8
  • Merces
    #8
    ...ja az ostor az segit,csak rövid időn belül másik sculptert kell keresned mert nagyban növeli a kopásukat ,és a pontosságra is negativan hat, most komolyan ha agyagbol gyurnák akkor se lenne gyorsabb a munka, a részletekhez idő kell.....
  • kvp
    #7
    Boldog Karacsonyt!
    http://wiibrew.org/wiki/Wiimote
    http://wiibrew.org/wiki/Wiimote/Library
    http://wiibrew.org/wiki/GlovePie
    En az egerre vagy a joystick-ra map-pelnem ra es akkor barmilyen szoftverrel elmegy (meg a paint-tel is). A 3d-s megjelenitest a rajzolo szoftvernek kell kezelnie.
  • Szefmester
    #6
    Erről a megoldásról tudsz linket dobni, vagy videót? Érdekelne egy ilyen hobby rendszer, pláne ha működik a ZBrush + IZ3D driverrel anaglifben :D Olcsó megoldás. :D
  • tcpip2
    #5
    Tökéletesen igazuk van, a profi sculpterek lassan dolgoznak. A megoldás viszont nem az általuk használt eszközben rejlik! A megoldás az Ostor 2000! Rendelje meg Ön is az Ostor 2000-et, mellyel sculpterét akár 25%-os sebességnövelésre is ösztökélheti!

    ui: mikor apámék látták a demonstrálós videót, szegények totál el voltak hűlve, azt hitték, hogy a 3d objektumok tényleg kiemelkednek a monitor síkjából. Kis időbe tellett, míg elmagyaráztam nekik, hogy az csak trükk, és mi is ez az eszköz voltaképpen.
  • kvp
    #4
    Ez egy sima input keszulek, tehat mukodeset tekintve egy normal 3D-s digitalizalo tollhoz hasonlit. A hozza felhasznalt szoftver teljesen lenyegtelen. Az ilyeneket kellene kivaltania:
    http://microscribe.ghost3d.com/MicroScribe_Diagram.jpg
    A leonar3do hatranya a fenti megoldassal szemben, hogy nem mukodik tul jol takarasban, tehat amikor pl. egy szobor feluleten huzzuk vegig, digitalizalasi celbol. Viszont jo olyankor amikor nem fizikai targy bevitelehez, hanem virtualis targy eloallitasahoz hasznalja valaki. Viszont ahhoz meg eleg pontatlan, bar a kamerak felbontasanak novelesevel ez javithato.

    Otthoni felhasznalasra en egy wii-s taviranyitot javasolnek, kb. ugyanezt tudja de sokkal olcsobb, mivel nem 330 ezer forintba kerul, hanem kb. 10 ezer forintba es az eger helyett is jo. Bar ahhoz kulon kell megvenni a 3D-s rekesz szemuveget, de legalabb mukodik autosztereoszkopikus (szemuveg nelkuli) es passziv szemuveges (polarszuros) kijelzokkel is, sot meg 3d kepes tv-re is rakotheto. Arrol nem beszelve, hogy a szoftvervalasztas szabad es a wii kontrollere nem terheli a szamitogepet a pozicioszamitasokkal.
  • gombabácsi
    #3
    Láttam egyik promó videóját, hát hatalmas hazugságok és ferdítések voltak benne!

    Leszólták a profi sculptereket, hogy lassan dolgoznak, miközben ezzel az eszközzel készült profi(!) alkotásokat még nem láttunk. A Zbrush, Mudbox és hasonló profi programokat használó profi művészek és szakemberek munkáját szólták le!

    Vajon ilyen ferdítések miatt sikerült 400 millát szerezniük?

  • Szefmester
    #2
    Vajon milyen áron lehet majd kapni otthoni használatra szettet?
  • kvp
    #1
    Szep es jo fejlesztes, tenyleg modern volt amikor megjelent, csakugy mint a magyar kisfloppy. Viszont manapsag a wii vezerlok es a kinekt koraban ez mar egy kisse elavult technologia. De gyakorlatilag ma mar egy 3D-s tv/monitor es egy sima okostelefon segitsegevel is megoldhato ugyanez.