Sony: 13 megapixel, Android 4.0
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez nem ilyen egyszerû. Paraméterek alapján nem lehet digifényképezõt venni. Ha nagyon paraméterfüggõen akarsz vásárolni akkor a minimum amivel tisztában kell lenned az a képérzékelõ mérete.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Azt hittem az objektív mérete, vagy az iso a lényeg. Azt már tudom, hogy a megapixel semmit nem jelent. :)
Ne paraméterek alapján dönts, hanem nézz tesztképeket, különben könnyen csalódás érhet.
/*WTF?!*/
AutoFocus != optikai zoom. Elõbbit valóban majdnem minden eszköz tartalmazza, utóbbit meg helyigénye miatt nem, említett N93-on kívül tán még a Samsung G800 volt az egyetlen, ami Európába eljutott.
/*WTF?!*/
Valaki írja már le léci, hogy milyen paramétereket kell figyelembe venni egy fényképezõgép, vagy mobiltelefon fénykép-készítõ funkciójának figyelembevételekor.
Kicsit off ugyan a téma, de régebben is kérdeztem és akkor sem írt senki semmi :D bocsi
Szóval ha a képalkotás a lényeg, akkor mire figyeljek, ha telefont, vagy fényképezõgépet készülök venni? :)
Köszi!
Kicsit off ugyan a téma, de régebben is kérdeztem és akkor sem írt senki semmi :D bocsi
Szóval ha a képalkotás a lényeg, akkor mire figyeljek, ha telefont, vagy fényképezõgépet készülök venni? :)
Köszi!
Igen.
Szóval akkor ez csak paraszt vakítás a laikusokak?
"így tudott igazi zoomot"
Meg a kozepkategorias sony telefonom is tud valodi optikait (mikromotoros). Sajnos ez neha hatrany, mert amire az automata elessegallitas beall, addigra lemegy a nap. Ezert gyorsan mozgo targyak eseten kenytelen vagyok manualis moban hasznalni. (meg szerencse, hogy van rajta) Mindezzel egyutt sokkal gyengebb a kepe mint az osoreg 2 megapixeles digit hatlapos olympus-ome volt, persze annak meg van rendes lencseje, viszont nem fer el a zsebemben.
"Elmondaná nekem valami okos hogy minek 13 megapixel?"
Ez a 13 megapixel az rgbg szubpixeleket jelenti, tehat valojaban csak 3.25 megapixeles a szenzor. (regen az olympus meg a valodi megapixelt irta a gepeire, annak a 2 megapixele ma papiron mar 8 lenne)
Meg a kozepkategorias sony telefonom is tud valodi optikait (mikromotoros). Sajnos ez neha hatrany, mert amire az automata elessegallitas beall, addigra lemegy a nap. Ezert gyorsan mozgo targyak eseten kenytelen vagyok manualis moban hasznalni. (meg szerencse, hogy van rajta) Mindezzel egyutt sokkal gyengebb a kepe mint az osoreg 2 megapixeles digit hatlapos olympus-ome volt, persze annak meg van rendes lencseje, viszont nem fer el a zsebemben.
"Elmondaná nekem valami okos hogy minek 13 megapixel?"
Ez a 13 megapixel az rgbg szubpixeleket jelenti, tehat valojaban csak 3.25 megapixeles a szenzor. (regen az olympus meg a valodi megapixelt irta a gepeire, annak a 2 megapixele ma papiron mar 8 lenne)
Elmondaná nekem valami okos hogy minek 13 megapixel?
Talán ilyen szartelefonnal fogsz olyan képeket csinálni amibõl egy 10 emeletes ház oldalára lesz plakát?
Talán ilyen szartelefonnal fogsz olyan képeket csinálni amibõl egy 10 emeletes ház oldalára lesz plakát?
Talán N93 volt ilyen. Végülis mai viszonyokhoz mérten nem is túl nagy, de 3cm vastag és szerintem mostani csúcsfonok jobb képet csinálnak nála. Cserébe leharcolva olcsón megveheted :D
Régen láttam egy olyan telefont, amiben hosszában helyezkedett el rendes igazi optika, így az az oldala kicsit vaskosabb volt, és így tudott igazi zoomot. De ez a megoldás nem nagyon terjedt el. Azért nem mindegy, hogy a telefon hossza vagy a vastagsága 10 centi ;)
Lekonvertálva az 5-8-x megapixeles képek kompaktok minõségét hozzák az általad említtet 2 megapixelen. Persze akad pár telefon amiknél hiába a nagyfelbontás, a lekonvertálás sem segít, de ebbõl van kevesebb.
"Mert okádék az összes telo eddig ilyen téren!"
Ezt kíváncsi lennék miféle tapasztalatok alapján állítod, de akkor próbálj ki egy N8-ast.
"Mert okádék az összes telo eddig ilyen téren!"
Ezt kíváncsi lennék miféle tapasztalatok alapján állítod, de akkor próbálj ki egy N8-ast.
Az S-LCD panelgyárra gondolsz ahol 50-50%-ban volt tulajdon a Sony-Samsung?
MGM-et meg szerették volna menteni, de nem sikerült, ha nem veszik meg akkor már rég becsõdölt volna.
