79
-
aaaaa #79 A többségünk nincs abban a helyzetben, hogy példát mutasson. Örülünk, hogy élünk. A vezetőink jót fognak röhögni rajtad, hogy jó birka, rendesen fizet.
Azt hiszem nem ismered a viccet amelyben két vállalat vezető beszélget.
- Te fizetsz a dolgozóidnak? -kérdi az egyik.
- Én nem. - feleli a másik.
- És? Bejárnak dogozni?
- Be. És te? Te fizetsz nekik?
- Nem. Én sem fizetek...
- Na és?
- Mit na és?
- Bejárnak? Mármint dolgozni?
- Be azok. - Kis szünet után ismét megszólal egyikőjük:
- Te, nem kéne ezektől még belépőjegyet is szedni?
Na ennyi együttérzést várhatsz el a hatalomtól, vagy a vezetőktől. :)
Másrészt, aki gazdag és vezető pozícióban van, azért van ott, mert egész életében ügyesen intézte a dolgait. Mondhatni, ahol tudott ügyeskedett, megkereste a kiskapukat, a lehetőségeket. Miért várnád el tőle, hogy azért, mert egy számára ismeretlen valaki rendesen fizet mindent, majd visszavesz magából és elkezd ő is "tisztességesen", balga módon fizetni, ha nincs rákényszerítve. Ha azt látják, hogy több a bevétel, számukra csak azt jelenti, hogy többet lehet elszórni, elsikkasztani, lenyúlni, semmi több. Ez tényleg álomvilág, ha ilyenekben hiszel.
A vállalkozók többsége meg tönkre is menne, ha minden terhet becsületesen fizetne, mert lehetetlen kitermelni, főleg a kisvállalkozók esetében. Így is elég kényszervállalkozó tönkremegy azok közül, akik naiv módon azt hiszik, hogy mindent rendesen befizetve talpon tud maradni hosszabb távon. -
morden #78 Nem állomvilág, hanem hippotézis :D Szóval szerintem, ha mindenki befizetné becsületesen az adót akkor talán nem lenne akkora adóteher azokon akiken be lehet vasalni az adót. Nyilván szerted/szerintetek sem jó az, hogy a vállakozó be van jelentve minimálbérre 10 éve veszteséges a cége, mégis egész jól megél 3 kocsi, budai villa(lehet éppenséggel politikus, vagy akárki) és azt feltételezem, ha mindenki befizetné az adót betűre pontosan akkor hatalmas fordulat következne be, ehhez természetesen az is kell, hogy a közpénzeket sokkal de sokkal szigorúbban el lehesseb számoltatni. És igaz az a mondás, hogy amilyen vezetőket érdemel a nép olyat fog kapni, kicsibe is a nagytöbbség csal, nagyba miért lenne másként? ha kicsibe sem csalna senki akkor talán nagyban is meggondolnák magukat az emberek, lehet tényleg álomvilág amit írok, de szerintem példát kell mutatnunk tisztességben a vezetőinknek (bár fordítva lenne..) -
aaaaa #77 Magyarországnak van épp elég termőföldje. A mezőgazdaságból is meg lehetne élni bőven, még ha egyesek szerint ez már elavult dolog, akkor is. De ott is azon vannak, hogy azt is minél jobban tönkretegyék.
Te meg kérj számlát a gázszerelőtől, jövőre már +27%-ért fog is adni, de lehet, hogy mond neked simán másfél kétszeres árat. Ha nincs hova elszórni a pénzed... Az emberek többsége örül, ha ki tudja fizetni az ilyen sürgős "tragédiákat", hogy 50-100 ezreket ki kell fizetni egy gázszerelőnek, nem azon gondolkodik , hogy kér még mellé egy papírfecnit is, hogy azzal is tömje az állam zsebét, miközben ugyanez az állam jót röhög rajta miközben kilakoltatják, mert nem tudja fizetni a devizahiteleit.
Nem tudom milyen álomvilágban élsz, ha azt hiszed, hogy ha több adót fizetnének csökkentené bárki is az adókat. Ez viccnek is rossz. Regisztrációs adó pl miért is van ? Nem fizetik be ? Az Áfa azért a legmagasabb nálunk, mert azt sem fizetik ? Hagyjuk már ! :) A közlekedési szabálysértésekért kirótt európai szinten is irreális összegű bírságok, (adók) azért olyan magasak mert azt sem fizetik, vagy annyi a szabálytalan autós ? Dehogy ! Csak valahogy le kell húzni, azokat akiknek még van egy kis pénze. -
#76 hát ha mindenki befizetné becsületesen máris lehetne kb felezni az adókat
Érdekes, hogy azért nagyrészt befizetik, és mégis az adók csak fentebb és fentebb mennek ...
