42876
-
#3479 azért megnéznék egy box beállítást, gumit benzint rf-ben :))) -
#3478 Én nem nagyon nézegetem a váltót váltás közben, és a gombokat is vakon nyomkodom úgymond szóval ezt hamar megszoknám. -
#3477 Sok dologra nem tudom elkephelni ezt a cuccot....Autozni pillangoval elmegy, de mar kezhel valtani ugy hogy az ember nem lat semmit...hat nem tudom.Kalandjatek joypaddal szinten jo, de fps mar eleg erdekes.Repulni meg ahol hasznalni kell a billt is lehetetlen vakon..... -
#3476 Én sose tudtam, de a szemüvegem "képernyőjét" kb olyan messziről nézem :D -
Solt #3475 Lehet, hogy most kiröhögsz, de az elmúlt 20 évben talán kétszer... :) -
#3474 Neztel mar fenykepezo keresobe egy centirol..... ? :) -
Solt #3473 Ha a szemre nem károsabb mint egy IPS paneles monitor, akkor,
-
#3472 De ha nem kell oda fókuszálni, akkor talán nem probléma. Biztos lehet majd a fényerővel is játszani, hogy ne égjen ki az ember szeme. Nameg egyhuzamban rajtam lenne max 1,5 órát, de olyan körök után én pihizek bőven. A 200 euro meg marha jó árnak tűnik érte. Amíg semmirekellő egyetemista vagyok, addig be kéne szereznem :DD -
Solt #3471 Ez azért egy kicsit komolyabb cucc lesz! :))
#3470: Úgy-úgy... repüléshez is zseniális lesz! Állítólag ilyen 150-200 euró környékén alakul majd az ára! Én egyedül a szemre gyakorolt hatása miatt aggódom... túl közel van... -
#3470 Az az aggodalom, hogy 3 centire kell fókuszálni úgy tűnik nem lesz akkor. Az árára kíváncsi vagyok. Ha olcsóbb mint egy 3 monitoros rendszer, akkor simán nyerő. Repszimekben mennyire király lenne. -
#3469 Olyan VFX1-es sisak volt a haveromnak (szamtech boltja volt:P), nagyon szar volt mar akkoriban is:) -
#3468 -
Solt #3467 Oculus Rift – Fél lábbal a Mátrixban -
#3466 Vagyis ha jol matekolok akkor 10-bol 0,5- szor sikerult menteni ? :))) -
#3465 A regi F1-ek elegjok, en is sokat mentem korabban az F3-mal, aztan a Brabham-mel. Azoknal a gumi/felfuggesztes miatt megvan valamennyire az ellenkormanyzas lehetosege, amit meg erezni is.
Sokszor volt, termeszetesnek tunt, tetszett amikor 1-1 nagyobb es gyorsabb kanyariven csak apro gyorsabb ellenkormanyzassal kellett helyrerakni.
Vagy amikor jobban keresztbe allt, nagyobb ellenkormanyzas kellett, sodrodott/csuszott, de megvolt az a pillanat, amikor a kormanyon erezni lehetett, „visszaindulnak” a gatlok, konnyul az FFB, igy volt nehany tized masodperc, hogy visszaallhasson a kormany egyenesbe.
Ilyenkor bo 1 masodperces keresztbe csuszat is korrigalni lehet.
Es valoban meg van az is bennuk, hogy gazzal is lehet kanyarodni, ha kell;)
Az ujabb, dobozos autoknal mar gazosabb a helyzet. Hiaba emeltem meg az autot, lagyitottam a rugokon vagy kemenyitettem a gatlokon (plusz diffik), nem sokat javult a helyzet. De a camber es foleg a caster mar eleg erezheto, foleg az ilyen kormanyzas atterhelodeseknel. Valtoznak az erok, erzesek, es a atterhelodesek ideje, karakterisztikaja.
Tegnap este kivancsisagbol megneztem a Camaro-t. Az persze GT, vagyis mas felfuggesztes, diffi, aero es gumik, az utcai videokhoz nem nagyon lehet hasonlitani, az eppen nem arra van, hogy keresztbe lehessen menni vele;)
De 10-bol 5-szor meg tudtam fogni, de 10 megfogasbol csak 1-szer tudtam visszarakni egyenesbe, mert durvan atvagodik;) -
#3464 off:
Az egyik nagy előnye, a gumis ív az egyenlőre sztem visz mindent, mindenhova megyek ahol vannak, megyek F3/F2 szivarral, Clio-val ezek leggyakrabban, és eddig csak pozitív a publikus szervereken is.
