43
  • kvp
    "vissza is vágyok a civilizációba"

Sajnos az nem mindig van ott amikor ujra kimegy valaki. Anno a 90-es evek elejen Vancouver meg egy bekes kisvaros volt, a varos kozepen ket teherpalyaudvarral, egy tengeri kikotovel es egy fateleppel. (kozvetlen a felhokarcolok alatt) Korben pedig az erintetlen termeszet amerre csak az ember ellatott. A lakok pedig oslakos kanadaiak (indiantaborral a varosi parkban), par angolszasz es joreszt angliabol attelepedett nyugdijasok. Hongkong visszaadasanak hatasara mostanra a varos lakossaga kb. a 4-szerese nott, az egyik iranyban a hegyoldalak tele hazakkal, a masik iranyban a preri helyen felhokarcolok, a lakossag pedig megvaltozott. Az azsiaiak kerultek tobbsegbe, rendszeresek a bandahaboruk, a lovoldozesek az bevasarlokozpontokban, ujabban mar angol nyelvu utcatablak sem kerulnek fel jopar ujepitesu lakonegyedben. A lakossaggal a kultura is megvaltozott, most mar kevesbe baratsagos es kisvarosi es egyre kevesbe europai. Az ott elo '56-os magyarok gyerekei, unokai joreszt elmenekultek a varosbol, ki hova tudott.

De emlithetnem Parizst is, ahol a franciakkal volt a legkisebb baj, ok csak nem hajlandoak angolul beszelni. Viszont a varos lakotelepeinek nagyobbik reszen afrikai bevandorlok laknak (alanyi jogon), akik meg raadasul muzulmanok is, tovabba mostanra mar masodik generacios munkanelkuliek. Ez nagyjabol meghatarozza az europai hangulatot, foleg amikor zavargasok vannak. Marseilleben mar a muzulman tobbsegi vallas. Igazi europai varosok, ott minden magyar erezheti milyen az amikor borszin es vallas alapjan van valaki kisebbsegben. (mondjuk jopar faluban es pesti keruletben mar itthon is ez a helyzet)

Angliat mar emlitette egy korabbi forumozo, nem kell bemutatni. Ezek utan komolyan kerdezem, hogy az a civiliacio ami ott van biztos hogy a fejlett nyugatot jelenti? Ok jelentik a normalis eletet, amikor szepen lassan miattuk kenytelenek bevezetni az iszlam vallasi torvenykezest? Mas turistanak lenni es mas kint elni es dolgozni, nekem pl. elegem lett belole. Itthon sem sokkal jobb a helyzet, csak itt meg kb. egy evtizedig tobbsegben lesznek a magyarok, aztan nem tudni mi lesz...

Egyebkent meg Boldog, Bekes Karacsonyt!
  • Csaba42
    Pedig igaza van annak, aki azt állítja, hogy értelmesebb és normálisabb emberek között él már. Nekem is volt alkalmam megtapasztalni egy rövid időre, vissza is vágyok a civilizációba. :(
  • Komolytalan
    Nyilván a napi rendszerességű aksi töltés az örök élet +1 nap élettartamoz biztosít.
  • G_ArchAngel #40
    "2 évnél tovább nemigen bírja átlagban egy ilyen szutyok"

3 es fel eves iPhone-t hasznalok, persze en meg a regi Apple/Mac-user generacio tagja vagyok, aki nem ugrik minden termekfrissitesre.
    5-6 eves Nokiaim is mukodnek, bar az N szeria azt hiszem nem volt smartphone csak az E-sorozat.
  • Komolytalan
    Az hogy éves szinten az emberek 3.6%-a Androidos kütyüt vesz az szerintem nem sok. iOs meg az aprókkal együtt ez van bő 5%, 2 évnél tovább nemigen bírja átlagban egy ilyen szutyok, szóval kb minden 10. emberre jut egy okostelefon/tablet. Figyelembe véve hogy van akinek van 3 is, meg vannak 30-40K-s készülékek is, amit ingyen odaadnak egy 2 éves előfizetéssel ez nem tűnik durvának. Sokan élünk ezen a sárgolyón.
  • paradan
    utalom ezt a gagyi plattformot! eljen az iOS
  • G_ArchAngel #37
    Mondjuk az ingyenes magazinoktol senki nem lesz kulturleny, a hangsuly az olvasason van.
    En, mint idegenbe szakadt hazadfia (mondjuk eurpoainak tartom magam, igy nem tudom mi az idegenbe szakadni) otthon mindig olvasok, mert magyarul meg mindig gyorsabb, Leszarom, hogy nem szepirodalmat, hanem fantasyt vagy ponyvat, de napi 5-600 oldalra szuksegem van.
    Szegyelnem kellene?
    Mindig is imadtam olvasni es gyujtottem a konyveket.

