42876

banner
  • lac coo
    Nézőpont állítás tuti lesz benne, ha a TP-ben elő lehetett csalni a FOV-ot, akkor az is lesz .Kormányra menteni lehet konfigot, az is teljesen jó ....Kamerát biztos minden autóra. váltáskor állítani kell, de ezt már megszoktam :) autókhoz tuti lesznek setup lehetőségek, úgy tűnik még kicsit jobb is mint eddigiek, real segítségek elég jók lesznek ....

Szóval nem értem mi a para ...? :)
  • Jackal
    Nemtom volt-e már:
    http://www.racedepartment.com/forum/threads/assetto-corsa-spa-license-and-pre-order-info.70935/page-8#post-1463333

+ #156
  • GPx8
    Nem egyértelműen jó, hogy kevesen vannak. (A mi szempontunkból). Ott vannak pl. Scawen-ék, akik szépen profitáltak az Lfs-ből, de aztán hagyták fenébe az egészet, pedig mi lehetett volna belöle, ha követik ezt a vonalat és egyfolytában fejlesztik? Nem lenne ellenfele.
  • precise
    lehet csak pénzmosás az egész. Olasz maffia náluk mossa tisztára a zsetont.
  • Alexease
    Igen, de egy multi ceg evente kitol 2-3db millios eladasu jatekot, ha nem jon be egy, veszteseguk akkor sem lesz, jovore ujra megprobaljak;)
    De Kunosek 4 eve hegesztik a cuccost, csak 1 dobasuk van.

Persze igy vakon, semmi biztosat nem tudhatunk. Se az eladasokat nem lehet megjosolni, sem az egyeb uzleti hatteret nem ismerjuk Kunoseknak. Lehe hogy le vannak zsirozva;DDD
  • Alexease
    A Simcade vonal kizarolag csak a kinezetre es koritesre ertendo, ugy is irtam, a szimulator kezelesbe nem szol bele.

A tobbirol ugyanazt irtam, mint te, csak mashogy;)

A modolast en is ugy ertettem, hogy sajnos mar kicsit elhalt a dolog, es ezen a szinten es minosegben mar szinte kivitelezhetetlen.
    Ezert irtam, hogy talan feleslegesen eroltetniuk, de sok evvel az rF1 sikere utan probaljak meglovagolni a modding adta nepszeruseget. Talan nem jon be, es elvesz a belefektetett munka.

A DLC jo, azzal egyetertek, az is hosszutavu befektetes. De ahogy irtam, sajnos meg van az a hatranya, hogy ha az alapprogramot warezoljak, keves fogy belole, kesobb sem lesz csabito a program, ha egyszeruen csak lehuzhatja es bemasolhatja „ingyen” a DLC-ket hozza.
    Ennel meg az is elofordulhat, hogy aki megvette az alap programot, kesobb mar nem erolteti a DLC vasarlast, jo neki ha csak lehuzza valahonnan.

Talan hosszutavon, egy szigorubb es nem annyira nepszeru, de biztos rendszer (aka iR, SRW, RRRE) jobb lett volna.
    Neked es nekem szerintem mindegy. Egyszer megveszuk a programot, az OK. Aztan, hogy nem egy-egy „nagyobb” osszegert, fel evente veszunk 1 DLC-t vagy hogy tobb kisebb osszegert, 2 havonta a „DLC reszeit”, az mar mindegy.
    Tolunk igy is ugy is befolyik a penz:)

Az igazi kerdojel a tobbseg uzleti megfogasa;)
  • precise
    Szerintem pont az a jó, hogy kis cégről van szó, kevesen vannak, így nem kell elosztaniuk a bevételt. Ott van pl iR vagy akár bármelyik konzolos real driving sim, lehet, hogy milliósak az eladásaik de millió részvényesük is van. Mennyi jut azoknak??? 500 dolcsi...

Kunos elad pár ezret, plusz ide oda licenszeli és tök jól elvannak.
  • precise
    Nem értek egyet veletek. Szerintem semmi nem indokolja a Simcade vonalat annyira meg nem hülyék, hogy ezt ne vegyék észre.