Tudod, a prést addig szokás nyomni, amíg veszélyes nem lesz hogy elnyíródik a csavar, azaz az állam annyit lop az emberek zsebéből, amennyit mer a nélkül, hogy egy lázadást, forradalmat robbantana ki önmaga ellen.
MO-nak semmilye nincs, se ásványkincse, se tőkéje
Ismét hatalmas tévedésben vagy. Nincs IPARUNK. Miért? Mert az elvtársak fillérekért eladták pölö a franciáknak, osztrákoknak, akik nem termelni, hanem csak piacot akartak venni, így első dolguk volt LEBONTANI.
Így járt a papír, és a cukorgyártás is. Nagyhatalom voltunk, exportáltunk dögivel, most meg importra szorulunk (tehát a náluk drága munkaerővel előállított drágább termékek behozására, ezzel ők eltartására ... rabszolgasors)
de ez is a mi hibánk, vajon hány felháborodott lakossági levél ment a képviselőknek ilyen ügyekben, ha mondjuk lenne 1 milliós tüntetés ilyenek miatt akkor kicsit más lenne a képlet
Tévedsz. Diktatúra van. Aki tüntetni mer, az pedig "csőcselék" (vízágyú, könnygáz, botozás, ... előállítás, előzetes és megalázás vár rá), és számíthat rá hogy a munkahelyén a felmondólevél várja.
"De nekem az az elméletem, hogy aki 50k-t felvesz zsebbe az ha odakerülne 1 milliárdot is simán csalna"
Szerintem meg álomvilágban élsz. Ha az a tét, hogy holnap ENNI tudsz adni a gyerekeidnek, vagy kikapcsolják a gázt-fűtést, két kézzel fogsz kapni a fekete 50-es után. Nem kapzsiságból, hanem kényszerből. Márpedig az ország nagy részén ez a helyzet. Látogass le az alföldre, és csodálkozz, hogy mekkorák a fizetések.
"szóval nem sok különbség van a politikusok és az adócsalók között"
Az egyik a luxusért és a hatalomért teszi, a másik a megélhetésért és a családja túlélésért küzd. Ez utóbbit mélyen tisztelem, és egy rossz szót nem szólnék ellene. Az elsőt viszont kerékbe töretném, illetve bevezetném a kínai módszert az állami pénzből sikkasztók büntetésére (golyó).
"csak az egyikbe néhány ezren vannak a másikban néhány millióan"
Néhány millióan összesen nem dolgoznak az országban barátocskám.
Van talán 1-1,3 millió nem állami szférában dolgozó ember (aki ÉRTÉKET TERMEL, relatív BEFIZETŐ), meg van 0,7 millió (kiszervezésekkel együtt valósan kb 1,2 millió) közpénzből élő ember, aki relatív KIVEVŐ a költségvetésből.
Szerintem ideje lenne elkezdeni tisztelni és megbecsülni a relatív befizetőket.
-
morden #75 "1, túúúl magasak az adók (eu csúcs)
Válasz:hát ha mindenki befizetné becsületesen máris lehetne kb felezni az adókat, vagy azt csinálni amit a norvégok azolajukkal
2, túúúl alacsonyak a keresetek (ugye tudod mennyi a minimálbér a franciáknál? Itt a jól megfizetett infósok alig keresnek annyit, mint ott az utolsó WC-s néni)
Válasz:MO-nak semmilye nincs, se ásványkincse, se tőkéje. Egyedül az olcsó kínai szintű munkaereje, ha emelkedne a minimálbér, még ennyi munka se lenne mint ami most van, ez egy döntés, hogy inkább széles tömegek legyenek relatíve szegények, vagy legyen egy egész nagy tömeg aki jól él és egy mégnagyobb tömeg aki nyomorog.