Meglepodnel, hogy mennyire sotetarcu, kapucnis sracnal lattam minap a The Lost Symbol-t. pedig volt nala iPhone is, csak zenet azon hallgatott.
  • kvp
    En peldaul weboldalakat szoktam nezni a metron (index, sg, stb), vagy csak siman zenet hallgatok, esetleg mindketto, meg persze irogatok az sg-re... (a kepernyo tapizast pedig hanyagolni szoktam, qwerty-s a telefonom)

Zenehallgatashoz pedig ertelmes ember nem veszi elo a telefont, ahhoz ott van a tavvezerlo a fules kabelen. Azt meg megneznem, hogy etteremben vagy kocsmaban ki meri kirakni az asztalra, 10 masodpercen belul tunne el. (pesten ha leejtesz valamit, akkor tobbnyire mar nem is koppan)

Ha pedig kulfoldi pelda kell, akkor ott van japan. Arrafele mar a 90-es evekben voltak rendes netkepes telefonok, tehat az ul a vonaton es nyomkodja a telefonjat mar akkor is divatban volt, ez azota csak romlott. Pl. tobb mikroblogger van japanban mint az usa-ban.
  • Attila1234
    Mindig lenyűgöz, amikor egy idegenbe szakadt hazánk fia arról dalol, hogy itt milyen parasztok az emberek, bezzzzeg ott ahol most ő él, mindenki egy valóságos kis kultúrlény! Gondolom azok a srácok is klasszikus irodalmat olvasgattak a metrón, akik porig zúzták Londont a nyáron. Jaj, most általánosítottam! Akárcsak te.
  • Tikal #34
    igaz.. bár reméljük az amazon csodakütyüivel azért sikerül ezt visszahozni.. és akkor lehet nyomogatni is meg olvasni is :)
  • G_ArchAngel #33
    Rosszul fogalmaztam: az olvasas ment ki a divatbol, mert ha otthon nem is, utazas kozben legalabb azt csinaltak regebben az emberek.
    Most inkabb Merges Verebek vannak musoron.
  • Tikal #32
    Nem brand függő... Koppenhágában szintem mindenki nyomogatja a telefonját utazás közben, vagy olvasnak rajta, vagy e-reader-en, de vonaton laptopoznak is... és nincs is ezzel gond szerintem. Az ingázóknak sok ideje van erre, mégis mit csináljon? Nézze a falat a lehel meg deák között?

Az asztalra viszont nem pakolják ki... itt ez nem státusz szimbolum, mivel bárki megengedheti magának hogy vegyen egy jobb fajta készüléket.
  • G_ArchAngel #31
    Szep, amit irtal, sokmindenben igazad van...