Mit kéne átvenniük a többi szimből?
    Modolás? A jelenlegi Kunos szintet, mármint ami a videókból látszik (pl a mozgó hátsószárnyak) egy modder sem fogja ingyen megcsinálni. Esetleg egy-egy ultrafanatikus időmilliomos, de az édes kevés. Pályák szintjét megintcsak nem lehet hozni, ingyen hobbiból.
    A modolás már halott pont a kor elvárásai miatt, esetleg fizetős verzió működhet, de csak úgy van értelme, ha a gyártó (itt most kunosék) le meózzák mielőtt kikerül, hogy ne lepje el a fos a játékot illetve valami értelmes központi letöltő rendszer, hogy nek elljen keresgélni.
    A beállítások nem nagy ördöngősség, ha nem is az 1.0 része lesz, de idővel biztos, hogy jobb lesz. Amikhez hasonlítjátok évek óta a piacon vannak, azokban sem volt az elejéétől mindenféle beállítás.
    Az autó beállítás meg jó úgy ahogy mondták, csak azt lehessen állítani amit a valóságban is.
    Láthattuk a TP-hez mennyi cumó jött az első pár napban , mármint tp-hez képest, biztos vagyok benne hogy lesz mindenféle okosság hozzá idővel.

Én a fizetős DLC-kben hiszek, jó minőség, nem kell keresgélni stb. Meglehet nézni rF2-őt még ki sem jött de már most órákig tart összerakni, annyi szar van hozzá ezer helyen, de ha még mindened meg is van akkor is kell neki ilyen olyan rF mod vagy mi. Legyenek DLC-k jó sűrűn.

Ezerszer elmondták, hogy nem akarnak fost csinálni, arra ott vannak a mikrofos csókosai, versenyezni nem tudnak velük abban a casual kategóriában és nem is akarnak.
  • Alexease
    Mint szimulator (a fizika, autokezeles, gumi, ffb reszen), valszeg a legtobb lesz benne, amit Kunos es Aristotelis ki tud belole hozni. Azzal szerintem nem lesz gond.

Az kompromisszum resze a proginak a korites, mivel ezt nagyszamu eladasra tervezik. Itt mar van egy kis kepzavar, technikailag es koncepcioilag, de egyelore meg boven jo a helyzet. Leszmitva nehany dolgot, ami meg valtozhat a veglegesig – ezt senki sem tudja a promo hianya miatt(:D) – nekem igazabol tetszik.

En mindig ugy vagyok vele, hogy Kunos kicsit faziskesesben van:)

Amikor az nKP-t megjelentette, az LFS pure-sim jelleget probalta meglovagolni, de akkoriban, az rF1 koruli idoben, mar kicsit keso volt. Raadasul az eroforrasok hianya es az egyedi koncepcio miatt olyan lett amilyen.

Most az AC-nal is kicsit csuszast erzek a dologban.
    Az rF1 sikeren felbuzdulva, foleg egy fo ISI-engine modderrel karoltve (Aristotelis), a modingtol es a simcade-style latvanyvilagtol varja a sikert.

Persze jol nez ki az engine, ezzel nincs gond, de technikailag, osszessegeben ismet tobb eves csuszasban van.
    Azert a konkurencia (nevezhetjuk igy a tobbieket, ha mar Kunos oda pozicionalta magat:)) eleg komoly dolgokat fejlesztgetett az utobbi evekben.

Raadasul az uzleti modell is eleg kockazatos, foleg hogy 1 jatekos, kiado nelkuli cegrol van szo. Ezt hegesztik 4 eve, egy dobasuk van.

Talan a tartalomszolgaltatos kiadas, hosszutavon, jobb valasztas lett volna. Persze PC-n, autosjatekokban meg nincs nagy multja a dolognak, az iR a legkomolyabb, az SRW iparbol nyomja, a SimBin meg mitudomenmitcsinal:)
    Vagyis ezekbol kiszamolni valamit meg nem sokat lehet...

Persze a atlag user-nek baratibb es olcsobb az egyszer vasarlos verzio.