3, túúúúúúúúúúúl sokat lopnak el a közösből (1000 milliárdok hupppsz ... Alagutat az Alföldre M6 mozgalom). Egyetértek, de ez is a mi hibánk, vajon hány felháborodott lakossági levél ment a képviselőknek ilyen ügyekben, ha mondjuk lenne 1 milliós tüntetés ilyenek miatt akkor kicsit más lenne a képlet.
magyarán alig marad pénz az emberek zsebében, míg egyesek lábukat lógatva dőzsölnek, és a magyar ember igen rühelli az igazságtalanságot." Pontosan én is rühellem azokat akik számlával csalnak , a minimálbér feletti összeget zsebbe kapják, természetesen azokat mégjobban akik milliárdokkal csinálják ugyan ezt.
De nekem az az elméletem, hogy aki 50k-t felvesz zsebbe az ha odakerülne 1 milliárdot is simán csalna szóval nem sok különbség van a politikusok és az adócsalók között, csak az egyikbe néhány ezren vannak a másikban néhány millióan. -
#74 Tudod, ez amit összehordasz egy nagy BULLSHIT.
Adócsalás azért van, mert
1, túúúl magasak az adók (eu csúcs)
2, túúúl alacsonyak a keresetek (ugye tudod mennyi a minimálbér a franciáknál? Itt a jól megfizetett infósok alig keresnek annyit, mint ott az utolsó WC-s néni)
3, túúúúúúúúúúúl sokat lopnak el a közösből (1000 milliárdok hupppsz ... Alagutat az Alföldre M6 mozgalom)
magyarán alig marad pénz az emberek zsebében, míg egyesek lábukat lógatva dőzsölnek, és a magyar ember igen rühelli az igazságtalanságot.
Ha azt látom, hogy a 3 műszakban magát halálra dolgozó orvos, ápoló nem tudja a 2 gyerekét ellátni, meg a hitelét fizetni ... mellette a sose dolgozott 10 pulyás terepjáróval jár (az ÉN PÉNZEMBŐL!), vagy sose dolgozott politikus építi a 2. villáját (az ÉN PÉNZEMBŐL!), akkor megvonom támogatásomat ettől a rendszertől.
Ha az MNB vezérek lehetnek OffShore lovagok, akkor én is elkerülhetem így a pénzem állami elLOPÁSát. Nem azért, hogy nekem több legyen, hanem hogy nekik kevesebb.
És ... minden hal a fejétől bűzlik. -
morden #73 Szintén a Svédeknél van az, hogy az adóbevallást egy nyilvános üvegbúrába teszik, bárki megnézheti az utcából, hogy ki mit dobott és nem nemzeti sport az össznépi adócsalás, mint nálunk, természetesen ezér el is várják azt hogy jol működjön az állam. A magyarok pedig elvárják, hogy jól működjön az állam, de ahol lehet meglopják önmagukat, aztán írogatják, hogy nem működik jól az állam ezért nem fizetek, a legtermészetesebb ez egy bevett önigazolás. -
#72 Már megbocsáss, de amíg az én adómból a Strabag Demokraták lesznek milliárdosok, meg a Gycsótány félék upgrade-elnek panelproliból állami pénzen építtetett medencés palotákba, addig én sem szívesen fizetek adót.
Hol, a svédeknél van, hogy minden költségbe, minden szerződésbe, minden államiból kifizetett pénz számlájába betekintése van MINDEN állampolgárnak (még a miniszterelnök által elfogyasztott hivatalos ebéd számlájába is).
Ha itt is az lenne, hidd el, boldogan fizetnék az emberek az adókat.
De ameddig a 120 ezer EVA-s összedob államnak 180 milliárd forintot évente, amiből 120 milliárdot rögtön ki is dob az állam úgynevezett "kisebbségi felzárkóztatásra", addig én sem akarok fizetni nekik, mert én jobban el tudom költeni, mint ők.
De ez már politika, ami itt nem ildomos (ennek ellenére rendszeresek a politikai tartalmú cikkek pl ...) -
#71 Közvilágítás, úthálózat? -
morden #70 Szóval nem kell adót fizetni, mert úgy sem kapsz az államtól semmit, meg ellopják csak, az államnak meg nincs pénze, hogy szolgáltasson, így valóban nem kapsz semmit... ördögi kör. Ez is egyfajta megideologizálása a dolgoknak, gondolom a színesfémtolvajok is kissé primitívebben de hasonlóképpen gondoloznak azon, hogy ők nem lopnak, csak védik a környezetet. Az eredménye a két cselekvésnek ugyan az, kárt okozni az államnak tehát minden magyar állampolgárnak. -
sanyicks #69 Színesfémtolvaj valakitől lop, sokszor magántulajdont. Aki nem fizet adót, az csak azt nem fizeti be amit mások úgy is ellopnának... Amúgy is fizetni ellenszolgáltatásért szoktak. De a magyar állam pl csak pénzt szed be, adni nem ad semmit, legalább is a dolgozó embernek, max még több lehúzást, nemtörődömséget. -
finizlik #68 Egy a különbség..
