Bárki tud zenélni egy szoftver segítségével
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mivel én zenei mindenevõ vagyok ezért nagyon sok hangszer hangját imádom köztük a hegedû, gitár, hárfa, lézer hárfa, nagybõgõ, dob és még sorolhatnám sokáig.
Egy zene igazi értékét nem az határozza meg hogy milyen eszközökön készült. Viszont az ilyen programokkal könnyebb tucatzenét elõállítani ami nem baj, de azért messze van az igazi "mestermûtõl". Nem véletlen hogy egy-egy zenész nem 2-3 napos elõképzettséggel áll neki koncertezni. Az ilyen eszközök inkább kiegészítik a repertoárt. Aki megfelelõen tudja használni az szerintem egy darab sajtból is tud hangot csiholni és tetszeni fog (vagy nem, de ugye itt már megint ízlések és pofonok kérdése jön elõ).
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Akusztikus zenet pedig eleve elektronikusan rogzitik, lejatszak, kozotte pedig keverni is kell a savokat meg maszterelni a hanganyagot.
Sok eloadashoz ill. jatekhoz a zenesz v a banda egyszeruen nem engedheti meg azt, hogy akusztikus hangszereket vasaroljon es azt karban is tartsa... egyszerubb egy elekromos zongorat venni, mint egy 3m-es angolmechanikas hangversenyzongorat. Raadasul sok elektromos hangszer is mar klasszikus, akar jazz bandakban is, pl. Hammond orgonak vagy elektromos gitarok.
Zeneszerzo, hangmernok, zenesz es enekes (eloado), lemezlovas.. ezek mind, mas fogalmak. Sokan persze tobb tevekenyseget is lefednek, de a legtobb tinedzser azert is keveri ossze oket, mert zeneileg alulmuvlet; csupan csordaszellemben a mesterseges trendeket koveti.
A media pedig kiszolgalva a piacot persze, hiszen a legfobb ertek es mertek is a nezo-hallgatoszam, ontja a sok agyzsibbaszto, butito ocskasagot, amin aztan tenyleg nem kell gondolkodni, csak bambulni, lazulni mint egy drogon.
Es ez nem az elektronikus zenere ertendo, csak ezeket a fajta "zeneket" konnyebb eloallitani elektronikusan, de ma az angol pop-rock is errol szol, akarmilyen akusztikus hangszert is nyomatnak benne.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Én se értem, te mit akarsz ezzel. A kommentekben az idióták a zenészeket hasonlították a DJ-khez, akik csak lejátszák közönség elõtt. Persze a kettõ nem zárja ki egymást, aki zenész, lehet DJ is és fordítva. De a kettõ teljesen más téma. Ha viszont valaki 2 gombnyomással összeránt egy elektronikus zenét a semmibõl (ahogy itt is említette némelyik okos), az grammy díjat érdemel.
Ja! Mike Oldfield is faszán szólózik, de a trance stílusú zenéit csak két gombnyomással keverte a dídzsépult elõtt? Kötve hiszem, bár nagyon is valós, hogy egy-két barlanglakó fejében ilyen elképzelések vannak.
LZ forever
Te olvastad a cikket? Nézted a bemutató videókat?
"Az elektronikus zene semmivel sem kevesebb zene mint az akusztikus."
Maga az elektronikus zene, mint mûfaj, valóban nem kevesebb. Én ezt nem is állítottam. Ennek vannak sekélyes formái amik elterjedtek (tuctuctuc "balatoni nyáááááá ááááá áááááááá tuc tuc tuc "nyá ááá ááá áááááá" tuctuctuc) és ide sorolandó amikor egy Iszar mellett valaki azt hiszi hogy zenész, és összehasonlítja magát egy valódi zenésszel. Semmi gond nincs amúgy azzal hogy egy ilyen programmal elhülyéskednek az emberek, de ez még az elektronikus zenei mûfajokon belül is csak valami kedvcsináló. Ezen megy itt most egy vita. Most belinkelek ide egy zenészt:
http://www.youtube.com/watch?v=hU-3_D26mUg
Én nem vagyok rajongója, de piszkosul jól gitározik, azért linkeltem be, mert solo -zik álltalában. (zenekart ugye nem linkelhetek, gondolom nem kell leírnom hogy miért nem) Lássuk be azért hogy messze nem ugyanaz, erõs túlzás annak beállítani. De ha akarod, bármelyik hangszerhez linkelhetek ilyesmit. Elektronikus zenéhez is lehet találni profi zenészt, de abban biztos lehetsz hogy nem Iszaron zenél.