De en, mint szimes es Kunos-fan, szivesebben fizetnek ki 4 ev alatt 200$-t, ugy hogy folyamatosan kapom a biztos frissiteseket es tartalmakat, mint hogy 40$-t fizessek egyszer, aztan lehet, hogy tobbet nem tud hozzanyulni (minimal eladas, warez-hegyek, modolas, fizetos DLC-bejelentes utan azonnal siras stb).
  • endy papp
    Az a szomorú igazság hogy elég közel jársz az igazsághoz ,(sajnos)
    Én is gyanítom hogy igazából se ez se az nem lesz olyan vegyes ,mindenből egy csipetnyi ,vagyis mindenkinek szeretnének megfelelni ,de igazából ez lehetetlen és emiatt , eladásilag akár bukta is kialakulhat belőle.
    Ami igaz.... én is azt várnám hogy mindegyik szim-ből átvennék a legjobb dolgokat ,mivel függetlenek ,nincs megkötve a kezük ,de valamiért mégis ragaszkodnak bizonyos berögzült olyan dolgokhoz, ami nem biztos hogy beválik és eladja magát,eladható lesz és megveszik annyian ahogy ők szeretnék .
    Való színű a steam felé nyitás is ezt sugallja.
    Már mint nem akarnak annyira részletes szimet össze dobni ,.... de kitudja mi lesz a vége .
    Persze bizakodó vagyok... de a fene se tudja mi sül ki belőle hosszabb távon ,tartósság szempontjából mennyire lesz időtálló???....
    Minden esetre PR,szinten nagyon nem járnak az élen és akkor még finoman fogalmaztam.
    Igazán kiadhatnának már valami épkézláb game play vidit,ami úgy istem igazából odavág.
    Vagy még mindig nagyon nem áll sehogy,és ebben az évben is csak ilyen-olyan "béta" kész játékot kapunk.
  • Alexease
    Kunos lehetosegeihez kepest az autolista miatt latvanyos;) De a szokasos beallitott kepekhez kepest ettol a latvanytol mar nem elvez el az ember. Persze nem rossz, csak ugy mondom;)

De legalabb nem telefonos vagy iPad-es fenykep:DDDDD
  • lac coo
  • cselt
    Azoknak lesz kedvezménye (Spa DLC), akik előrendelik majd a játékot.
  • bardocz
    Itt nem erről van szó most, hanem minden autóhoz külön billentyűzet, kormány beállítás, ami pl van iR-ben.
  • swadawa senpai
    Sziasztok, olvasom hogy beszélitek hogy nem lesz majd részletes beállitás a kocsiknál, nos itt van a FAQ a AC TP-ről, egy kérdés és válasz:

Q: Can I change the setup of the car?
    A: Assetto Corsa is a realistic simulator, so you can change only the values that are available in the real car too. Being this a street car, there is a limited amount of setup changes that can be done.

Vagyis a versenyautóknál valószinűleg lesznek azért beállitások,

amúgy remélem ha nem is lesz autó specifikus kormány beállitás, de legalább a játék meg a kormány kommunikálni fognak egymás közt hogy né-e , g25-öt használ, akkor ha f1-autóval megy akkor a kormánya forgása olyan lesz mint a játékba, nem kell 450 fokot tekernie hogy a játékbeli autó kormánya elforduljon 90-120-at, aztán megha egy 900fokos autóval megy akkor meg keljen,
    mert ugye NKpro-ba igy volt, de vannak játékok amiben nem igy van megoldva ,hanem a logitech profilerben kell átálitani a fokot . :(

Amúgy akik megvették a Nkpro-t, és Technology preview-jük van ,azoknak lesz valami kedvezmény betával kapcsolatban, vagy teljes játékkal kapcs.ban?
  • Alexease
    Az iR nem akar atvenni semmit, ebben eleg kockak:) De legalabb naluk mukodik az autonkenti kontroller konfig.

Az AC-tol korabban azt vartam, hogy Kunos fizikaval, rF koritessel (AI, modolas), iR finomsagokkal (pl. auto setup, kontroler konfig) megpakolt HC-szim-szeru valami lesz.
    De nagyon ugy nez ki (eddig a TP alapjan), hogy a korites (menuk, beallitasok) inkabb a simcade reteg fele huz.

Ami logikus, mert azt hiszik, ebbol majd jo sokat eladnak, foleg a nagyatlagnak, akiknek bonyolult lenne a sokfele beallitas. De a nagyatlagnak extra latvany, tores-zuzas, extra tartalom es ujdonsagok kellenek, ami ebben nem nagyon lesz.

Igy kicsit necces, hogy a nagyatlag miatt bealdozzak a HC-szim jelleget (a beallitasokban), de lehet hogy az eladasok megsem lesznek akkorak, es mi csak szivunk vele;)))

Mert egy szimben, nagyon sokat szamit, hogy autonkent be lehet allitani es elmenteni a kontrollert es a nezeteket. Nem mindegy hogy F1, GT vagy utcai valtas-pedalozas, plusz onboard kezelofeluletek, gombok, kapcsolok.

Minden autozas elott basztatni a menut eleg idegesito es gagyi 2013-ban:/

Persze lesz konfig mentes, mar az is valami, igazabol boven jo.
  • endy papp
    Na igen ....de ha a pCars-ban meg tudták már rég valósítani és szerintem nagyon jól ,be lehet állítani a pozíciót akár menet közben is, átvehetnék ezt a megoldást a többiek is nem tudom miért akkora extra funkciónak számít ahogy említettem akár a net kar pro-ból is 1-1-ben át tehetnék még az is jobb lenne mint a mostani semmi,de vissza térve az 1 moncsira valóban macerás ,annak a beállítása.
  • Alexease
    A tizeneves LFS-nek kellene lenni az alapnak: autonkent, minden szar reszletesen allithato.