Azok az emberek azért kénytelen ezt csinálni, mert nem tudnak megélni munka mellett míg a gedvás írtani való cigányok pedig nem is dolgoznak.
Nem dolgoztál az elmúlt 1 évben? Munkát sem kerestél? Sosem volt munkád? Igen? Segílyen élsz? Igen?
Nyilvánosan felakasztani. Bang, probléma megoldva. Nem hiszem el, hogy a büdös cigányok egy kurva országba se tudnak beilleszkedni. Nem dolgoznak, hagyni kéne éhen dögleni őket nem segílyen eltartani a kis rezeseket. -
#67 Ebben a szigetországban Fontban számolnak.Az eurót nem kedvelik igazán.Ennek ellenére a cikkben mégis euróban számolnak.
Virgin Media előfizetésem van internetre, 7 éve élek itt.Néha leáll fél napra az internet.Most már tudom miért.A barmok átvágják az optikai kábelt is.Az ilyen rezes melókat nem a cigók csinálják,hanem a dörzsölt angolok.Cigóknak marad a segély meg az autók,meg egymást is lehúzzák.
Errefelé sok a román,bolgár,cseh roma.Tényleg üvöltöznek,hozzák a sok pulyát,krákognak, köpködnek,lopnak a boltokban.Ez így elég undorító.
Ha megyek az utcán,ki kell őket kerülni,mert állnak,ordibálnak az utca közepén románul vagy cigányul.
Ez a Waste and Metal Task Force nevű csoport nem fog nagy eredményeket bevillantani,mert a rezes melót profik csinálják,mindig le van zsírozva a pálya.
Van egy angol mondás: ha te vakarod az én hátam,én is vakarom a tied.
-
morden #66 Szóval szerintem aki nem kér számlát a gáz szerelőtől, vagy a kocsmában, vagy zsebbe kapja a minimálbéren felüli juttatást, az sem jobb a társadalom szempontjából mint a színesfémtolvaj.Most tegyétek a szívetekre a kezeteket és gondoljátok át -
morden #65 a 2.6 milliót úgy értettem, akik adócsalók, fekete munkásokat foglalkoztatók így a komplett 10 milliós nemzetet lopják meg, itt már véleményem szerint nem a bőrszín a meghatározó sőt.
-
#64 Senki se mondja, hogy nincs cigánybűnözés. Ez egy probléma, amit meg kell oldani. ÉS kerülni kell az általánosítást.
Mellesleg először a romáknak kéne a saját fajtájukban rendet tenni. És ez igaz a magyarokra is. Csak a mieink nem kábelt lopnak, hanem országot... -
#63 Munkatáborok kellenek, azt pont. -
speed2006 #62 2,6 millió? nem sok az egy kicsit? Akkor minden második munkaképes egyed börtöntöltelék. -
speed2006 #61 Azért fura hogy pl. Kaposvári előzetesházban 100-ból 90 bőrszine nem fehér. Élveztem a vendégszeretetüket 45 napig, úgyhogy tapasztalatból mondom. :)
(mielött rosszra gondolna bárki, csak a volt főnököm nem akart kifizetni.) -
JMáté #60 Psszt! Ilyenről itt nem beszélünk! A sikereinket magunknak köszönhetjük, a kudarcainkért mások a felelősek. Amibe bevesznek az biznisz, amiből kihagynak az sikkasztás. -
morden #59 Bocsi, de mintegy 2,6 millió bűnöző van Magyarországon, akik nap mint nap meglopják a teljes társadalmat és ez nem bőrszín függő sőt... -
finizlik #58 Mint tudjuk cigány bűnözés nincs.
Amint lesz egy olyan párt aki fel mer lépni a büdös cigányok ellen, ki meri őket végeztetni (azokkal karöltve akik ugyan úgy viselkednek mint a cigányok), akkor azoknak nem gyenge támogatottságuk lesz.