Itt persze nem a hangjegyekrõl volt szó, és nem is a leírásukról, de jó hogy tudod értelmezni a dolgokokat. 😄
"Ja és akármilyen hihetetlen, más az, ha valaki készt egy trance zenét mondjuk, meg más ha aztán élõben lejátssza."
Ezt most hogy érted? Miért más ha "élõben" lejátsza? Egyáltalán mi az hogy élõben lejátsza? Nem tök mindegy hogy az otthoni erõsítõn megy a megadj sample programból kinyert mp3 vagy a disco erõsítõjén? Nem értem hogy mit akarsz ezzel...
"De ez néhány hokirokkernek persze sose fog leesni."
Majd ha megtanulod megfogalmazni azt amit mondani akarsz, akkor "le is fog esni" másoknak, és nem csak a rockereknek. Egyáltalán bezsélt itt valaki rockerekrõl? 😄
(itt csak az ízlésrõl van szó semmi köze nincs az intelligenciahányadoshoz meg ilyenekhez, és természetesen nem minden MTV kedvelõ emberre érvényes a mondandóm hanem csak a nagy részére, és még annyit hozzátennék hogy SZERINTEM)
LZ forever
Node miért akarna húros meg fúvós hangszert utánozni valaki? Megint ízlés; én pl képtelen vagyok olyan zenét meghallgatni amiben fúvós hangszer található. Egyszerûen a hideg ráz ki a hangjuktól.
Ha szétnézel akkor ipadra vannak igen komoly igen jól szóló zeneszerkesztõk is. Az elektronikus zene semmivel sem kevesebb zene mint az akusztikus.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ízlésrõl vitatkozol. Azért megy LadyGaga mert sok fiatal ezt kajálja, de leginkább nem is ismerik az alternatívákat. Van 1-2 egészen jó száma egyébként, de ahhoz, hogy mondjuk egy Ladygaga albumért pénzt adjak elég komoly dolognak kéne történnie.
A lakás nem lenne elég 😊
Régen még volt egy kis otthoni stúdiom, ebbõl mára maradt a keyboard meg a számítógép szoftverszintikkel. Bõven jó nekem itthon elhülyéskedni úgysincs igazából idõm rá.
LZ forever
hmm
Látom nem érted meg a hangmintás effektezõs, és a hangszeres hangkeltés közti különbséget. Nem arról beszéltem hogy felvételrõl szól -e a zene, vagy élõben, hanem hogy a húros hangszereket, de még a fúvósokat sem lehet tökéletesen utánozni, fõleg nem gagyi Iszarokon appokkal. Ez ilyen kis ökörködésre jó a haverokkal pár sör mellett, ezért kellene a helyén kezelni a dolgot, és nem egybõl zenésszé elõléptetni az Iszar tulajdonosokat.
Menj csak a dizsibe.
@paradan A youtube nézettség csak azt igazolja, hogy aminek ott nagy a nézettsége abba a stílusba tartozók oda járnak. Aminek kicsi azok meg máshol hallgatják a zenéjüket. Nem feltétlenül vannak kevesebben csak azért mert nem látod õket. De az is lehet, hogy ott vannak csak a youtube azon sarkában még nem jártál...
Mindenféle stílust szeret valaki. Ezt igazolja, hogy itt megy a vita XD
szerintem
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
Fenéket ugyanolyan. Egy húros hangszer az pont az a kategória, amit nem lehet tökéletesen utánozni sample alapú megoldással. A profi szintetizátorok között van amelyik közelít hozzá, de a húrok tulajdonságai, és az élõ zene járulékos hanghatásai miatt még az sem lehet soha olyan. Akkor nehogy elmagyarázd már hogy a kis Iszarokon ez az app olyan mint a valódi hangszer... Egyébként meg ne bunkóskodj, attól nem lesz igazad.
@finizlik:
Lehet utálni a mainstream zenészeket, de azért Beyonce-t lefikázni egy kicsit erõs, mivel nem sok embernek van olyan hangja, mint neki. Justin Biebert is lehet utálni (én sem kedvelem), de ettõl függetlenül azért tény, hogy õ is egy tehetséges srác.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
basszus orvosra van szükségem , percekbe telt megfogalmaznom ezt a nyomorult mondatot.....
dzsûdzsú wuwuwuwuwuwuwuwuwuwuwdzsûdzsú sháá dzsudzsu vavavavavavavavaaaaaaa....
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Csak aztan ne legyen belole GuitarHero efekt, amikor a hulyegyerekek azt hiszik, hogy a muanyag gitar nyomkodasa feler az igazi hangszeres zenelessel. South Park idevago resze kotelezo. 😄