De csak romlik a helyzet. Az iR-ben a lehet FOV-ot allitani a tobbi tabu. A SimBin-ben hasznalhato volt, de az RRRE-ben a OFV-ot mar csak menubol lehet. Az rF2-ben mar jo, bar autonkent elmenteni ott sem lehet.

Az AC TP-ben semmi nem volt, FOV is csak kivul INI piszkalassal. Pedig a program tudja, a HTML-ben atirva mukodik a progiban is (mas egyebbel egyutt). Miert nem hagytak benne?!?! Ezt valami extra funkcionak szanjak a veglegesbe?!:)

Raadasul, a TP alapjan nulla lehetoseg lesz az autospecifikus konfigoknak:/

Sajnos ebben kicsit a Simcade-es egyszerusegre torekedtek:/
  • Alexease
    3 monitorral altalaban nincs gond (legalabbis mint nezopont), 1 monitornal maceras mindig a dolog. Vagy jo pozicioban vagyok, de nem latni semmit (logikusan a ~30 fokos latoszog miatt:P), vagy latok rendesen, de nagyon idetlen a dolog (durva FOV vagy hatsoulserol vezetes).
  • Tomsteel
    Ezzzz...még ilyen darabos AI mozgással is lélegzetelállító.
  • endy papp
    Ha nem ,akkor vissza lépés lesz a net kar pro-hoz képest.
    Igaza nézetet Fov-ot most is lehet de az még nem az igazi,nekem már így is elég jól beállítható ...a 3 moncsi...,de persze az igazi az lenne hogy az ülést is lehessen le-fel előre-hátra,egy szimben alpanak kellene lennie.
  • endy papp
    Elvégre szim lesz vagy mi a szösz.... ,ennél fogva még gondolat átvitellel is lehet irányítani .....
  • lac coo
    .

• Alexease
    Shine effekt mar van az autokon, de remelem cokpitet is lehet majd allitani?:)
  • Alexease
    Az rF1-ben volt/van video export;)
  • bardocz
    Talán hogy ne kelljen még különböző programokkal szenvedni, hanem kapásból ottlegyen egy videó, amit akár vlc-ben, akár wmp-ben megnyitok, vagy aki akrja, rögtön tudja vágni?
  • endy papp
    Van benne Replay mi más kell még...
    Abból annyit és akkor veszel fel ahogy neked tetszik.
    Ennél több az iRacingben sincs de minek is???
  • bardocz
    Jó lenne egy olyan beépített funkció játékokba, amihez nem kéne ilyen program.
  • endy papp
    Én ezzel szoktam felvenni a játékokból "MSI Afterburner" bármilyen hosszúságot felvesz ,nem nagyon fogja a gépet és elég jó minőséget is produkál.
  • bardocz
    Az ingyenes változat 30sec-et felvesz, utána csak le kell vágni a tetejét :DD
  • GPx8
    Kis cég, a Fraps meg fizetős... :D
  • bardocz
    Hirtelen megijedtem, hogy nem kamerás felvétel, de a végére szernecsére látszik az Asus felirat a monitoron:DD

Amúgy beszarás jóól néz ki, nagyon tetszik.
  • bardocz
    Ctrl+A
  • cstibikeee
  • Ginger17
    Fúúú, bocs srácok a hülye kérdésért, de teljesen kiment a fejemből: mivel lehet ki-be kapcsolni az ABS-t kint a pályán?
  • Solt
    A trackir működik vele... :)
  • bardocz

Itt meg mozgás közben. Jó sokat tudunk meg
    Majd nyáron akarok csinálni egy freetrack-et, remélem működik majd ezzel is. Már ha egyáltalán működni fog.
  • lac coo
  • precise
    Amúgy én is egyetértek a DLC-s dologgal. Emlékszem mennyit beszéltünk róla, hogy Kunos adjon ki DLC-t nKP-hez, csak legyen valami.
  • precise
    !!!Troll Warning!!!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"Vagy mondj masik programot, ami ennyi penzert sokkal tobb tartalmat ad."
    -Hülye vagy konzolos real driving szimekben 2000ezer autó vas és 600 pálya! Ja és mind tudja a 60 fps-t nem photomódban.