De cigány bűnözés persze NINCS csak rasszizmus!
Dögöljön meg minden barna romanoid. -
sanyicks #57 és akkor miért nem kussolnak be a britek, amikor a ráááászistáá magyarok néha néha lecsuknak pár cigót? :D
Mondjuk a pofátlan kettősmérce a mai nyugati "polkorrekt" "demokráciák" velejárója. -
pasi29uk #56 Igazából Great Manchesterre gondolok bejött a 10% (Bolton, Salford, Leigh, Wigan). Nagyon gáz térség... Egyébként nagyon rég voltam 29 és én sem tudnám megmutatni egy kézen mióta élek folyamatosan kint .) -
G_ArchAngel #55 £500.000 ert, 40 evig allt a parkban, kaphatnak erte £700-at
Egyre tobben vannak, az undorito nyelvukon uvoltoznek a buszon, taszigaljak az embereket, pofadba nyomjak a markukat...
Egy viszonylag nyugodt, biztonsagos keruletben lakok, de itt is rendszeresen latom, ahogy a rendorok igazoltatjak oket es ugyanugy szitkozodnak, mikor a rendornok ellenorzik a hosszu szoknyajukat.
Nem, nem a vandorlo fajtajuk, nem is a zenesz spanyol, hanem azt ami Magyarorszagon, Romaniaban vagy Bulgariaban neptelenit el egykori bekes falvakat, ahol dolgos emberek laktak. -
cateran #54 Hehe ki floodolas:
lecsaptak a norvegok :P -
cateran #53 Ez pl izgalmas karacsonyi ajandek az aldozatoknak:
"Witness appeal to Fiskerton burglaries
Updated on 20th December 2011
Christmas presents were among the items stolen by thieves who targeted two homes in the same Fiskerton street.
The presents were snatched from a property in Gravelly Lane, along with a laptop, after burglars forced open patio doors and searched the house.
The break-in is being linked to another incident in the street which happened on the same day.
Again, patio doors were forced open before the second property was searched. They keys to a blue MG car, parked on the drive, were stolen as well as the vehicle itself.
Both incidents happened between 11am and 4pm on Monday 5 December 2011.
Witnesses have reported seeing a dark coloured VW Golf, with two people sat in the front, parked in the street around the time of the burglaries.
Officers investigating the incidents are keen to trace the vehicle and its occupants.
Anyone with information about the burglaries or the vehicle itself are asked to call DC Alison Jones, at Newark Police Station, on 101, extension 809 7634, or Crimestoppers anonymously on 0800 555 111."
Nottingham
Vajon mi lesz a lopott cuccok sorsa?:P -
cateran #52 Az biztos is....7 eve elek angliaban, megfordultam itt-ott, de mit tudhatok en az orszagrol (mondjuk pikey taborban nem voltam :D) Viszont 90%-ra taksalom, hogy Londonbol indulsz ki...nos vannak mas nagyobb varosok is am...(azon meg csak gondolkodj el, hogy kamerak ide meg oda, rengeteg lopas/rablas tortenik es nem mind megy el az ebayen meg a gumtreen...akkor vajon hova kerulnek?) -
FoodLFG #51 yep az index az olyan... Kétszer beszóltam sixxnek, másnapra már kivágtak onnan. Igaz, a sok bulvárfos miatt egyébként is meguntam őket olvasni. Igazából mindegy. -
FoodLFG #50 Na mivan !? Visszatértek Kanadából a norvégok ? Félúton megpihentek egy kicsit ? -
pasi29uk #49 Próbáltam keresni képet azokról a táborokról melyek itt vannak a környéken, de nincs a neten én meg nem csináltam annó. Egyéb iránt senkinek sem ajánlom, hogy csak úgy bemenjen szétnézni, mert ha túléli a kutyák hadát akkor meg fogják kérdezni kihez jött. És akkor biztosan futni fog kifelé...
Első utamon (a taxis nem volt hajlandó bemenni pedig csak 100-150m volt). Gyaloglás közben nem gyengén tojam össze magam amikor a kutyák ugatva jöttek felém. Ekkor örültem életemben először annak, hogy dohányzom. Szerintem annak a terebélyes füstoszlopnak köszönhetem, hogy nem szedtek darabokra a kis puppyk. -
Doktor Kotász #48 Ez a vándor írek tetszik. Ahol a blogmotor nem engedi a cigány szó használatát (Comment.com) ott a svédek, norvégok helyett a vándor ír kifejezést fogom használni. :-D -
Doktor Kotász #47 A szaporodásuk még többe kerülne. Na meg a kintlétük is rengeteg kárt jelent. -
pasi29uk #46 Nocsak zseni lettem... kössz a bókot.