de egy kis kiegeszites:
    Az elmult felevben tobbszor is olvastam, hogy kulfoldre jaro emberek eszrevettek, hogy az utazokozonseg nagyobb resze konyvet, ujsagot olvas, esetleg e-reader-t hasznal, mig Magyarorszagon mindenki ugy hasznalja az okostelefonjat, mintha azt mindenkinek latnia kellene.
    Nem brand fuggo, mikor Budapesten metroztam, szinte mindenki a kijelzot tapogatta, mintha mashogy nem lehetne tulelni a Lehel-Deak szakaszt.
    A kocsmakban, ettermekben kiteszik az asztalra, mintha pont a egy nagyon surgos hivast varnanak a brokeruktol, este 11-kor.
    Ezt Becsben vagy Londonban sehol nem latom. Meg brokerektol sem.
  • DjDano
    Januárban bemutatják a Windows Phone Tango nevű rendszert, ami alacsonyabb felbontást is enged, vagyis ebből következően az olcsó Windows Phone mobilok oprendszere lesz.
  • bosco05 #29
    Én szeptember óta vagyok egy Defy boldog tulajdonosa, 1.1 GHz-n fut gond nélkül, ha nem nagyon csesztetem 3 napig is bírja az akksi, főzött rom van és így már nagyon gyors. Tény hogy kell egy kicsit buzerálni, de 40 000 ft-ból van egy olyan telefonom ami tudásban nem marad el az iPhonetól ami egy százassal drágább és sokkal korlátozottabb. Használom a flasht is, mert pár weboldalon még mindig elengedhetetlen, az appok nagyon rendben vannak. Fél évvel a telefon vásárlás előtt elkezdtem elolvasni a teszteket, minden ismerősöm kezéből legalább 5 percre kivettem az okostelefonját, a teljes palettát végignyomkodtam és meggyőződésem, hogy a Defynél jobb készüléket ár/érték arányban egyszerűen a mai napig nem lehet venni. Nem karcolódik, vízálló, gyors, az egyetlen baja, hogy 512 ram van benne (bár pont elég), giga ram azért elférne benne. Nem vagyok se android fan se apple ellenes, de szerintem utóbbinak nagyobb a füstje mint a lángja. Rengeteg barátomnak ment tönkre az iPhoneja, láttam meghalni minimum 4 készüléket, nem állítom, hogy más nem megy tönkre, de az iPhone egyáltalán nem olyan megbízható mint aminek be van állítva. Én azóta is elégedett vagyok a telefonommal és semmi pénzért nem cserélném el semmi másra. Ez az Android vs. Apple harc a fórumozók között pedig egyszerűen nevetséges. Mindenki azt vegye amit jónak gondol, mindenkinél mások az érvek. Ha valaki csajozni akar telefonnal, vagy a spanok közt nagynak tűnni akkor iPhonet kell venni, mert most az a menő... Az iOS tulajok min 75%-a ezzel rajozik az én tapasztalatom szerint, nagyon kevesen vesznek ilyet azért, mert ezt látják a legjobbnak... Az Androidos telefonok nagy része rakás szar, ezt viszont állítom, gyenge hardverre húznak fel egy olyan rendszert, aminek van hardverigénye. Ez átverés ugyebár, mert beadják, hogy ilyen jó meg olyan jó, aztán akad, meg kifagy. Ez nem az Android fejlesztők hibája, hanem a gyártóké és ez az amire az iOS userek szoktak újjal mutogatni, hogy az Android az "milyen szar má". Szóval jó lenne, ha mindenki tájékozódna mielőtt vásárol meg mutogat a másikra, mert a vásárlók 90%-a át van verve csak nem tud róla. Az átlagember azt veszi amit elé tesznek, ezután vannak a fanboyok legyen az apple vagy android vagy akármi és aztán vannak az olyanok mint én, akik tudják mire kell a készülék, utánajárnak melyik tudja, aztán kiválasztják azt a minőségi terméket, ami még megfizethető és megéri az árát. Nem magamat akarom naggyá tenni, mert sok ilyen ember van és ha dúsgazdag lennék nyilván nem is jártam volna ennyire utána, de tény, hogy a vásárlók nevű torta diagramban a hozzám hasonlók teszik ki a legkisebb szeletet... Örülök, hogy az Android sikeres, ez tény, de nem szomorkodom ha az iOS is az, hiszen mi okom lenne rá? Így fejlődik a világ. A verseny az ami előre viszi az egészet...
  • Balumann
    Én is csatlakoztam az Androidosok közé 2 napja. ^^
  • Attila1234
    Én is az Android felhasználók táborát gyarapítom, de csak azért mert ugyan volt nekem is iPhone-om, de annyira idegesítettek a rendszer korlátai, és annyira zavart a 3Gs és a 4 drágasága, hogy inkább áttértem. Szuper az iOS, de annyival nem nyújt többet, hogy megérje (nekem) a pénzt.
  • Papichulo
    Ha valakit erdekel, hogy pontosan mi szamit aktivalasnak, akkor Andy Rubin szerint a kovetkezo:
    "For those wondering, we count each device only once (i.e., we don't count re-sold devices), and "activations" means you go into a store, buy a device [and] put it on the network by subscribing to a wireless service."

"amikor a beszerzést követően az új tulajdonos először veszi igénybe a WiFi-funkciót."

Honnan jon a WiFi? Wireless service != WiFi!!! Jo lenne egy csoppet jobban odafigyelni a forditasra ;)
  • JMáté
    Na jó srácok. Ha nem kussoltok akkor most már jön a buzerálópók.
  • sanyicks
    Független (neki)= Apple vagy apple közeli forrásból származik :)
  • skinnyman
    Tenyek, pontosan. Kozpontilag nyilvantartjak az aktivalasokat, es ezeket egy az egyben kozzeteszik. Szoval ha van valaki a vilagon, aki pontosan tudja, hogy hol, es mikor aktivaltak egy Android eszkozt, az meglepo modon az Android fejlesztoi. Ennel hivatalosabb, pontosabb forras ezzel kapcsolatban nem is lehetne.
    A szemellenzot pedig magadnak kivand, kicsit nagyobb szukseged van ra. Pontosan olyan szintu baromsag amit csinalsz, mintha az Apple negyedeves beszamolojaban kerdojelezned meg az eladasi adatokat. Abban pedig szerintem ennyire nem szoktal ketelkedni.
  • G_ArchAngel #22
    Vege a sulinak?
  • G_ArchAngel #21
    Ertem. Tenyek.
    Es mi, apple-userek vagyunk megvezetve.

