Munkacsoport alakult a kábellopások felderítésére Nagy Britanniában

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én azt próbálnám megakadályozni hogy beolvasszák a kábeleket. Lenne egy rendelet hogy minden kg átvett színesfémet min. 1 hónapig feldolgozatlan állapotban dokumentáltan kell raktározni az átvevõ telephelyén, az eleve beolvasztva hozott anyagot pedig nem veheti át csak az erre szakosodott vámtisztviselõs központi átvevõpont. Mindezt EU szintû harmonizációval, nem-schengeni határon meg van vámvizsgálat.
(terrorcselekmény) "lehetne az azonos kimenetel feltételezhetõsége miatt."
KRTuning? A "tuning" is lehetne akkor már hasonló kategóriába sorolva, az ilyen dolgoknak a feltételezhetõsége miatt. 2fast2terrorist 😄
Amúgy borzasztó hogy ezt a jelenséget nemhogycsak mi nem tudtuk megzabolázni /pedig lett volna rá idõnk/, de elterjedt az egész kontinensen. Óccsó munkaerõ kellett, hát nem lefõtt a zacc is a kávéval...
Megoldás az nincs, börtönt építeni és fenntartani az kurvadrága, lehet államosítani kéne õket (a gyûjtõket). Az angol font arany helyett lehetne réztartalék alapú. Vagy a forint is, akár. Közmunkában csökkentenék az államadósságot, Magyarország komoly réz- és aloméniom-exportõrré nõhetné ki magát pár év alatt, hát hallja ezt, Herr Matolcsy?!
Molnibalage
Itthon halamzati büntetésben nem lehet 20 vagy 25 évnél többet kapni. Tehát elkövethetsz te 10 olyan bûncselekményt, ami egyenként ér 4 évet, akkor sem kapsz 40 évet.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

minõsíthetik annak. De ha cigányok követik el nem teszik, mert akkor menne az tasz meg az lmp rögtön habzó szájjal rasszistázni strasbourgba. Nemrég volt valami vasúti jelzõkábel lopás, és már megvolt a lehetõség a terrorcselekménynek nyilvánításnak, de végül csak lopás, rongálás lett belõle...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

max a magyar fordítással tûnik úgy. Amúgy csak az életmódjuk volt cigány, amúgy vándor írek.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Említette valaki a vasúti kábellopást. A váltóátállítás terrorcselekménynek minõsül, igenis a kábellopás is lehetne az azonos kimenetel feltételezhetõsége miatt.

A réz-bõrûeket meg igencsak büntetni kéne, ha visszaesõ mondjuk akármilyen büntetés 3x-a legyen a kiszabható maximum. Vagy valami ilyesmi.
Narxis
Teljesen felesleges államosítani, egyszerûen csak szigorúbban büntetni az átvevõket. Én büntetném azokat is akik lopják, de nekik semmit nem jelent a 10 év börtön. Eszegetnek-iszogatnak, kijönnek, aztán ott folytatják ahol abbahagyták sajnos. A határ meg már nincs nyugat felé, gond nélkül átjárnak.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ilyet nem állítottam. Sõt, senkit nem gyanúsítottam meg a lopásokkal. Azonban az hogy az ilyen átvevõhelyeken nagyrészt nem angolok dolgoznak az ténykérdés. Mondhattam volna az indiaiakat is
Molnibalage
EU-ban nincs semmiféle vám és határellenõrzés, ha a külsõ határon átjöttél. Lakatos rómeó úgy mehet át a fémhulladkékkal a határon nyugat felé, ahogy akar...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Közelsem.

Nem láttad a Blüff címû filmet?
Ott is vannak ám cigányok...

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Ott õk a cigányok.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Stand Up, Mr. Farkas, Mr. Lakatos said the judge...

Egyébként szines fémet angliában nem lehet csak úgy leadni, hogy itt egy szatyor tisztított kábel... Szépen dokumentálnak mindent az átvevõ helyen.
Ha valaki pl aranyat akar pénzé tenni cash converterben akkor kell vinnie: 1 fényképes igazolvány, lakcímre szóló közüzemi számla és még ezután a szerzõdés mellé fényképet is készítenek róla...

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

??????

Itthonra ket jo megoldas lenne, az egyik az emlitett terrorcselekmennye minosites, ez automatikusan valodi eletfogytiglan. Az atvevoket is ugyanugy kell buntetni mint magukat a tolvajokat, akkor mar nem mernenek bizonytalan eredetu femet atvenni. A masik megoldas pedig az atvevohelyek allamositasa lenne, akkor mar csak kulfoldon tudnak eladni, a hatar pedig jobban ellenorizheto mint az egesz orszag. Pillanatok alatt bortonben lenne a tolvajok egy resze es ott is maradnanak eletuk vegeig, a masik feluk pedig nem merne (itthon) lopni.
Lentebb írta mrzed001, hogy szabotázs. Érdekes gondolatot ületett a fejembe. Szerintem a szabotázs az erõsebb fokzat mint a lopás.

