79
  • morden
    És naponta több ezer forintba kerülnek az adófizetőknek.
  • Doktor Kotász
    "nekik semmit nem jelent a 10 év börtön. Eszegetnek-iszogatnak, kijönnek, aztán ott folytatják ahol abbahagyták sajnos."

Viszont amíg bent vannak, addig sem szaporodnak...
  • Doktor Kotász
    Nem mondod???
    Tehát a cigányok nem mindenhol azok?
  • Doktor Kotász
    Akkor csengettyűnek kiöntve adják le.
  • Doktor Kotász
    Hidd el, a kábellopó cigányok nem kenik meg a politikusokat.
  • Doktor Kotász
    "Ilyet nem állítottam. Sőt, senkit nem gyanúsítottam meg a lopásokkal. Azonban az hogy az ilyen átvevőhelyeken nagyrészt nem angolok dolgoznak az ténykérdés. Mondhattam volna az indiaiakat is "

Ki mondta, hogy mondtál bármit?
    Valaki írta, hogy arabok, te meg posztoltál három kérdőjelet.
  • Lucy in the Sky
    Mármint minden huzal minden 10 centijén. Az anyagba préselve, nem ráfestve a szigetelésre.
  • mad mind
    Itt okoskodhatunk, meg találhatunk ki jobbnál-jobb törvényeket, de amíg a törvényhozók meg vannak kenve, addig itt semmi sem fog változni.
  • Lucy in the Sky
    Bizonyíthatóság? Majd ha vonalkód lesz gyárilag minden huzalon, akkor lehet...
  • defiant9
    + minden x kg feletti beérkező tételt 24 órán belül regisztrálni kellene a vám és pénzügyőrség online oldalán. Razzia esetén tapasztalt szabálytalanság=BTK-s pénzbüntetés+telephely engedély egyre növekvő időtartamra történő felfüggesztése. +Korábbi BTK-s nem alapíthat új céget ezen a területen.
  • defiant9
    Én azt próbálnám megakadályozni hogy beolvasszák a kábeleket. Lenne egy rendelet hogy minden kg átvett színesfémet min. 1 hónapig feldolgozatlan állapotban dokumentáltan kell raktározni az átvevő telephelyén, az eleve beolvasztva hozott anyagot pedig nem veheti át csak az erre szakosodott vámtisztviselős központi átvevőpont. Mindezt EU szintű harmonizációval, nem-schengeni határon meg van vámvizsgálat.
  • Lucy in the Sky
    (terrorcselekmény) "lehetne az azonos kimenetel feltételezhetősége miatt."
    KRTuning? A "tuning" is lehetne akkor már hasonló kategóriába sorolva, az ilyen dolgoknak a feltételezhetősége miatt. 2fast2terrorist :D
    Amúgy borzasztó hogy ezt a jelenséget nemhogycsak mi nem tudtuk megzabolázni /pedig lett volna rá időnk/, de elterjedt az egész kontinensen. Óccsó munkaerő kellett, hát nem lefőtt a zacc is a kávéval...
    Megoldás az nincs, börtönt építeni és fenntartani az kurvadrága, lehet államosítani kéne őket (a gyűjtőket). Az angol font arany helyett lehetne réztartalék alapú. Vagy a forint is, akár. Közmunkában csökkentenék az államadósságot, Magyarország komoly réz- és aloméniom-exportőrré nőhetné ki magát pár év alatt, hát hallja ezt, Herr Matolcsy?!
  • Molnibalage
    Itthon halamzati büntetésben nem lehet 20 vagy 25 évnél többet kapni. Tehát elkövethetsz te 10 olyan bűncselekményt, ami egyenként ér 4 évet, akkor sem kapsz 40 évet.
  • sanyicks
    minősíthetik annak. De ha cigányok követik el nem teszik, mert akkor menne az tasz meg az lmp rögtön habzó szájjal rasszistázni strasbourgba. Nemrég volt valami vasúti jelzőkábel lopás, és már megvolt a lehetőség a terrorcselekménynek nyilvánításnak, de végül csak lopás, rongálás lett belőle...
  • sanyicks
    max a magyar fordítással tűnik úgy. Amúgy csak az életmódjuk volt cigány, amúgy vándor írek.
  • KRTuning
    Említette valaki a vasúti kábellopást. A váltóátállítás terrorcselekménynek minősül, igenis a kábellopás is lehetne az azonos kimenetel feltételezhetősége miatt.