De erre az ember maga is rájön, beesni a nem felgumizott részen szinte értelmetlen, ezért sokkal nagyobb óvatosság van mint eddig bárhol ahol mentem, szinte olyan mintha már egy két éves ligatársakkal nyomnád.
Clio időmérőn, Mores-ban fél másodperccel volt gyorsabb egy srác mint én pl. ő vitte a pole-t, elcseszte az első kanyart, visszaesett a helyem környékére (8.), 6 körön keresztül tervezte az előzést(!) láttam végig.
2-3 alkalommal is bepróbálta persze, de nem 3 autós hátrányból beesni féktávon...
Aztán sikerült, és ott elmentem én is, utána próbáltam követni, de szépen elhúzott.
Az ellenkormányzás, ez olyan mint eddig, talán még jobb is....de nem az igazi.
Láttam az rF-ben is barkácsolt 'driftelős' videókat, nem azt szeretném mert az még távolabb áll a valóságtól mint a jelenlegi helyzet.
Nem az ellenkormányzással van gondom, a szivar F3-l rengeteget megyek akár erőcsúsztatva, akár belóbálva, vagy mint a jelenlegi Mores utolsó kanyarjában, ahol elég jó tempóban esel be a hosszú visszafordító kanyarba, kicsi fék gázelvét, és úsztatni a hátulját.
Inkább a megtapadás és áttevődés a gondom.
...és alapvetően nem is annyira a gumi, mint inkább az FFB zavar, asszem.
a kormány nem akar visszatekeredni áttevésnél, hanem úgy kell visszaforgatni, ami rengeteg időveszteség, és ezért nem sikerül sokszor fogni.
Driftelni nem könnyű, és ellenkormányozni sem, mert ha már elindult a kocsi tömege azt tanulni kell, ha meg megtapad és átcsap, az tényleg kihívás.
Inkább az a gond, hogy erős FFB mellett, időveszteség van.
On:
biztos olvastátok A. Balzan-nak is tetszett, elég jó hír mert tudja a GT-ket. -
#3463 Nekik csak a kamionos játékukat próbáltam ki, és ők meglepően jól megcsinálták az egészet, nem gondoltam volna, hogy rF-ből ilyet ki lehet hozni. Azokkal a nagy baszom dögökkel simán lehetett keresztbe közlekedni kijáraton, bejáraton, kanyar közben, mindegy. -
#3462 -
#3461 amúgy a videón 42 másodpercnél gyakorlatilag ugyan az történik mint a devvideoban. terelgeti a kormánnyal, miért ne attól, hogy pörög még lehet kormányozni ....rF-ben sajnos semmit nem lehet :((( no mindegy, ez OFF. -
#3460 Mit ?
-
#3459 Azert a 2 Camaro sem egyforma, az rF2-ben a GT van:P
Ettol fuggetlenul, valszeg azzal sem lehetne megcsinalni. -
#3458 Nem. A Camaro 60-nál egy kis gázföccsre eldobja magát és 5 másodpercig korcsolyázik a betonon !!! Nemá ....:))Most nem azt mondom, hogy én így drifteljek ,mert tudom ahhoz béna vagyok, csak mutattam, hogy ok hogy forog de van azért történés ...:)
Nyílván így nem sikerülne a drift, de azért ne fellocsolt jég legyen már :) hát mi súly van ott az első kereken, ok, hogy bivaly, de ha kicsit ellenkormányzol olyan tapadást talál az elsőkerék, hogy a fejed leszakad :)))De hogy semmi reakció, csak lebeg a beton felett míg meg nem áll ....Nekem ez hihetetlen és nem tetszik. Clio az jó :)))
De ez egyéni szocprobléma, mielőtt megint kapok valami díjat :))) -
precise #3457 de mi nem vagyunk ám Yvan mullerek... Nem lehet, hogy az a gond? -
#3456 Viszont mikor csak simán nem elég a gumi, és elindul a hátulja mert nagy a sebesség, az totál vigyorgós, azt jól megcsinálták ! :) -
#3455 Tipikus rF:(( remek hogy kb ez lesz a 2-ben is:( -
#3454 Szóval ha meg is csúszik, sőt veszettül keresztbe áll, utána még van azért élet, nem csak a gázelengedős imádkozós stílus : van kormány, van fék, van gumi, ami egy pici korrigálásra is talál magának tapadást ( tudom a C2 szeret kereszbefordulni ...):
TeBeee-vel egyetértek ezen a téren. aztán hogy valóban jó lesz-e, azt majd meglátjuk :) -
#3453 szeretem rF2-őt, picit ronda, picit barkács de jókat szoktam menni vele. Viszont nem gondolom, hogy ez a kiforgós része túlzottan jóra sikerülne ...Persze lehet menni vele, modjuk az ember 4-esből indít minden kanyart Camarroval, de azért az elég vicces. OK, hogy bivalyerős, de ahogy szempillantás alatt eldobja magát és utána bármit csinál az ember az vicc. Azért az ember megnéz néhány amatör videót, lehet azt azért csapatni bátrabban kicsit.