Ez a fogalom létezik a BTK-ban és van erre vajon büntetési tétel?

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

arabok...
shaddam
Vagy Tirexi vagy lakatos rambó a tettes.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

még véletlenül sem úgy fognak bemutatkozni a brit/német rendõröknek hogy:
- kírem szípen mink romák vágyunk...

HP+

En -termeszetemnel fogva- utalom az eroszakot. De egyszeruen nem latok mas megoldast a "nemmondommegmelyiknepcsoport" altal okozott gondokra, foleg azert nem, mert ok is eroszakkal reagalnak barmilyen kepzelt vagy valos fenyegetesre, a kompromisszumra valo hajlandosag nelkul. Tobb 100 evuk volt beilleszkedni...nem sikerult? Sullyesztobe veluk...Persze nem valogatas nelkul...1x elkaptak? Rendben az csak buntetes...2. alkalom? Koszontuk a reszvetelt, kovet a labara es a folyoba vele..
Háááá... ulláccik Lákátos Rómeó és tezsvírei arrafelé is járkálnak....
a rettentõ félelmükben hogy idehaza bááántyáák õket <#eplus2>

Így legalább a nyugatiak is megismerik a kelet-európai problémákat.
Jót tesz majd nekik egy kis néprajz tudomány!
legalább nem fogják benyalni fenntartás nélkül a ballibernyálas sajtóokádékot
mrzed001
Volt ugyebár vonatszerencsétlenség is ebbõl kifolyólag idehaza, ami még az átkosban a szabotázs (mostanság ugyanaz terrorizmus) bûntettét merítette ki, és halálbüntetés járt érte. (tudjuk ugyebár a bátor orosz-román-... partizánok is elõszeretettel robbantgattak vasútvonalakat, vonatokat)
Mondjuk akkor még hazaárulásért is halálbüntetés járt, most meg bármely (egyes) ország zászlaját szíve felé tûzheti egy képviselõ a parlament alakuló ülésére, sõt rendõri és katonai vezetõ is lehet kettõs állampolgár ( ....ó - magyar, ebben a sorrendben)

Több nacionalizmus kell ide, több hazaszeretõ magyar.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

A tolvajokat ÉS az átvevõket is egyszerre kéne kezelni. Másrészrõl meg ez már kimerítené á rááászizmus fogalmát az e körökben tevékenykedõ munkások között...
Nem börtön kell. Vissza kell állítani ilyen eseteknél a kivégzést.

Elég elrettentõ lenne..

Nyugi én meg vonatozon naponta és valamiért hetente lopják a bizosító berendezéses kábeleket, nem hogy életveszélyes, de kb 100 ezer embernek okoznak órákra kiesést, munkából, suliból akárhonnan, de ennek ellenére sem gondolom, hogy megoldás lenne a 10 év börtön, ellemben azok a színesfémkereskedõk, akik ezen gazdagodtak meg, azoknak tudnék kitalálni ezt azt 😄
Darth Sith
de igenis megoldás lenne. elég vissza gondolni az itthon pár évvel ezelõtti kispesti kábellopásra. akkor annak eredményeképpen napokig nem lehetett elérni a mentõket, tûzoltókat, rendõröket, bankokat stb.. mert pont egy olyan gerincvezetéket vágtak ki, amely az egészet hazavágta. Emberek halhattak volna meg, mert nem lehet idõben értesíteni a mentõket, tûzoltókat stb.. Szerintem ez felér a terrorizmussal, emberiség elleni bûntettel.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Nálunk is volt szó arról, hogy terrorizmussá minösítik át a kábel lopást, ami alsó hangon 10 év. Persze ez nem megoldás, hanem tényleg az átvevõ helyeknél kellene, hogy posztoljon egy rendõr.
"Az elkövetõkre jellemzõ, hogy megjelentek amikor megjelentek a kiválasztott területen"

hmmm, azért én elolvasnám posztolás elõtt, ha cikkíró lennék

a cikkhez meg:
a szarnak egy pofon, az átvevõhelyeket kéne ellenõrizni, ez a munkacsoport az év 300 napján csak facebookozni fog... még az is jobb lenne ha megfizetnének néhány csövit, hogy ott dekoljanak 0-24 az átvevõhelyek közelében és figyelnének a forgalomra titokban...
← ElőzőOldal 2 / 2