A réz-bőrűeket meg igencsak büntetni kéne, ha visszaeső mondjuk akármilyen büntetés 3x-a legyen a kiszabható maximum. Vagy valami ilyesmi.
  • Narxis
    Teljesen felesleges államosítani, egyszerűen csak szigorúbban büntetni az átvevőket. Én büntetném azokat is akik lopják, de nekik semmit nem jelent a 10 év börtön. Eszegetnek-iszogatnak, kijönnek, aztán ott folytatják ahol abbahagyták sajnos. A határ meg már nincs nyugat felé, gond nélkül átjárnak.
  • JMáté
    Ilyet nem állítottam. Sőt, senkit nem gyanúsítottam meg a lopásokkal. Azonban az hogy az ilyen átvevőhelyeken nagyrészt nem angolok dolgoznak az ténykérdés. Mondhattam volna az indiaiakat is
  • Molnibalage
    EU-ban nincs semmiféle vám és határellenőrzés, ha a külső határon átjöttél. Lakatos rómeó úgy mehet át a fémhulladkékkal a határon nyugat felé, ahogy akar...
  • finizlik
    Közelsem.
  • Doktor Kotász
    Nem láttad a Blüff című filmet?
    Ott is vannak ám cigányok...
  • Doktor Kotász
    Ott ők a cigányok.
  • Doktor Kotász
    Stand Up, Mr. Farkas, Mr. Lakatos said the judge...
  • pasi29uk
    Egyébként szines fémet angliában nem lehet csak úgy leadni, hogy itt egy szatyor tisztított kábel... Szépen dokumentálnak mindent az átvevő helyen.
    Ha valaki pl aranyat akar pénzé tenni cash converterben akkor kell vinnie: 1 fényképes igazolvány, lakcímre szóló közüzemi számla és még ezután a szerződés mellé fényképet is készítenek róla...
  • finizlik
    ??????
  • kvp
    Itthonra ket jo megoldas lenne, az egyik az emlitett terrorcselekmennye minosites, ez automatikusan valodi eletfogytiglan. Az atvevoket is ugyanugy kell buntetni mint magukat a tolvajokat, akkor mar nem mernenek bizonytalan eredetu femet atvenni. A masik megoldas pedig az atvevohelyek allamositasa lenne, akkor mar csak kulfoldon tudnak eladni, a hatar pedig jobban ellenorizheto mint az egesz orszag. Pillanatok alatt bortonben lenne a tolvajok egy resze es ott is maradnanak eletuk vegeig, a masik feluk pedig nem merne (itthon) lopni.
  • pasi29uk
    Lentebb írta mrzed001, hogy szabotázs. Érdekes gondolatot ületett a fejembe. Szerintem a szabotázs az erősebb fokzat mint a lopás.

Ez a fogalom létezik a BTK-ban és van erre vajon büntetési tétel?
  • JMáté
    arabok...
  • shaddam
    Vagy Tirexi vagy lakatos rambó a tettes.
  • atomkrumpli
    még véletlenül sem úgy fognak bemutatkozni a brit/német rendőröknek hogy:
    - kírem szípen mink romák vágyunk...
  • cateran
    En -termeszetemnel fogva- utalom az eroszakot. De egyszeruen nem latok mas megoldast a "nemmondommegmelyiknepcsoport" altal okozott gondokra, foleg azert nem, mert ok is eroszakkal reagalnak barmilyen kepzelt vagy valos fenyegetesre, a kompromisszumra valo hajlandosag nelkul. Tobb 100 evuk volt beilleszkedni...nem sikerult? Sullyesztobe veluk...Persze nem valogatas nelkul...1x elkaptak? Rendben az csak buntetes...2. alkalom? Koszontuk a reszvetelt, kovet a labara es a folyoba vele..
  • halgatyó
    Háááá... ulláccik Lákátos Rómeó és tezsvírei arrafelé is járkálnak....
    a rettentő félelmükben hogy idehaza bááántyáák őket

Így legalább a nyugatiak is megismerik a kelet-európai problémákat.
    Jót tesz majd nekik egy kis néprajz tudomány!
    legalább nem fogják benyalni fenntartás nélkül a ballibernyálas sajtóokádékot
  • mrzed001
    Volt ugyebár vonatszerencsétlenség is ebből kifolyólag idehaza, ami még az átkosban a szabotázs (mostanság ugyanaz terrorizmus) bűntettét merítette ki, és halálbüntetés járt érte. (tudjuk ugyebár a bátor orosz-román-... partizánok is előszeretettel robbantgattak vasútvonalakat, vonatokat)
    Mondjuk akkor még hazaárulásért is halálbüntetés járt, most meg bármely (egyes) ország zászlaját szíve felé tűzheti egy képviselő a parlament alakuló ülésére, sőt rendőri és katonai vezető is lehet kettős állampolgár ( ....ó - magyar, ebben a sorrendben)

Több nacionalizmus kell ide, több hazaszerető magyar.
  • gabeei
    A tolvajokat ÉS az átvevőket is egyszerre kéne kezelni. Másrészről meg ez már kimerítené á rááászizmus fogalmát az e körökben tevékenykedő munkások között...
  • finizlik
    Nem börtön kell. Vissza kell állítani ilyen eseteknél a kivégzést.

Elég elrettentő lenne..
  • morden
    Nyugi én meg vonatozon naponta és valamiért hetente lopják a bizosító berendezéses kábeleket, nem hogy életveszélyes, de kb 100 ezer embernek okoznak órákra kiesést, munkából, suliból akárhonnan, de ennek ellenére sem gondolom, hogy megoldás lenne a 10 év börtön, ellemben azok a színesfémkereskedők, akik ezen gazdagodtak meg, azoknak tudnék kitalálni ezt azt :D
  • Darth Sith
    de igenis megoldás lenne. elég vissza gondolni az itthon pár évvel ezelőtti kispesti kábellopásra. akkor annak eredményeképpen napokig nem lehetett elérni a mentőket, tűzoltókat, rendőröket, bankokat stb.. mert pont egy olyan gerincvezetéket vágtak ki, amely az egészet hazavágta. Emberek halhattak volna meg, mert nem lehet időben értesíteni a mentőket, tűzoltókat stb.. Szerintem ez felér a terrorizmussal, emberiség elleni bűntettel.
  • morden
    Nálunk is volt szó arról, hogy terrorizmussá minösítik át a kábel lopást, ami alsó hangon 10 év. Persze ez nem megoldás, hanem tényleg az átvevő helyeknél kellene, hogy posztoljon egy rendőr.
  • nlght
    "Az elkövetőkre jellemző, hogy megjelentek amikor megjelentek a kiválasztott területen"

hmmm, azért én elolvasnám posztolás előtt, ha cikkíró lennék

a cikkhez meg:
    a szarnak egy pofon, az átvevőhelyeket kéne ellenőrizni, ez a munkacsoport az év 300 napján csak facebookozni fog... még az is jobb lenne ha megfizetnének néhány csövit, hogy ott dekoljanak 0-24 az átvevőhelyek közelében és figyelnének a forgalomra titokban...