Város szélén azért nincs zálogház amiért nincs nonstop bolt sem. Kirabolnák az első este kétszer. Ha pedig mégis van akkor kérik a lentebb felsorolt dokumentumokat.
Okoska ne szólj bele olyanba amiről csak tapasztalat nélküli véleményed van .)
Angol cigányok. Helyesen írta valaki, hogy többnyire vándor írek. Nem egyszer jártam caravan taborba sőt dolgoztam is az ott élőknek. (Dísztéglából kocsibeállókat csinált az ismerősöm) Azok tényleg foglalkoznak mindennel... igazi zsivány népség, de sosem volt velük gondom. Napi szinten fizettek, és barátságosak voltak velem. Röviden: kaja, pia, és sok fű nől a 6árban. De jellemző, hogy egy széles út köti össze a tábort a főúttal. Amikor lefordulsz a karaván felé akkor ott áll egyminimum 5-6 méter magas oszlop rajta egy szoknya alakú, vas "tüskés" kosár majd a tetején a térfigyelő kamera helye :D
Ha összehasonlítom ezt a helyet romák által lakott telepekkel (magyarban is megfordultam jópár ilyen szintű helyen) akkor a tisztaságot és rendet emelném ki. Jah... és náluk nem cinkes és szégyen melózni. -
defiant9 #45 Mindent törvényt/szabályt meg lehet szegni, de ha kellően sok az ellenőrző pont/magas a lebukás veszélye akkor kevesen kockáztatják meg. Amit vázoltam az pont erről szól, szorosan ellenőrzötté tenné a réz mint nyersanyag áramlását a szereplők között. Az autólopást is hasonló módszerrel szorították vissza, pedig a külváros peremén arra is lenne igény. Nyilván az ilyen összefüggések felismerése te hiperegyszerű gondolkodásmódodba már nem fér bele. -
cateran #44 Konnybe labadt a szemem erre a hipernaiv kommentre...tenyleg azt hiszed, hogy igy mukodik a vilag? Hogy mindenki szo szerint mindig betartja a torvenyeket? (ahogy valami zseni irta lejjebb az angol zaloghazakat..persze a nagyvaros kozepen levok tuti nem szegnek torvenyt, de vajon a kulvaros peremenek a szelen levo sem?) -
defiant9 #43 Már ma is csak (eredet)igazolással lehet átvenni pl. egy csatornafedelet.
1. Magánszemélytől nem fogadok el havonta pár kg felett rézkábelt mert nem életszerű hogy sok van neki a padláson, csak cégtől. De amit befogadok azt is regisztrálni kell név/lakcímkártyával.
2. Olvasztott rezet senkitől nem fogadok be csak ahol pénzügyőr van: azok a cégek akik rezet olvasztanak a kohójukban azok önmaguk vissza tudják forgatni a termelésbe nem viszik a méh telepre, aki pedig rajtuk kívül olvaszt rezet az jó eséllyel azért teszi hogy eltüntesse a réz eredetét.
3. Ha kimegyek és nem regisztrált színesfémet találok a telepen akkor retorzió.
Egy kiskapu marad még szerintem, ha direktben egy kis réz öntődének adja le a szajrét, de ezekből nincs is annyi, meg velük is online regisztráltatnék minden kg be és kimenő öntvényt. Természetesen eladni csak ÁFA-s számla ellenében adhat el, razziánál stimmelnie kell a mérlegnek az online regisztrált és a számlázott tételeknek.
Végülis kb. jövedéki termék szintjére emelkedne a színesfém policy. -
Amergin #42 Igaza volt Hitlernek.
Ebben is... -
Komolytalan #41 Ja, 10 év kevés. Le kell vágni kezét-lábát, utána meg futni hagyni. -
mitch2003 #40 Ezzel egyidoben pedig tekerhetnenek dinamos kerekpart, hogy aramot termeljenek addig is, amig bent vannak. Tobb ertelme lenne, es ahhoz nem kell szakertelem/iq csak izom, ami egyebkent is fejlodik a bentlet alatt!