Nekem az az álmom mint Top Gear adásokban: vigyorogva rúgják a gázt , füstöl minden, ordít a gumi de összekapar magának mindig valami tapafást ... :) Nem ez a pufff, bakker palánk ... :) -
#3452 Mindig szofosasom van:D -
#3451 Megelőztél....és konkrétabban irtad le amire gondoltam :) -
#3450 Biztos nem lehetetlen, az is lehet, hogy csak setupolni kéne az autót, gondolok itt a difire konkrétan, plusz az FFB beállítás is ludas lehet. Csak nekem "van egy álmom...", hogy ne kelljen semmit állítgatnom. Akárki akármit mond, én eddig kétszer éreztem azt hogy az autó úgy viselkedik ahogy én azt éppen vezetni akarom. Egyszer az LFS-ben, majd a netKarPRO-ban. :) -
#3449 Nekem nincs nagy gondom vele. De alap, hogy allitgatni kell az autot, mert a default setup-ok nem igazan hasznalhatok;) Vagy legalabbis nagyon szemelyre kell szabni, fugg a szokasoktol, a beallitott kormanyszogtol, pedalkezelestol stb.
Pl. ha gyorsabb nagyivu kanyarban erezni hogy meguszik a hatulja, ha elveszi az ember a gazt (vagy csak tulsagosan visszaveszi reflexbol), akkor az atterhelodes es a diffi miatt nagyon valoszinu hogy tuti korbe fog forogni az auto;)
De az rF2 mar sokkal jobban szamolja a gumi nyomast, melegedest, deformalodast es torzulast is, igy a guminyomas beallitasa is, foleg az elso es a hatso tengely kozti kulonbseg, aokkal erezhetobb vagy hatasosabb. -
#3448 Van olyan shitu mikor szerintem tenyleg esely nincs ra, gyakorlatilag semmire nem reagal. Osszesegeben viszont jo a gumi, sokat meg lehet fogni, mikor kigyorsitasnal porog el, forog ki akkor szokott megbolondulni. -
#3447 Tényleg ennyire lehetetlen rF2-ben megfogni az autót, ellenkormányozni ha szükséges? -
#3446 Ebbol akameraallasbol nem latszott, de lehet hogy bekotott szemmel ment. Ugy mar nem is olyan rossz;) -
#3445 Az ember, aki még soha életében nem játszott szimulátorral című rovatunkat látták. :)
A Dev7 Pagani videóval kapcsolatban nekem egyből a Ferrari Challenge jutott eszembe, micsoda csaták vannak ott. Nagy erő, kevés tapadás...jó móka lesz, pláne ha kezelhető és megfogható a verda az agresszív kigyorsításnál is. Márpedig videó alapján nem rF2, ahol szinte lehetetlen megfogni.
A public szerverek szerintem minden játéknál nagy lutrik, bármikor sértődött kisgyerekek ronthatják el egy izgalmas versenyedet. Én maradok a RaceDepartmennél, ott ritka a barom. :) -
-
#3443 Egyszer valakivel összekoccantam, és a célvonalnál addig fékezgettünk, hogy a másik érjen be előbb, hogy szinte már megálltunk :DD LFS demo szerverekről nincsen nagyon pozitív élményem csak, ott első kanyarban senki sem néz oldalra. -
#3442 detto, a NetKar publikus szerverek is jók voltak, sőt most úgy általában elég jó véleményem van, rF2 host-n pl. betoltak a célba mikor kifogyott a benzin :))
-
#3441 Biztosan nem lesz. Én bízok a public szerverekben, mert nincsen kedvem ligázni. Talán lesz olyan majd, mint ami GTL-ben meg rF-ben is volt, németek csináltak egy szervert, regisztrálni kellett, leszedett ugyan 20giga festést meg pályát, viszont nagyon jó versenyek voltak, 5 perc időmérő, ugyan ennyi warmup kb, és egy rövid verseny, a pályákat meg folyamatosan váltogatta. -
antiqueA #3440 Vajon lesz ebben valami iR féle safty rating dolog? Eléggé jót tenne a játéknak. Nem nagyon vágyom public serveres roncsderbire. És ahhoz sincs kedvem, hogy AC-s barátokat keressek, akik nem löknek ki egy helyezésért, és esténként versenyeket kelljen leszervezni.