listálya, hanem csoportosíthatom őket (körökbe...).
  • unrealnoise
    facebooknak is vannak óriási baromságai pl. van aki nem állítja be, hogy lehessen követni, pedig kiváncsi lennék az anyagaira. ilyenkor mit csinálhatok? vagy ismerősnek jelölöm, vagy semmi. vagy megkérem, hogy állítsa már be, hogy feliratkozhassam rá. RÖHEJ!! google +-ban meg egy kattintás a követés.

google plusban komplett köröket oszthatsz meg, rendkívűl hasznos, és bár lehet van ilyen facebookban, de valahogy google + alatt jobban szem előtt van.

pl minap három hivatalos új google + oldalt is felvettem a sorozatok köreimbe (Sons of anarchy, homeland, meg justified) és hát baromi hasznos, haver is nagy sorozatbuzi, rögtön utjda ő is követni mindet, nem kell egyesével linkelgetni neki, vagy rákeresnie.

aztán ott a google music is, remélem mihamarabb elindul itthon is, mert láss csodád, most mindössze 5$ egy album, (egy track meg fél), szemben mondjuk az itunes jelenlegi duplás áraihoz képest. és ez a music is google + integráció, ajánlások, etc. rohadt jó lesz ez... :D ár csak azért is, mert a verseny jót tesz mindkét site-nak. :)
  • Kaliki
    Én is regisztráltam rá még amikor csak meghívással lehetett,azóta egyszer nem nyitottam még meg,és valahogy nem is érzek késztetést rá,nem tudom mivel nyújtana többet mint facebook
  • B0nFire
    No és hová lett a Wave?
  • madafakk
    lehet többet használod, de az emberek 95%-a marad a facebooknál, mert azt többen ismerik, és jóval kiforrottabb dolog, mint ez a plus. facebook után nem tudom mennyi értelme van ennek, mert gyanítom a facebookot nehéz lenne kimozdítani az első helyről a közösségi oldalak közül, és mint tudjuk az első visz mindent (miénk a vár, tiétek a lekvár)...és azt sem szabad elfelejteni, hogy ezzel együtt a facebook népszerűsége is még mindig növekedik..kérdés: mire volt jó ez a plus? annyi értelme lesz, mint a zümm-nek volt...
  • skinnyman
    Nagyon valószínűtlen, hogy bukna, sokkal jobban áll, mint bármelyik másik közösségi oldal ennyi idővel start után. Én már többet használom facebook-nál, jóval szimpatikusabb...
  • a_n_d_r_e_w
    +1

Sokat nem er az eddig hanyan regisztraltak meres, mert az nyilvan naprol napra no, es akkor minden elmondhatjuk, "A Google Plus még sosem volt ennyire népszerű, mint napjainkban"

Eddig nagy bukas szagot erzek, kivancsi vagyok mi lesz a vege.
  • endrev
    Csatlakozni csatlakoztak, csak a kutya nem használja.