Mér kell ferdíteni? Írd azt hogy utálod a Sony-t (az most a menõ amúgyis ha valami nagy céget jól megutálunk, Sony, Apple, stb...), ha ettõl jobban érzed magad..... hát te tudod...
MGM-et meg szerették volna menteni, de nem sikerült, ha nem veszik meg akkor már rég becsõdölt volna.
Mér kell ferdíteni? Írd azt hogy utálod a Sony-t (az most a menõ amúgyis ha valami nagy céget jól megutálunk, Sony, Apple, stb...), ha ettõl jobban érzed magad..... hát te tudod...
www.digimomentsvideography.com
LOL.Inkább legyen minden teloban 2 MP-s kamera de az a kamera csináljon olyan képet mint egy fényképezõgép.Mert okádék az összes telo eddig ilyen téren!
Next PC upgrade: 2022
en mar nem nagyon vennek sony telefont, most adtak el a lcd gyarukat a samsungnak hogy birjak fizetni a vesztesegeket, a filmkiado reszleget is sikeresen becsodoltettek,MGM ugye legkozelebb mit adnak el a playstation uzletagat?
mar nem kell sok es jon a darabolas, lehet a microsoft megveszi occsoer
mar nem kell sok es jon a darabolas, lehet a microsoft megveszi occsoer
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
A méret a lényeg!

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
valoszinuleg van benne parasztvakitas is de attol hogy az elso fenykepezogepek hatalmasak voltak az nem azt jelenti hogy elertuk a maximumot es nem lehet tobbet zsugoritani. eleg ha csak megnezzuk mekkora volt az elso szamitogep es most mekkora. Szerintem telefonba is tudnanak olyan minosegu kamerat tenni mint a legjobb fenykepezogepekbe van leszamitva az objektivet de minek tegyenek? mert oljenek meg egy masik jol mukodo piacot ha egyszer kulon is tudjak arulni a fenykepezogepeket?
"Az idealis digitalis szenzor egy 35 mm-es film meretu (full frame) lenne, legalabb 10 bites csatornankenti szinmelyseggel es a regi 50-100 iso-s filmekhez keszult lencsekkel."
Elõször is a régi filmhez készült objektívek többnyire nem digitális szenzorokhoz valók, mivel a digi szenzornál az is fontos, hogy merõlegesen érje a fény, a filmmel ellentétben, emiatt a legtöbb régi obival színhiba lép fel.
A technika meg fejlõdik egy hátsó megvilágítású Cmos 5megapixelen már teljesen jó eredményt adna iso 400-ig egy telefonban... Amúgy meg egy Nikon j1 10 megapixelen hozza azt a zajszintet(rawban), amit egy full frame Canon 5d(elsõ kiadás) tudott pár éve és nagyon pici az szenzor is.
Elõször is a régi filmhez készült objektívek többnyire nem digitális szenzorokhoz valók, mivel a digi szenzornál az is fontos, hogy merõlegesen érje a fény, a filmmel ellentétben, emiatt a legtöbb régi obival színhiba lép fel.
A technika meg fejlõdik egy hátsó megvilágítású Cmos 5megapixelen már teljesen jó eredményt adna iso 400-ig egy telefonban... Amúgy meg egy Nikon j1 10 megapixelen hozza azt a zajszintet(rawban), amit egy full frame Canon 5d(elsõ kiadás) tudott pár éve és nagyon pici az szenzor is.
Ha a 13 megapixeles kameraval 2 megapixeles kepet csinal az ember (szoftveres atlagossal), akkor nagyjabol hozza egy regebbi 2 megapixeles olympus gep tudasat.
Az idealis digitalis szenzor egy 35 mm-es film meretu (full frame) lenne, legalabb 10 bites csatornankenti szinmelyseggel es a regi 50-100 iso-s filmekhez keszult lencsekkel. Ha anno mindez belefert egy kompakt gepbe, akkor ma is beleferne. Mondjuk telefonba nem jo, mert jo 10 centi mely lenne tole a keszulek. E helyett van a fenti szoftveres atlagolas. (tehat 13 megapixelbol lesz 2 megapixel a mentes elott)
ps: Ha jol olvasom, akkor a regi 2.3-as android-os keszulekekre is jon a 4.0-as szoftver.
Az idealis digitalis szenzor egy 35 mm-es film meretu (full frame) lenne, legalabb 10 bites csatornankenti szinmelyseggel es a regi 50-100 iso-s filmekhez keszult lencsekkel. Ha anno mindez belefert egy kompakt gepbe, akkor ma is beleferne. Mondjuk telefonba nem jo, mert jo 10 centi mely lenne tole a keszulek. E helyett van a fenti szoftveres atlagolas. (tehat 13 megapixelbol lesz 2 megapixel a mentes elott)
ps: Ha jol olvasom, akkor a regi 2.3-as android-os keszulekekre is jon a 4.0-as szoftver.
Tök jó! 13 mpixel, hozzá 1.5 mm-es "objektív". Ezzel el lehet kápráztatni azt akinek fingja nincs róla, és elájúl a számoktól.