Remelem karacsonyra leveszik a szemellenzodet az idomarjaid:)
  • skinnyman
    Ritka ertelmes fajnak tunik ez az applebuzi android szardobalo amit kepviselsz.
  • nachtwey
    Sajnáld, hogy FAPplet használsz, bár ahogy nézem kevésbé baszta szét az agyad, mint a kukasedény rajongóinak:D
  • nachtwey
    Loller, kicsicsikó, az FAPplefant hívod agymosottnak, mert FANdroidok által összehányt szart nem hisz el.
    Hát akkor neked már nincs is mit kimosni:DDD
    Te olyan sötét lehetsz, hogy a batman is neked csapodik:DDD
  • a_n_d_r_e_w
    Mi fuggetlen? Kozol barhol szamokat? Kozol osszehasonlitast mas termekekkel? Ez egy bemutato video ami az android aktivaciokat mutatja be eloszlas es arany alapjan. Ember mit kell neked ezen elhinni?
  • skinnyman
    Ezek adatok, tenyek. Az, hogy te az agymosott fejeddel mit gondolsz, senkit nem erdekel.
  • G_ArchAngel #15
    Megneztem azota, el is hinnem, ha fuggetlen felmeres/tanulmany lenne.
    Igy nem.

Sajnalom.
  • skinnyman
    Thank You, Captain Obvious. Már csak egy dolgot mondj meg: hogy jön ez ide?
  • skinnyman
    Meg akartam én mondani, hogy te mit látsz? Mégis ki mondana hiteles adatokat az Android területi aktiválásokról, ha nem az Android fejlesztői? Látom nagy IQ fightererek járnak ide. :D
  • a_n_d_r_e_w
    En azert nem lennek buszke arra, hogy meg sem nezted. A video abszolut hiteles, de mivel meg sem nezted, fogalmad nincs rola, hogy mirol nyilvanitottal velemenyt, ez azert igy gaz.
  • G_ArchAngel #11
    Nezd, Te nem fogod nekem megmondani, hogy en mit latok az kornyezetemben, minthogy en sem ismerem a tiedet.

A videot meg sem neztem ezutan: "Uploaded by androiddevelopers"
    Hiteles lehet:)
  • Narxis
    Android mehet az olcsó telefonra is. ZTE Blade mikor megjelent az óriásit dobott az eladásokon mert egy jó hardvert adtak 30-40ezer Ft-ért. Mikor lesz ennyiért WP7-es teló? Vagy iPhone? Nem flamet akarok elkezdeni, nem a másik 2 rendszer minőségét kérdőjelezem meg, csak arra hívom fel a figyelmet, hogy a tömeges elterjedéshez nem elég egy jó rendszer, kell az olcsóság is.

Mondjuk ezt nem akartam neked írni, csak általánosságban. :D
  • skinnyman
    Rohadtul nem, ezen szépen látszanak az aktivációk eloszlásai, a nagy részük USA és Európai, a Kína körüli régióban Japán és Dél Koreában is sokkal koncentráltabb volt az aktiváció, mint Kínában.
    Egyébként nekem pont fordított tasztalatom van, az ismerőseimnek akiknek okostelefonja van, legalább 80%-ban Androidja van, Symbian, iOS, BB együtt összesen nincs 20%.
  • G_ArchAngel #8
    Kina, Tavol es Kozel-Kelet adja szerintem a donto tobbseget az Android aktivalasoknak, az iOS arrafele alig letezik, mig pl. Angliaban hirtelen vegiggindolva tobbszaz kozeli es tavoli ismerosomet csak ket magyar parnak van Androidos telefonja, mindenki masnak iOS, BB vagy Symbian.
  • a_n_d_r_e_w
    Azzal a 10%-al jelentosen tulbecsulted a geekek szamat, jo ha 1 ezrelek van az a szam, az imei csere meg meg annyit se erint. #1 meg egyszeruen nem tud szamolni
  • lmisi
    Szerintem is csak 10000. ember vesz/kap akármi.
    Képzeld van olyan akinek 2 androidos telefonja és még egy tablet-je is van. Netalán tavaly tönkre is ment neki egy.
    A romcserélgetés szerintem a felhasználók alig 10%-t érinti.
    Van(nak) olyan azonosít(ok) ami nem változik rom cserével. PL. IMEI szám, amit persze lehet változtatni, de alapból nem változtatja a romcsere és elenyésző mennyiségű user kisérletezik ezzel.
    A 700000 aktiválásban talán még a kínai sincs benne, ezért ez a szám akár konzervatív ovatos is lehet.
  • kvp
    Az aktivalt keszulekek kozze nem szamoljak be a custom rom-okat, az ujratelepiteseket es a fejlesztoi valtozatokat, de a kinaban eladott (market mentes), az open source valtozatra epulo keszulekeket sem.
  • Narxis
    Ez nem tom hogy jött ki de kijelentették, hogy a custom ROM ami amúgy is kb. 1%-a a ROM-oknak nem számít új aktiválásnak.